Ibu Gojes: January 2009

Thursday, January 29, 2009

CNY break

Nothing much to say. I went to keping's house last CNY (Chinese New Year) break. It was an awesome stay (24th - 27th Jan 09). All the makan-makan, lepak-lepak, jalan-jalan, peram-peram tido, and everything we did was great (makan free, mane x sonoknye.. ngeh3). And here are some photos i managed to snap.. (i was not gila gamba, so ini sahaja hasilnya)









Ulu Kenas dalam kenangan



traffic jam di UK



dari dalam kereta, seat belakang. nite driving for cik keping, and me, nite passenger-ing? haha







it takes me sooo long to publish this post. don't blame me. it's UTP internet connection yg super superb. refresh and keep refreshing but nothing change. sigh~
Baca selanjutnya...

Friday, January 23, 2009

yes, it's him again



























mungkin benar, dia bercita-cita untuk menjadi seorang supermodel...












sanggup die tido cam tu sbb xmau rambut rosak
Baca selanjutnya...

the unwritten were told

i love the night with
>>night-walking
>>squashing
>>chit-chatting
>>gossiping
>>berangan-angan
at sport complex with babes, accomponied by nyamuk-nyamuk yg menggatalkan kaki and cold breeze and million stars in the sky and the sound of the night creatures. appealing. soothing.

thanks a lot babes; even i didn't reveal the unwritten, night walk is the best solution. (kedengaran the unwritten itu seakan-akan masalah terbesar dunia, walaupun itu hanyalah sejenis perasaan yang menyemakkan jiwa)
Baca selanjutnya...

Thursday, January 22, 2009

the unwritten

i've tried hard to write an entry since yesterday but every time i clicked the 'New Post' icon, my head suddenly went blank. did not know what to write eventhough i was longing for an entry. it must be the unwritten i guess. write the unwritten, it's hard you know..

yang aku tunggu, masih kucari...
Baca selanjutnya...

Wednesday, January 21, 2009

Engineering Team Project (ETP)

Aku baru balik dari meeting ETP Group 62 yang terdiri daripada aku, piah, amzar, ina, asyran dan lemi (Lemi - international student from Sudan). Ini adalah meeting yang kedua, meeting pertama malam semalam. Untuk meeting yg pertama, it's quite hambar bagiku; sesi suai kenal sesama ahli, tukar menukar nombor henset, idea kasar tentang apa yang akan kami kerjakan untuk project ETP nanti. Meeting kedua pula lebih agresif dengan curahan idea disusuli dengan gelak tawa tatkala beberapa lawak tak cerdik terkeluar. Brainstorming, what do you expect? Adakala ada jugak idea bodoh yang terlintas di fikiran. Idea bodoh? mungkin perkataan itu tidak sesuai digunakan kerana dari idea bodoh itulah akan tercetus idea cerdik yang mungkin 'da bomb'. Bukan begitu?

Gelak tawa riang aku, piah dan ina telah disound oleh asyran. Almaklum laa, budak2 pantai timur bila dah buat lawak, seronok la bantai gelak (haha). Katanya, orang yang banyak gelak hatinya gelap. Lagi satu, dia komen sikit pasal attire pegi meeting (pernah ke orang komen pasal attire meeting kat cafe V3, pada malam hari, yang tidak dianggap sebagai formal?). Sound yang ke-2: jangan angkat tudung (aku maksudkan serempang or belit2 tudung kat tengkuk tu). Tudung harus diturunkan a.k.a menutup dada dan perut yang boncit (ok, boncit tu exaggerate je).

Frankly, aku tak marah kena sound, dan aku tak kisah pun sebenarnya. Sebab: aku tahu dia betul (dan aku tak kata pulak kami yang salah). Motif utama aku kat sini ialah: mungkin sebab banyak gelak aku jadi leka, aku rasa tak best, tiba-tiba je lost masa lecture. Mungkin, dan mungkin kerana aku menutup aurat dengan tidak sempurna, tidak seperti yang dituntut. Kepala pakai tudung, tapi anak tudung tak pakai, sekejap2 rambut terkeluar. Aku pakai baju tapi ikut bentuk badan, kadang2 nampak seksi menurut mak aku (walaupun bukan seperti sarang nangka, tapi susah nk cari baju yang betul2 seperti dituntut dan menepati citarasa). Mungkin juga, kurang berkat di situ, hati semakin gelap. Entahlah, aku bukannya reti bila berbicara pasal perkara sebegini, ilmu kurang...

Semoga project ETP group 62 akan jadi da bomb. (terima kasih kerana mendoakan kami
Baca selanjutnya...

Tuesday, January 20, 2009

Membunuh Masa

What is your element?

You are of the air/wind element
You are of the air/wind element
You are not bound by the things of this world. Free and exubrent, you go wherever you feel like going, and no earthy being will ever be able to stop you. You can be gentle enough to fly a kite, or strong enough to uproot trees and destroy entire towns. People often just take you for granted, but when you're gone, they desperately miss you.
How do you compare?
Take this test! Tests from Testriffic


angin kuat sgt tue.. ish3~!
p/s: desperately miss you? WOW~!
Baca selanjutnya...

Sunday, January 18, 2009

New Post

Dah lame x post entry, almaklum laa cuti hampir 2 bulan.. kt umah kan agak kuno sbb xde tenet.. tp kalo ade tenet pon rajen ke aku nk mengepost entry? haha

oh ya, x terlambat lg kan nk wish happy new year.. januari blom abes lg nii.. hehe. dan juga kpd pelajar2 UTP, selamat bersemester baru.. dan kepada sesapa yang pindah rumah, selamat berhousemate baru.. ;)

aku mengharapkan sinar yang lebih cerah di semester baru
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...