A long drive | Pakar Cantik

Tuesday, April 20, 2010

A long drive

Pah pah ni dok gegey doh carik dreba..
(Lepas ni dah tak payah susah-susah cari driver nak balik rumah (Kelantan))

Abah sangat protective. Everytime nak balik rumah/utp dia mesti risau. Sebab apa? Abah tak confident dengan my driving skills, lagi-lagi perjalanan rumah-utp itu melalui kawasan Gerik yang berbukit-bukau. (Dan sebenarnya, saya sendiri pun takut nak drive kat kawasan bukit-bukau tu. Scary, you know).

Sebagai alternatif, abah akan hantar/ambil saya ke/dari utp. Quite burdensome, tapi nak buat macam mana, abah tu protective. Anddd, he loves me :p

So, alternatif lain, i akan cari driver hensem untuk balik rumah/utp. Yang tak hensem sori, cuba next time. Haha (kidding :p) Driver hensem tu tentulah kawan2 seperjuangan di utp yang berasal dari Kelantan, seperjalanan la senang cerita. Masa ni la nak acting poyo pakai spek itam duk sbelah driver hensem. Driver hensem jangan perasan hensem. Haha :p

Tapi kadang-kadang susah jugak carik driver hensem sebab driver hensem kan hot jarang available. Dah penat terkial-kial mencari tapi tak jumpa, then i buat keputusan untuk drive sendiri. Abah terkejut dan macam reluctant nak approve. Kan i dah kata, abah protective.

Last Friday, i macam desperate gila nak balik rumah *homesick*. It's OK to be homesick, even dah 22 tahun. Hahaha :p

Habis je klas of the day - Gas Process Engineering at 12 noon, and luch sket then I called abah.

"Abah, nak balik"
"Balik lah, dengan sapo?"
"2 orang je, dengan Ibah"
"Dah tu sapo nak bawak keto?"
"Mizah la"
"Boleh ke bawak keto tu?"
"Boleh, jangan risau"
"........"
"OK la abah, nak kemas-kemas. Bye"

Abah nak tak nak kena approve. Haha. Then I drive la balik Kelantan. Bertolak 2 pm sampai rumah 8.30 pm. Stop kejap je kat Masjid Gerik solat then teruskan perjalanan. A long drive, not too bad. Tak adalah penat sangat pon.. Yang penting mind set.

Alhamdulillah, selamat sampai. Akhirnya sudah lulus drive balik rumah/utp. Hoyeah \O/ Anddd dah tak payah susah-susah carik driver hensem --> rugi, dah takleh ngade2. Haha :p

Bila drive sendiri balik rumah/utp rasa macam 'Dah besar rupanya aku nih'. Rasa bertanggungjawab terhadap diri sendiri, dan juga penumpang. Perlu drive dengan penuh berhemah so that diri sendiri dan penumpang selamat. -Ingatlah orang tersayang-

Sepanjang pemanduan yang penuh fokus itu, i asyik lapar je. Kriuk krakkk perut berbunyi. Buat malu je. Haha :p

Destinasi utama bila sampai rumah ialah dapur, elok je masa tu abah tengah dinner, join skali. Syokkkk i tell you nikmatnya makan kat rumah :p Tapi bila sampai utp takdelah cepat2 serbu cafe, cari laptop je, terus online. Haha :p

Sebut pasal cafe i tiba-tiba dah terlapar. Kena turun cari makanan sekarang. Till then, tata :p





Gambar ni khas untuk Fatin Alias :p

4 comments:

  1. awekss.. tlg bagitau ibah.. i add dia kat fb. tlg approve. sbb i terkenan kat tudung dia. haahahahaa..

    cantikkk.
    mau beliiii

    ReplyDelete
  2. hehe. okayh, nnt i paksa dia approve :p

    ReplyDelete
  3. uuuuuuuuuuuuu~~~*drooling*

    thanx gewes.
    bersih mata aku bersinar-sinar. hee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...