Inception | Pakar Cantik

Saturday, July 24, 2010

Inception

mimpi dalam mimpi

menarik; semat habeslah!
i memang suka cerita yang macam ini.
cerita yang buat i melopong dalam panggung wayang dengan "WOW" (dalam hati)
cerita yang buat i kagum dekat director muvie tersebut
cerita yang buat i admire orang2 yang berimaginasi hebat

tapi ending dia macam... (dot dot dot)
even i focus gila masa tgk muvie, i tak boleh nak conclude endingnya macam mana

real ke mimpi?

i recommend korang pegi tgk muvie ni, then bgtaw i ending dia tu macam mana sebenarnya

i rasa i kena tengok sekali lagi baru boleh conclude dengan yakin
mungkin berkali-kali tengok baru buat conclusion yang meyakinkan
atau pun tak payah tengok dah sebab 2 jam setengah tu bukan sekejap T_T

i would love to hear from korang (kalau sudi) :)
who vote for real?
who vote for dream?


p/s: semakin hari semakin mengagumi arkitek ;)

8 comments:

  1. that thing keeps spinning,
    the kids arent aging,
    whatever comes ending,
    he shall perceive with gratifying,
    since he was once willing,
    within dreams he'd be walking.


    :)
    p/s: never thought i still am poetic.
    weeehee

    ReplyDelete
  2. wah~
    babe i like your comment :)

    ReplyDelete
  3. i vote for dream..since tatum dier still spinning kan..:P

    ReplyDelete
  4. hihi..
    bila pk2 balik, aku pon rasa dream
    penat jugak tgk muvie kena think hard. haha :p

    ReplyDelete
  5. Real lah...aku ada jumpa satu sinopsis cita ni...memang ending dia real...dalam tu cakap, saito dgn cobb tembak diri sendiri..even dlm muvi tu x tunjuk pon..

    ReplyDelete
  6. anon: erkk. apsal pulak tak tunjuk? haih. based on apa yg tunjuk dlm muvi, aku rasa ending dia dream. hehe :p

    ReplyDelete
  7. yeah~ dream!
    dream is leading yo~ :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...