Last weekend was super superb | Pakar Cantik

Monday, September 14, 2009

Last weekend was super superb

Kat Mcd ni... beli food untuk sahur.





Bersama hasil tangkapan dari Sungai Mcd. Eh eh! Semua orang sama tinggi?






Kat belakang tu hostel kepunyaan keluarga anis. Kami menumpang tidur semalaman di sana. Berperasaan seperti sekumpulan pelancong. Eceh ;)






Para pelancong bergambar kenang-kenangan







Para pelancong yang gila gambar. Gila pon gila lah asal comey ^___^







Hot = gedik kuasa dua. Auuuuwww youuu, sejak bila i pandai bergedik-gedikan ni?





Kereta yang digunakan untuk melancong di Kuala Terengganu. Sori Ziah, kete ko tak muat masuk gamba..





Kat belakang tu bas bandar, untuk kemudahan pelancong ronda-ronda bandar KT.. Kami pelancong yg UP sket, guna kereta sendiri. keskeskes :P





Di Taman Tamadun Islam (TTI).. Next time kena pergi lagi, byk tempat menarek utk posing. Ceh!




Kat jeti, sebelum TTI River Cruise..




Itu Masjid Kristal. Cantik..
Credits to photographer, dan si pemilik kamera

Nah, ameklah gambar-gambar aweks cun sebagai pencuci mata. Hek eleh bajet gilaaaa.. So what, kami mmg cunn. Hakhakhak :P
Entry kali ini aku hanya mampu biarkan gambar-gambar tersebut bercerita. Eh, bukan aku malas, OK. Asek aku jek yg berstory-telling, buat korang bosan plak kan.. hikhikhik ;)
Kalau aku yang bercerita, begini jadinya:
Sakit gila perut aku gelakkan awekss cun ni.. nak tahu kenapa? Sebab sesat di bandar KT. Dahlah sesat, comel pulak tuh. Eh, terkeluar dari landasan cerita. Maafkan saya, saje nak promot housemates. Hikhikhik :P
Kalau korang kat tempat aku, memang patut korang gelakkan mereka. Apa tidaknya, konfiden gila cakap "kiri kiri" padahal masa tuh sepatutnya pergi kanan. WKY dah bagi signal ke kiri.
MBN pula bagi signal ke kanan. Aku dan rumet yang pada mulanya yakin tahap dewa-dewi nak belok kanan macam kena pukau dek kata-kata "kiri kiri" dari kereta sebelah, siap tunjuk dengan tangan lagi tu yang aku tak tahan. Oh, dia awek Terengganu, ikut jelah.. mungkin dia betul.
WJA kat belakang dah pening nak ikut yang mana. Kiri ke kanan.. Kesian WJA kena sound dgn mamat motor kat sbelah "mu ni reti dok bawok kete?" Walaupon kesian, aku tetap nak gelak. HAHAHA.
Jalan ke kiri tu jalan ke Kota Bharu ye kawan-kawan. Balik KB jom! Bila dah sedar yang lead tu sesat, pandai pulak si driver WKY tu buat muka comel innocent gila buat aku tak jadi geram tapi gelak terbahak-bahak. Ni tips terbaek utk mengelakkan diri dari kene marah, ye dok Fatin? Haha. Aku ingat tak nak mention nama, tapi terlepas pulak. Oooopsss, sooriiii :P
Banyak lagi lah adegan-adegan sesat di jalan raya tapi tak nak cerita kat sini, takut terlepas lagi.. Kene jaga reputasi housemates yang cun. HOHO. Biar kami jelah yang gelak terbahak-bahak bila teringat kisah melancong di KT ni.. So wonderful (sesat pon wonderful?) takpe, bak kata ieja "sesat lah baru belajar.. kalau tak sesat, tak belajar" Bila dah sesat baru ingat sampai mati, nak ke KT kena belok kanan, ke KB belok kiri.
Cerita versi anis: sila klik sini
Cerita versi fatin: sila klik sini
Housemates, ukhuwah ini jangan terhenti; sampai bila-bila...

5 comments:

  1. hehe.sesat2.next vacation pilih lokasi yang xkan sesat ok?

    haha.fun sangat kan?

    hopefully there are another vacation for us.=)

    ReplyDelete
  2. haha. kalo tak nak sesat kene ade boysss la. Eceh, itu hint tuh. hakhakhak :P

    fun fun fun. mari melancong lagi~

    ReplyDelete
  3. ade gak nme WJA di dlam blog mu.. hehe... siap hapal dialog mat motor tu lg.. kah3...

    ReplyDelete
  4. haha. tu baru sikit je jiah, belom lg aku cite pasal sebuah kete yg laju gila potong leader kat traffic light.. muka tekan minyak konfiden gila kan jiah, takleh blah langsung! haha. tak pasal-pasal pulak leader kene pick up kete tersebut.

    naseb baek ko jiah, naseb baik.. haha

    ReplyDelete
  5. aku driver jer..
    ade la orang tu suruh kiri kiri..
    aku ikut jer..
    haha

    seb baik Tuhan anugerahkan muka comel.
    kalau tak, boleh kene marah ngan gewes..
    err..
    takoott~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...