Mother's Day | Pakar Cantik

Sunday, May 11, 2008

Mother's Day

Kawan2.. hari ni hari ibu. Rata2 list kawan aku kt gtalk ni wish hepi mother's day kt ibu mereka, jugak utk ibu di seluruh dunia.. Antara status yg sempat aku copy n paste ialah... jeng3~

asiqleo: Selamat Hari Ibu...saya saaa...yang mak~~

Azuary: slmt ari ibu kpd ibu2 dsluruh dunia....who next...your mother..n then your father...

AnasIbrahim: To all mums out there, Happy Mother's Day especially to my beloved mom!! Thnx for all the love..

Azima: 4ever n 2day..:) [hepi mother's day..]

muhammadzulhilmi: bintang terang gugur di bukit, mentari maseh menongkat siang, cinta sayang bukan sedikit, korban kaseh ibu saorang ...

SyazanaIzzati~: ..[HAPPY MOTHER'S DAY. kakak loves u very much mommy. =)

imran.ahz88: oh angin,sampaikan ucapan SELAMAT HARI IBU buat semua yang bergelar ibu~~love my mother~~

nfarhah: selamat hari ummi...luv u umi!~

FarahAzimah: slmt hr ibu sume~


Macam2 ragam status yg terpamer kt gtalk. Berbakat sungguh mereka, kretif2 sumenye.. siap ade yg wat ala2 pantun lg~ Tp kan, bajet jek mak diorang bace status tuh.. haha.. tp xpela kan, even mak diorang xbace status diorang at least diorang dh bt 1 effort yg menunjukkan diorang x lupe ibu mereka, lebih2 lg pd hari yg meraikan para ibu ni..tu tandenye mereka appreciate ibu mereka. Tahniah anda sume.. ciri2 anak yg baek agak terserlah di situ.. ;)



Puan Zainun bt. Hassan, ibu kpd Nor Amizah bt. Azid. For me, she's not just a mother but a bestfriend of mine, now and forever.. miss u ma~




Bg aku, hari-hari adalah hari ibu. Setiap hari kn appreciate ibu, x semestinya pd hari ibu jek nk bt baek2 ngan mak, nk blanje mak makan ke, bli hadiah utk mak ke, manje2 ngan mak ke, bla bla bla... pape jelah kan, yg seangkatan dgnnye.. Setiap hari sayang ibu, maken hari maken sayang.. maken lama mkn mesra ngan ibu.. maken lame makin erat ikatan antara ibu ngan anak..


Sejak dlm rahim ibu lg kite dh susahkan ibu, so bile dh besar ni jgnla tambahkan bebanan ibu.. Rajen2lah tlg ibu kt dapur, tlg kemas umah ke, tlg urut2 mak ke, pape jelahkan, yg sama erti dgnnye.. Pesanan ini lebih ditujukan kpd diri sendiri yg terlalu byk kekurangannye, yg slalu susahkan ma.. Hari2 ma masak utk aku, basuh baju aku, basuh pinggan nasik aku.. Huhu, anak manja camni la, x abes2 susahkan parents.. tp, jgn salah sangka.. tu bkn satu bentuk penderaan terhadap seorang ibu tp itu tanda kasih seorang ibu terhadap seorang anak yg manja plus pemalas mcm aku ni.. haih~ Grow up la mizah!


Ape tanda kasih seorang anak ini pd ibunye?? Pk mizah, pk lg.. xdekan?? Haa.. taw pon.. kalo ade pon, x setanding ngan ape yg ma bt kt aku.. ish3.. i'm a bad girl. Adess.. Sile2 la berubah ye cik mizah.. Sayangi ibu anda melebihi anda menyayangi org laen, even diri sendiri.. Sbb ibu sanggup pertaruhkan nyawa mase melahirkan kamu ke dunia ini.. Membesarkan lg la payah.. Ma pernah skali dua mcm mengeluh la jgk sbb anak2 sume degil, x dengar kata.. Lambat betol la korang nk besar, jd org dewasa yg reti berfikir a.k.a jd parents.. barulah korang faham cane rasenye nk besarkan sorang2 anak ni.. Kalo boleh, mase beranak tuh nk je korang terus besar.. xyah susah2 berperang ngan korang yg xdgr kata ni.. i guess dlm nada kidding kot~ huhu


Rindu ma. Sabar2, 2 minggu jek lg nk blk umah.. yeahhhaaaa~ Mari teruskan pertapaan utk revision.. Secara rasminye, esok dh stat eXam week tp utk bdk2 cheme jan06 yg roxxx ni, exam ktorg stat ari jumaat.. kalo yg amek mandarin, tuesday dh stat exam dah.. Bak kate pepatah org2 kelantan, hero x ggaduh~ maksudnye, lek2 lu.. haha betol ke tafsiran aku ni.. pape jelah~ Hmm.. Gud luck lg skali.. Chayok3~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...