Live dari IRC | Pakar Cantik

Friday, May 21, 2010

Live dari IRC

Ehem, kat irc pon nak taep entry ke cik mizah oii?
Bosan study, so stop dan melagha sekejap.
IRC best, tahu?
Sejuk dan comfy (untuk study, studo pon boleh jugak sebenarnya :p)

Tapi apa guna angkut buku seberat beberapa kilo dari tingkat 4 V5G ke tingkat satu IRC kalau hanya untuk tidur? Maka dengan sendirinya akan terdorong untuk study bersungguh-sungguh dengan hati yang blooming. Tak lama lagi boleh lah tu petik bunga lalu jual di kedai mama (latar belakang lagu Gadis dan Bunga)

Kalau malas study pon boleh jadi rajin once duduk dalam irc, sebab tengok ramai orang khusyuk sampai terjuling-juling mata menelaah, so rasa tercabar lalu study. Tapi aku study secara berhemah, tak maen lah sampai terjuling-juling nanti susah nak main kenyit-kenyit mata dengan orang meja depan. Haha :p

Dalam 2 minggu ni asyik ulang alik V5G-cafe-IRC-cafe-V5G-IRC-mapley je. Rutin ni of cos tidak membosankan sebab ada orang yang best teman saya. Secara tak langsung telah mendapat kawan baru yang juga best. See, kat IRC pon boleh dapat kawan yang best :p

Dekat IRC banyak sumber, sesuai dengan nama Information Resource Center. Ramai kawan-kawan study kat IRC so boleh jalan-jalan ke sana ke mari bertanyakan apa-apa yang perlukan jawapan segera. Kalau kat bilik tak faham terkebil-kebil seorang diri. Kalau rajin pm kawan dalam list gtalk. Tak pon mesej. Tapi itu semua sungguh leceh, jadi baik datang IRC mencari sumber segera.

Study kat bilik panas dan berkuap. Kat IRC ada aircond sejuk macam duduk UK (perumpamaan sahaja, saya tak pernah pergi UK). Lagipun boleh cuci mata usha junior (dah final year, senior makin kurang untuk diusha) HAHAHA :p

Memang berbaloilah datang IRC untuk study pada musim peperiksaan seperti ini. Maka saya menyeru kawan-kawan yang study kat bilik, marilah beramai-ramai memeriahkan IRC.

Akhir kata dari saya:
Hey kawan-kawan, Good Luck for remaining papers. Flying Colours :D




P/s: Malam tadi ada orang berkurang ajar dengan aku. Rasa macam nak tumbuk je tapi aku sabar sebab musim peperiksaan -_-"

3 comments:

  1. hihi... cik jah duk mane tu.. tajuk entri mcm buat show live kt irc.. aku ingat aku miss dah konsert mu td.

    ReplyDelete
  2. @muhi: haha, nyanyi lagu gadis dan bunga di level 1. huahua :p

    ReplyDelete
  3. nyanyi dlm hati ye cik jah?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...