I'm missing you again | Pakar Cantik

Tuesday, September 1, 2009

I'm missing you again

Oh, aku bosan kat ofis. Kuasa seratus aku bosan. Takde mood nak study. Aku nak buat project tapi tak diberi project. Sabar jelah jadi manusia superajen macam aku neh. Apsal kau rajen sangat nak buat project hah? Best sangat ke buat project design design tu?

Best. Sebab aku rasa macam engineer. Design Engineer. Engineer lain tak buat kerja-kerja design ni, design engineer je buat design. Dah nama design engineer, maka dialah yang buat design. Ye tak? Haha. Pagi-pagi lagi dah buat ayat bongok. Sabar jelah. Haish!

Ok, korang bayangkan. Aku nak cite pasal kerja design engineer. Sila switch on butang imaginasi anda sekarang ye, kalau tak maksud entry ni tak sampai nanti :P

Korang tahu kan vessel tu apa? Sape-sape yang belajar Chemical Engineering mesti tahu kan, kalau tak tahu meh sini aku nak sekeh. Haha. Terimagine aku sekeh salah seorang budak course aku. Seronok jugak sekeh orang, lagi-lagi kawan sekelas, yang slalu duk sbelah aku sambil tersengguk-sengguk masa dr nurul hasan bagi lecture (nampaknye dah ada orang cuak). Hahaha. Rasa nak gelak sampai esok je. (Haha lagi).

Sekarang, cuba fikir camne nak buat vessel tuh. Fikir kawan-kawan, fikir. Ok, Ok. Takyah fikir hard sangat. Meh la aku cite terus, kesian pulak korang kena fikir baca entry neh. Haha.

Semestinya kena start dengan design. Kerja design adalah kerja imaginasi. Eceh. Dari nothing korang nak adakan something. Faham tak ni? Dari takde pape korang nak adakan sesuatu. Ceh direct translation la pulak~

Agak challenging jugak la. Korang (i mean design engineer) yang kena tentukan bentuk vessel tu macam mana. Thickness vessel tu berapa. Pressure limit dia takat mana. Nak guna support apa. Macam mana nak fabricate vessel tu. Material apa yang nak guna. Nak angkut vessel tu masuk plant macam mana. Transportation lagi, muat ke tak masuk lori/kapal untuk angkut ke tempat plant tu.. dan banyak lagilah. Ilmu aku dalam bidang design engineering masih terlalu sedikit, maklumlah baru sebulan anak jagung jadi trainee. Hehe.

Best kan? Korang pasti teruja. Macam aku. Eceh. Kalau tak teruja tu maksudnya, korang tak ditakdirkan untuk jadi design engineer. (Macam berlagak pulak trainee design engineer neh. Haha. Maafkan aku, terlalu teruja mungkin)

Semangat study makin membuak-buak ni. Jadi sebelum aku hanyut bersama ayat-ayat power dari buku tebal yang memengantukkan, aku nak kongsikan satu lagu yang sedih dengan korang semua. Ceh, lagu sedih-sedih jugak yang nak sharing. Lagu ni sedih, sebab ada sorang kawan aku yang termenanges bila dengar lagu ni. Gilalah feeling kau cik F (bukan nama sebenar)

Lagu yang menyedihkan ni aku terdengar secara tidak sengaja masa otw pergi+balik kelantan last weekend dalam CAV **** tersebut. Sampai bila entah aku akan mengungkit kisah CAV **** itu. setakat ni, kisah CAV **** tu masih belum bernokhtah dari bibir aku, dan jugak penumpang lain. Haha gila berpuaka efek jadi penumpang CAV ****. eh, jangan salah sangka ye, bukan kereta yang berpuaka, efek je berpuaka.. kang tak pasal-pasal aku plak yang kena saman T________T

Eh, perasan tak, tajuk entry macam takde kaitan. Ada lah sebenarnya, ni haaa.. dalam lagu ni.. Hehe. So, bolehlah download ye. Ok, aku tahu lagu ni dah lama sampaikan si Fatin Alias tu sempat lupa kewujudan lagu ni. Takpelah Mizah, better late than never. Eceh, taknak kalah.


Dear God by Avenged Sevenfold

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps
and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
when hope begins to fade...

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find

Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again


Lagu yang sedih ni aku nak dedicate kat seseorang yang pernah hadir dalam hidup aku. I'm missing you, again. Eceh, sempat berjiwang pulak. Bagi sesiapa yang belum hadir tu, sila-silalah, jangan segan silu.. Nanti aku dedicate lagu ni kat korang plak. Eceh, nak jugak~ Hehe.

OK OK, back to work. Genius at play mode. Hoho ;)

3 comments:

  1. erkk. nak lagu gak ke? buat lagu sendirik! haha

    ReplyDelete
  2. bangga aku bila ada org yg baca entry ni turut teraddict dgn lagu ni.. hikhikhik ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...