Pakar Cantik: June 2010

Thursday, June 17, 2010

The Engineer

Terjumpa somewhere from internet. Just want to share. Enjoy~!


Let me tell you why girls should eventually marry an Engineer over a Law, Management, Arts or Medical School Graduate. He has three distinct advantages over the rest of the graduates.

Advantage 1: Secure lifestyle

An engineer boyfriend can provide you with a secure lifestyle. At 25 years old, an engineer probably has a respectable, stable job that gives him a high income to own a car, invest, have a comfortable life, and get married and buy a house too.

Law graduates are still working as a lowly apprentice in law firm.
Most management graduates have just failed on their first business plan.
The arts graduate is still looking for a job.
And the medical school graduate is still living in a hospital.

Advantage 2: Unmatchable industriousness

An engineer boyfriend will dedicate an unimaginable amount of his time and effort to understand you. Engineers strain really really hard to understand their work. You can believe that they will try really really hard to understand women too, just like how they understand their work, once they believe that you are the one. So even if they don't understand you initially, they will keep on trying. Even if they still do not understand, they will figure out the correct method to keep you happy (e.g. buy diamond ring = 1 week's worth of happiness.) And once they find out the secret formula, they will just keep on repeating it so that the desired results appear.

Unlike the Lawyer who will argue with you.
The Management graduate who will try to control your spending.
The Arts graduate who will 'change major'.
And the medical school graduate who will operate on you.

And you know what, it's really so easy to make engineers believe that You are the 'one'. Say that you like one of their project and they will be hooked to you forever.

Advantage 3: An engineer boyfriend will never betray your trust.

Let me first tell you what is wrong with the rest of the others -
The lawyers will lie about everything.
Management graduates will cheat your money.
The arts graduate will flirt, and you probably just look like another cadaver to the medical school graduate.

Your engineer boyfriend is either too busy to have an affair, and even if he does, he is too dumb to lie to you about that.

Hence, an engineer is the most secure boyfriend that you will ever find - rich enough, will keep on trying to understand and please you, has no time for affairs, and too dumb to lie to you. plus they r cooler than the others.

So girls, why procrastinate? Get an engineer as your boyfriend.



OK, ada misi baru; get an engineer boyfriend. Hahaha.
P/s: Doakan aku kawan-kawan!
Baca selanjutnya...

Monday, June 14, 2010

Kenduri kenduri kenduri

Asal cuti sekolah je mesti kenduri sana sini
Penat i teman mak i pergi kenduri
Penat i makan gulai berkawah-kawah

HAHAHA Over makan gulai berkawah-kawah :p

Beberapa hari lepas i dapat jemputan kahwin dari kawan sekolah rendah i.
Dia akan kahwin insyaAllah pada 15 Jun 2010, hari selasa ni
Ayu nama manja dia

Nama dalam i/c saya masih ingat lagi tapi takmaw lah tulis kat sini sebab saya fobia tulis nama penuh orang lain dalam blog sebab ada kisah tak berapa best yang berlaku. Kena berhati-hati dengan apa yang ditulis. Fikir dulu sebelum tulis. Haha :p

Wah, dah sampai jodoh kau ye Ayu..
Dulu-dulu kita selalu gaduh kan time sekolah
Saling jeles menjelesi siapa dapat markah lagi tinggi
Siapa lagi ramai cikgu sayang
Atau siapa lagi ramai peminat --> tipu jek :p

Hahaha
Budak-budak sangat kan kita masa tu
Orang-orang tua panggil budak hingusan
Tapi satu ni aku yakin, aku jarang kena selsema masa kecik-kecik dulu

Cepatnya masa berlalu..
Tak sangka kau dah nak jadi isteri orang
Dah banyak cerita-ceriti yang kita tak sempat catch up
Sedar-sedar kau dah nak kahwin
Nanti kau dah kawen macam susah lah sikit nak hangout sesama bersembang bergossip

Macam rugi je selama ni kita jarang jumpa tak bertukar berita
Dah cuti tak sama nak buat macam mana kan?
Haih -_-"

Akhir kata dari saya,
SELAMAT PENGANTIN BARU kepada Ayu si gadis ayu dan suami si hensem :)
Semoga jodoh berpanjangan sampai akhir hayat
Semoga sentiasa dalam rahmat dan redha Allah
Semoga dipermudahkan segalanya
Amiin
Baca selanjutnya...

Friday, June 11, 2010

The Reunion

Seperti yang digembar-gemburkan dalam entri 'The Ronggeng'
Sekarang tibalah masa untuk entri 'The Reunion'

Not really a reunion la sebenarnya, it was more to a gathering.
Maresmag 2001-2003 gathering.
Gathering biasa-biasa je, chit-chatting dan makan-makan. Makan pun bayar sendiri-sendiri uollss :p

Korek cerita lama, catch up cerita baru.
Kau dulu macam tu, tapi sekarang macam ni.

Lainnya semua orang.
Sedikit janggal pada mulanya -_-"
Tapi tak apa, atas dasar maresmag kita huha-huha sesama kita :p

Kau pernah kena denda dengan cikgu ni kan sebab tuttt kan dulu kan. kan kan kan?
Eleh, ko pon sama.. kena denda dengan cikgu tu sebab tettttt.
Eh, ko ingat tak dia tu pernah masuk JDM sebab kantoi makan megi dalam toilet?
Motip makan megi dalam toilet???

JDM = Jemaah Disiplin Maktab

Kau gelakkan aku, aku gelakkan kau.
Fair and square kan. HAHA :p

7 tahun bukan sekejap
Lihatlah hasil 7 tahun







Gambar 7 tahun lepas?
Nah


Batch 9 Graduation Day

*Pictures credit to FB kawan-kawan*

Sejak hari itu,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Destinasi juga tak sama

Medic, Engineering, Housewifing, Law, Nursing, Accounting, Education, Business, dll.

7 tahun ini
Kita belajar untuk hidup
Faham erti hidup
Belajar menjadi seseorang

7 tahun ini, kita telah menjadi seseorang
Atau mencuba menjadi seseorang yang kita impikan

Boleh nampak yang mana bakal engineer, yang mana bakal lawyer, yang mana bakal doktor, yang mana bakal accountant, bakal bla bla bla
Gaya dah ada, teruskan usaha sampai betul-betul pegang title yang diimpikan
Maresmag the best, uolls! Kita semua boleh!

Kau ingat cerita 7 tahun boleh catch-up dalam masa sehari?

Sekejap je gathering hari tu, tak sampai sehari pun.. beberapa jam je pon, mana sempat nak update semua story. Tu baru dalam 15 orang, belum lagi satu batch turun..

Nanti semua dah kerja dan banyak $$, boleh buat gathering besar-besaran selama beberapa hari. Bawak famili sekalik. Kita gegarkan tempat gathering itu okayh! Yeyeah!!~ Cayalah maresmag, fiwit fiwit! :D


Sehingga bertemu lagi di lain reunion.
Sambutlah salam dari saya si pungguk rindukan bulan. Eceh, Over! :p
Baca selanjutnya...

Monday, June 7, 2010

I quit

I promise this is for real.
No more seafood; I promise.

Tapi kan, apsal susah sangat nak tepati janji pada diri sendiri?

Dah tahu takleh makan seafood nak jugak makan.
Kononnya lepas ni dah tak nak makan seafood tapi tak pernah resist bila ada depan mata.

Tengok apa dah jadi..
Tak sayang diri?
Haih T______T (nangeslah kau bersungai-sungai)

Kawan kawan,
Kalau sayang Amizah Azid, plis jangan offer seafood okayh!
Kalau nak belanja pon, carik makanan laen.
Kalau nampak dia makan seafood, tolong ketuk kepala dia sekali. Sekali je ok, sekali!


Sorry seafood.. because you hurt me sooooo much T______T
Baca selanjutnya...

Thursday, June 3, 2010

Esok balik kampung hoyeah

Seperti biasa, kalau esok nak balik kampung, lebih-lebih lagi kalau cuti sem, akan tidur tak bercadar dan selimut. Sebab semua benda dah packed masuk kotak atau bagasi. Eceh, bagasi lah sangat ;p

Penatnya packing.
Packing juga stressful you know.
Semua benda minta di-pack.
Sampai badan aku pon pack skali, tak menang tangan mana satu nak buat dulu. Dah jadi sayur akibat packing keterlaluan T_T

Tapi macam biasalah, mula-mula lipat semua baju dalam almari masuk beg. Sambil-sambil lipat, boleh laundry mana-mana yang perlu perhatian mesin dan sabun basuh. Dah siap basuh terus sidai, tunggu kering. Dah kering, kita lipat masuk beg.

Ya, saya lipat, bukan sumbat. Eh plis, saya rajin taw :p Sepanjang hari ni, rasa macam surirumah sangat. Dalam sibuk packing saya sempat masak dan ajak 2 kawan datang makan kat bilik saya. Saya masak simple simple je, nak masak havoc havoc tak reti.

Menu tersebut biarlah rahsia tapi plis eh, jangan teka saya masak telur goreng sebab telur goreng bukan favourite saya. Telur dadar ok, saya layan. Tapi lagi sekali plis eh, jangan teka saya masak megi. C'mon uollss, jemput orang datang makan takkan masak megi haih haih haih uollss common sense lah T___T

Kadang-kadang saya rasa saya suka masak. Yes, cooking is fun. Paling best masa tengok orang makan dan makan dan tambah dan licin. Wah, rasa happy sangat taw. Rasa macam hilang sume penat saya masak berdiri lama-lama, berbaloiiii baloi rasa macam OK, esok aku masak lagi. Eceh.

Bila sebut masak, mesti teringat JK. Sebab aweks JK selalu licinkan semua masakan. Saya masih ingat kisah sambal sotong. Ya ampun, licin gila pinggan tu sebab ada orang makan nasik dalam pinggan lauk tu sebab nak licinkan sambal sotong. Terharu ok, terharu.

Saya rasa, aweks JK yang buat saya jadi suka masak sebab saya rasa dihargai. Eceh. Tapi betul, saya lebih rajin masak utk aweks JK compared to masak kat rumah parents sebab kat rumah parents mestilah nak makan mom's cook kan..

Oh, rindu JK.
22 minggu sejak meninggalkan bumi Paka.

Eh, tukar mood cepat.
Jom tidur sebab esok kena bangun awal. Lepas subuh (6.30 pagi janji melayu) terus gerak balik Kelantan. Akan berkonvoi 3 buah kereta dan 6 buah motosikal. Tidakkah uolls rasa balik kampung adalah exciting?

Sangat OK, sangat. I teruja sampai tak abes packing lagi ni haaa. haih @_@
Baca selanjutnya...

Tuesday, June 1, 2010

Gambar dulu-dulu

1964


1988



1996


1998


2000



Sah takde keje
Bosan sangat weyh!
HAHAHA :p
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...