Pakar Cantik: April 2009

Friday, April 24, 2009

Please be berani, godzilla!

Hari ni hari jumaat. Kalau dulu-dulu aku suke giler ngan hari jumaat sbb ala-ala preweekend gitu. tp sejak akhir-akhir ini hidop semaken berterabur, semaken serabot. entahlah di mana silapnya. oh, ya! sbb byk tests mungkin. dan byk keje yg kene buat. rase seperti hendak gila dibuatnya. tp aku masih diberi nikmat kewarasan oleh Allah swt utk terus melangkah di bumiNya walaupon kdg-kdg nmpak agak longlai langkah-langkah yg diatur itu...


skang pukul 4:29 ptg. lebih kurang sejam lagi ade test Transport Phenomena. aku rasa aku sudah tepu. esok ade test lg, sabtu kul 10-11.30 am. weekend pon ade test. cukup-cukuplah stdy utk test. cukup-cukuplah test. berilah otak aku ruang utk berehat. sobsob :(


aku bercadang utk jawab ala kadar je test kejap lg. test 2 jam; mungkin selepas sejam bertungkus-lumus mencuba, aku akan blah. in case aku tak larat nk pk la.. kalo ade lebih kekuatan mgkin aku akan stay lame sket.


ni test 3 TP. lecturer akan amek the best 2 utk dimasukkan dlm coursework mark. aku bajet 2 tests yg sudah dikira terbaek (walaupon sgt obvious aku tak perform utk test 2) aku seakan-akan menjadi seorang yang laen yang perwatakannya begini: ah-lantaklah-test-dpt-bape-pon-aku-sudah-malas.


serious. aku dah malas nak kesah pasal markah tests bla bla bla.. aku tak saba nk blk nx thursday, nk topup semangat yang hilang. i need a new atmosphere and i know the best place is home. and, waja hijau itu sudah pasti merindui aku. yup, i miss you tooooo :)

p/s: tajuk entry tade kaetan ngan isi :P
Baca selanjutnya...

Thursday, April 23, 2009

Marilah sama-sama berdoa...

Bismillahirahmanirrahim...

Ya Allah, berikanlah aku kesempatan waktu untuk memohon dari Mu...
Anugerahkan aku kejayaan dalam tests+peperiksaan finalku...
Anugerahkan kejayaan kepada semua teman-temanku...
Jangan ada di antara kami sedihnya sendirian...
Andai telah tertulis di luhmahfuz akan kegagalanku, maka ubahlah menjadi kejayaan..
Engkau Yang Maha Agung, mudah-mudahan A untuk semua subjek jadi milik kami...
Amin...

Sebar-sebarkan doa ini, mungkin ada di antara kita yang doanya dimakbulkan.. insyaAllah
Baca selanjutnya...

Wednesday, April 22, 2009

Review?


rajen sungguh pemilik sahniana blog ni buat review. aku dgn muka tak malunye nk participate gak.. dgn semangat yg berkobar-kobar aku left comment kt entry ni. hasilnya: click here plissss! :) walaupun aku tak kenal sape sahniana ni (dan dia jugak tak kenal sape aku), dia ttp tunaikan permintaan muka tak malu aku tuh. hehe. thanks ya!

komen aku ttg review itu:
aku suke part ni Author: Amizah Azid aKa Miss Butterfly? (wah, ade nama baru yg comel~ hoho)
Miss Butterfly manja ek? haha. sometimes la kot, dgn org-org terdekat je.. yup, i love teddy tp x byk yg dikumpul sbb takut penuh katil xde space utk tido. kui3. 'beta' tu saje-saje jek, perasan anak raja lah konon-kononnya :P

Overall, i really like the review and adore the spirit of the reviewer. bagus gak keje-keje review ni, macam ahli nujum gitu. kui3. byk yg boleh diceritakan mengenai seseorang melalui apa yg mereka tulis, secara tak langsung mengenali si penulis itu. kan3? hehe. good job sahniana~!
Baca selanjutnya...

Monday, April 20, 2009

betul-betul sedap!

rather than being a nerd and stare the notes for 4 coming tests this week, i am updating my blog with this:








kawan-kawan, memang sungguh sedap roti itu. credit to cik syazana yg promot kat i. and im promoting kat u allss. dpt komisen x ni pakcik gardenia?
Baca selanjutnya...

Friday, April 17, 2009

the jellyfish

yesterday i received a parcel from one of my bestest friend, Naqirah.
u know what, she sent me a jellyfish. omg sgt..!


kelihatan jellyfish itu sangat baik.
tak kacau orang.
tak gigit orang.
diam je kat situ..










i have to admit that i fell in love with the jellyfish the moment i saw it.
nice+adorable jellyfish.
although the jellyfish reminds me of that incident, i still like it because it's a present from you.
and i've learned a lot from that incident.
the meaning of life.
the meaning of friendship.
and i never regret the day i spent happily with my friends at teluk batik on 3rd february 2009.
i did enjoy our picnic (except for the sting lah kan..)
it was the most enjoyable picnic in my life. and i mean it!
i treasure all the memories we had. i love you all~
friends forever ;)
i've found back the 'lost friend' of mine.
and im glad that we're much2 closer than before.
thanks for being there my friend. i love you~
friends forever ;)

it might sound silly but thanks jellyfish! (the one that stung me)


thanks a lot dear.
you know you love me, and of course i love you. none like you :)
semoga kita sama-sama berjaya.
good luck for your final exam.
p/s: tahniah+good luck utk kawan-kawan yg berjaya masuk edx (syazana, eqin, ibah, fezi and kak su)
Baca selanjutnya...

Wednesday, April 15, 2009

hati batu

kadang-kadang aku harap sekeping hati aku ni diperbuat daripada batu.
kenapa cik adek manis??
sebab:
1. supaya aku tak rasa sakitnya hati apabila dikecewakan.
2. supaya aku tak rasa sakitnya hati apabila aku perlukan seseorang tapi tak de sape-sape kat situ.
3. supaya aku tak rasa sakitnya hati apabila mengenangkan perkara-perkara yang aku tak mahu ingat.
4. supaya aku tak rasa sakitnya hati apabila berasakan diri ini seolah-olah tidak diperlukan.
5. supaya aku tak rasa sakitnya hati apabila berasakan diri ini tidak dihargai.
6. supaya aku tak rasa sakitnya hati apabila sakit hati.
7. supaya aku tak rasa sakitnya hati apabila aku sakitkan hati orang.
8. supaya aku tak rasa sakitnya hati apabila ada perkara yang memaksa aku ingat balik benda-benda yang aku tak nak ingat sepenuhnya.

kadang-kadang aku harap aku lupa ingatan pada sesetengah perkara.

tapi apakan daya, aku bukan lah batu. bukan juga 'supik gelenya'.

sejujur-jujurnya, aku bersyukur dengan setiap kejadian yang berlaku sebab ia mengajar aku untuk menjadi matang. mengenal dunia sebenar. itulah realiti, aku tak boleh lari. dan aku tak berniat pun untuk lari dari realiti. aku sedang berdepan dgn realiti. harap-harap aku kuat.
Baca selanjutnya...

hari rabu lagi

aku rase rabu bukan hari fevret aku. sebab: ade je insiden-insiden yang entah hape-hape berlaku. sokmo rabu. why??

mari jenguk-jenguk ape yang berlaku kat aku pada hari rabu mingu ke-12 sebagai pelajar tahun 3 semester pertama di UTP ini..


>>bangun pagi-pagi utk ke kelas TP tp satu habuk pon yang diajar Dr. Nurul Hasan itu tak masuk otak aku. sebab: kebuluran. sape suh tak breakfast? padan muka!


>> ponteng tutorial yang mengambil mase 2 jam sebab kebuluran. tapi aku dah inform awal-awal kat lecturer, aku ade hal yang perlu disetelkan. dia kata: its ok, but make sure you get the solution from your friends. yahoooo~


>> bawak kete manual utk selesaikan beberapa urusan seri paduka baginda (konon-konon). seksa gila! siap kena gelak dek orang sebelah lagi. naseb baek member je, kalo tak memang malu. im not manual type, ok!


>> ke SIIU utk collect offer letter for internship. ofis tutup. geram gila sbb masa tu pukul 10.30 kalu aku tak silap. tak kan laaa sume staff blom masuk ofis lagi. lunch hour jauh sekali. SIIU ni memang nk kena blacklist neh. dah macam-macam benda yang menyakitkan hati para intern UTP yang dibuat oleh SIIU. ban!


>> seharian berada di bengkel utk siapkan prototype electric car utk ETP (Engineering Team Project). walaupon aku takde bakat utk jd mekanik, tp khidmat aku amat diperlukan di sana. sebab: aku pembekal modal. mereka sume dah kehabisan duit sbb bayar hostel fees yang berjumlah rm780 per semester. kalu aku takde tak jalan lah electric car kami...


>> present ETP project. biase-biase je presentation tuh. but im glad its over. its worth all the sweats. igt senang ke nk buat kete, gune bateri plak tuh.. sungguh sgt seronok bila kereta itu bergerak. walaupon electric car version kerangka je, but we did it!!!!
grup yg plg sempoi present. grup laen sume pakai formal, sep2 aku pakai jeans+selipar jepon. hoho

>> abes je presentation tuh, rasa nk pengsan kat situ jugak. penat! panas, berpeluh-peluh, badan melekit. pulang ke bilik dgn badan yang longlai. saya lapar!!!


>> perbualan dgn rumet:


rumet: penatnyeeee hari ni. kluar bilik dari 7.30 pagi ni baru balik. kejap lagi ade miting lg..

aku: same lah. dari pagi kat bengkel jd mekanik..

rumet: rasenye tak sempat nak makan ni.. sempat beli je (nasi goreng ladna) :(

aku: kalu tak sempat, makan lah biskut ni dulu buat alas perut.

rumet: boleh jugak. thanks!

aku: jadi, kita exchange food lah ye? (malangnya dalam ati jek. meneruskan kebuluran :( )


thanks a lot to those who helped us in completing this project, direct or indirectly. jasamu dikenang.. :)
Baca selanjutnya...

Saturday, April 11, 2009

Bunkface was here

Last night was Euphonious 09.


Euphonious is a band competition, held in UTP annually and last night was the 4th year.


There were 20 bands that fight in the preliminary stage to come to the final which was last night.


The top 5 bands managed to enter the final stage were Capoiz, Crash & Burn, Band Jamen, the Morven and i'm sorry to say that i forgot the name of the remaining band. (itu sudah terbukti saya semakin tua)


Their performances were great last night but i have to say this; last year's was much-much better.


There were some entah-ape-ape incidents happened last night and i was quite frustrated with the committees of Euphonious 09.


The emcees were rude and ... ah, forget about it!




And guess what?


The Bunkface was here.


I was sooo teruja with their performance.


I love sam yo! He was sooo adorable yo!


tapi sayangnya, sekejap saja bunkface perform. tak puas yo!






And

Our rector, Datuk Zainal Abidin memang sporting habes lah.

He did sing too, dgn iringan band. Boleh tahan laa..

Sempat lagi berpesan yg kedengaran macam ni bila ditranslet: muzik muzik jugak, esok jangan lupa start study balik.

gamba rector menyanyi tak sempat diupload. kalo upload pon nmpak ke? gamba jarak jauh.. sobsob :(
Baca selanjutnya...

Wednesday, April 8, 2009

sungguh sweet

Siapa suka layan korean drama series?
\(^_^)/ saye~!

Kenapa ye?

hero smart? >>tak semua.
jalan cerita menarik? >>boleh la...
ade subtitle? >>semestinye!
kelakar? >>kadang-kadang.
hero+heroin slalu gaduh-gaduh? >>most of the time. sweet jek. haha


gambar-gambar kat bawah ni diprint screen dari salah satu korean drama yang aku tonton; boys over flower. kawan-kawan aku kata cerita ni lebih kurang dgn cerita meteor garden tapi versi korea.

aku tak tahu sgt pasal meteor garden tu, sbb aku tak tgk... menurut mereka, cerita ni pun ade versi jepun, yang juga aku tak tgk.. ada di antara kawan-kawan aku yang suka versi jepun sbb lagi best menurut mereka.
tp bagi aku, aku lg suke versi korea sbb aku kurang gemar mendengar bahasa jepun. sikit-sikit haip. tak tahu kenapa, just tak suka. tak kisah la kan, asal ada subtitle. ngeh3.




Apa yang cuba aku sampaikan kat sini ialah: sungguh sweet awek mamat ni prepare food utk dia. tgk tu, siap buat meal yang ade gamba katun mamat ni lagi... selain itu, awek tu siap buat cookies yang macam muka mamat ni. comel+sweet.

tiba-tiba rasa nk bake cupcakes/cookies yang comel-comel seperti saye. hikhikhik ;)



Baca selanjutnya...

gila

this is my jeans




yup, its torn already



beta telah mencemar duli dgn memakai jeans ini ke kelas.
tak sengaja sebenarnye.
gara-gara bangun lewat.
7.40 am baru mata ini mahu celik; kelas pukul 8.
jauh plak tu, kat building 1.
biasanya kalau jalan kaki amek mase lebih 5 minit.
kalau dalam masa 15 minit tak sampai lagi, maksudnye siput menang perlumbaan pada hari tersebut.
kalau dulu bawak kete x kesah sgt, boleh drift (la sgt~)
tengah kelam kabut bersiap-siap nak pegi kelas; aku maen amek je baju+jeans tersebut lalau menyarungkan mereka ke badan.
pakai tudung, bedak sket lalu bergerak ke kelas.
masa tgh jalan dgn agak pantas tu, tibe-tibe terasa gatal.
then aku garu lah kan.
tibe-tibe rase cam pelik je.
apesal aku garu rase direct kene kulit?
ish, pelik ni; tp masih maintain cool meneruskan perjalanan.
tibe-tibe je terfikir: 'seluar aku koyak ke?' sambil menjengah ke tmpat yg dikhuatiri koyak itu.
memang sah koyak!
manalah aku nak tahu jeans tu terkoyak sebegitu skali, kat tempat yg agak terbuka iaitu tempat yang tak dapat ditutupi oleh baju plak tuh.
damn! dah la bangun lewat, seluar pulak koyak.
aku try cover ngan beg skolah aku+buku teks TP.
tak tahu lah fully covered ke tak mase aku tgh jalan tuh..
tp harus diingat, aku maintain cool smpai abes klas.
otw balik kelas, aku dicover oleh 2 orang budak comey (xleh mention name, nnt perasan je lebeh. hakhak) trimas ye korang berdua.. hari rabu yang memalukan diselamatkan oleh korang. hoyeahsss!
Baca selanjutnya...

Tuesday, April 7, 2009

stay

Stay by Estrella

Sound straight from the twilight
Has me up all night
I can't fall asleep 'cause I keep thinking of you
And I saw a shadow outside my window and it's you.

[Chorus]
All my sorrows flew away
Hush, keep quiet, hear me say
I don't ever want you to go
Please stay
With the moonlight dancing free
And there's no one but you and me
There's no reason to go astray
Please stay.

Making up a story
It's the way you're looking at me
If you think that this is funny, it's just you.

Try and think about it,
If your heart is closed don't lock it,
Keep your keys back in your pocket,
Think this through.

[Chorus]
Please stay with me
Just stay with me
and I will take you to Foreverland
Just stay

saya rasa lirik lagu ini comel. anda pula bagaimana?

saya selalu dengar lagu ini, berulang kali. sampai naik muak pun ada tapi saya tetap dengar. sebab saya tahu ada seseorang dengar lagu ini berulang kali, sampai muak juga ;)
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...