Pakar Cantik: June 2009

Tuesday, June 30, 2009

Perasaan ini; apakah?
Tak faham kenapa kuat sangat..
Tak mahu lepas,
Kejap.

Tuhan, bantu aku
Perasaan ini melelahkan
Aku sudah penat,
Letih.

Tuhan, mengapa begini?
Baca selanjutnya...

Friday, June 26, 2009

Transformers jom!

Hello people~
Berpoya-poya jom!
Ke Kuantan mari mari.
*TRANSFORMERS in action*

Yup, perlu ke Kuantan utk tgk movie.
Tapi better lagi tinggal di Paka compared to di anywhere in Kelantan.
Why?
Kalau di Kelantan memang takkan jumpa movie; unless yg cetak rompak.

Oh, aku bukan lupa daratan. Kelantan tanah tumpah darahku..
Pepatah melayu kata: Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri; jauh lagi baik tinggal di negeri sendiri. sangat setuju!

Tiket dah dibeli oleh Naze yg intern kt Kuantan. Total tiket yg dibeli: 29 keping. Cam best plak ramai-ramai tgk muvie ngan kawan-kawan. Jeles? Haha.

p/s: Nikmatilah hidup selagi berpeluang ;)
Baca selanjutnya...

Thursday, June 25, 2009

Perbualan itu...

Aku: Arini besday mu kang? Jom kuar, aku banje
Dia: Ye ye jek nak banje.
Aku: Betol laa.. jom ah. Mai amek aku deh
Dia: Kate nk banje aku, ni suh aku g amek pulop.
Aku: Ala, tak gentleman la mu neh..
Dia: Yela yela..


Aku: Aku ade something nk oyak ke mu neh..
Dia: Mende?
Aku: Hmmm.. tp mcm malu sket. Hihi
Dia: Haishhh, ngade-ngade la pulop..
Aku: Haha. Well~
Dia: Mendenye mu nk oyak kat ku tu?
Aku: tapi mu jangan pandang slek pulop kat ku kekgi..
Dia: Alah mu ni.. byk songeh la pulop.. oyak je laa..
Aku: Dulu..
Dia: Dulu mendenye..
Aku: Saba laaa.. dulu aku penah suke mu.
Dia: _pandangan pelik_ Suke aku?
Aku: Ye la.. suke mu.
Dia: Haha. Motif suke aku?
Aku: Haha. Xdok motif. Tapi pernah laa. Itu dulu..
Dia: Suke tu suke macam mana?
Aku: Suke seorang perempuan kpd seorang lelaki.. alah, buat-buat tanya la pulak~ haha
Dia: So skang?
Aku: Skang bese-bese jek. Dat’s y laa aku buleh oyak ke mu aku penah suke mu.. kalu aku masih suke mu, takdenye aku malukan diri buat confession arineh. Haha
Dia: Serius?
Aku: Serius pasal ape?
Dia: Mu bese-bese je skang ni.. dah tak suke aku macam dulu?
Aku: Serius laa.. aku just nk mu tahu aku pernah suke mu.. tu je. Skang dah takde makna apa-apa dah.. hihi
Dia: Boleh tak suke aku balik. Macam mu penah suke aku dulu-dulu?
Aku: Erkk! Haha. Banyak songeh la pulak~
Dia: Aku serius ni weh..
Aku: Malas la weh.. itu dulu. Lagi pun aku rasa aku dah suka org laen skang ni..
Dia: Sape?
Aku: Adelah, mu tak perlu tahu..
Dia: Ni serius ke maen tarik tali?
Aku: Serius lah..
Dia: Bagi aku peluang.. plis.
Aku: Dah lama aku bagi peluang.. 2 tahun aku bagi masa.. 2 tahun aku tunggu mu. Tapi mu tak pernah bertindak. 1st move pon mu tak buat. Lampi sangat laa mu ni..
Dia: Ala, 2 tahun pon berkira..
Aku: Helloo.. 2 tahun kot. Kalo kawen dah ada anak sorang taw~
Dia: Advance pulak dia pk.. haha.
Aku: Come on laa.. matang sket boleh?
Dia: Yelah2.. aku lampi. Aku childish..
Aku: Beselah, laki lambat matang..
Dia: Sori arr weh, buat mu tunggu 2 tahun.. sori gak tak penah nak buat 1st move.. aku macam konfius.. tak tahu cane nak stat. lagipon aku takut mu xnak aku, nnt malu seposen.
Aku: Alasan standard.. laen kali jgn lampi-lampi lagi taw.. aku rase si X t upon suke mu.. jgn lupe buat 1st move ok!
Dia: Tapi aku rasa aku suke mu..
Aku: Rasa?
Dia: Mungkin..
Aku: Mungkin la pulak.. sah lampi.
Dia: Come on la weh.. aku konfius ni..
Aku: After 2 years masih confuse? Make yourself clear dulu about your feelings. Kalo dah yakin, jumpe aku. Lagi bagus kalo jumpe parents aku terus..
Dia: Meminang?
Aku: Merisik dulu kot~
Dia:Iyelah cik adik manis~ comel pulak dia ni..

nota kaki: bukan dialog aku dan dia... aku tgh kumpul material nk wat masterpiece neh.. harap sabar menunggu~ ;)
Baca selanjutnya...

Monday, June 22, 2009

Writing Vs Drawing

Dah lama rasanya tak menulis dari hati. Dapat aku rasakan minatku terhadap blogging kian menghilang. Atau pun mungkin juga sebab kesibukan yang semakin rakus menelan aku. Aku kian lemas. Terkapai-kapai dibawa arus deras. Entah ke mana-mana arus deras itu membawa aku. Aku hanya menurut, hendak melawan tak terdaya.

Oh, intro yang teruk! Come on la mizah~

Banyak benda yg nk cite kat sini tapi asek hilang idea jek. Eh, bukan. Masalah sekarang aku tak tahu macam mana nak put the story into words. Ayat keling yang entah pape jek. HAHA.

Later la ek, bila aku dah jumpa balik writing skills aku yg hilang dimakan drawing skills tu.. oh, ya. Aku dah mula adapt dgn fasa hidup yg baru. Misi utama: jadi seorang intern yang obedient dan aggressive. Serta HOT. Haha.
Baca selanjutnya...

Sunday, June 21, 2009

My man

I knew he worried a lot about me when I got into the bus last night. His face told me everything.

And the pesanan he gave me shows how much he cares for me. “Mizah, telepon ko saing tu awal2 sket. Biar saing tu sapa dulu, jange mizah kene tunggu dio. Kawase paka tu gelap, bahaya. Beringat sket duk sore2 tu”

He even told the bus driver to look after me so that I safely arrive at Paka. “Tulung tgk2 anak kawe deh, siye ko yo sore2.. dah la kawase paka tu bahaya. Kalu buleh tulung tunggu sapa saing dio mari amek”

And the bus driver told me “Saye sungguh abah dio ko dio. Pese gitu mo nah suruh tulung tengok2 anok dio..”

And me: *senyum bangga & terharu*

I could feel that he couldn’t sleep well that night. Not until I gave him a phone call telling him that I’m safely arrived at my house. It was 3 am and my hand phone was out of credit and the battery was exhausted. *sgt damn!*

When I was sleeping soundly, he was busy calling my number. There were a few messages came in when I on my hand phone after charging completed. The messages told me that I got a few missed calls from abah. *sgt rasa bersalah*

My man; abah.

And he will ALWAYS be my hero.
Saaaaaaaaaaaaaaaaaaayyang abah. *muah^999999999999999*


HAPPY FATHER’S DAY, ABAH.
Baca selanjutnya...

Thursday, June 18, 2009

Can't Wait!

Yo yo wassap berasap babesss~
I'm telling you it's Thursday! (after a loooooooooooooong 6-days- a week)
And
Im going back to my hometown
TONIGHT!
Can't wait. Can't wait.
*big grin*

And
Soooooo soooooooooorrrrrrrryyyyyyyy to my cun-melecun housemates.
I can't be with you all girls
But the plan is still ON kan, even without me
Next weekend la ye, kita jalan-jalan ke Kuantan berTUJUH
And i promise i'll be there
as the TRANSFORMERS is the main reason for the jalan-jalan ke Kuantan
*winksssssssssss*

To my beloved BABES
plis take care of yourselves k..
Miss you all damn much
32 weeks: *semakin hari semakin sayang*

To my BESTIES from school
take care too
friendship never dies
*once a friend, forever a friend~*
Baca selanjutnya...

Monday, June 8, 2009

Memenuhi Permintaan

Sebuah tag dari encik dobi

#Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
>> Telefon bimbit (of cos yang ada kredit)

# Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
>> McFlurry, dinikmati bersama Mokte otw balik ke rumah sewa dari Mesra Mall.

# Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
>> Kat tepi pantai dan of cos, tiada encik jellyfish dan kawan2nya.

#Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
>> Big Apple dikira restoran tak?

#Namakan buku terakhir yang kamu beli?
>> Text books semester Jan 09. Aku kurang minat membaca.

#Apakah nama penuh kamu? EJA TERBALIK
>> HAZIMA RON (HAHA. buruk gila!)


#Kamu lebih senang dengan ayah atau mak?
>> Kedua-duanya. Anak manja konon~ keskeskes :P


#Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya
>> Bakal mentua? keskeskes


#Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu
>> Buat masa sekarang of cos la housemate baru.. malas la nk mention nama, kang ade plak yg kecik hati kalo xde nama dia kt sini. or tiba2 nama dia yg plg last dimention even dia rasa nama dia sepatutnya paling atas. (merapu-rapu)


#Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
>> of cos la, malas-malas aku pon reti basuh baju sendiri.


#Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi?
>> of cos home sweet home. HOMESICK!

#Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
>> nama dia imran
>> orang panggil dia dobi, walaupon aku tak faham nape nama dia sebegitu rupa, aku follow je la..
>> kawan seangkatan cheme jan 06
>> suka maen rugby
>> badan agak besar (ke aku yg kecik?)


#8 perkara yang amat saya gilai?
>> berangan
>> shopping dgn 'duit atas angin'
>> kasut
>> baju-baju
>> dgr radio smbil layan bluess
>> buat assignment
>> AUTOCADing
>> berpura-pura ok berintern.

#Pelukan atau ciuman?
>> manusia tamak akan jawab: kedua-duanya sekali. keskes

#8 perkataan yang sering diucapkan? (kalau marah kat sapa2 ahh)
>> bodo
>> bengong
>> grrrr
>> cissss!
>> nate aka natang (plg jarang)


#8 buah buku yang paling baru dibaca
>> ASME B31.6
>> API SPEC 5L
>> sejak bile aku suke baca buku?
#8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali
>> stay by estrella
>> the man who sold the world
>> unintended by muse
>> happy birthday by theclick5
>> tibe2 lupa lagu2 yg slalu aku layan..

#Mari men’TAG’ 8 orang lain…
>> jawapan standard: malas! haha
Baca selanjutnya...

Adapt

Masih dalam proses menyesuaikan diri dengan keadaan di Paka dan kehidupan baru sebagai seorang pekerja a.k.a trainee design engineer. Agak tough.

Hidup di rumah sewa agak berlainan sedikit daripada hidup di rumah parents dan hostel. Apa-apa pun, hidup perlu diteruskan.

Starting dis week aku akan busy gile-gile dgn projek. Hipotesis: semakin cik mizah busy dengan projek, semakin jarang cik mizah akan update blog.

Kesimpulan: cik mizah mula hidup dalam ‘the real world’ aka mula memahami definisi 'kehidupan' yang sebenar-benarnya. Semoga cik mizah mampu mengharunginya dengan maju jayanya.

Makin lama aku rasa makin tak reti nak update blog. Entah. Mungkin sebab aku mula memasuki phase baru dalam hidup; masih cuba untuk adapt dengan semua ini.

*Rasa pelik, tapi perlu keep moving*
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...