You might wanna know these | Pakar Cantik

Thursday, October 23, 2008

You might wanna know these

Terjumpa benda alah ni kt someone's blog.. teringin plak nk maen tag2 ni, dan sile2 lah layann.. hehe. dan, sesape yg rase kene tag tu, jgn segan silu plak ekk.. heee ;)


Rules-

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.

2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.

3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog



** Believe it or not, someone tried to buy ME from my parents when i was a cute sweet little baby. (adj xleh blah~ hak3). Ni kisah benar taw.. mase tu aku dlm lingkungan umur beberapa bulan and i was chinese look, dgn putih melepaknye, mate sepet tanpa rambut di kepala.. really look like a chinese baby back then. (tp skang, dh jd muke melayu.. dh mule menggelap.. tp kalo dlm family aku, aku laa paling cerah.. ngan adik2 aku bolelah nk berlagak cerah. hak3). Luckily, abah aku masih waras mase tuh, xtergoda langsung ngan tawaran si apek tuh.. ade ke patut nk beli anak orang.. buat anak sendiri laa~ hak3. and sekarang, apek tu dh kawen dan ade beberapa org anak.. diorang (abah aku n apek tuh) masih berhubung, atas urusan bisnes (note: bkn bisnes jual baby comel, ok!). Bile aku btaw kawan2 aku, diorang gelak jek.. x caye laa tuh! ke jeles sbb korang x cukup comel utk dibeli? hak3.




This is me, 20 years back. kene pakai hat sbb xde rambut. hak3. ni la satu2nye gamba yg tinggal..




** Aku sejenis manusia yg suke mengelamun. kalo dh stat mengelamun tuh, bole lupe nk tido.. dh byk kali aku xleh tido sbb otak aktif sgt mengelamun. seksa taw! aku bukan kelawar yg berjaga malam, aku manusia biasa yg aktif pd waktu siang.. tp bile dh xleh nk tido mlm, mule la jd kelawar.. susah gak bile ade 2 identiti ni, kompius otak aku nii - konflik identiti laa plak karang~ nk taw ape yg aku mengelamun smpai xleh tido?? mcm2 lah, under the sky gituu.. ngeh3.. aku bg 1 contoh ek.. aku slalu pk, ape reaksi my beloved ones kalo aku pergi utk selamanye?? korang, cane reaksi korang ek?? T_T


** aku stat blaja bawak moto mase darjah 4/5, berguru ngan adik laki yg bawah aku tuh.. he's a gud guru, wohaa~ mase tuh bawak moto kriss kaler ijau, moto baru beli, plet nombor DAE smthg2... dh lame dh jual moto tu sbb berat. ahli famly aku sume kecik2, x larat nk bawak moto berat2 camtuh.. mase darjah 6 beli honda ex5, kekal smpai skang.. sbb moto tu ringan jek, seswai utk kami yg kecik.hehe. 1 thing aku xleh lupe, aku pernah mendaki pokok kelapa mase mule2 blaja bawak moto.. sudut hamper 90 degree wa cakap luuu.. x caye? x caye sudah~


** aku pernah pitam. pengalaman agak ngeri dlm idup aku.. nk taw sbb ape aku pitam?? setitis darah. yeap, a drop of blood kalu x paham bahasa melayu.. ngeh3. igt x mase form 2 kite ade kene wat exp pasal type of blood. ala, yg nk check darah jenis O ke, A ke, B ke, AB ke tuu.. so, apekess pitam?? aku adalah manusia yg takut darah. sbb tu la aku x amek medic. plus aku mlas nk hafal, medic kan byk kene hafal, kene rajen bace buku.. ok2, berbalik kpd cite pitam.. mase tu aku cam terpakse jd volunteer utk korbankan setitis darah demi exp tuh.. bile tgk je darah keluar dr jari hantu aku ni, terus rase penin2 lalu pandanganku gelap gelemat (gelita). pitam. lalu aku jatuh terduduk kt dpn 2 boys, naQib n aizat.. maluuuu gile mase tuh, xsempat nk control cunn.. huk3. then, bile g prep ptg tuh, ade sorang boy dr klas sbelah tanye aku, "ko pitam ek td sbb takut darah?" hampeh tolll, sape g bt announcement nehh??


** aku rase aku ade dyslexia laa.. mungkin minor je laa.. huk3. taw x ape itu dyslexia?? someone with dyslexia biasenye susah nk bezakan kire/kanan, bile bace buku die terskip line, pastuh bile menulis die slalu misread visually similar words (saw - was, speak - break, etc), blurring and distortion words, difficulty to take legible notes while listening, repeating sentences when speaks, difficulty in organizing and writing essays, and some more yg sewaktu dgnnye.. beberapa ciri yg tersebut td ade pade aku.. slalu tertukar kiri/kanan. pastu mase maen gamelan, slalu terskip notes utk instrument laen. blog aku ni pon satu contoh yg nyata, x organize.. suke2 ati jek nk tulis.. well~ name pon blog, bkn essay! haha.


** incredibly rajen. dan malas jugak. ngeh3. kalo aku tgh rajen tuh, jgn la kacau aku.. biarkan aje, aku tgh study ke, tgh kemas bilik ke, tgh masak ke (masak ke??).. biarkan aku layan kerajenan aku tuh. kt umah pon layann study reaction, buku teks yg tebal tu pon aku bawak balik mase raye aritu.. siap bt mind-map lagi tuhh.. nk taw raya ke berapa aku stat study? raya ke-3 beb~ hebat x?? korang, aku taw.. kalo beraya x igt buku.. kan3~ and, kalo malas pulak.. ni lg dasat.. dasat sungguh, smpai aku xtaw nk cite cane.. mkn pon malas. rela berlapar sbb mls nk masuk dapur (kalo kt umah laa) or sbb mls nk tuka baju utk kuar ke cafe (ni kalo kt utp).. mmg dasat, makan pon malas.. haissshhhh~!


** aku garang ke?? muke aku garang? hmmm... kalo ngan adik2 standard arr kalo garang kan.. name pon kakak sulong. os cof la kene garang sket, so that diorang x nakal, x pijak kepala aku.. tp yg peleknye, adik2 aku x takut plak kat aku.. kawan2 (mungkin yg x knal aku sgt kottt) takut pulak.. apekesss?? arituh ade sorang labmate aku ckp "ko jgn la marah mizah.. kalo org laen marah xpe, kalo ko marah x leh laa.. aku takott.." huk3. well~ ape nk dikate..aku marah bt muke garang jek, xdenye aku nk sembur korang depan2.. kalo sembur blakang2 tu bkn name sembur, tu anyam ketupat smbil bt rendang.. hak3. and ade a babe of mine kate, "dulu2, aku takot giler nk tegur ko.. tp skang, terbukti ko baek. sgt baek!" (note: ade unsur2 mitos & lagenda di situ!)


so skang, amizah si comel+sgt baek ni nk tag korang2 kt bawah ni. sile respon ok! kalo x respon, siap laa ko kene ngan bini aku nnt.. Ooopss, terjadi duta breeze la plak. haha.

syazana
aimi
keping
liyana
pokjat
afil
anas

5 comments:

  1. yeah.. aku pun ingat lagi ko, anum ngan mutiah pitam disebabkan eksperimen blood test tu. aku sebenanye pun rasa pening2 jugak, tapi masih lagi under control daripada hampir pitam . lagipun, ko perasan tak the way our blood was taken was sangat lah manual.. pakai jarum yang memang betul2 jarum. so, it was kinda mengerikan dan sngt takut sebab kite nampak benda tu happened depan mate kite. plus, we did the experiment at noon kan? masa tu memang our energy was very low. so sebab tu la rasa nak pitam. ( suddenly felt perplexed with my good memory ) hahaha

    actually i did the same eksperimen masa time f5 dulu. aku pun cuak jugak takut the same thing might happen mcm.. tapi... the way we took our blood was much much easier + lighter + tak rasa sakit langsung.

    so, kesimpulannye, cara kite amik darah kite dulu memang la sangat manual + kuno. pakai jarum yang agak tebal dan cucuk kat jari sendiri... kelakar kan??

    ReplyDelete
  2. haha. betol3! kuno~ agak2 la kan, jarum yg kite gune tuh jarum jahit baju ke?? haha. mungkin teknologi jarum belom berkembang maju mase tuh.. ngeri3! cucuk jari sendirik. huk3. dasat arr ko punye ingatan.. aku pon dh lupe sape yg sekapal yg aku, same2 nk pitam.. (ingatan maken lemah, mungkin byk dosa kott.. huhu)

    rindu arr kt ko.. bile maw pulang?

    ReplyDelete
  3. haha... bukan jarum jahit, tapi x tau tu jarum ape. tapi jarum tu memang lagi tebal drpd jarum tudung kite tu.... tah pape.

    aku pun rindu kat ko!! aku lambat lagi nak balik. maybe dua tahun lagi. sebab tiket flight dah mahal. tidaaakKkkk!!!!!!!!!! x dpt byngkan how i will face my life living here without seeing my family within 2 years nih. sob sob.

    ReplyDelete
  4. makk aiii.. lamenye.. ntah2 mase tuh aku dh grad. xpe, nnt ko dtg time my grad day ok~ hehe

    alaa, dunia kan dh maju.. webcam kan ade.. henset 3g lg.. tp ttp x same kan.. aku pon x terbayang cane nk idup kalo camtuh.. ko kan tabah. u can do it, demi cita-cita.. aku doakan dari jauh...

    ReplyDelete
  5. kecik..
    i da jwb.. t'sgt la pnjg jdny.. huu
    penat2.. x bc pon xpe.. coz ia sgt menyeksa.. haha
    mekaseh sbb mengetag ye~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...