Ibu Gojes: May 2008

Saturday, May 24, 2008

D.O.W.N

Sepatutnye aku down. Memandangkan aku jawab chemthermo yg ntah pape td dgn jawapan yg ntah pape tuh, aku mesti D.O.W.N skang. Mesti. Wajib. Tp i take it easy, at least it's over. The killer subject exam for this sem is O.V.E.R. Finally, last paper the day after tomorrow..

Td, after exam chemthermo stret g miting Recmo kt foyer V2.. finalize Marketing Proposal utk Sponsorship Department. Punye la lame miting smpai kul 9.. Mase maghrib tuh beramai-ramai g surau V2.. Kt dlm surau tuh kedengaran ade beberapa hamba Allah sdg baca Quran dgn khusyuknya. Tenang jek hati aku rase. Sungguh tenang, dah lame x rase mcm ni..

Terasa dh lame diri ni x baca Quran dgn khusyuk spt mereka.. (bersebab ok~) Haih.. lalainye aku.. huk3~ bwk2 insaf la mizah~
Baca selanjutnya...

Wednesday, May 21, 2008

Quick!

Ellow there~
Esok exam Numerical Methods; 9-12; Chancellor Hall..

Hari ni demam.. kepala rase cam nk malatop. Makan panadol 2 bijik pon x ilang.. try tido tp cam besela, xleh tido.. rase cam nk nangis bile nk sgt tido tp xleh tido.. baru skang aku faham cane perasaan kluang man yg xleh tido mlm.. [erk.. kluang man mmg x suke tido mlm pon~] 2-3 ari ni aku jd awek kluang man tp yg membezakan aku ngan kluang man ialah.. aku ade exam yg berderet-deret sepanjang 4 hari manakala encik kluang man xperlu pegi exam.. adess..

Dah jumpe doktor td.. time kasih pd cik waNie sudi bwk i pegi jumpe doktor.. [tp bile pegi pasar malam aku plak yg bwk die.. haha] n summary doktor tuh: byk sgt study smpai demam.. Tensen sgt kot study byk2.. biasela tuh~ haha. Aku dh byk stdy?? ye ke.. nape rase cam empty jek.. adess.. Harap2 mase dlm exam hall esok, full jek otak aku dgn timbunan ilmu hasil dari pertapaanku sepanjang 2 minggu lebeh ni.. Come on girl~ u can do it!!
Baca selanjutnya...

Sunday, May 18, 2008

Life like this

Current Mode: So penat. My breath termengah-mengah, nape ye??

Listening to: Pocketful of Sunshine by Natasha Bedingfield [Take me away, a secret place.. a sweet escape, take me away.. Take me away to better days.. Take me away, a higher place..] berulang-ulang kali aku replay lagu ni.. dgr byk kali pon x puas ;)

Someone, take me away.. i don't wanna be here. It's so so unhappy to live my life today. Stressful day. Huwarghhh!

Thanks to cik Syazana, sudi teman i jenjalan td.. dah relieved sket, as long as x ngadap chemthermo.. hehe. Dah lame x mandi ujan.. dh lame jgk x nmpak lebih cantek (sbb bile berhujan kite nmpak lbh cantik... winks~) I bet ade di antara mereka yg nmpak kite jenjalan td terpikat ngan kite... at least sorang... (perasan mode activated) haha..

Ok3~ i'm off to my pertapaan... i should try harder not to easily stressed out.. (bole ke?? huhu) Fighting!!
Baca selanjutnya...

Friday, May 16, 2008

One and O.N.L.Y

Dulu, aku penah suke kt sorang mamat ni. Aku menggelarkannya mamat pizza. Sbb die digelar mamat pizza perlu dirahsiakan. Aku xtaw nape aku bole suke kt die n aku xtaw sejak bile aku mule suke die. Siyes, xtaw mane asal-usul cane aku bole suke die.. Beruntunglah die, sbb aku ni jenis susah nk suke kt seseorang tp bile aku dh suke, susah plak nk lupe..

Trademark Pizza Hut.. Mushrooooom soup. Yummmmyyyy~~



Biasenye, kite akan suke seseorang tu bile kite tgk org tu hensem, cantik, baik, bijak, pandai amek hati, motivated, berkaliber, berkarisma, alim, bla bla bla.. sume tu cam positive value yg dipunyai oleh seseorang tu la.. takkan plak nk suke kt seseorang tu sbb die suke mencuri, xpon sbb badan berbau ke, sbb suke kutuk org ke.. takkan la kot~

Tapi cite aku ni plik sket. Secara luarannya, aku tgk mamat tu xdela byk sgt pon positive valuenye yg bole buat aku jd gile syok kt die.. Die bole dikategorikan sebagai so-so je. Tp bile hati dh suke, xleh nk cakap ape la kan.. Pernah aku cite kt sorang kawan ni, a babe of mine.. Aku : mamat tu walaupon nmpak jek so-so gitu tp die ade something attractive yg dh strike hati aku (ececeh~ ayat xleh blah). Lalu my babe td reply: Yela kan, die ade something spesel yg ko sorang je nmpak. Mungkin org laen x rase pon benda tu spesel about him tp mata ko nmpak dia spesel, nk wat cane.. Laen mate, laen view ---> aku tambah sndiri. haha

Ape motif entry aku ni?? Tajuk pon cam gempak jek 'One and O.N.L.Y'.. Let's put this thing aside and focus only on what i gonna write.. jeng3~ Tajuk entry ni lebih kepada minat aku terhadap myvi, idamanku selalu.. Aku sgt berkenan ngan myvi kaler putih. Semat yg amat! I can't wait to have my own white myvi. Abah, when is it?? Huk3


Myvi idamanku selalu.. The one and O.N.L.Y. Semat yg amat!!


First time aku tgk myvi aku rase xdela semat sgt kete ni. Langsung x strike ati aku seperti mane si mamat pizza did. Hee.. Tp, lama2 aku tgk rase semat la pulak, amat! putih jek~! Terus jatuh cinta. Lalu pasang angan2 nk pakai myvi putih one day. Kalo abah xnak belikan pon xpe, nnt bile dh keje aku beli la pakai duit sndiri.. camtu lg puas kan~ beli something yg kite suke dgn duit hasil titik peluh sendiri.. semat ahh~ ;)

Walaupon in future akan ade lambakan kete yg lg semat tp hatiku sudah terpaut pada myvi and aku tetap aim myvi and we'll see~ aku mesti pakai myvi kaler putih suatu hari nnt.. Cpt ke lambat tu, bkn urusan aku, sume tu takdir Tuhan and i believe that my dreams will come true..

Ade org kate otak kite sgt hebat, tp kite xtaw cane nk gune.. Ade satu kes tu, die bt cane ntah.. lebih kurang gini la, die aim something and b4 tido die plan ape die perlu bt utk realkan ape yg diimpikan tuh. Then die mimpi la seperti mane yg die plan tu. And u know what? The next day, ape yg die mimpi tuh betul2 jd.. Sebenarnye, aku sndiri pon xdpt cari kaitan antara kuasa otak die n mimpi die ngan ape yg berlaku the next day tuh.. Tp menurut ape yg diceritakan, begitulah ceritanye..

So, kaitan cite ni ngan my myvi: i must dream of it every single nite so that one day when i wake up, there's terpacak white myvi kt depan mate.. sape x sonok wehh~ ;)

Baca selanjutnya...

Aku cipta rekod!!

Friday, May 16, 2008. Hari ini dalam sejarah.

Hari ni dh stat first paper, Strength of Materials; kul 9-11 pg td. Sume dh slamat.. Rekod tercipta arini. Tp aku xdela bangga sgt ngan rekod yg aku cipta tuh. Rekod tuh bt aku saket ati jek. Adess

Bayangkan, sepanjang malam td aku xleh tido. Punye la penat aku berguling-guling atas katil tu suh mate ni tido, tp langsung x berkesan. Actually, b4 kul 12 tuh aku dh ngantuk yg amat sgt. Nk tido awal, tp nk abeskan revision sket lg.. belek2 notes, nk igtkan blk ape yg dh study supaya smooth jawab exam esoknye.

Dalam kul 12 aku stop, tutup buku then pegi gosok gigi; nak tido~ Aiseh, tudung nk pakai esok x iron lg. Kalo iron pg esok kelam kabut plak kang.. so aku gagahkan diri iron tudung. After that, siap2kan brg2 nk bawak g exam - kad metrik, slip exam n stationaries. Sume dh lengkap, so bole la tido.

Bile mate nk lelap jek tentibe tanganku digigit nyamuk. Ignore. Digigit lagi, garu2 sket. Tp nyamuk tuh mmg degil, x sedar diri.. suke jek gigit org, kacau aku tido. Ish! nk kena nih!! Terkapai-kapai aku bgn dlm gelap nk pasang ubat nyamuk - elektrik punye ok, bkn coil.. Terbongkok-bongkok kt bwh meja nk pasang suis yg dh disambung ngan extension. Bile aku on jek, tibe2 kipas berenti berputar. Aiseh, nape lak ni..

Rupe2nye blackout. Blackout kt umah aku jek, gara2 extension yg rosak tuh. Adess. Lupe plak extension tuh rosak, overloaded with current. 2-3 ari b4, aku masak air plus charge enset dlm mase yg same. Tibe2 kedengaran bunyi cam pop kt extension tuh. 2x! Tp aku ignore jek. Apela aku ni, seb bek xjd pape.. tibe2 meletop ke, sape susah?? Adess~

Then, aku menuju bilik eQin. Ketok2 pintu blk die. Then aiMi kuar, diikuti eQin. Mahirah kt blk sbelah pon kuar. Nape2? Blackout ke?? Antara ayat2 yg kuar dr mulut mereka. Eh, rumah kite jek blackout. Mesti ade yg xkene kt suis utama ni. Meh2, kite cek. Cek punye cek, adjust sket sebanyak ngan penyapu (tinggi kan, lgpon penyapu tu bole jd insulator) then white in la blk (sesuke ati jek bg term baru). Pastu, sambung tido. Malang sungguh, xleh tido. Mase tu dh pukul bape ek?? Kul 1 kot..

Aku try anta msg kt aiMi. Help! xleh tido.. huhu. Beberapa saat lps tu ade reply, samela kite.. meh2 tido sini. Tanpa segan-silu aku g blk eQin, tido kt sbelah aiMi; kt katil peJi. eQin sgt lena mase tuh. Takpe2, jap lg aku pon lena cam eQin gak~ Actually aiMi pon menumpang gak kt blk eQin tuh, sbb peJi blk umah.. kalo peJi x blk pon, aiMi mmg slalu jek menyemak kt blk eQin (mi, jgn marah ek.. nnt cpt tua :P )

Rupe2nye, pindah tmpat tido pon xleh tido gak.. Penat guling2 tp still mate xmaw lena.. Pandang kiri-kanan, aiMi pon same.. tergelak2 jgk smbil pandang2 sesame sndiri.. haha. At last, kul 5 pagi aku balik blk sndiri, mane taw dh bole tido. Guling2 jgk, but still.. haih~ Tak lame pastuh, azan subuh. Try nk tido gak b4 alarm bunyi kul 6.30. Tp cam sia2 jek usaha aku tuh. Lalu aku g mandi, smayang subuh.. ketok pintu blk eQin, kejut die.. mase tuh aiMi dh xde dh kt situ.. dh balik blk die.. kami senaseb, same2 xleh tido.. huhu

Lepas smayang subuh, aku pakse diri utk tido sbb pening yg amat mase tuh. Kalo x tido kang sia2 jek aku pegi exam, karang blurr abess. Alhamdulillah, terlelap jgk walaupon hanye sejam. At least dpt rehatkan mata plus otak b4 jwb exam. Mase dlm exam hall plak lembap semacam jek. Tekan calculator satu-satu. Almaklum la, dh lame sgt study week smpaikan masuk exam pon lampi semacam jek. Adess.. huhu

Ptg td aku ganti blk tido. Nikmatnye dpt tido, Tuhan je yg tahu. Alhamdulillah, Dia izinkan aku tido, ilangkan kepenatan badan gara2 x tido semalaman. Alhamdulillah jgk, jawab exam ok jek even ade beberapa soklan yg aku x sempat abeskan. At least i tried my best. Result nnt belakang kire, yg penting dh usaha sepenuh hati ;)

Penyebab utama aku xleh tido semalaman, malam 1st paper plak tuh~ adalah : ice blended perisa white coffee. Amek ko, minum caffein lg kan dh xleh tido. Aku n aiMi senaseb sbb die pon minum ais blended white coffee gak. Moral of the story, don't ever take caffein. Aku mmg x menang ngan caffein ni, mulelah meragam satu badan. Saket2 badan la, perut rase semacam la, terketar-ketar tangan n kaki, rase penat jek.. adess.. dh taw xleh amek caffein tp masih gedik nk minum white coffee. Padan muke!! :P
Baca selanjutnya...

Wednesday, May 14, 2008

Epal oh epal

Dalam byk2 hari sepanjang study week yg bahagia ini, hari ni la plg tension. Mungkin stress absorbed dah overload kot. Pernah ade someone buat status kat gtalk yg bunyinye kedengaran camni : Stress is to be solved not to be absorbed. Ye, betol skali. Stress should be solved. Bole gune mcm2 equations yg ade dlm buku mechanics of materials. Bile absorb stress, jd la cam aku skang ni. Ptg td saket sgt kepala aku ni, even mase tu aku dh tutup buku.. baring2 nk tido. Walhal arini xdela byk sgt aku study pon, Numet chapter 2 n SOM je pon.. tu pon tgk gitu2 jek.. Jelas skali nombor2 yg terlampau byk serta vector analysis penyebab utama increasing stress absorbed. Lalu buat kepalaku berdenyut2. Adesss

Hari ni dah 4 bijik epal aku makan.. Mungkin stress aku berkurangan sket bile mkn epal. Rasanya enak sekali, plus rase hepi bile makan epal. So, bile2 rase stress, sile2 la makan epal. Tapi, lepas makan tu jgn buang sisa epal tu merata-rata. Jgn tiru macam saya; buang sisa epal keluar dari tingkap. Haha.. seb bek setiap kali aku buang tu xde org lalu, kalo x, naseb mereka la dpt epal free. Manela taw kan, esok2 tibe2 tumbuh pokok epal dpn tingkap bilik aku ni.. Bagus jgk tu, nnt xdela aku susah payah g pasar malam semata-mata utk beli buah epal..

Hmm.. sepanjang study week ni, x penah lg miss pegi pasar malam (kecuali arini, sbb tido). Pasar malam 2 kali seminggu, isnin n rabu. Setiap kali pegi pasar malam, eQinlah teman setiaku n aku xkan miss beli buah epal (sebenarnya epal bukanlah fevret aku, tp sbb slalu rase bosan bile study, aku mkn la epal.. at least x mkn junk food yg menggemokkan). Ari isnin lepas (kelmarin) kami pegi berempat, meronggeng 2 bijik moto yg dipinjam dari sahabat2 yg baek hati - iBah n iLia. Best gak, skali-skali merendek beramai-ramai, ilangkan tensen xtaw nk makan ape bile pegi cafe.. Tp, sampai kt pasar malam pon xtaw jgk nk makan ape. So bli je lah mane2 yg menarik perhatian mataku ini..
Baca selanjutnya...

Sunday, May 11, 2008

Mother's Day

Kawan2.. hari ni hari ibu. Rata2 list kawan aku kt gtalk ni wish hepi mother's day kt ibu mereka, jugak utk ibu di seluruh dunia.. Antara status yg sempat aku copy n paste ialah... jeng3~

asiqleo: Selamat Hari Ibu...saya saaa...yang mak~~

Azuary: slmt ari ibu kpd ibu2 dsluruh dunia....who next...your mother..n then your father...

AnasIbrahim: To all mums out there, Happy Mother's Day especially to my beloved mom!! Thnx for all the love..

Azima: 4ever n 2day..:) [hepi mother's day..]

muhammadzulhilmi: bintang terang gugur di bukit, mentari maseh menongkat siang, cinta sayang bukan sedikit, korban kaseh ibu saorang ...

SyazanaIzzati~: ..[HAPPY MOTHER'S DAY. kakak loves u very much mommy. =)

imran.ahz88: oh angin,sampaikan ucapan SELAMAT HARI IBU buat semua yang bergelar ibu~~love my mother~~

nfarhah: selamat hari ummi...luv u umi!~

FarahAzimah: slmt hr ibu sume~


Macam2 ragam status yg terpamer kt gtalk. Berbakat sungguh mereka, kretif2 sumenye.. siap ade yg wat ala2 pantun lg~ Tp kan, bajet jek mak diorang bace status tuh.. haha.. tp xpela kan, even mak diorang xbace status diorang at least diorang dh bt 1 effort yg menunjukkan diorang x lupe ibu mereka, lebih2 lg pd hari yg meraikan para ibu ni..tu tandenye mereka appreciate ibu mereka. Tahniah anda sume.. ciri2 anak yg baek agak terserlah di situ.. ;)



Puan Zainun bt. Hassan, ibu kpd Nor Amizah bt. Azid. For me, she's not just a mother but a bestfriend of mine, now and forever.. miss u ma~




Bg aku, hari-hari adalah hari ibu. Setiap hari kn appreciate ibu, x semestinya pd hari ibu jek nk bt baek2 ngan mak, nk blanje mak makan ke, bli hadiah utk mak ke, manje2 ngan mak ke, bla bla bla... pape jelah kan, yg seangkatan dgnnye.. Setiap hari sayang ibu, maken hari maken sayang.. maken lama mkn mesra ngan ibu.. maken lame makin erat ikatan antara ibu ngan anak..


Sejak dlm rahim ibu lg kite dh susahkan ibu, so bile dh besar ni jgnla tambahkan bebanan ibu.. Rajen2lah tlg ibu kt dapur, tlg kemas umah ke, tlg urut2 mak ke, pape jelahkan, yg sama erti dgnnye.. Pesanan ini lebih ditujukan kpd diri sendiri yg terlalu byk kekurangannye, yg slalu susahkan ma.. Hari2 ma masak utk aku, basuh baju aku, basuh pinggan nasik aku.. Huhu, anak manja camni la, x abes2 susahkan parents.. tp, jgn salah sangka.. tu bkn satu bentuk penderaan terhadap seorang ibu tp itu tanda kasih seorang ibu terhadap seorang anak yg manja plus pemalas mcm aku ni.. haih~ Grow up la mizah!


Ape tanda kasih seorang anak ini pd ibunye?? Pk mizah, pk lg.. xdekan?? Haa.. taw pon.. kalo ade pon, x setanding ngan ape yg ma bt kt aku.. ish3.. i'm a bad girl. Adess.. Sile2 la berubah ye cik mizah.. Sayangi ibu anda melebihi anda menyayangi org laen, even diri sendiri.. Sbb ibu sanggup pertaruhkan nyawa mase melahirkan kamu ke dunia ini.. Membesarkan lg la payah.. Ma pernah skali dua mcm mengeluh la jgk sbb anak2 sume degil, x dengar kata.. Lambat betol la korang nk besar, jd org dewasa yg reti berfikir a.k.a jd parents.. barulah korang faham cane rasenye nk besarkan sorang2 anak ni.. Kalo boleh, mase beranak tuh nk je korang terus besar.. xyah susah2 berperang ngan korang yg xdgr kata ni.. i guess dlm nada kidding kot~ huhu


Rindu ma. Sabar2, 2 minggu jek lg nk blk umah.. yeahhhaaaa~ Mari teruskan pertapaan utk revision.. Secara rasminye, esok dh stat eXam week tp utk bdk2 cheme jan06 yg roxxx ni, exam ktorg stat ari jumaat.. kalo yg amek mandarin, tuesday dh stat exam dah.. Bak kate pepatah org2 kelantan, hero x ggaduh~ maksudnye, lek2 lu.. haha betol ke tafsiran aku ni.. pape jelah~ Hmm.. Gud luck lg skali.. Chayok3~

Baca selanjutnya...

Saturday, May 10, 2008

c.u.A.k~ berdebar-bedar!

Baru balik dari jalan2 ngan kawan2 tercinta - aiMi, eQin, peJi and waNie.. Akhernya hasrat cik peJi nk makan kfc tercapai jua.. (walhal aku pon megidam jgk.. hehe) Memang sonok kuar makan2 ngan kawan2.. gelak tawa menghibur hati, ilang tensen study sepanjang study week ni.. Enjoy sakan arr td, seolah-olah dunia ini kami yg punye~ gelak sampai x igt dunia.. adess, punye la aku pulun study selama seminggu ni, last2 gelak cam nk roboh bangunan.. jgn la kuar ilmu2 yg kupungut sepanjang pertapaanku ini.. huk3. Ilmu2ku, jgn kuar taw.. stay kt situ diam2, bile kuseru, cpt2 keluar.. arassoo?? Hee~
Seperti biasa la, kami yg xde kenderaan ni menyewa kete dr sorang abang hensem (tibe2 jek rase nk puji;) ). Abg hensem ni kire mmg target ktorang la bile nk kuar g mane2.. gi ipoh ke, g makan pizza ke, kfc ke.. (tu je la tmpat2 yg sempat kami lawat selama ini, yela kan.. asek bertapa jek, bile mase nk kuar). Walaupon abg ni hensem tp kete yg die bg sewa tu kaler pink.. tp xpela, ktorg suke kete pink sbb comel.. macam kami la kan~ ;) And seperti biasa jgk la, org yg bertanggungjawab ke atas urusan sewa-menyewa ni adalah cik waNie.. Hmm.. xde pape sgt nk cite psl sewa-menyewa ni.. cam biase2 jelah, msg2 abg tuh, janji nk amek kul bape, nk amek kete kt mane.. bla bla bla.. Adess bile nk g mandi ni?? balik2 terus ngadap laptop, nk berblog la konon2nye.. tp separuh jalan menaep, lost la pulak~ huhu
Kami bertolak blk ke UTP tercinta after maghrib. Igt nk solat dulu kt mane2.. so aku teringat la aku penah solat kt satu masjid dkt2 kawasan kfc tuh.. Hmm.. rupe2nye aku ni mmg buta jalan.. lupe plak sbenanye kene belok kanan tp aku bg instruction belok kiri.. Cari punye cari, mmg x jumpela masjid tuh sbb salah instruction. So blk UTP terus la, solat kt masjid UTP yg indah.. Ni kali ke-2 aku salah bg instruction.. korang, laen kali xyah cayela kt aku.. huk3. Mase nk masuk UTP tuh, kt depan entrance yg kaya ngan pak guard.. adess, kisah cuak bakal menyerikan idup kami..
Hmm.. ni malas nk cite ni.. masih berdebar-bedar. Mase melalui pak guard yg setia jaga entrance tuh, salah sorang pak guard tanye mane matrix card. Lalu org2 kat depan - waNie n aiMi tunjukla matrix card diorg.. aku n eQin yg x bwk kad matrix ni cover muka cuak.. Then pak guard tuh tanye org2 blakang plak. Seb bek otak tgh ligat mase tuh, maka bt2 mintak ngan peJi, konon2nya suh kuarkan dari beg. Walhal, peJi hulurkan die punye kad matrix ikut 'jalan bawah'. Fuhhh, seb bek lepas. Then pegi la smayang maghrib kt masjid UTP.. Pastu nk kluar lg, nk abeskan minyak dlm tangki.. rugi la nnt, isi minyak byk2 tp x gunakan sebaek mungkin..
After abes smayang, ktorg gerak kluar skali lg.. lalu lg kt pak guard tuh. Pak guard tuh usha2 dlm bonet.. apela yg die cari.. adess. Seb bek lepas lg.. Pastu g shopping sket sebanyak kt satu market kecik ni, ape ntah namenye.. pedulik la name ape pon, yg penting shopping.. huhu.. Selesai jek shopping, ape lg.. balik la. Kalo ikut tangki minyak tuh, ktorg xmaw blk lg tp nk wat cane abg hensem dh suh balik.. so balik je la~
Sampai entrance lagik. Cuak lg~ Kali ni x berapa bernaseb baek. Taktik td masih digunakan, pure2 suh aiMi kuarkan kad matrix dr beg kt depan. Part aku dh setel. eQin plak.. kurang bernasib baek.. sbb mase die tunjuk kad matrix tuh, pak guard tu perasan kot, itu sebenarnya hanyalah tali n case semata-mata, milik si aiMi.. Then pak guard mintak lg, die nk tgk.. buat2 kad matrix tuh jatuh, mase ni la eQin amek kad matrix peJi.. sempat lg tukar2 tu.. huhu.. Agaknye pak guard tuh rabun malam kot, xdpt bezakan mane satu eQin n peJi.. Walhal obvious sgt perbezaan antara eQin n peJi; sorang pakai spek n sorang lg keping.. haha.. Pape jelah pakcik.. asalkan jgn saman ktorg.. Akhernya, lepas jgk.. FUHHHH.. legaaaa~
Tp tulah pak guard masih mengejar kami. Bile smpai jek kt tmpat yg dijanjikan utk pulangkan kete abg hensem tuh, dgn agak kelam-kabut ktorg kuar.. sbb dh ade org tunggu nk sewa kete tu plak.. ni la yg dikatekan rezeki org hensem, x putus2 org nk sewa kete (tentibe terpromot) hehe.. Bile agak2 nk blah, tibe2 waNie yg tercarik2 henset die yg lg 1 tuh bersuara, "Alamak, henset tertinggal dlm kete". Kete tu dh gerak dh.. adess. Then waNie call la no henset die tuh. Akhernya, org tu patah blk, pulangkan henset. Selamat~ Hmmm.. pak guard pon ade tulah ke?? Haih~
Moral of the story, laen kali bile nk kuar sile2 la bawak kad matrix. Karang x pasal2 melayang rm30 kene saman dek pak guard yg strict. (^_^)V. Eh2, baru perasan.. ktorg x amek gamba pon td. Adess~
Baca selanjutnya...

Friday, May 9, 2008

nTah lerr

What should i write? It's been a week since the last class I attended. Hmm.. quite rindu suasana lecture. Tp takpe, study week pon best jugak. Sonok menghabiskan mase kt dalam bilik, bertapa menuntut ilmu. Eh, salah.. bertapa buat revision. Hehe..

Semalam, 080508 - seorang warga mechejan06 selamat melahirkan bayi sulungnye. Wah, pandai baby tu bajet nk kuar bile.. tgk date best baru nk kuar.. hehe. Berdasarkan gamba2 yg dipaparkan di gtalk insan2 yg melawat Pae pg td, baby tu comel sgt~ Ni bt x saba nk ade baby sndiri ni.. ;) Congrates Pae.. semoga berbahagia bersama anak n suami. Selamat menjalani hidup dalam dunia baru - dunia seorang isteri dan ibu. Ececeh~ ucapan xleh blah. Haha (tp ikhlas taw~)

Hmm.. cik Peji dh beberapa ari mengidam zinger KFC. Tibe2 aku pon rase nk makan KFC gak.. aritu mase balik x sempat nk makan, asek terperap dlm umah jek. huhu.. Lgpon, rase cam dh bosan asek makan kt dalam ni.. Kalo mkn kt luar pon same jek.. kalau bukan nasik, mee.. xpon bihun.. ala, benda2 seangkatannya la senang cite. Kalo perut aku bole cakap, tentu die komen asek2 mkn bnda same jek minah ni.. Haih~ Bile agaknye nk g serang KFC ek?? Haha
Baca selanjutnya...

Tuesday, May 6, 2008

Ketabahan jua kupinta

Nape hati saye berdebar-debar ye?? Kenape? It makes me losing focus. Haih~ what’s wrong. There’re so many things in my head right now and they are mixing up each other and that makes me wanna explode! Boooooommmmmmm! As if it’s just like that and everything’s back to normal. As if… Tp, kalo dh explode cane plak nk back to normal?? Abnormal it'll be. Haih~ Bile debaran ni nk ilang?? It’s getting worse I guess. Why? Adeh, byknye soklan tanpa jawapan.. someone, give me answer pliss. One, at least.



I miss mom. I miss dad too. I miss Helmie, Rini, Iwe n Aje juge.. And I miss everyone at home, every single minute we've spent together, the blue sky, the breeze, the cold night, the stars; so peaceful being at home.. Everything I left behind, I miss them. Feel like crying but the tears won't roll down. I really need mom right now but I won't call as Maxis coverage in here so bad. Really21 bad! Ya Allah, tabahkan hati hambamu ini. Give me stregth, more than usual - lebih hangat drpd biase~ ;) Hati Mizah, tabahlah dikau~



Wahai hati, sile berenti berdebar-debar skang! Susahkan aku jek. Ish! Ok3~ let's clear things up. Pape yg x perlu difikir sile kluar dari kepala aku skang. Spt itu, ini, that one too.. ye, yg ni pon.. kluar3! Ape lg ye.. ha! tu pon, sile3.. So skang ape yg tinggal ye? Hmm looks like everything's fine in here. Yg ade hanye final exam. Yup, only final exam timetable. Wait, xkan jadual jek.. isi2 utk jawab exam mane? Adeh.. that one, sile masuk balik. I guess it's perfect now. Let's focus on what u should focus. Yeaahhhaa.. feeling better. You go girl~ ;)
Baca selanjutnya...

Saturday, May 3, 2008

Sesaje~

Bile rase malas nk study, sile3 la layan lirik lagu ni.. kompem jd berkobar-kobar utk study.. gud luck sume~~ chayok3~



Hanya di Mercu by Ayu - OIAM2 Grand Finale

Mimpi dan harapan
Bagai duri yang mencengkam
Tak pernah terluahkan
Hanyalah di hati tersimpan
Terpendam
Keterbatasan diriku menjadi penghalang

Chorus:
Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Mimpi dan harapan cecita yang tinggi menjulang
Seandainya ku biar cecita dihati tersimpan
Terpendam
Keterbatasan tak wajar menjadi penghalang

Chorus:
Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Bridge:
Aku mencari kekuatan
Dalam kelemahan
Aku temui kejayaan
Dalam keberanian

Chorus:
Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu (2x)



Nyanyi bebetol, jgn smpai sumbang plak.. pitching lari la, xde feel la.. pape la.. bla bla la.. bla bla..
Baca selanjutnya...

Friday, May 2, 2008

Semangat Baru~

Baru balik meeting sponsorship department for RECMO VII. Honestly, mase g intbiu arituh aku xde hati sgt nk mintak sponsor dept. Tp memandangkan chance aku nk join RECMO hanya pada sponsor dept, maka aku panjangkan langkah kakiku ke meeting room RCSU, merelakan diri utk diintbiu. Tambahan pula, dpt sms spesel; mintak aku g intbiu, kompem2 dapat – kata pengirim sms itu. So, ape lg.. dgn hati yg kurang cuak aku g intbiu (biasenye, kalo sebut intbiu sah2 aku malas pegi, cuak seyhh). Maka setelah beberapa hari berlalu, dapat la msg mengatakan aku diterima utk jd committee under sponsorship department. Agak hepi di situ. ;)

Hmm.. Bile masuk meeting room td, cam bese2 jek.. Lame2 meeting, maka bakat2 terpendam masing2 mule kluar.. byk idea bernas yg dikuarkan.. aku hanya mendengar sambil tersenyum menyapot. Kagum ngan mereka. Mungkin ade beberapa org yg pandang agak tinggi pada aku (konon2nye la) sbb kate mereka, aku berpengalaman dlm bab2 cari sponsor.. smpaikan muke aku dh dichop muka sponsor (tak patut~) Mungkin sbb mase event MAKK last year aku dpt cari byk sponsor. Itu mungkin rezeki aku yg murah mase tuh, sbb tu byk masuk sponsor.. bkn sbb aku terer cari sponsor.. Sile betolkan tanggapan anda pada saye.. huhu.

Aku cam takut2 gak la, kang kali ni aku x dpt capai target org akan pandang slek pd aku plak kan.. x best arr camtuh. Tp xpe, I’ll take it as a challenge and I’ll prove that I can do it, perhaps better, much2 better than I did it last time. Yeah, that’s it. Believe in yourself. Set your goal and go for it! Lagipon sume committees td cam ok jek, nmpak cam best (mungkin gak ade org jeles bile bace statement aku ni.. ahhh, biar la die) and diorang bole tlg tunjuk ajar pape yg aku lemah. I love to work in group (kalo diorang sume best, kalo x best pon terima je la.. manusia kan mcm2 ragam~) You go, girl (eceh, macam kak Ogy la plak.. hehe)

Kpd committees under sponsorship dept RECMO 7, marilah kite sama2 bekerja.. meriahkan pejabat RC dgn panggilan menggoda menarik sponsors utk same2 menyapot/collaborate ngan kite for our RECMO.. hehe. Yeah, we can do it. ;)
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...