I terasa, u! | Pakar Cantik

Friday, March 18, 2011

I terasa, u!

Pagi-pagi tadi (takdelah pagi sangat pon sebenarnya, dah pukul 10 dah masa tu) we all (mak I, adik I and I) went to pasar minggu. I dressed up nak pegi pasar ala-ala nak pergi kenduri. Sebenarnya, memamg I dressing macam ni la semalam pergi kenduri. I pakai balik baju semalam. Pakai tak sampai setengah jam, harus lah recycle. Lagi-lagi musim sekarang, jarang-jarang nampak the sun asyik raining saja all day. Paling bagus pun mendung sepanjang hari. Musim sekarang lah I tulis ni, peralihan monsun agaknya. Waah, geografi! ;P


Balik dari pasar macam biasalah, cari laptop dulu. Aku dan laptop memang tak dapat dipisahkan. Dulu, kini selamanya. Then terperasan notebook adik I ada webcam. Memang dah tahu dah sebelum ni, cuma tak excited sangat. Hari ni dah perasan lawa, camwhore la sorang-sorang. Siap pasang lampu so that lighting lawa (konon-konon) Memang takde kerja. HAHA ;p


So, dah perasan lawa tu I snap la pic sendiri guna webcam tu. Kebetulan tengah online facebook, then I upload la 2 photos (2nd and 4th pic). I ni kan jarang-jarang upload photo kat FB, kan takde kamera (macam sedih pun ada statement neh). Dalam 5 minit selepas tu, I tertengok status update seorang kawan FB (not real friend) yang berbunyi lebih kurang :


"Sapelah minah ni update gambar kat fb 5 minit sekali. Artis kah? Dekat home penuh muka dia jer. Ni lah padah add orang yang tak kenal. DELETE!"


Waaah. I terasa OK! Walaupun I upload 2 photos je. Tapi selang antara 2 gambar tu lebih kurang 5 minit lah I rasa. Memang we all saling tak mengenal. Mungkin dia yang add I. Mungkin I yang add dia. Entah, I pon dah lupa. Mungkin sebab bisnes kot I add dia. 


Sorry lah awak, kalau I menyemak kat news feed awak. Saya mintak maaf betul-betul ni. Takpelah, nanti I delete u. Kita unfriend. Nanti takdelah awak rasa tersemak dengan update saya. Saya tak kisah pun kalau awak delete saya. Hehe. 


Terkejut dengan status update dia, I terus gelabah lalu delete 1 photo (4th pic). HAHA. Bila entah nk cool. Entah ya entah tidak dia tu tuju status kat I. Keskes ;P 


I terima kedua-duanya (Ya atau tidak status tu untuk I) Kalau ya, I mintak maaf sebab mengganggu dia (menyemak kat news feed). Kalau tak, I pun mintak maaf jugak sebab salah sangka. Harap jadi pengajaran. Eceh tiba-tiba.




















Tahu tak apa maksud cam whoreMenurut urban dictionary: 
Girls who are amateurs at posing slutty and seductive. They do the cliche poses, and think they are sexy by showing their mostly flabby pale white stomach, and their make-up drenched faces. They have websites up with a slutty layout, and have a whole archive of pictures of themselves doing different, or maybe even tons of the same, slutty poses, making idiots of their unattractive selves. Sometimes they even charge you for a membership! It's quite humorous.

Maksud yang macam sopan sikit ada pada nombor 5: **Person/s in pictures do not have to be nude to be a camwhore.**

**Just sharing ;)



P/S: Tahu tak apa maksud tersirat I snap pics ni? Tekalah, dapat jawab I tepuk tangan :P

4 comments:

  1. mksd tersirat nak promote selendang kot.. tp i like.. comei2.. hehe...
    -ziah-

    ReplyDelete
  2. nice try jiah. tp bkn nk promot selendang, just nk update style baru. eceh.
    thanks!! for the compliment ;)

    ReplyDelete
  3. mommy: tepuk tangan *clap clap clap*

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...