Pakar Cantik: October 2009

Saturday, October 24, 2009

Feel like nite walking

It's been soooo long since my last nite walk.
And I miss nite walking soooo much.
And I miss squashing too.
And of course I miss those who accompany me for those memorable moment in my life.
Yes, babes.. I miss you all :)

Wah, speaking lah pulak~ tergeliat lidah -_-"

OK, sekarang nak menulis dalam bahasa ibunda. Tp bukan secara skema, harap maklum -_-"

Tiba-tiba rasa macam nak menulis dalam format diari. Entri ini bakal menjadi satu entri yang bosan lagi membosankan. (Kesian kat sape yg baca. hahaha)

Jumaat, 23 Oktober 2009
Saya dan kawan-kawan serumah (kecuali Anis Nadiah yg menghadiri konvo abang beliau) telah menjalankan satu aktiviti yang sangat mengujakan dan menyeronokkan dan meletihkan. 3 in 1 i tell you. OK, tanpa melengahkan masa sebab dah mengantuk nak tutup diari, kita teruskan karangan berformat diari/catatan ini dengan beberapa keping gambar bersiri yang kurang cun. (sebab guna camera henfon yang murah lagi menjimatkan ingatan memori kad)


yes, we went for a wonderful picnic!


yes lagi, we went to lata aka small waterfall. nama tmpat ni air terjun chabang. xdela terjun sgt pon airnye -_-"


budak kecik ni memang camtu, suka mandikan orang gaya ala-ala penyayang


lepas sorang, sorang.. seb baek aku terkecuali. best gak jd fotografer of the day. haha

Penat taw, bantai gelak tgk telatah diorang. Penyeri hidupku sepanjang 32 minggu di bumi Paka. I wonder kalau takde diorang macam manalah hidup aku kat sini. Syukur Tuhan, Kau anugerahkan mereka dalam hidup aku. Aku tahu, Kau Maha Tahu, Kau Maha Adil.

Sedikit lari format karangan ini but who cares? Tatabahasa pon sudah tunggang terbalik and again, who cares? Kau ingat aku betol-betol buat karangan ke? Aku benci karangan taw, lagi-lagi essays. Bluwekkk, nk muntah paksa otak fikir nak sedapkan ayat nak cunkan tatabahasa nak buat karangan yang terbaeklah!

Rasa nak tambah gambar lagilah. Yg lebih cun sebab guna camera yg up sket.









Aku suke gamba yg ala-ala follow the leader plis! tuh. Rasa cun semacam jek sebab rasa kurus semacam jek bila pakai jeans tu bile sume orang pakai sluar trek dengan penuh serabai sebab nak terus mandi. Sori ah korang, i cant help it, mood perasan sgt menjadi-jadi di saat ini. Kalau korang tak suka, boleh delete perenggan ini. Delete sendiri, OK sebab aku tak reti t_____T



p/s: bila aku sebut pasal nite walking maksudnye aku nak keluar dari rumah sebab tak suka berada dalam rumah, apatah lagi dalam confined space (or whatever it is called, like i care :P). Kalaulah my DAK is here...
Baca selanjutnya...

Tuesday, October 20, 2009

Rebah jangan taknak bangun

Down.

Sila sila tapi jangan lama-lama.
Jangan lupa bangun balik.
Susah, memang bukan mudah.
Perlahan-lahan, ambil masa
Tapi jangan lama sangat, masa sudah suntuk

Bangun Mizah, bangun!
Jangan takut
Jangan jemu

Langkah harus lebih gagah
Hati mesti kuat

Stop acting like a loser
Stop being a loser
Because it does not suit you at all

Good luck Amizah Azid! :)

Aku rindu dia, sungguh-sunguh aku tak tipu
Dan aku lebih rindukan diri aku yang dulu-dulu
The good old days; remain here in my heart
Sampai bila-bila, kamu punya tempat di sini
Baca selanjutnya...

Wednesday, October 7, 2009

That something big is here ;)

We've organized (wah, organize tuuuu) an open house last Wednesday. There were a few departments (dadih - dept paling cool, cocktail - dept paling haru, kek batik - dept paling sempoi, soto - dept plg 'wow') involved in making this event a big success. Ececeh ;) I'm proud of all of you bebeh!



Make over rumah untuk open house?









Zoom sket apa yang ada...





Dept Soto yg wow. Terbaeklah!





Dept kek batik. Kek batik ini sungguh sedap. Thanks to ahli dept!





Ni beli je ni.. kelantan mari ;)






Dept Cocktail yang macam-macam ragam ahlinya. Sabau je lah!
Produk Dept dadih dah sold out awal-awal lagi sebelum sempat zoom ;) Tahniah ahli dept!

Tetamu-tetamu yang datang... terima kasih kerana sudi datang beramah-mesra dengan kami ;)












Baca selanjutnya...

Good Luck Little Sis!

Selamat menempuhi peperiksaan kepada semua calon Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2009

Semoga Allah permudahkan Nor Azrini Bt Azid menjawab soalan-soalan peperiksaan PMR 2009 dengan jayanya dan mudah-mudahan dia akan score 9A dalam peperiksaan tersebut. Amiin.

Terima kasih tolong doakan adik aku ;)
Baca selanjutnya...

Tuesday, October 6, 2009

Untuk Muhibbah ;)

Bah,
Happy 21st Birthday!


2 years back

Semoga kamu sentiasa berada dalam rahmat dan lindungan Allah and may your dreams all come true.

Have a wonderful burst-day and year ahead.



When you need somebody to be by your side but there's no one, you know where to find me; i'll never change my phone number ;)
Baca selanjutnya...

Monday, October 5, 2009

Sorority Row

Sisters for life... and death.






Trailer






Starting





Ending





When five sorority girls inadvertently cause the murder of one of their sisters in a prank gone wrong, they agree to keep the matter to themselves and never speak of it again, so they can get on with their lives. This proves easier said than done, when after graduation a mysterious killer goes after the five of them and anyone who knows their secret…







Cheh, blog ini sudah ada perkembangan.. sudah ada review filem beb. Bravo Mizah, Bravo!


Korang korang korang!

Meh tengok cite neh..

Meh Meh Meh

Best gile waa cakap lu..

Betul, tak tipu langsung..




Dari awal sampai abes cerita tak habes habes menjerit ketakutan. No, it’s not a scary movie, it’s a thriller. Whoaaa! Macam-macam tindakan refleks yang boleh dilihat semasa penontonan horror movie selama hampir 2 jam itu.

Mana lagi horror, tonton filem horror seorang diri atau tiba-tiba kepala ditolak oleh orang sebelah semasa menonton filem horror beramai-ramai di panggung wayang?


Gilalah horror tindakan refleks tersebut. Agak scary jugaklah kannn... T________T


Rasa macam nak tengok lagi cerita ni, tak puas.. tapi dengan harapan kepala aku bukan mangsa seterusnya.. kui3 :P
Baca selanjutnya...

Sunday, October 4, 2009

Come home for dinner!

"Babe, come home for dinner okayh.. i've prepared something special for us"
"O reali? Can't wait :D"
"Balik cepat taw.."
"Okayh, wait for me. Miss you~ mmmuuuuah :x"

-berangan jek-

Bosan lah kat umah sensorang. Macam loser jek gayanye. Dah lah sakit loser pulak tu.. Memang kesian habeslah!

Aku dapat MC hari ni, sebab gastritis. Ye, sebab gastrik. Dulu-dulu macam best jek kalau dapat MC takyah pegi kerja.. tapi hari ni aku cakap takbest lah duk sorang-sorang kat rumah sebab dapat MC.. Erkkk, tp dpt MC takyah pergi kerja masih best :P

Aku dah masak lunch, nasik putih + sardin lauk orang bujang tapi sampai sekarang tak makan-makan pun lagi. Orang sakit tak lalu makan. Dah tu bila nak baik? Haish!

Nak tunggu housemates balik kerja, makan ramai-ramai baru best. Hihihi. Tapi in case aku lapar sangat tp orang yang ditunggu tak tiba tiba, aku makan jelah sorang-sorang. Loser pon loser lah!

Macam best jek masak pastu tunggu housemates balik makan sama-sama. Ada gaya macam tunggu hubby balik kerja dan having dinner together-gether. Wahh~ ada gaya jadi housewife neh. Hahaha.

Eh, taknak kerja ke nanti? Of cos lah nanti aku nak kerja.. im in love with design engineering stuffs yg cool habes tu.. Eh, 2 hari MC dah rindu?

Dah lama dah rindu sebab dah dekat sebulan dah duk tunggu project baru nak design vessel tak dapat-dapat. Ni sebab SV lah ni, bz sangat tak sempat nak monitor aku.. so senang kira dia sorang-sorang je buat sume project.. kedekut taw SV neh takmau share. SV, sharing is caring taw.. u tak care kat i ke? ngeh ngeh ngeh :P

Esok nak try goda boss nak mintak project baru untuk vessel. Mesti dapat goda boss sbb boss tu laki.. kalau goda SV tak pernah-pernah dapat sebab dia perempuan.. hahaha. Lagipon aku rasa aku mcm ada bakat sket-sket. Yakin dapat goda boss esok, yeah! *Posing gedik pon tak lepas, ada hati nak goda-goda?* Hahaha.

OK lah, nak kemas rumah sket-sket, tunggu housemates balik makan. Cheh, poyo. Hahaha.
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...