Ibu Gojes: December 2009

Wednesday, December 30, 2009

Aku dan Koyok

OK, first of all, i tengah pening gila sekarang. And you know what, my henfon yg buat i pening macam ni. Rasa dizzy, cam terhoyong-hayang. I never thought it will turn out this way. OMG! my henfon kesayangan betray me :(

Sepatutnya perenggan ini yg kena ganti perenggan kat atas:

First of all, thank you Fatin Alias kerana membenarkan aku mengupdate blog dari laptop kau. Oh, ya! Sebenarnya Fatin Alias tak tahu pon aku tengah taip entry ni dari laptop dia. Fatin Alias keluar makan bersama kawan-kawan UTP yang intern kat Kerteh. Aku tak ikot sebab perenggan di atas. OMG, aku tak pernah pening macam ni.. pening tak hilang2 sejak pagi tadi. Motip henfon tu nak jadi cermin?

Henfon aku jadi cermin bukan sebab dia ada kamera kat depan yang boleh buat panggilan video tu.. dia jadi cermin sebab dia menterbalikkan semua yang ada kat skrin yang mana membuatkan aku perlukan sebijik cermin utk tgk henfon aku, lebih2 lagi kalau nak baca mesej. You know what, mata aku hampir juling. Sakit mata taw baca msg terbalik. Even ada cermin pon, it didnt help much. Soooo sad lah my henfon turn out like that :(


P/s: Aku publish entry ni dari laptop aku on 1st January 2010 at 11.34 pm. Aku tak sempat habiskan entry ni dari laptop Fatin Alias sebab aku kurang sabar. Btw, thanks Fatin Alias, aku baca blog-blog menarek dari laptop ko. Hehehe :)
Baca selanjutnya...

Monday, December 21, 2009

Please be rajin

As I'm done with my presentation, I am soooo free (i mean bosan). No mood rajin at all. So I slept in the office around 10 a.m. Read it again: I slept in the office

An advantage of being kecik: you can sleep on your office chair comfortably. You just need to curl your body in the chair and make sure you are in safe position where the other staffs are not able to see you from their cube :)



And guess what, when I opened my eyes about 15 minutes later, there was a note on my laptop written "Please be RAJIN" with a signature. [Whose signature was it?]

OMG! HAHAHA kantoi :P



p/s: About 2 months ago I put a note on my laptop written "Please be rajen" for self-motivation but I took it off when I was super rajen and now that note is gone T_T. But it's OK, i got a new one. Thanks REM! :D
Baca selanjutnya...

Sunday, December 20, 2009

I'm done :)

Finally I'm done with my final presentation for Industrial Internship Training Program. It was great I guess (was it?) (whatever, yg penting dah abes!)

I can't believe that I would cuak like that. I sweated like I was in 100 meter run, trying hard to reach the finish line while the other runners were struggling harder as there was a mad dog chasing after us :P [kiding kidding]

But seriously, I was too nervous before the presentation starts. And I did sweat like "Is this air-conditioner not functioning today?" even the reading at the remote controller was 20 deg C and one of the staff was begging me to increase the temperature. He was shivering to death [OK, exaggerate sgt :P]

OMG! How cuak I was. But don't worry dear, I am OK now as it's OVER. It was just a presentation lah Mizah, how come you become that cuak? HAHAHA.

Dr Murni did comment: "Compared to the first time, you were shy, timid but now i can see you are more confident. I am happy that your training made you improve"

Thanks Dr Murni. Your comment makes me wanna fly high :D

Oh, ya! Since my presentation is done, I think I'll head to Holland. Tulips, here I come. HOHOHO tumpang santa claus





p/s: harap-harap jumpa dgn Aie ;D
Baca selanjutnya...

Tuesday, December 15, 2009

Slides oh Slides

Malam tadi tak jadi buat slides utk final presentation
Jadi hari ni kat ofis aku pulun buat slides
Dari pagi sampai sekarang (i mean before i log in blogger :P)

Tapi aku macam ada problem sikit
Kesihatan perut aku mula merudum
Mungkin kembung banyak sangat makan angin

2-3 hari ni perut aku tak dapat attention yang sewajarnya
Sabtu dan ahad lepas aku skip lunch
Lebih malang, aku tak breakfast utk 2 hari terskip lunch tersebut
(i mean tak makan nasik lemak masa breakfast --> minum susu atau nescafe je --> belum cukup mendefinisikan breakfast bagi perut aku)

Kesian awak, encik perut.
Perut yang kurang menyihatkan ini buat aku jadi tak tentu hala lalu cepat stress sepanjang pembikinan slides.
Rama-rama pula macam sedang bergembira dalam perut aku ni
Everytime aku tengok slides mesti aku rasa cuak
Rama-rama nak kene neh!

12:48 pm.
oh, i ade lunch date dengan housemates kesayangan ramai.
tak sabar i nak lunch bersama mereka.
dah lama tak makan kat luar beramai-ramai.
semalam dah gelak guling-guling secara berjemaah.
hari ni pulak kita makan berjemaah.
kurang sebulan lagi untuk berjemaah.


p/s: housemates, solat berjemaah?
p/s lagi: apakah akan ada lagi peluang sebegini di UTP kelak?
p/s lagi dan lagi: i love u ollss housemates <3 muah muah
Baca selanjutnya...

Monday, December 14, 2009

Aku berniat untuk buat slides for my final presentation for industrial internship training yang akan berlangsung pada ahad ini, 20 Disember 2009.

Tapi bila bukak laptop tiba-tiba ter'online' facebook. dan tiba-tiba ada notification yang aku di'tag' oleh Anis Nadiah.

Ringan je jari aku ni klik kat notification tu, pegi tengok gambar yang ditag. Mula berbalas komen.

Dan tiba-tiba jugak ter'sign-in' blogger. Dan tak semena-mena terklik 'new post' dan mula menaip.

Tapi sebenarnya sekarang aku mengantuk
Dan aku rasa nak tidur.
Habis tu, slides aku sape nak buat?

Kalau tiba-tiba bangun esok dah tersiap slides kan best.
Wah, magic (macam dah lame je tak dengar word neh)

Oh, ya!
To dear Syazana, good luck for your final presentation OK. You can do it, like you always do :)

Selamat malam :)
Baca selanjutnya...

Monday, December 7, 2009

Respect, Trust and Understanding

Aku ada account Facebook. Jelas terbukti dengan FB badge kat sebelah. Jap, aku bukan nak promot my FB (absolutely it is not a BF, i have none :P) sebab aku rasa FB bosan (dan mungkin a BF juga membosankan). OK OK, i know ramai akan menyangkal statement aku tuh. Fine, aku tuka statement kepada:

Aku seorang yang membosankan sebab selalu rasa bosan even tengah syok study pasal reinforcement in shells dan buat logbook pasal apa yang dilakukan sepanjang minggu ataupun tengah syok layan lagu-lagu kegemaran di corong laptop atau tengah syok download lagu dari 4shared.com untuk sorang staff kat ofis yang mintak tolong downloadkan sume lagu waliband ASAP.

Aku juga seorang yang membosankan sebab merasakan FB yang best itu sebagai membosankan T_T

Inilah natijahnya apabila housemates lain busy dengan slide+script presentation and squash dan aku keseorangan dalam bilik menghadap laptop sambil layan lagu Kasih yang dinyanyikan Dayang Nurfaizah (Oh, semestinya bukan Dayang Hafida my supervisor) sambil taip entri ini :D

OK, where were we? masih di sini

Sumpah tak best function blogspot yang baru ni, dah takleh nak kecikkan tulisan. Aku ingat word masih di sini tu nak kecikkan tp function tu dah ghaib, maka aku italickan sahaja. Blogspot juga bosan dan membosankan lalu aku jarang update blog.

HAHAHA. Ada je alasan nak cover kemalasan yang tak dapat disangkal lagi :P

Tujuan utama aku update blog malam ini adalah sebab malas buat logbook lalu hampir mati kebosanan seorang diri di dalam bilik yang hanya dipenuhi oleh gelombang bunyi hasil suara Dayang yang menyanyi dengan syoknya. Syoknya Syoknya ada Matkoool. Nak aiskerimmmm!

Berbalik kepada tujuan utama aku update blog malam ini; OK, sebelum tu...

Pernah gaduh tak dengan kawan or besfren or besties?
Aku pernah.
Bukan sekali.
Bukan dengan orang yang sama.

Sedih tak gaduh ngan kawan or besfren or besties?
Sedih. Sangat sangat.
Tapi aku tak nangis sebab aku ego.
Tapi dalam hati ni Tuhan je yang tahu dah berapa gelen hati aku menangis.
Kalau hati ada mata sure bengkak gila.
Tp nasib baek mata aku tak bengkak.
Terima kasih ego. (Erkkk. HAHAHA)

Aku bet korang pon pernah rasa kan? Jangan geleng kepala, anggukkan je :P (Ada orang kena pukau HAHAHA)

Aku ada gambar utk dipamerkan kepada umum. Tapi sebelum tu; terimalah pujian seikhlas hati dari aku untuk FB "Power lah Facebook". Sebab puji? Scroll ke bawah.





Kau tengok tuh, status FB aku dapat komen sebanyak 29 komen. Biasanya aku buat status takde orang pedulik pon.. pilih kasih --> boleh abaikan.

Status FB yg HOT itu adalah:



Jeng jeng jeng






Dan komen-komen yang hangat berbunyi begini:













See, told ya. ERK. Aku bukan nak riak. Maksud aku, sume orang (i bet sume orang) pun lalui benda yang lebih kurang sama dengan apa yang aku lalui (komen yang ditinggalkan berdasarkan pengalaman masing-masing)

Well, for me (after dah jadi orang yang matang sikit --> konon-konon) friendship tak perlu jadi complicated. Mana-mana relationship pun macam tu jugak. Trust, respect and understanding. Simple je kan. Ya, i know it's easier said than done kan.. tapi try la. Kalau sume orang berpegang pada trust and understanding tu, byk masalah or benda tak best boleh dielakkan..

Contoh:
A tak suka tunggu orang yang lambat terhegeh-hegeh.
A selalu bising kepoh-kepoh.

B tak suka orang yang bising kepoh-kepoh.
B selalu lambat terhegeh-hegeh.

Untuk A dan B hidup sebagai kawan dengan minimum masalah@benda tak best, mereka harus saling memahami. A dah tahu B tak suka orang yang bising kepoh-kepoh, A kena la kurangkan sikit kekepohan tu. Bukan takleh terus, kurangkan. Respectla si B yang tak suka bising-bising sebab dia pencinta kedamaian. HOHO.

Dan si B ni pulak, kenalah faham si A tu seorang yg bising kepoh-kepoh. Cubalah terima si A tu seadanya, dah dia memang macam tu, nak buat macam mana. B, ko takkan boleh ubah si A tu macam yang kau nak sebab tu diri dia, kalau tak bising kepoh-kepoh tu bukan A la nama dia.

Trust me, it works. And this is from my own experience. (Tapi A dan B takde kena mengena dengan aku. HAHAHA)

Hidup ni kejap je. Bak kate omputis:

Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the one's who don't. Believe everything happens for a reason. If you get a second chance, grab it with both hands. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, they just promised it would be worth it.
Baca selanjutnya...

Good Luck Babes!

Demam 2nd visit internship sudah bermula

Orang lain yang nak present aku tolong cuak utk diorang

Sebab nanti aku pon kena present jugak, cuma lewat sikit la dari yang kene present awal

My 2nd visit final presentation utk internship is on 21st December 2009

Awal kan aku cuak.. haish!

For those who are going to present tomorrow, and the day after tomorrow and after after tomorrow bla bla bla..

I wish you all the very best for the presentation. Tak payah cuak sgt sbb aku tolong cuak utk korang ni.. hihi :)

Especially to these babes of mine (setakat yg aku taw):
Fatin Alias and Zeelawati Razak and Tengku Zuhaili (tomorrow)
Herniza Basar and Aziah Othman and Syafiqin Shah (the day after tomorrow)

Mudah-mudahan presentation mereka akan berjalan lancar dan evaluator berpuas hati dengan isi pembentangan. Semoga dipermudahkan semuanya. Amiiin.

p/s: time kasih tolong doakan sekali ;)
Baca selanjutnya...

Sunday, December 6, 2009

Apa yang runtuh?
















Aku malas nk explain byk2 sbb aku tak berada di tempat kejadian. For more info, klik sini dan juga ini
Baca selanjutnya...

Saturday, December 5, 2009

Konflik

Hai encik blog.. rindu la kat awak, lame tak jumpe kannnn.. sobsobsob (motip gedik?)

Sebenarnya takde pape sgt nk update kt sini. Tujuan update kali ni lebih kpd utk membersihkan sawang-sawang yg tertinggal akibat blog ditinggalkan sebentar oleh penulis yg kian hilang minat utk berblog. Penulis lebih teruja mengarang logbook mungkin. oh, how nerd!

Mungkin blog ni akan ditinggalkan terus suatu hari nanti tapi sayang laaa.. kat mane lg aku boleh merapu kalau bukan kat sini kan?

Aku rasa macam hidup aku kurang life sejak kebelakangan ini. Entah. Macam nerd pon ada. Asek menghadap laptop buat logbook jek.

Housemates aku cakap aku bukan nerd, cuma.. entahlah. diorang pon sbenanye takut nk ngaku aku nerd sbb takut diorang termasuk golongan nerd. HAHAHA *kidding*

Hmm, org nerd ada blog tak eyh? Facebook?

Aku ada facebook, terbukti kat profile badge kt sbelah tu.. tp aku tak addicted kat FB macam orang lain. Aku tak faham nape org yg addicted to FB bole jd addicted mcm tu. Mungkin sbb aku nerd?

Tak tak. Aku tak nerd. Aku rasa lebih kpd tak bersosial. Anti-Sosial. Erkk?!

Aku sbenarnye ada konflik identiti aku rasa. Tapi takpelah, biar aku berkonflik sendiri.

P/s: entri merapu
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...