Pakar Cantik: 2009

Wednesday, December 30, 2009

Aku dan Koyok

OK, first of all, i tengah pening gila sekarang. And you know what, my henfon yg buat i pening macam ni. Rasa dizzy, cam terhoyong-hayang. I never thought it will turn out this way. OMG! my henfon kesayangan betray me :(

Sepatutnya perenggan ini yg kena ganti perenggan kat atas:

First of all, thank you Fatin Alias kerana membenarkan aku mengupdate blog dari laptop kau. Oh, ya! Sebenarnya Fatin Alias tak tahu pon aku tengah taip entry ni dari laptop dia. Fatin Alias keluar makan bersama kawan-kawan UTP yang intern kat Kerteh. Aku tak ikot sebab perenggan di atas. OMG, aku tak pernah pening macam ni.. pening tak hilang2 sejak pagi tadi. Motip henfon tu nak jadi cermin?

Henfon aku jadi cermin bukan sebab dia ada kamera kat depan yang boleh buat panggilan video tu.. dia jadi cermin sebab dia menterbalikkan semua yang ada kat skrin yang mana membuatkan aku perlukan sebijik cermin utk tgk henfon aku, lebih2 lagi kalau nak baca mesej. You know what, mata aku hampir juling. Sakit mata taw baca msg terbalik. Even ada cermin pon, it didnt help much. Soooo sad lah my henfon turn out like that :(


P/s: Aku publish entry ni dari laptop aku on 1st January 2010 at 11.34 pm. Aku tak sempat habiskan entry ni dari laptop Fatin Alias sebab aku kurang sabar. Btw, thanks Fatin Alias, aku baca blog-blog menarek dari laptop ko. Hehehe :)
Baca selanjutnya...

Monday, December 21, 2009

Please be rajin

As I'm done with my presentation, I am soooo free (i mean bosan). No mood rajin at all. So I slept in the office around 10 a.m. Read it again: I slept in the office

An advantage of being kecik: you can sleep on your office chair comfortably. You just need to curl your body in the chair and make sure you are in safe position where the other staffs are not able to see you from their cube :)



And guess what, when I opened my eyes about 15 minutes later, there was a note on my laptop written "Please be RAJIN" with a signature. [Whose signature was it?]

OMG! HAHAHA kantoi :P



p/s: About 2 months ago I put a note on my laptop written "Please be rajen" for self-motivation but I took it off when I was super rajen and now that note is gone T_T. But it's OK, i got a new one. Thanks REM! :D
Baca selanjutnya...

Sunday, December 20, 2009

I'm done :)

Finally I'm done with my final presentation for Industrial Internship Training Program. It was great I guess (was it?) (whatever, yg penting dah abes!)

I can't believe that I would cuak like that. I sweated like I was in 100 meter run, trying hard to reach the finish line while the other runners were struggling harder as there was a mad dog chasing after us :P [kiding kidding]

But seriously, I was too nervous before the presentation starts. And I did sweat like "Is this air-conditioner not functioning today?" even the reading at the remote controller was 20 deg C and one of the staff was begging me to increase the temperature. He was shivering to death [OK, exaggerate sgt :P]

OMG! How cuak I was. But don't worry dear, I am OK now as it's OVER. It was just a presentation lah Mizah, how come you become that cuak? HAHAHA.

Dr Murni did comment: "Compared to the first time, you were shy, timid but now i can see you are more confident. I am happy that your training made you improve"

Thanks Dr Murni. Your comment makes me wanna fly high :D

Oh, ya! Since my presentation is done, I think I'll head to Holland. Tulips, here I come. HOHOHO tumpang santa claus





p/s: harap-harap jumpa dgn Aie ;D
Baca selanjutnya...

Tuesday, December 15, 2009

Slides oh Slides

Malam tadi tak jadi buat slides utk final presentation
Jadi hari ni kat ofis aku pulun buat slides
Dari pagi sampai sekarang (i mean before i log in blogger :P)

Tapi aku macam ada problem sikit
Kesihatan perut aku mula merudum
Mungkin kembung banyak sangat makan angin

2-3 hari ni perut aku tak dapat attention yang sewajarnya
Sabtu dan ahad lepas aku skip lunch
Lebih malang, aku tak breakfast utk 2 hari terskip lunch tersebut
(i mean tak makan nasik lemak masa breakfast --> minum susu atau nescafe je --> belum cukup mendefinisikan breakfast bagi perut aku)

Kesian awak, encik perut.
Perut yang kurang menyihatkan ini buat aku jadi tak tentu hala lalu cepat stress sepanjang pembikinan slides.
Rama-rama pula macam sedang bergembira dalam perut aku ni
Everytime aku tengok slides mesti aku rasa cuak
Rama-rama nak kene neh!

12:48 pm.
oh, i ade lunch date dengan housemates kesayangan ramai.
tak sabar i nak lunch bersama mereka.
dah lama tak makan kat luar beramai-ramai.
semalam dah gelak guling-guling secara berjemaah.
hari ni pulak kita makan berjemaah.
kurang sebulan lagi untuk berjemaah.


p/s: housemates, solat berjemaah?
p/s lagi: apakah akan ada lagi peluang sebegini di UTP kelak?
p/s lagi dan lagi: i love u ollss housemates <3 muah muah
Baca selanjutnya...

Monday, December 14, 2009

Aku berniat untuk buat slides for my final presentation for industrial internship training yang akan berlangsung pada ahad ini, 20 Disember 2009.

Tapi bila bukak laptop tiba-tiba ter'online' facebook. dan tiba-tiba ada notification yang aku di'tag' oleh Anis Nadiah.

Ringan je jari aku ni klik kat notification tu, pegi tengok gambar yang ditag. Mula berbalas komen.

Dan tiba-tiba jugak ter'sign-in' blogger. Dan tak semena-mena terklik 'new post' dan mula menaip.

Tapi sebenarnya sekarang aku mengantuk
Dan aku rasa nak tidur.
Habis tu, slides aku sape nak buat?

Kalau tiba-tiba bangun esok dah tersiap slides kan best.
Wah, magic (macam dah lame je tak dengar word neh)

Oh, ya!
To dear Syazana, good luck for your final presentation OK. You can do it, like you always do :)

Selamat malam :)
Baca selanjutnya...

Monday, December 7, 2009

Respect, Trust and Understanding

Aku ada account Facebook. Jelas terbukti dengan FB badge kat sebelah. Jap, aku bukan nak promot my FB (absolutely it is not a BF, i have none :P) sebab aku rasa FB bosan (dan mungkin a BF juga membosankan). OK OK, i know ramai akan menyangkal statement aku tuh. Fine, aku tuka statement kepada:

Aku seorang yang membosankan sebab selalu rasa bosan even tengah syok study pasal reinforcement in shells dan buat logbook pasal apa yang dilakukan sepanjang minggu ataupun tengah syok layan lagu-lagu kegemaran di corong laptop atau tengah syok download lagu dari 4shared.com untuk sorang staff kat ofis yang mintak tolong downloadkan sume lagu waliband ASAP.

Aku juga seorang yang membosankan sebab merasakan FB yang best itu sebagai membosankan T_T

Inilah natijahnya apabila housemates lain busy dengan slide+script presentation and squash dan aku keseorangan dalam bilik menghadap laptop sambil layan lagu Kasih yang dinyanyikan Dayang Nurfaizah (Oh, semestinya bukan Dayang Hafida my supervisor) sambil taip entri ini :D

OK, where were we? masih di sini

Sumpah tak best function blogspot yang baru ni, dah takleh nak kecikkan tulisan. Aku ingat word masih di sini tu nak kecikkan tp function tu dah ghaib, maka aku italickan sahaja. Blogspot juga bosan dan membosankan lalu aku jarang update blog.

HAHAHA. Ada je alasan nak cover kemalasan yang tak dapat disangkal lagi :P

Tujuan utama aku update blog malam ini adalah sebab malas buat logbook lalu hampir mati kebosanan seorang diri di dalam bilik yang hanya dipenuhi oleh gelombang bunyi hasil suara Dayang yang menyanyi dengan syoknya. Syoknya Syoknya ada Matkoool. Nak aiskerimmmm!

Berbalik kepada tujuan utama aku update blog malam ini; OK, sebelum tu...

Pernah gaduh tak dengan kawan or besfren or besties?
Aku pernah.
Bukan sekali.
Bukan dengan orang yang sama.

Sedih tak gaduh ngan kawan or besfren or besties?
Sedih. Sangat sangat.
Tapi aku tak nangis sebab aku ego.
Tapi dalam hati ni Tuhan je yang tahu dah berapa gelen hati aku menangis.
Kalau hati ada mata sure bengkak gila.
Tp nasib baek mata aku tak bengkak.
Terima kasih ego. (Erkkk. HAHAHA)

Aku bet korang pon pernah rasa kan? Jangan geleng kepala, anggukkan je :P (Ada orang kena pukau HAHAHA)

Aku ada gambar utk dipamerkan kepada umum. Tapi sebelum tu; terimalah pujian seikhlas hati dari aku untuk FB "Power lah Facebook". Sebab puji? Scroll ke bawah.





Kau tengok tuh, status FB aku dapat komen sebanyak 29 komen. Biasanya aku buat status takde orang pedulik pon.. pilih kasih --> boleh abaikan.

Status FB yg HOT itu adalah:



Jeng jeng jeng






Dan komen-komen yang hangat berbunyi begini:













See, told ya. ERK. Aku bukan nak riak. Maksud aku, sume orang (i bet sume orang) pun lalui benda yang lebih kurang sama dengan apa yang aku lalui (komen yang ditinggalkan berdasarkan pengalaman masing-masing)

Well, for me (after dah jadi orang yang matang sikit --> konon-konon) friendship tak perlu jadi complicated. Mana-mana relationship pun macam tu jugak. Trust, respect and understanding. Simple je kan. Ya, i know it's easier said than done kan.. tapi try la. Kalau sume orang berpegang pada trust and understanding tu, byk masalah or benda tak best boleh dielakkan..

Contoh:
A tak suka tunggu orang yang lambat terhegeh-hegeh.
A selalu bising kepoh-kepoh.

B tak suka orang yang bising kepoh-kepoh.
B selalu lambat terhegeh-hegeh.

Untuk A dan B hidup sebagai kawan dengan minimum masalah@benda tak best, mereka harus saling memahami. A dah tahu B tak suka orang yang bising kepoh-kepoh, A kena la kurangkan sikit kekepohan tu. Bukan takleh terus, kurangkan. Respectla si B yang tak suka bising-bising sebab dia pencinta kedamaian. HOHO.

Dan si B ni pulak, kenalah faham si A tu seorang yg bising kepoh-kepoh. Cubalah terima si A tu seadanya, dah dia memang macam tu, nak buat macam mana. B, ko takkan boleh ubah si A tu macam yang kau nak sebab tu diri dia, kalau tak bising kepoh-kepoh tu bukan A la nama dia.

Trust me, it works. And this is from my own experience. (Tapi A dan B takde kena mengena dengan aku. HAHAHA)

Hidup ni kejap je. Bak kate omputis:

Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the one's who don't. Believe everything happens for a reason. If you get a second chance, grab it with both hands. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, they just promised it would be worth it.
Baca selanjutnya...

Good Luck Babes!

Demam 2nd visit internship sudah bermula

Orang lain yang nak present aku tolong cuak utk diorang

Sebab nanti aku pon kena present jugak, cuma lewat sikit la dari yang kene present awal

My 2nd visit final presentation utk internship is on 21st December 2009

Awal kan aku cuak.. haish!

For those who are going to present tomorrow, and the day after tomorrow and after after tomorrow bla bla bla..

I wish you all the very best for the presentation. Tak payah cuak sgt sbb aku tolong cuak utk korang ni.. hihi :)

Especially to these babes of mine (setakat yg aku taw):
Fatin Alias and Zeelawati Razak and Tengku Zuhaili (tomorrow)
Herniza Basar and Aziah Othman and Syafiqin Shah (the day after tomorrow)

Mudah-mudahan presentation mereka akan berjalan lancar dan evaluator berpuas hati dengan isi pembentangan. Semoga dipermudahkan semuanya. Amiiin.

p/s: time kasih tolong doakan sekali ;)
Baca selanjutnya...

Sunday, December 6, 2009

Apa yang runtuh?
















Aku malas nk explain byk2 sbb aku tak berada di tempat kejadian. For more info, klik sini dan juga ini
Baca selanjutnya...

Saturday, December 5, 2009

Konflik

Hai encik blog.. rindu la kat awak, lame tak jumpe kannnn.. sobsobsob (motip gedik?)

Sebenarnya takde pape sgt nk update kt sini. Tujuan update kali ni lebih kpd utk membersihkan sawang-sawang yg tertinggal akibat blog ditinggalkan sebentar oleh penulis yg kian hilang minat utk berblog. Penulis lebih teruja mengarang logbook mungkin. oh, how nerd!

Mungkin blog ni akan ditinggalkan terus suatu hari nanti tapi sayang laaa.. kat mane lg aku boleh merapu kalau bukan kat sini kan?

Aku rasa macam hidup aku kurang life sejak kebelakangan ini. Entah. Macam nerd pon ada. Asek menghadap laptop buat logbook jek.

Housemates aku cakap aku bukan nerd, cuma.. entahlah. diorang pon sbenanye takut nk ngaku aku nerd sbb takut diorang termasuk golongan nerd. HAHAHA *kidding*

Hmm, org nerd ada blog tak eyh? Facebook?

Aku ada facebook, terbukti kat profile badge kt sbelah tu.. tp aku tak addicted kat FB macam orang lain. Aku tak faham nape org yg addicted to FB bole jd addicted mcm tu. Mungkin sbb aku nerd?

Tak tak. Aku tak nerd. Aku rasa lebih kpd tak bersosial. Anti-Sosial. Erkk?!

Aku sbenarnye ada konflik identiti aku rasa. Tapi takpelah, biar aku berkonflik sendiri.

P/s: entri merapu
Baca selanjutnya...

Wednesday, November 25, 2009

Wajib tengok!

rezak doh budok2 zaman lening.. haih
tibe2 tulih dalam loghat terengganu (padahal aku x pehe sbutir habuk)
hahaha.










Baca selanjutnya...

Monday, November 23, 2009

Something new

Memandangkan winter dah start, maka banjir adalah bukan sesuatu yang ganjil di tempat-tempat rendah seperti kawasan yang dilanda banjir sejak 2-3 hari yang lalu..
ada hati nak winter kat Paka

Musim tengkujuh tahun ni lain dari yang sebelumnya.

Apa yang lain?

Winter sebelum ni (eh, buat-buat tersasul pulak~ aku maksudkan musim tengkujuh sebelum ni) disambut di rumah kedua ibu bapa yang terletak di perkampungan nelayan di suatu sudut di daerah Bachok.

Rumah kedua ibu bapa aku itu xde kebocoran melampau seperti yang dialami oleh rumah sewa kami berlapan ini. Rumah itu sungguh cantik, sungguh indah dan permai sekali. Oh, saya rindu rumah itu.

Ya, rumah sewa ini adalah rumah sewa yang sama yang dikhabarkan fully-furnished suatu ketika dahulu. Yang juga dikhabarkan cantik molek. Yang sewanya dibayar RM100x8orang students UTP yang buat industrial internship di daerah Paka setiap bulan. Yang.. (ah, malas lah aku nak elaborate lebih-lebih sebab entri ini bukan bertajuk rumah sewaku)

Semalam hari Ahad. Seperti biasa aku bangun pagi dengan penuh tiada semangat untuk pergi kerja. Hujan mencurah-curah sejak Khamis atau Rabu, tak henti-henti. Makin mengurangkan semangat yang sedia tiada ini.

Sejuk dowh. Macam mana mahu mandi? Awal-awal pagi pintu kecomelan masih belum terbuka untuk masak air untuk dibuat mandi (padahal pemalas). Last time mandi dengan air panas yang direbus adalah beberapa tahun yang lalu, masih di bangku sekolah rendah. Darjah satu kot mase tu, tu pon mak yang rebuskan air :P

Btw, aku mandi pagi walaupun sambil menggigil. Tutup cerita mandi, tak best langsung!

Sampai je kat tempat kerja, terpelik seketika aku. Lengang beb, lengang. 2-3 buah kereta je yang ada. Kepelikan itu dibuktikan dengan sebuah pertanyaan "Hari ni hari Ahad kan?"

Dengan langkah yang penuh ragu-ragu aku masuk ofis. Gelap gelita. Tiada seorang pun manusia. Ke mana semua orang? Masa punch card tadi aku tgk dah pukul 8.20++ tapi kenapa dalam ofis tiada orang?

Ah, pedulikkan orang lain. Ofis ni aku yang punye~ hoho.

Rupa-rupanya staff laen stuck sebab banjir di dungun dan sebahagian paka. 3 orang je staff dalam ofis sepanjang hari. Secara total, 6 orang je sek-sek design pegi kerja semalam, iaitu 2 managers, 2 engineers, 1 clerk and 1 trainee. Hahaha. Pengalaman yang menyeronokkan :P

OK OK, entri yang bosan ini akan dihabiskan segera. Sebelum itu, tataplah beberapa keping gambar yang terselit dalam entri ini.




Tulisan sape neh? :P


Satu-satunya benda yang kena bertahan sehingga 8 Januari 2010:




Baca selanjutnya...

Wednesday, November 18, 2009

November please don't leave me

I have tonnes of workload to be completed before December.

I am 'addicted' to logbooks. I mean finishing them.

I'm exhausted of staying late at night and staring at my laptop screen day and night, weekdays and weekends.

And guess what, I have never been this rajen before.

Those 'rajennesses' during my schooldays or exam weeks -> they can never beat this superajen I am behaving. *lebih rajen dari biasa*

OMG (Oh My Gucci)! I can't believe it.

And I am more than happy for being this superajen as it put smiles on my face when i successfully finished my work.

But sometimes i do get stressed-out with the workloads.

To be honest, i am now.

I need a break.

But being me, a determined supergirl I'll always want to accomplish my target no matter what happen.

Sometimes I hate being a determined supergirl as I always forget that I am just a girl with no superhero ability.

I always forget the fact that *I am not a supergirl*

It's winter again. Eh, raining season :D

It makes me wanna curl like a baby in the blanket the whole day.

But it is so unlike me, sitting there with nothing to do when there's really something to do.

Oh, how i hate being superajen when i need a break -_-"



p/s: sorry for the tunggang-langgang grammar. *(preparing for the final presentation)*
Baca selanjutnya...

Monday, November 9, 2009

Oh mama, saya mahu kawen!

Dah dua hari aku pulang lewat. Dekat-dekat maghrib baru sampai rumah. Dalam dua hari ni aku kena halau. 2 hari kena halau, tapi aku masih tabah.

Well, aku kan tough. Walaupun lebih kepada bajet, tp aku tough!

Eh, aku bukan kena halau dari rumah lah.. aku kena halau dari ofis T_______T Nak bajet rajen balik lambat pon kena halau. Fine fine. Aku memekak jek kat ofis tu nyanyi suke-suke hati sambil buat logbook yang tak siap-siap.

"Weyh, kau ni bila nak balik?"
"Kejap lagi balik lah.. tunggu kawan, dia ada hal siket"

Dan tiba-tiba...

*jeng jeng jeng*

"Mizah ada kawan yang jadi cikgu tak?"
"Takdelah, kawan Mizah sumenye engineer (to-be).. kenapa?"
"Ni ha, mak saya dah sibuk suruh kawen.."
"Owh. dah tu, kawen jelah.."
"Takde calon nk jadi isteri laaa.. awek ramai je, tapi yang nak jd bini tu takde.."
"Owh. suruh lah mak carikan, senang keje takyah fikir byk-byk"
"Itu yg susah tu.. Mizah lah yg tlg carikan.. hehe"
"Erk!?"

OK OK. Dah dapat ke belom point mukaddimah ni? Haha. Macam entah pape jek mukaddimah -_-"

Pointnye di sini, si engineer tu beria-ia nak cari cekgu utk dibuat bini. 2 hari ni topik tu je dia duk sebuk cerita kat satu ofis (after office hour --> dgn staff yang OT dan aku yg pulang lewat)

Dia taknak perempuan yg jadi engineer dgn alasan dia nak bini yang pandai jaga anak. Apa, engineer tak reti jaga anak ke?

Alasan dia: engineer (atau perempuan bekerjaya hebat) pasti akan balik rumah lewat sebab kerja. Then, balik rumah tu kompem dah penat dan tak sempat nak melayan anak (dan suami). Tak pun, balik rumah je anak-anak dah tido.. konon-konon nanti anak-anak lebih mesra dengan bibik dari ibu sendiri.

Kalau cekgu, laen lah. Korang pon tahu kan cekgu kerjanya macam mana. Kan kan? Sekolah cuti cekgu pon cuti. Takde outstation. Banyak masa boleh dihabeskan bersama keluarga..

Tak aku nafikan ada betulnye apa yang dia cakap tuh. Dan sekarang pon, ada je kan kita tengok fenomena seperti yang digambarkan tu berlaku, realiti..

Memandangkan aku bakal menjadi seorang engineer suatu hari nanti yang juga akan berkeluarga, aku mula memikirkan hal ini secara lebih mendalam.

Aku nak kawen. Nak ada anak-anak (plural tuuu). Nak jaga sendiri makan-minum husband aku. Nak jaga sendiri anak-anak aku. Aku nak jadi macam mak aku.

Semua dalam rumah aku tu (maksud aku rumah parents aku) mak aku yang jaga. Pendek kata kalau sehari mak aku tak ada kat rumah tu, abeslah tunggang-langgang hidup kami sekeluarga. Cari gula tak jumpa, cari penyapu tak jumpa, cari baju yang dah dimasukkan ke dalam wardrobe pon tak jumpa.

Entahlah, aku pon tak faham sindrom apa yang melanda rumah aku tu (aku maksudkan ahli-ahlinye).. kalau sehari tak menjerit "Ma, towel kat mana?" (sambil menyelongkar almari) or "Ma, kualinye mane?" (sambil melilau-lilau cari kuali kat dapur) (atau perbuatan lain yang membawa maksud yang sama)memang tak sah. Entahlah, memang tak faham. Semacam lebih kepada mengada-ngade je anak-anak mak aku. Haha.

OK, berbalik kepada cerita nak kawen. Cerita manage rumahtangga sebagai seorang wanita bekerjaya hebat.

Aku tak fahamlah apa yang lelaki nak. Ada bini punya baek punya cantek punya kerja hebat punya beria-ia balik rumah pukul 5 nak masak untuk suami tapi suami curang. Mungkin sebab kerjaya hebat?

Salah ke seorang wanita bekerjaya hebat? *masih kolot*

Mak aku suri rumah sepenuh masa dan dia happy hidup begitu. tengok anak-anak membesar depan mata. itu salah satu definisi bahagia, sekurang-kurangnya dari viewpoint mak aku.

Definisi bahagia dari viewpoint aku: bergelumang dengan orang yang aku sayang dan menyayangi aku, juga bergelumang dengan perkara yang aku suka. Sekurang-kurangnya kalau stress dengan hidup, aku di tengah-tengah kasih sayang dan kesukaan.

Aku nak kerja. Aku in love dengan engineering stuffs (design engineering to be exact). Aku tak akan sia-siakan 5 tahun aku bergelumang dengan chemical engineering di UTP (juga 32 minggu internship di MSET)

Aku seorang yang family-oriented type of person. Semestinya aku akan cuba sehabes daya untuk manage family aku sebaek mungkin, dengan pembahagian masa yang optimum antara kerja dan family. Luangkan masa berkualiti, quantiti bukan ukuran. InsyaAllah aku tak akan sia-siakan my kesayanganss kerana mereka sumber kebahagiaan aku :)

Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia.. Aku pilih derita (lirik lagu Derita Merindu oleh Ahli Fiqir)
*Bahagia itu subjektif*
Baca selanjutnya...

Sunday, November 8, 2009

aku stress. amat.
Baca selanjutnya...

Saturday, October 24, 2009

Feel like nite walking

It's been soooo long since my last nite walk.
And I miss nite walking soooo much.
And I miss squashing too.
And of course I miss those who accompany me for those memorable moment in my life.
Yes, babes.. I miss you all :)

Wah, speaking lah pulak~ tergeliat lidah -_-"

OK, sekarang nak menulis dalam bahasa ibunda. Tp bukan secara skema, harap maklum -_-"

Tiba-tiba rasa macam nak menulis dalam format diari. Entri ini bakal menjadi satu entri yang bosan lagi membosankan. (Kesian kat sape yg baca. hahaha)

Jumaat, 23 Oktober 2009
Saya dan kawan-kawan serumah (kecuali Anis Nadiah yg menghadiri konvo abang beliau) telah menjalankan satu aktiviti yang sangat mengujakan dan menyeronokkan dan meletihkan. 3 in 1 i tell you. OK, tanpa melengahkan masa sebab dah mengantuk nak tutup diari, kita teruskan karangan berformat diari/catatan ini dengan beberapa keping gambar bersiri yang kurang cun. (sebab guna camera henfon yang murah lagi menjimatkan ingatan memori kad)


yes, we went for a wonderful picnic!


yes lagi, we went to lata aka small waterfall. nama tmpat ni air terjun chabang. xdela terjun sgt pon airnye -_-"


budak kecik ni memang camtu, suka mandikan orang gaya ala-ala penyayang


lepas sorang, sorang.. seb baek aku terkecuali. best gak jd fotografer of the day. haha

Penat taw, bantai gelak tgk telatah diorang. Penyeri hidupku sepanjang 32 minggu di bumi Paka. I wonder kalau takde diorang macam manalah hidup aku kat sini. Syukur Tuhan, Kau anugerahkan mereka dalam hidup aku. Aku tahu, Kau Maha Tahu, Kau Maha Adil.

Sedikit lari format karangan ini but who cares? Tatabahasa pon sudah tunggang terbalik and again, who cares? Kau ingat aku betol-betol buat karangan ke? Aku benci karangan taw, lagi-lagi essays. Bluwekkk, nk muntah paksa otak fikir nak sedapkan ayat nak cunkan tatabahasa nak buat karangan yang terbaeklah!

Rasa nak tambah gambar lagilah. Yg lebih cun sebab guna camera yg up sket.









Aku suke gamba yg ala-ala follow the leader plis! tuh. Rasa cun semacam jek sebab rasa kurus semacam jek bila pakai jeans tu bile sume orang pakai sluar trek dengan penuh serabai sebab nak terus mandi. Sori ah korang, i cant help it, mood perasan sgt menjadi-jadi di saat ini. Kalau korang tak suka, boleh delete perenggan ini. Delete sendiri, OK sebab aku tak reti t_____T



p/s: bila aku sebut pasal nite walking maksudnye aku nak keluar dari rumah sebab tak suka berada dalam rumah, apatah lagi dalam confined space (or whatever it is called, like i care :P). Kalaulah my DAK is here...
Baca selanjutnya...

Tuesday, October 20, 2009

Rebah jangan taknak bangun

Down.

Sila sila tapi jangan lama-lama.
Jangan lupa bangun balik.
Susah, memang bukan mudah.
Perlahan-lahan, ambil masa
Tapi jangan lama sangat, masa sudah suntuk

Bangun Mizah, bangun!
Jangan takut
Jangan jemu

Langkah harus lebih gagah
Hati mesti kuat

Stop acting like a loser
Stop being a loser
Because it does not suit you at all

Good luck Amizah Azid! :)

Aku rindu dia, sungguh-sunguh aku tak tipu
Dan aku lebih rindukan diri aku yang dulu-dulu
The good old days; remain here in my heart
Sampai bila-bila, kamu punya tempat di sini
Baca selanjutnya...

Wednesday, October 7, 2009

That something big is here ;)

We've organized (wah, organize tuuuu) an open house last Wednesday. There were a few departments (dadih - dept paling cool, cocktail - dept paling haru, kek batik - dept paling sempoi, soto - dept plg 'wow') involved in making this event a big success. Ececeh ;) I'm proud of all of you bebeh!



Make over rumah untuk open house?









Zoom sket apa yang ada...





Dept Soto yg wow. Terbaeklah!





Dept kek batik. Kek batik ini sungguh sedap. Thanks to ahli dept!





Ni beli je ni.. kelantan mari ;)






Dept Cocktail yang macam-macam ragam ahlinya. Sabau je lah!
Produk Dept dadih dah sold out awal-awal lagi sebelum sempat zoom ;) Tahniah ahli dept!

Tetamu-tetamu yang datang... terima kasih kerana sudi datang beramah-mesra dengan kami ;)












Baca selanjutnya...

Good Luck Little Sis!

Selamat menempuhi peperiksaan kepada semua calon Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2009

Semoga Allah permudahkan Nor Azrini Bt Azid menjawab soalan-soalan peperiksaan PMR 2009 dengan jayanya dan mudah-mudahan dia akan score 9A dalam peperiksaan tersebut. Amiin.

Terima kasih tolong doakan adik aku ;)
Baca selanjutnya...

Tuesday, October 6, 2009

Untuk Muhibbah ;)

Bah,
Happy 21st Birthday!


2 years back

Semoga kamu sentiasa berada dalam rahmat dan lindungan Allah and may your dreams all come true.

Have a wonderful burst-day and year ahead.



When you need somebody to be by your side but there's no one, you know where to find me; i'll never change my phone number ;)
Baca selanjutnya...

Monday, October 5, 2009

Sorority Row

Sisters for life... and death.






Trailer






Starting





Ending





When five sorority girls inadvertently cause the murder of one of their sisters in a prank gone wrong, they agree to keep the matter to themselves and never speak of it again, so they can get on with their lives. This proves easier said than done, when after graduation a mysterious killer goes after the five of them and anyone who knows their secret…







Cheh, blog ini sudah ada perkembangan.. sudah ada review filem beb. Bravo Mizah, Bravo!


Korang korang korang!

Meh tengok cite neh..

Meh Meh Meh

Best gile waa cakap lu..

Betul, tak tipu langsung..




Dari awal sampai abes cerita tak habes habes menjerit ketakutan. No, it’s not a scary movie, it’s a thriller. Whoaaa! Macam-macam tindakan refleks yang boleh dilihat semasa penontonan horror movie selama hampir 2 jam itu.

Mana lagi horror, tonton filem horror seorang diri atau tiba-tiba kepala ditolak oleh orang sebelah semasa menonton filem horror beramai-ramai di panggung wayang?


Gilalah horror tindakan refleks tersebut. Agak scary jugaklah kannn... T________T


Rasa macam nak tengok lagi cerita ni, tak puas.. tapi dengan harapan kepala aku bukan mangsa seterusnya.. kui3 :P
Baca selanjutnya...

Sunday, October 4, 2009

Come home for dinner!

"Babe, come home for dinner okayh.. i've prepared something special for us"
"O reali? Can't wait :D"
"Balik cepat taw.."
"Okayh, wait for me. Miss you~ mmmuuuuah :x"

-berangan jek-

Bosan lah kat umah sensorang. Macam loser jek gayanye. Dah lah sakit loser pulak tu.. Memang kesian habeslah!

Aku dapat MC hari ni, sebab gastritis. Ye, sebab gastrik. Dulu-dulu macam best jek kalau dapat MC takyah pegi kerja.. tapi hari ni aku cakap takbest lah duk sorang-sorang kat rumah sebab dapat MC.. Erkkk, tp dpt MC takyah pergi kerja masih best :P

Aku dah masak lunch, nasik putih + sardin lauk orang bujang tapi sampai sekarang tak makan-makan pun lagi. Orang sakit tak lalu makan. Dah tu bila nak baik? Haish!

Nak tunggu housemates balik kerja, makan ramai-ramai baru best. Hihihi. Tapi in case aku lapar sangat tp orang yang ditunggu tak tiba tiba, aku makan jelah sorang-sorang. Loser pon loser lah!

Macam best jek masak pastu tunggu housemates balik makan sama-sama. Ada gaya macam tunggu hubby balik kerja dan having dinner together-gether. Wahh~ ada gaya jadi housewife neh. Hahaha.

Eh, taknak kerja ke nanti? Of cos lah nanti aku nak kerja.. im in love with design engineering stuffs yg cool habes tu.. Eh, 2 hari MC dah rindu?

Dah lama dah rindu sebab dah dekat sebulan dah duk tunggu project baru nak design vessel tak dapat-dapat. Ni sebab SV lah ni, bz sangat tak sempat nak monitor aku.. so senang kira dia sorang-sorang je buat sume project.. kedekut taw SV neh takmau share. SV, sharing is caring taw.. u tak care kat i ke? ngeh ngeh ngeh :P

Esok nak try goda boss nak mintak project baru untuk vessel. Mesti dapat goda boss sbb boss tu laki.. kalau goda SV tak pernah-pernah dapat sebab dia perempuan.. hahaha. Lagipon aku rasa aku mcm ada bakat sket-sket. Yakin dapat goda boss esok, yeah! *Posing gedik pon tak lepas, ada hati nak goda-goda?* Hahaha.

OK lah, nak kemas rumah sket-sket, tunggu housemates balik makan. Cheh, poyo. Hahaha.
Baca selanjutnya...

Wednesday, September 30, 2009

Big event

Something big's coming..
Pre-preparation:





Halaman belakang rumah kami






Yup, rumah kami dah belalang (read: berlalang)








Lalang dan rumput-rampai yang lunyai dikerjakan







Si pelunyai rumput-rampai yang komited.. berbaju kurung lagi tuuuu..






Dan inilah hasil tangkapan kami.. ;)



Wanna know what's the big event?

Wait for the updates!
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...