One and O.N.L.Y | Pakar Cantik

Friday, May 16, 2008

One and O.N.L.Y

Dulu, aku penah suke kt sorang mamat ni. Aku menggelarkannya mamat pizza. Sbb die digelar mamat pizza perlu dirahsiakan. Aku xtaw nape aku bole suke kt die n aku xtaw sejak bile aku mule suke die. Siyes, xtaw mane asal-usul cane aku bole suke die.. Beruntunglah die, sbb aku ni jenis susah nk suke kt seseorang tp bile aku dh suke, susah plak nk lupe..

Trademark Pizza Hut.. Mushrooooom soup. Yummmmyyyy~~



Biasenye, kite akan suke seseorang tu bile kite tgk org tu hensem, cantik, baik, bijak, pandai amek hati, motivated, berkaliber, berkarisma, alim, bla bla bla.. sume tu cam positive value yg dipunyai oleh seseorang tu la.. takkan plak nk suke kt seseorang tu sbb die suke mencuri, xpon sbb badan berbau ke, sbb suke kutuk org ke.. takkan la kot~

Tapi cite aku ni plik sket. Secara luarannya, aku tgk mamat tu xdela byk sgt pon positive valuenye yg bole buat aku jd gile syok kt die.. Die bole dikategorikan sebagai so-so je. Tp bile hati dh suke, xleh nk cakap ape la kan.. Pernah aku cite kt sorang kawan ni, a babe of mine.. Aku : mamat tu walaupon nmpak jek so-so gitu tp die ade something attractive yg dh strike hati aku (ececeh~ ayat xleh blah). Lalu my babe td reply: Yela kan, die ade something spesel yg ko sorang je nmpak. Mungkin org laen x rase pon benda tu spesel about him tp mata ko nmpak dia spesel, nk wat cane.. Laen mate, laen view ---> aku tambah sndiri. haha

Ape motif entry aku ni?? Tajuk pon cam gempak jek 'One and O.N.L.Y'.. Let's put this thing aside and focus only on what i gonna write.. jeng3~ Tajuk entry ni lebih kepada minat aku terhadap myvi, idamanku selalu.. Aku sgt berkenan ngan myvi kaler putih. Semat yg amat! I can't wait to have my own white myvi. Abah, when is it?? Huk3


Myvi idamanku selalu.. The one and O.N.L.Y. Semat yg amat!!


First time aku tgk myvi aku rase xdela semat sgt kete ni. Langsung x strike ati aku seperti mane si mamat pizza did. Hee.. Tp, lama2 aku tgk rase semat la pulak, amat! putih jek~! Terus jatuh cinta. Lalu pasang angan2 nk pakai myvi putih one day. Kalo abah xnak belikan pon xpe, nnt bile dh keje aku beli la pakai duit sndiri.. camtu lg puas kan~ beli something yg kite suke dgn duit hasil titik peluh sendiri.. semat ahh~ ;)

Walaupon in future akan ade lambakan kete yg lg semat tp hatiku sudah terpaut pada myvi and aku tetap aim myvi and we'll see~ aku mesti pakai myvi kaler putih suatu hari nnt.. Cpt ke lambat tu, bkn urusan aku, sume tu takdir Tuhan and i believe that my dreams will come true..

Ade org kate otak kite sgt hebat, tp kite xtaw cane nk gune.. Ade satu kes tu, die bt cane ntah.. lebih kurang gini la, die aim something and b4 tido die plan ape die perlu bt utk realkan ape yg diimpikan tuh. Then die mimpi la seperti mane yg die plan tu. And u know what? The next day, ape yg die mimpi tuh betul2 jd.. Sebenarnye, aku sndiri pon xdpt cari kaitan antara kuasa otak die n mimpi die ngan ape yg berlaku the next day tuh.. Tp menurut ape yg diceritakan, begitulah ceritanye..

So, kaitan cite ni ngan my myvi: i must dream of it every single nite so that one day when i wake up, there's terpacak white myvi kt depan mate.. sape x sonok wehh~ ;)

7 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...