Today and Yesterday :) | Pakar Cantik

Saturday, March 22, 2008

Today and Yesterday :)

Today is 22nd March 2008. Yesterday was 21st March 2008. Nothing much happen today. I wish that today is still yesterday, enjoying the best moment of my life ever (setakat ni la).


It was my 20th birthday. The firt person to wish me 'Happy Birthday' was him (pandai betol die bajet time, tepat2 kul 12.00). Then, datanglah bertimbun-timbun birthday wishes through gtalk, sampaikan x menang tangan nk mengucapkan time kasih (orang hot la katekan) :) I imagined that my bestest friends ever will celebrate my birthday that nite. Unlucky me, everyone was busy.. so too extremely busy. Nk kate kecewa tu xdela sgt coz mase tu me myself pon tgh busy compiling lab report. First thing first!


It was so hard for me to sleep that nite. The last time i saw the clock it showed 4 something in the early, cold n silent morning. Berguling sana, berguling sini, still cannot sleep. Aiseyh, what happened to me lately? Asek xleh tido jek. Maw jd awek kluang man ke.. huhu. The day before pon xleh tido jgk.. Pukul 3 lebeh jgk baru terlelap. Kalo mase aku berguling-guling tuh digunakan utk study, dh berbelas-belas slides chem thermo dah aku bace. Tp, buang mase jek!

End of xleh tido story. Let's move on. Pagi tu, indah seperti biasa (mcm kenal jek ayat neh). Kawan2 sekelas reramai wish hepi besday. Sonok la jugak, jadi perhatian.. (hot beb! haha) Sempat ponteng 1 kelas semalam, chem thermo tutorial sbb x sabar nk blk qadak tido. Tp malangnye, berguling sane-sini pon xleh tido jgk. Ape kena dgn aku neh?? Haih~


Dalam kul 3 ptg tu, aweks cun berlima (aku, ibah, aimi, eQin and eija) gerak ke poket C utk treasure hunt under HSE Week. Di sinilah kemuncak kehepian hari semalam. Mase mule2 treasure hunt tuh start, bese2 jek. Lari2 ke poket D dr poket C utk carik clue utk check point seterusnye. Tak sampai 10 minit dh semput. Stamina kurang.. huhu. Dalam tengah syok bertreasure hunt tuh tibe2 turunlah hujan. Maka kami pon meneruskan jugak sisa perjuangan kami yg baru bermula itu. Abes basah kuyup kami berlima, xde tmpat yg kering pon.. Naseb baek henset dalam poket tak lemas. huhu. Kami group yg ke-4 abeskan treasure hunt tuh. Kire terer jgklah, dpt kalahkan byk grup laki (^_^)Y

Kami sepakat mengatakan kebasahan bermandi hujan itulah yg meng'best'kan lagi treasure hunt itu. Bak kate si eQin, best majnun-majnun. Rosak bahasa dirojakkan begitu. Haha.. Lepas balik tu, gile penat badan ni.. Lepas mandi n rendam baju (again, si pemalas x basuh terus baju) niat di hati maw tido. Tp tu la, ade something wrong ngan aku lately, xleh tido. So aku berpindah ke katil eQin, guling punye guling akhernye aku tertido, tu pon 13 minit jek (bak kate stopwatch eQin)

Then malam tuh after dinner, spt dijanjikan, Mokte partner oral arabku pon dtg ke bilikku utk berdiskusi. Discuss punye discuss then abeslah discussion. Tp Mokte x terus balik, die stay utk study numet. Tak lame lps tu Aan si comel datang, bg hand-made besday card. Sembang punye sembang, terdiscuss pasal chem thermo. Ade la pulak orang datang mengetuk pintu blk aku. Aimi rupenye, mengatakan die heart-feeling problem, nk story. So aku tinggalkan tetamu kt bilik, ikut die g ke bilik ibah. (Ibah ke aimi ade heart-feeling problem neh??)


Sesampainye kt bilik ibah, terhidang food yg best2. Mee goreng, telur goreng, air sunquick n the most attractive one, a CAKE. Surprise birthday party rupenye. Sungguh terharu. Thanks korang~ Sayang sgt kat korang. Susah-susah je.. Tp laen kali buat lg ek ;) Sungguh best ari semalam. Tp arini... haih~


Hari ni = lab di pagi sabtu yg indah. Mood x stabil. That word, useless. Ape masalah die ni? Haih~ Wait, masalah die, ape kene-mengena dgn aku?


Ok lah, get to go. Nak study chem thermo bersame labmate tercinta (Faten n Yaa.. the other 1??)

3 comments:

  1. x suprise sgt sbb kn trus terang dlu bg memastikan tetamu2 yg dtg xtaw perkara sbnr..hahaha

    ReplyDelete
  2. haha
    tu la pasal..
    tp surprise la jgk
    thanks ya!
    mmuuahhhxxxx :x

    ReplyDelete
  3. rindunyeeee...
    dah lebih setahun dah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...