Pakar Cantik: March 2008

Monday, March 24, 2008

Something everyday will show

Dis is truly deadly addicted. Haih~ esok ade test Numerical Methods, study pon x abes lg tp tangan ni rase gatal2 jek nk menaep. Dis is all her fault. Hers! Hehe.. Jgn marah ek cik syazana adik manis~ credits to her.. Mmmmmuuuuuuuaaaaxxxxxx! ;x

Hmm.. ni nk share 1 lagu best. Comel n sweet jek. Ni lagu tema cite enchanted yg comel... Dengar ni, aku nyanyi spesel utk korang.. hehe

Enchanted OST by Amy Adams
How Does She Know

Giselle:
How does she know you love her?
How does she know she's yours?

Man:
How does she know that you love her?

Giselle:
How do you show her you love her?

Both:
How does she know that you really, really, truely love her?
How does she know that you love her?
How do you show her you love her?
How does she know that you really, really, truely love her?

Giselle:
It's not enough to take the one you love for granted
You must remind her, or she'll be inclined to say...
"How do I know he loves me?"
(How does she know that you love her?
How do you show her you love her?)
"How do I know he's mine?"
(How does she know that you really, really, truely love her?)

Well does he leave a little note to tell you you are on his mind?
Send you yellow flowers when the sky is grey? Heyy!
He'll find a new way to show you, a little bit everyday
That's how you know, that's how you know!
He's your love...

Man:
You've got to show her you need her
Don't treat her like a mind reader
Each day do something to need her
To believe you love her

Giselle:
Everybody wants to live happily ever after
Everybody wants to know their true love is true...
How do you know he loves you?
How does she know that you love her?
How do you show her you need her?
How do you know he's yours?


Well does he take you out dancin' just so he can hold you close?
Dedicate a song with words in
Just for you? Ohhh!

All:
He'll find his own way to tell you
With the little things he'll do
That's how you know
That's how you know!

Giselle:
He's your love
He's your love...

That's how you know
He loves you
That's how you know
It's true

Because he'll wear your favorite color
Just so he can match your eyes
Rent a private picnic
By the fires glow-oohh!

All:
His heart will be yours forever
Something everyday will show
That's how you know

Giselle:
He's your love...

Man:
That's how she knows that you love her
That's how you show her you love her

Giselle:
That's how you know...
That's how you know...
He's your love...


Bile dgr betol2 lagu ni, betol jgk kate Giselle tuh.. macam mane kite nk taw kalo kite x diberitahu.. kan3?? Pastuh kene remind pulak, kalo x nnt tertanye-tanye sendirian "How do I know he loves me?" Bak kate Giselle, don't treat her like a mind reader. Kite ni manusia, mane la bole bace fikiran org laen.. Tp, pasal he'll wear your fevret color just to match ur eyes tuh x perlu la kot.. karang kaler tuh x seswai ngan die kang, cam keling pulak~ Private picnic best. hehe ;) Tp, aku x faham kenapa nk bg bunga kaler kuning bile langit berkaler kelabu... Nape ek??

Ape aku merepek tgh2 malam ni? Haih~ smbung study lerr cik mizah ooiiiii!!. Dah3! Stop!
Baca selanjutnya...

Saturday, March 22, 2008

Today and Yesterday :)

Today is 22nd March 2008. Yesterday was 21st March 2008. Nothing much happen today. I wish that today is still yesterday, enjoying the best moment of my life ever (setakat ni la).


It was my 20th birthday. The firt person to wish me 'Happy Birthday' was him (pandai betol die bajet time, tepat2 kul 12.00). Then, datanglah bertimbun-timbun birthday wishes through gtalk, sampaikan x menang tangan nk mengucapkan time kasih (orang hot la katekan) :) I imagined that my bestest friends ever will celebrate my birthday that nite. Unlucky me, everyone was busy.. so too extremely busy. Nk kate kecewa tu xdela sgt coz mase tu me myself pon tgh busy compiling lab report. First thing first!


It was so hard for me to sleep that nite. The last time i saw the clock it showed 4 something in the early, cold n silent morning. Berguling sana, berguling sini, still cannot sleep. Aiseyh, what happened to me lately? Asek xleh tido jek. Maw jd awek kluang man ke.. huhu. The day before pon xleh tido jgk.. Pukul 3 lebeh jgk baru terlelap. Kalo mase aku berguling-guling tuh digunakan utk study, dh berbelas-belas slides chem thermo dah aku bace. Tp, buang mase jek!

End of xleh tido story. Let's move on. Pagi tu, indah seperti biasa (mcm kenal jek ayat neh). Kawan2 sekelas reramai wish hepi besday. Sonok la jugak, jadi perhatian.. (hot beb! haha) Sempat ponteng 1 kelas semalam, chem thermo tutorial sbb x sabar nk blk qadak tido. Tp malangnye, berguling sane-sini pon xleh tido jgk. Ape kena dgn aku neh?? Haih~


Dalam kul 3 ptg tu, aweks cun berlima (aku, ibah, aimi, eQin and eija) gerak ke poket C utk treasure hunt under HSE Week. Di sinilah kemuncak kehepian hari semalam. Mase mule2 treasure hunt tuh start, bese2 jek. Lari2 ke poket D dr poket C utk carik clue utk check point seterusnye. Tak sampai 10 minit dh semput. Stamina kurang.. huhu. Dalam tengah syok bertreasure hunt tuh tibe2 turunlah hujan. Maka kami pon meneruskan jugak sisa perjuangan kami yg baru bermula itu. Abes basah kuyup kami berlima, xde tmpat yg kering pon.. Naseb baek henset dalam poket tak lemas. huhu. Kami group yg ke-4 abeskan treasure hunt tuh. Kire terer jgklah, dpt kalahkan byk grup laki (^_^)Y

Kami sepakat mengatakan kebasahan bermandi hujan itulah yg meng'best'kan lagi treasure hunt itu. Bak kate si eQin, best majnun-majnun. Rosak bahasa dirojakkan begitu. Haha.. Lepas balik tu, gile penat badan ni.. Lepas mandi n rendam baju (again, si pemalas x basuh terus baju) niat di hati maw tido. Tp tu la, ade something wrong ngan aku lately, xleh tido. So aku berpindah ke katil eQin, guling punye guling akhernye aku tertido, tu pon 13 minit jek (bak kate stopwatch eQin)

Then malam tuh after dinner, spt dijanjikan, Mokte partner oral arabku pon dtg ke bilikku utk berdiskusi. Discuss punye discuss then abeslah discussion. Tp Mokte x terus balik, die stay utk study numet. Tak lame lps tu Aan si comel datang, bg hand-made besday card. Sembang punye sembang, terdiscuss pasal chem thermo. Ade la pulak orang datang mengetuk pintu blk aku. Aimi rupenye, mengatakan die heart-feeling problem, nk story. So aku tinggalkan tetamu kt bilik, ikut die g ke bilik ibah. (Ibah ke aimi ade heart-feeling problem neh??)


Sesampainye kt bilik ibah, terhidang food yg best2. Mee goreng, telur goreng, air sunquick n the most attractive one, a CAKE. Surprise birthday party rupenye. Sungguh terharu. Thanks korang~ Sayang sgt kat korang. Susah-susah je.. Tp laen kali buat lg ek ;) Sungguh best ari semalam. Tp arini... haih~


Hari ni = lab di pagi sabtu yg indah. Mood x stabil. That word, useless. Ape masalah die ni? Haih~ Wait, masalah die, ape kene-mengena dgn aku?


Ok lah, get to go. Nak study chem thermo bersame labmate tercinta (Faten n Yaa.. the other 1??)

Baca selanjutnya...

Sunday, March 16, 2008

Tersalah naek bas :D

Hmm.. entry ni ade kesinambungan dgn entry yg lepas. Kerana teramat excited nk balik, aku, eQin n aimi telah memalukan diri sendiri di khalayak ramai. Tak sengaja sebenarnye.. (ade ke org yg sengaja memalukan diri sendiri?) huhu

Citenye begini.. malam 08.03.08 tuh (cantek gak tarikh ni kan.. patutla macam2 jd, kenangan terindah la konon2nye) kitaorang berlima - aku, aimi, eQin, ibah n noor bergerak la ke cafe v2 utk naek bus nk blk... Katenye kul 9, kul 9 .15 pon x sampai2 lg bus tuh. Masih sabar. Then tetibe dtg sebuah bus. Rasima namanye. Aimi n eQin pon bangun, bersiap-siap utk naek bus. Aku yg x bersalah ni pon mengikut la mereka. Otw menuju bus tuh, aku tertanye-tanye mane si ibah n noor ni. Takkan laju sgt kot..

Pas letak 1 bagasi kt dlm store bus tuh, aku terus naek. Eqin dh chopkan 1 seat utk aku. Lalu aku duduk dng excitednye sambil berbual-bual mesra dgn eQin n aimi. Tibe2 ade satu suara berkata-kata "Eh, Mizah pon naek bus ni jgk ke?", wani skulmet mase kt PC bertanye. Dengan confidentnye, aku membalas "Aah", sambil mengangguk-angguk yakin. Beberapa saat seterusnye, naekla beberapa jejaka yg tak kurang hensemnye. "Dh penuh la. Macam mane ni?" salah seorang bersuara, agak cuak sebenarnye die tuh. Aku yg duduk kt seat depan tertanya-tanya jgk, manela si ibah ngan noor ni.. xde pon dlm bus neh.

Lalu aku pon turun, dial nombor si ina, nk kompemkan betol ke bus rasima neh bus ktorang. Malang sekali ina ckp bukan. Ish, gawat neh.. Lalu aku naek semula nk bgtaw aimi n eQin, nk ajak diorang turun. Tp diorang lg tangkas, dh amek sume barang2 diorang lalu turun. Sbb malu sgt, beg laptop aku pon diorang x tolong amekkan. Terpaksala aku amek sndiri. Ingatnye kalo diorang yg amekkan, bole la aku cover malu kt bawah neh. huhu.

Tak lame pastuh, bus tu pon bergerak meninggalkan kami yg sdg cover malu. "Patutla ade orang tanye aku naek bus ni jgk ke", tibe2 aimi bersuara. eQin pula "Aku pon. Ade gak yg tanye." "Rupe2nye mereka dh taw kite salah bus", aku berkata smbil gelakkan diri sendiri. Gile malu mase tuh. Sbb malu sgt, ktorang tunggu jek kt bus td, mls nk join mereka kt cafe. Kalo pegi cafe, sure diorang taw kami salah bus sbb terlalu excited nk balik. Semestinya kami digelakkan beramai-ramai. hahaha (gelakkan kami)

Dlm kul 10 jgk la bus ktorang sampai. Kali ni dh x excited sgt. Slowly jek pegi kt bus. Dh settle down sume, ktorang bertolak la ke kelantan. Tibe2 lagu balik kampung nyanyian Allahyarham Sudirman berkumandang dlm ati aku. Alhamdulillah, kami selamat sampai ke rumah masing2.
Baca selanjutnya...

Saturday, March 8, 2008

Mari berkenal-kenalan~

First of all, assalamualaikum wrt...


Hello everibodi..
Amizah Azid di sini, bakal berumur 20 tahun dlm mase 13 hari lg, masih single but not available.. Kalo nk taw lebeyh2 pasal aku, check la frenster aku pingu_npole@yahoo.com (aku suke promot diri sendiri) :D

Sebenarnye aku xtaw nk tulih ape.. Almaklumla, dh lame x bt karangan.. kui3. Hari ni hari sabtu, 08.03.08. Yep, ari ni ari rakyat M'sia mengundi utk kesekian kalinya. Aku sebenarnye xdela excited sgt pasal pilihan raya neh.. Aku x suke tgk poster2 yg bergantungan di tiang2 lampu kt tepi jalan raya. Aku jugak x suka dgr insan2 bertanding bersungguh-sungguh berkempen. Yg plg aku x suke ialah: poster2 yg td bergantungan kini bergelimpangan di merata-rata tempat after pilihan raya tamat. Pandai gantung pandai la turunkan balik. Buat saket mata je aku tgk. Ish!! Diorang ni x bermoral betol la!! Ahh.. lupekan pasal insan2 yg berkempen. Yg penting skang, aku ade satu kesah utk dikongsikan bersama. Satu kesah yg buat aku xkan lupe ari neh.. Jeng3~ (suspen2)

Meh aku citekan kat korang (ade ke org bace blog aku? kui3).. Tp xpela kan, kalo xde orang bace pon, xkesah la coz aku ade imaginary readers.. ngeh3. Okeh. Citenye begini.. Aku n beberapa kawan aku yg best nk balik bercuti ke kampung halaman dgn excitednye.. Almaklumla, arini dh stat midsem-break utk dak2 UTP yg berkaliber seperti kami neh.. Kami terdiri daripada 4 gadis yg cun-melecun (kan dh ckp td, aku suke promot.. kui3) seperti amizah (aku ler tu), aimi, syafiqin and muhibbah. Tiket bas ke Kelantan awal2 lg kami dh book. Naseb baek la kwn aku yg sorang lg (yg x kurang bestnye) - cik syazana- handle bus balik kampung under SRM (Sekretariat Rakan Muda). So urusan book-mengebook ni jd senang la. Orang laen bayar tiket kt booth SRM, aku n the gang bayar kt Nafisah kt bilik die yg kt top floor tuh. Penatnye mendaki tangga menuju ke bilik die, tp nk balik punye pasal xkesah la.. agaknye, kalo kt gunung everest pon ktorg sanggup pegi utk byr tiket (hiperbola semata-mata) :P

Tu cite pasal tiket.. nmpaknye unsur2 suspen x kelihatan disitu. kui3.. Hmm.. Seterusnye.. Tibelah saat yg ditunggu-tunggu.. Ptg semalam, kami mula berkemas. Pack sume barang yg difikirkan perlu dibawa pulang. Memandangkan byk baju aku makin mengecik, aku mengambil keputusan utk sedekahkan bebaju tuh kt adik aku.. Lalu aku isi sume baju yg dirasakan perlu ke dlm beg aku. Pastu beberapa buku nota turut diselitkan (konon-kononnye nk blk study la neh). Baju2 kotor pon cepat2 dibasuh. Memandangkan mesin basuh asek full jek, aku amek keputusan utk bgn awal pg tuh. Dgn semangat yg berkobar-kobar, aku menuju ke blok B, blok yg bertentangan dgn blok D utk chop mesin basuh. Aku tunggu sampai mesin basuh tu berenti so that aku dpt basuh baju (ciri-ciri gadis pemalas terserlah di situ - pakaian dikumpul selama seminggu sblum dibasuh). Si aimi n muhibbah siap berebut drier lg kt blok D. Nape sume org nk basuh baju mase ari last kt utp? Kan dah berebut-rebut tu.. ish3~

Bila aku bace blk ape yg dh ditulis, langsung x rase suspen (nmpaknye gagal jd penulis script cite seram). Hahaha. Berbalik kpd cite asal. Apabila malam menjelang, kami makin excited. Tp excited tuh x lame coz aimi dtg mengetuk pintu bilikku membawa kura-kura dlm perahu.. Erk, semacam jek. Bukan3!! Aimi dtg membawa khabar yg x berapa enak didengar. Ikuti dialog yg sempat dirakam:

aimi : Mizah, aku dgr bus YEC kn postpone sbb ade rusuhan kt kelate. Acu try tanye Nafisah pasal bus SRM, kot2 la kn postpone jgk.
aku: Okeh. Nnt aku panjat tangga g blk Nafisah. Aku nk abeskan bihun goreng cili padi yg pedas ni dulu.

Then, setelah bertanya kpd Nafisah yg in-charge utk bus ke kelantan, die kompemkan yg bus ktorang jd. Dgn leganya aku blk ke blk, btaw mereka. Excited kembali lg. :D Dlm kul 9.30 kami mula bergerak ke main hall dgn bantuan keta aziah. Tunggu punye tunggu, akhernya ade satu suara berkate-kate "Kami mintak maaf sbb bus ke kota bharu terpaksa ditunda ke mlm esok sbb ade rusuhan." Gile frust mase tuh. Maka aku reply blk "Nape x ckp awal2 mcm YEC, kn senang. Takyah ktorang beria-ia dtg main hall tunggu bus". Then org yg berkata-kata td menjawab "Kami mintak maaf. Mase mule2 ktorang call die ckp ok, x postpone. Then tibe2 ckp xjd, kn postpone pulak".

Ape-ape jela korang.. aku dh mls nk layan.Rase cam malas bergerak jek. Nk je duk kt situ tunggu bas dtg. Tp sah2 mmg bas xkan dtg. huk3~ Muka kami ber4 mule moyok n memasing call umah, btaw x jd blk mlm tuh, postpone esoknye. Blk je ke v3, after ltk barang2, kami ber3 ke kedai v4 tanpa syafiqin utk beli eskem.. nk sejukkan ati x agak suam mase tuh. huhu

So here i am. Arini masih berada di utp sedangkan kawan2 yg laen sdg bergumbira bersama family memasing kt umah smbil mengusha org mengundi. Gile bosan kt sini. Dh ler ramai yg dh blk umah.. Nk makan plak kn g cafe v4 which is not my fevret (sabarlah hati). Tu jela cite aku.. Saje jek nk bercerita sbb dh xde keje nk buat. Bosan kuasa dua belas!

Hmm kpd dak2 yg handle bus, sori la korang.. aku agak emo jgk mlm td. Marah2 sket kt korang sbg tanda x puas ati. Tp aku taw, tu bkn salah korang. And thanks for everything u all.. bersusah payah uruskan bas utk ktorg blk kg.. hehe :)

Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...