The Reunion | Pakar Cantik

Friday, June 11, 2010

The Reunion

Seperti yang digembar-gemburkan dalam entri 'The Ronggeng'
Sekarang tibalah masa untuk entri 'The Reunion'

Not really a reunion la sebenarnya, it was more to a gathering.
Maresmag 2001-2003 gathering.
Gathering biasa-biasa je, chit-chatting dan makan-makan. Makan pun bayar sendiri-sendiri uollss :p

Korek cerita lama, catch up cerita baru.
Kau dulu macam tu, tapi sekarang macam ni.

Lainnya semua orang.
Sedikit janggal pada mulanya -_-"
Tapi tak apa, atas dasar maresmag kita huha-huha sesama kita :p

Kau pernah kena denda dengan cikgu ni kan sebab tuttt kan dulu kan. kan kan kan?
Eleh, ko pon sama.. kena denda dengan cikgu tu sebab tettttt.
Eh, ko ingat tak dia tu pernah masuk JDM sebab kantoi makan megi dalam toilet?
Motip makan megi dalam toilet???

JDM = Jemaah Disiplin Maktab

Kau gelakkan aku, aku gelakkan kau.
Fair and square kan. HAHA :p

7 tahun bukan sekejap
Lihatlah hasil 7 tahun







Gambar 7 tahun lepas?
Nah


Batch 9 Graduation Day

*Pictures credit to FB kawan-kawan*

Sejak hari itu,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Destinasi juga tak sama

Medic, Engineering, Housewifing, Law, Nursing, Accounting, Education, Business, dll.

7 tahun ini
Kita belajar untuk hidup
Faham erti hidup
Belajar menjadi seseorang

7 tahun ini, kita telah menjadi seseorang
Atau mencuba menjadi seseorang yang kita impikan

Boleh nampak yang mana bakal engineer, yang mana bakal lawyer, yang mana bakal doktor, yang mana bakal accountant, bakal bla bla bla
Gaya dah ada, teruskan usaha sampai betul-betul pegang title yang diimpikan
Maresmag the best, uolls! Kita semua boleh!

Kau ingat cerita 7 tahun boleh catch-up dalam masa sehari?

Sekejap je gathering hari tu, tak sampai sehari pun.. beberapa jam je pon, mana sempat nak update semua story. Tu baru dalam 15 orang, belum lagi satu batch turun..

Nanti semua dah kerja dan banyak $$, boleh buat gathering besar-besaran selama beberapa hari. Bawak famili sekalik. Kita gegarkan tempat gathering itu okayh! Yeyeah!!~ Cayalah maresmag, fiwit fiwit! :D


Sehingga bertemu lagi di lain reunion.
Sambutlah salam dari saya si pungguk rindukan bulan. Eceh, Over! :p

1 comment:

  1. salam..juz feeling nostagic while working and googled maresmag gen 9. it brought me here :) btw ak haziq dr kelas 3a...bye2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...