Perbualan itu... | Pakar Cantik

Thursday, June 25, 2009

Perbualan itu...

Aku: Arini besday mu kang? Jom kuar, aku banje
Dia: Ye ye jek nak banje.
Aku: Betol laa.. jom ah. Mai amek aku deh
Dia: Kate nk banje aku, ni suh aku g amek pulop.
Aku: Ala, tak gentleman la mu neh..
Dia: Yela yela..


Aku: Aku ade something nk oyak ke mu neh..
Dia: Mende?
Aku: Hmmm.. tp mcm malu sket. Hihi
Dia: Haishhh, ngade-ngade la pulop..
Aku: Haha. Well~
Dia: Mendenye mu nk oyak kat ku tu?
Aku: tapi mu jangan pandang slek pulop kat ku kekgi..
Dia: Alah mu ni.. byk songeh la pulop.. oyak je laa..
Aku: Dulu..
Dia: Dulu mendenye..
Aku: Saba laaa.. dulu aku penah suke mu.
Dia: _pandangan pelik_ Suke aku?
Aku: Ye la.. suke mu.
Dia: Haha. Motif suke aku?
Aku: Haha. Xdok motif. Tapi pernah laa. Itu dulu..
Dia: Suke tu suke macam mana?
Aku: Suke seorang perempuan kpd seorang lelaki.. alah, buat-buat tanya la pulak~ haha
Dia: So skang?
Aku: Skang bese-bese jek. Dat’s y laa aku buleh oyak ke mu aku penah suke mu.. kalu aku masih suke mu, takdenye aku malukan diri buat confession arineh. Haha
Dia: Serius?
Aku: Serius pasal ape?
Dia: Mu bese-bese je skang ni.. dah tak suke aku macam dulu?
Aku: Serius laa.. aku just nk mu tahu aku pernah suke mu.. tu je. Skang dah takde makna apa-apa dah.. hihi
Dia: Boleh tak suke aku balik. Macam mu penah suke aku dulu-dulu?
Aku: Erkk! Haha. Banyak songeh la pulak~
Dia: Aku serius ni weh..
Aku: Malas la weh.. itu dulu. Lagi pun aku rasa aku dah suka org laen skang ni..
Dia: Sape?
Aku: Adelah, mu tak perlu tahu..
Dia: Ni serius ke maen tarik tali?
Aku: Serius lah..
Dia: Bagi aku peluang.. plis.
Aku: Dah lama aku bagi peluang.. 2 tahun aku bagi masa.. 2 tahun aku tunggu mu. Tapi mu tak pernah bertindak. 1st move pon mu tak buat. Lampi sangat laa mu ni..
Dia: Ala, 2 tahun pon berkira..
Aku: Helloo.. 2 tahun kot. Kalo kawen dah ada anak sorang taw~
Dia: Advance pulak dia pk.. haha.
Aku: Come on laa.. matang sket boleh?
Dia: Yelah2.. aku lampi. Aku childish..
Aku: Beselah, laki lambat matang..
Dia: Sori arr weh, buat mu tunggu 2 tahun.. sori gak tak penah nak buat 1st move.. aku macam konfius.. tak tahu cane nak stat. lagipon aku takut mu xnak aku, nnt malu seposen.
Aku: Alasan standard.. laen kali jgn lampi-lampi lagi taw.. aku rase si X t upon suke mu.. jgn lupe buat 1st move ok!
Dia: Tapi aku rasa aku suke mu..
Aku: Rasa?
Dia: Mungkin..
Aku: Mungkin la pulak.. sah lampi.
Dia: Come on la weh.. aku konfius ni..
Aku: After 2 years masih confuse? Make yourself clear dulu about your feelings. Kalo dah yakin, jumpe aku. Lagi bagus kalo jumpe parents aku terus..
Dia: Meminang?
Aku: Merisik dulu kot~
Dia:Iyelah cik adik manis~ comel pulak dia ni..

nota kaki: bukan dialog aku dan dia... aku tgh kumpul material nk wat masterpiece neh.. harap sabar menunggu~ ;)

10 comments:

  1. my God mizah..
    ni kes nk wat novel ke hape..
    now i know which 1 is the lampi boy..
    upenye ak pon lampi gok..
    hahaha..

    ReplyDelete
  2. alaaaaaaaaaaaa macam cerita betul je...

    ReplyDelete
  3. masterpiece?

    huhu..aku dapat hidu satu jalan cerita panjang yang miza mahu hasilkan.

    ReplyDelete
  4. to aimi: haha. aimi lampi~ yeay!

    ReplyDelete
  5. to liyana: siyes ni bkn perbualan yg betol. tp jalan cite ade kaitan sket2 ngan kisah sendiri.. hehe

    ReplyDelete
  6. to fatin: mungkin.. wait n see je lah ye. aku pon x sure tahap ketabahan aku.. entah2 sekerat jalan jek.. huhu

    ReplyDelete
  7. waaaa dasat nye dialog...
    perlukan keberanian btul!!
    best best! hahaha

    ReplyDelete
  8. to bb: dialog tipu bole lah camtu.. kalo betol, xdenye smpai camtu skalik.haha

    ReplyDelete
  9. Ibarat hamper bersin tp cancel last minit, itu ak rase bile bce conclusion cte ko!Ak da siap berangan watak ko berdialog,tp muka laki tu blank la.upenye rekaan.ces.

    ReplyDelete
  10. to my side: haha. yes, berjaya! tq sudi lawat blog aku ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...