The Ronggeng | Pakar Cantik

Sunday, May 30, 2010

The Ronggeng

Sebenarnya, ronggeng itu membawa maksud apa ye kawan-kawan?

Sebenarnya, saya tidak pasti ronggeng itu maksudnya apa tapi saya suka menganggapnya sebagai berjalan-jalan dengan tujuan berpoya-poya menghabiskan masa dengan hati girang riang ria.

Over betul definition ronggeng, siap bold lagi tu. HAHA :p

The Ronggeng was awesome, I love it <3
Baru rasa ada life. Baru rasa macam orang. Hoho over :p

Petang Khamis abes exam, Jumaat pagi-pagi lagi dah bergegas ke stesen bas. Wah, ronggeng dengan bas. Sembangat, you.

Dah sampai Kay El, tak tunggu lama, terus masuk 'kereta juga MPV' lalu dipandu ke Kuala Selangor. 2 jam lebih bertapa dalam 'kereta juga MPV' demi disapot makan seafood. Wah, heaven okayh! Disapot mana taknye heaven, seafood kot~

Orang dewasa juga interesting. First time hangout dengan orang dewasa, buat aku rasa nak kawen jek.. dan nak kerja cepat-cepat so that nanti boleh makan best-best macam tu tanpa money constraint. Haha engineer-to-be is talking $_$

Esoknya seharian main-main mata. Sekejap dengan TV, sekejap dengan mata sendiri. I mean watching TV lah. Dan juga tidur. Kui kui kui :p Jana tenaga untuk malam nanti

Malamnya ronggeng ke Jalan Malinja 2 untuk makan nasi lemak Fasha Sandha. Eh, bukan gerai Fasha Sandha taw.. gerai yang Fasha Sandha pernah makan nasi lemak. Eh, sejak bila aku kesah pasal FS ni?

Tapi serius, ramai gila orang makan kat situ. Berjela-jela orang beratur taw, sedap i tell you~ Ingat, Mali's Corner nama gerainya. Eh, ko dapat komisen ke promot kat sini? Tak tahan siap bold lagi tu -_-"

Walaupun dah buat reminder dalam purse, nafsu shopping tetap tak kalah. Uptown barang murah-murah okayh! Jadi perempuan macam aku memang begini, tak makan reminder. Elok tak payah bawak kad atm. Haha :p Tapi nice, aku puas hati dengan hasil tangkapan dari uptown. Hohoho :p

Esoknya lagi, reunion!
Waahhhhh~ sume orang sudah lain i tell you~
Paling tak tahan Che. Che sudah sangat sehat. Sungguh cepat Che membesar. HEHE Che jangan marah :p Tak pasal2 Che masuk blog aku. HAHA :pp

Eh, pasal reunion next time lah sambung.



Thanks Ibah, for the Ronggeng.
Thanks Abe Yo + Kak Ija selaku sponsor utama.
Thanks Danish, penyeri weekendku.
Thanks Acik and the gang.
Thanks all, jasamu dikenang :)

Nice weekend I'd say, really enjoyed it :))

2 comments:

  1. agak terkejut tgk che membesar..
    huhu..
    seronok tgk korang gathering..
    =)

    ReplyDelete
  2. tu la pasal.. tak cam langsung mula2 tu.. huhu

    farhana apsal tak pegi? lame tak jumpe.. huhu :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...