Tahajjud Cinta | Pakar Cantik

Monday, March 29, 2010

Tahajjud Cinta

It's a nice song.
Meaningful lyrics with beautiful voice of Datuk Siti.
*Aduh suaranya bagus bangat!*
I don't know, I just tak boleh tak suka suara Siti.
Kalau dengar mesti nak dengar lagi. Berulang kali.
Like what I'm doing, listening to Tahajjud Cinta over and over again.

Oh, ya! I like this video clip of Datuk Siti yang mana dia nyanyi lagu Overprotected duet dengan Agnes Monica, live masa konsert dia dekat Indonesia lama dulu. My fav I'd say. Kalau dulu, setiap hari ulang tayang, tak jemu-jemu. Tapi sayangnya, selepas format laptop klip video itu hilang bersama virus-virus jahat. Soooo sad :(

Suara Siti satu anugerah, susah nak cari orang yang suara lemak merdu macam ni.. Nyanyi la lagu apa pon, mesti sedap didengar. Kalaulah suara aku merdu macam ni, habeslah tak jadi engineer dah aku, duk menyanyi je.. HAHA :p

Currently, I like what I am doing. (Jadi engineering student je pon~ tu pon nak kecoh? :P)
I just tak suka baca buku sejarah je.
Dulu-dulu masa sekolah takut gila bila nak exam sejarah sebab i tak suka menghafal sebab bila menghafal, I tend to mix up the facts.
So, bila exam I jadi tak confident and forget everything.
I benci jawab soalan objektif sebab tak boleh goreng. Tapi sebenarnya, suka jugak kadang-kadang. Sebab tak payah fikir sangat, just shoot! HAHAHA :p

Sem ni banyak test yang bercirikan soalan objektif (MCQ). Nanti test Malaysian Studies macam mana? Main tembak-tembak jugak ke? Tak pun baling-baling dadu?
We'll see :p

Tapi lately, I macam nak belajar betul-betul, not for the sake of exam semata-mata like what I did before. I rasa rugi gila bila belajar tapi lama-lama tak ingat apa yang dah belajar tu. Sangat rugi ok!

Even dah final year tapi masih terkial-kial nak buat kerja yang budak-budak 1st, 2nd and 3rd year buat secara normal (bukan terkial-kial). What a waste :(

Mungkin sebab selalu copy-paste assignment? Kurang berkat kat situ.. Tapi lecturer kata it's ok kalu u nak tiru tapi make sure u faham apa yang u tiru. Memang lah faham masa tuh, tapi lama-lama hangus. What a waste :((

Akhir kata dari I, hiduplah dengan sengaja.
Maksudnya?
Hiduplah dengan matlamat.

Contoh mudah hidup dengan sengaja:
1. Janganlah pergi kelas sebab kena pergi kelas tapi pergilah kelas sebab kau nak pergi kelas.

2. Janganlah sambung masters sebab nak jadi lecturer tapi sambung lah masters sebab kau nak sambung masters.

Have a great Monday everyone! :D

2 comments:

  1. yeah!!! idup laa untuk idup. =P

    ReplyDelete
  2. urm..
    n jgn la xsuke sv sbb die sv..
    haha..xde kaitan.

    chayok2..u can do it!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...