Cakap dalam hati.. | Pakar Cantik

Wednesday, April 13, 2011

Cakap dalam hati..

.. I sudah penat!

Somehow, I rasa it's not proper to spill it out here. No. Not here.

Dah tu, apa guna ada benda alah ni?

Mind you, this is not a diary. Btw, apa maksud diary/diari? Orang guna diari untuk apa ye? Meluah perasaan ek..? Catat aktiviti harian? Eh, tak tahu apa guna diari tiba-tiba nak claim ini bukan diari. Haha poyo!

Baiklah, ini mungkin diari.

Tapi bagi saya, ini tempat merepek merapu segala. Tempat kongsi cerita, bukan kongsi masalah. Dan apa yang terkandung dalam ni bukanlah fakta semata-mata, kerana banyak penyedap cerita. Kan tempat kongsi cerita.. haruslah ada perencah kasi rasa kaw punye! Padahal hampeh je cerita dalam ni. Perencah cap ayam lah tu~ HAHA ;p

Juga tempat kongsi resipi. Resipi dalam ni bukan rekaan sains fiksyen ke ape, ni memang ada kena-mengena dengan yang hidup (ataupun sudah meninggal dunia) that means, the recipes are real. Silalah cuba, insyaAllah tak menyesal. Kalau tak percaya boleh tanya Aimi. Eh tiba-tiba keluar nama Aimi apasal? At least I buat Aimi tersenyum hari ni.. tak gitu Aimi? *peace!*

Eh, terlanjur taip perencah dan resepi ni.. I nak cerita lah, I suka betul lah dengan rancangan TV3 '5Rencah 5Rasa' setiap Selasa 10 pagi tu. I dari kecik lagi memang minat tengok rancangan masakan. Tengok je lah kan.. cubanya tak. Resipi yang dia ajar kat TV sirius nampak senang dan sedap. Nampak je lah kan, rasanya I manalah tahu sebab I tak cuba pon. Haha. Sher (chef aka pengacara) siriusly handsome. Mak aiii. Bestnya dapat husband handsome dan pandai masak macam ni. I caer, U! Suka sangat tengok dia masak. Agak-agak kalau tengok I masak ada orang caer tak? Haha. Aku masak macam katun je agaknya. Kanak-kanak sure suka tengok. HAHA.

Oh ya! I dah mendaftar sebagai pengundi. I semangat nak pergi daftar tadi tapi malangnya Akak kat kaunter tu cakap nama I dah didaftarkan. Suka hati je kan sape-sape yang rajin tu tolong daftarkan untuk I. Lain kali, kalau tolong daftarkan, tolong lah inform I.. hantar SMS ke, email ke, surat ke.. cakap nama awak dah didaftarkan sebagai pemilih/pengundi. Mana entah dia ambik nombor kad pengenalan dengan alamat rumah I. Haish. Stalker kelas 1 betol. Haha ;p Membazir je minyak kereta I taw pergi mendaftar mengundi tadi. Haish! Setelah 4 bulan grad, I sangat menghargai duit OK! Fuhh. Perit Tuhan sahaja yang tahu.

Saya ada pengumuman penting nak letak kat sini sebenarnya.. tapi next entry lah I letak.

And oh ya! KLCC = keropok lekor cicah colek. Colek tahu colek? Sos keropok lekor atau dipanggil juga pencicah. Teka-teki terjawab, smile! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...