Mari berkenal-kenalan~ | Pakar Cantik

Saturday, March 8, 2008

Mari berkenal-kenalan~

First of all, assalamualaikum wrt...


Hello everibodi..
Amizah Azid di sini, bakal berumur 20 tahun dlm mase 13 hari lg, masih single but not available.. Kalo nk taw lebeyh2 pasal aku, check la frenster aku pingu_npole@yahoo.com (aku suke promot diri sendiri) :D

Sebenarnye aku xtaw nk tulih ape.. Almaklumla, dh lame x bt karangan.. kui3. Hari ni hari sabtu, 08.03.08. Yep, ari ni ari rakyat M'sia mengundi utk kesekian kalinya. Aku sebenarnye xdela excited sgt pasal pilihan raya neh.. Aku x suke tgk poster2 yg bergantungan di tiang2 lampu kt tepi jalan raya. Aku jugak x suka dgr insan2 bertanding bersungguh-sungguh berkempen. Yg plg aku x suke ialah: poster2 yg td bergantungan kini bergelimpangan di merata-rata tempat after pilihan raya tamat. Pandai gantung pandai la turunkan balik. Buat saket mata je aku tgk. Ish!! Diorang ni x bermoral betol la!! Ahh.. lupekan pasal insan2 yg berkempen. Yg penting skang, aku ade satu kesah utk dikongsikan bersama. Satu kesah yg buat aku xkan lupe ari neh.. Jeng3~ (suspen2)

Meh aku citekan kat korang (ade ke org bace blog aku? kui3).. Tp xpela kan, kalo xde orang bace pon, xkesah la coz aku ade imaginary readers.. ngeh3. Okeh. Citenye begini.. Aku n beberapa kawan aku yg best nk balik bercuti ke kampung halaman dgn excitednye.. Almaklumla, arini dh stat midsem-break utk dak2 UTP yg berkaliber seperti kami neh.. Kami terdiri daripada 4 gadis yg cun-melecun (kan dh ckp td, aku suke promot.. kui3) seperti amizah (aku ler tu), aimi, syafiqin and muhibbah. Tiket bas ke Kelantan awal2 lg kami dh book. Naseb baek la kwn aku yg sorang lg (yg x kurang bestnye) - cik syazana- handle bus balik kampung under SRM (Sekretariat Rakan Muda). So urusan book-mengebook ni jd senang la. Orang laen bayar tiket kt booth SRM, aku n the gang bayar kt Nafisah kt bilik die yg kt top floor tuh. Penatnye mendaki tangga menuju ke bilik die, tp nk balik punye pasal xkesah la.. agaknye, kalo kt gunung everest pon ktorg sanggup pegi utk byr tiket (hiperbola semata-mata) :P

Tu cite pasal tiket.. nmpaknye unsur2 suspen x kelihatan disitu. kui3.. Hmm.. Seterusnye.. Tibelah saat yg ditunggu-tunggu.. Ptg semalam, kami mula berkemas. Pack sume barang yg difikirkan perlu dibawa pulang. Memandangkan byk baju aku makin mengecik, aku mengambil keputusan utk sedekahkan bebaju tuh kt adik aku.. Lalu aku isi sume baju yg dirasakan perlu ke dlm beg aku. Pastu beberapa buku nota turut diselitkan (konon-kononnye nk blk study la neh). Baju2 kotor pon cepat2 dibasuh. Memandangkan mesin basuh asek full jek, aku amek keputusan utk bgn awal pg tuh. Dgn semangat yg berkobar-kobar, aku menuju ke blok B, blok yg bertentangan dgn blok D utk chop mesin basuh. Aku tunggu sampai mesin basuh tu berenti so that aku dpt basuh baju (ciri-ciri gadis pemalas terserlah di situ - pakaian dikumpul selama seminggu sblum dibasuh). Si aimi n muhibbah siap berebut drier lg kt blok D. Nape sume org nk basuh baju mase ari last kt utp? Kan dah berebut-rebut tu.. ish3~

Bila aku bace blk ape yg dh ditulis, langsung x rase suspen (nmpaknye gagal jd penulis script cite seram). Hahaha. Berbalik kpd cite asal. Apabila malam menjelang, kami makin excited. Tp excited tuh x lame coz aimi dtg mengetuk pintu bilikku membawa kura-kura dlm perahu.. Erk, semacam jek. Bukan3!! Aimi dtg membawa khabar yg x berapa enak didengar. Ikuti dialog yg sempat dirakam:

aimi : Mizah, aku dgr bus YEC kn postpone sbb ade rusuhan kt kelate. Acu try tanye Nafisah pasal bus SRM, kot2 la kn postpone jgk.
aku: Okeh. Nnt aku panjat tangga g blk Nafisah. Aku nk abeskan bihun goreng cili padi yg pedas ni dulu.

Then, setelah bertanya kpd Nafisah yg in-charge utk bus ke kelantan, die kompemkan yg bus ktorang jd. Dgn leganya aku blk ke blk, btaw mereka. Excited kembali lg. :D Dlm kul 9.30 kami mula bergerak ke main hall dgn bantuan keta aziah. Tunggu punye tunggu, akhernya ade satu suara berkate-kate "Kami mintak maaf sbb bus ke kota bharu terpaksa ditunda ke mlm esok sbb ade rusuhan." Gile frust mase tuh. Maka aku reply blk "Nape x ckp awal2 mcm YEC, kn senang. Takyah ktorang beria-ia dtg main hall tunggu bus". Then org yg berkata-kata td menjawab "Kami mintak maaf. Mase mule2 ktorang call die ckp ok, x postpone. Then tibe2 ckp xjd, kn postpone pulak".

Ape-ape jela korang.. aku dh mls nk layan.Rase cam malas bergerak jek. Nk je duk kt situ tunggu bas dtg. Tp sah2 mmg bas xkan dtg. huk3~ Muka kami ber4 mule moyok n memasing call umah, btaw x jd blk mlm tuh, postpone esoknye. Blk je ke v3, after ltk barang2, kami ber3 ke kedai v4 tanpa syafiqin utk beli eskem.. nk sejukkan ati x agak suam mase tuh. huhu

So here i am. Arini masih berada di utp sedangkan kawan2 yg laen sdg bergumbira bersama family memasing kt umah smbil mengusha org mengundi. Gile bosan kt sini. Dh ler ramai yg dh blk umah.. Nk makan plak kn g cafe v4 which is not my fevret (sabarlah hati). Tu jela cite aku.. Saje jek nk bercerita sbb dh xde keje nk buat. Bosan kuasa dua belas!

Hmm kpd dak2 yg handle bus, sori la korang.. aku agak emo jgk mlm td. Marah2 sket kt korang sbg tanda x puas ati. Tp aku taw, tu bkn salah korang. And thanks for everything u all.. bersusah payah uruskan bas utk ktorg blk kg.. hehe :)

2 comments:

  1. ehem3..
    dah pandai tulis blog nmpk..
    hehe..wah2..dah maju yea

    ReplyDelete
  2. well3~
    orang kat sini pon nk merasa jgk
    bagaimana berblog
    hehe :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...