Kerbau berkubang dalam lumpur? | Pakar Cantik

Friday, April 8, 2011

Kerbau berkubang dalam lumpur?

I ada a few stories yang nak share dengan uolls kat sini. Tapi I macam malas nak buat karangan. Karangan I masa sekolah kan teruk. Tak pernah improve pon walaupun 5 tahun belajar kat UTP. Macam tak ada kaitan 5 tahun belajar kat UTP dengan improve karangan sebab mana ada belajar buat karangan pun kan kat UTP..? Ke ada? Kalau ada, memanglah aku tak minat karangan sampai tak sedar belajar buat karangan kat UTP. HAHA. 

Eh, report bukan karangan tau! Itu laporan ;p

Jadi I tinggalkan uolls dengan sebuah teka-teki. Kalau berani jawablah. Kalau tak berani jawab dalam hati je.
4 ekor kerbau masuk kubang. (Btw, tahu tak kubang tu apa? Ermm. Tempat kerbau berkubang lah. Harap faham ;p)
Dah penat berkubang, seekor kerbau naik (keluar dari kubang, harap faham ;pp)
Soalannya, berapa dalam kubang?

Teka-teki ni I dapat dari manager I tadi. Oh, ya! Tadi I ikut team lama I (division M) buat marketing kat daerah Tumpat. Dah dua hari I ikut diorang buat marketing jual buku; ataupun dalam bahasa ikhlas kita panggil sharing early education program for kids (in English lah of course)

Kalau guna term jual buku, macam sedih sikit lah tak dapat order (sedih banyak bila ada order tapi tiba-tiba cancel - My heart shattered into pieces so sad order cancelled - habeslah komisen aku). Tapi kalau guna bahasa ikhlas, tak dapat order pon tidak mengapa sebab: at least I shared something good (my knowledge, the quality of the products and the importance of educating children since kids) with them (teachers a.k.a parents). Diorang tak beli bukan I yang rugi, diorang lah yang rugi sebab yang tak gain benefits adalah mereka dan anak-anak mereka, bukan I dengan anak-anak I. Lagipun, I bukannya ada anak pon ;p 

Soal komisen tu tolak tepi lah, demi generasi masa depan yang berkualiti. Eceh. Tak nak kalah tu~ ;p Tapi. Ada tapi ni. Kualiti generasi masa depan bergantung kepada kualiti ibu bapa pada masa sekarang. Kualiti kadang-kadang boleh dikaitkan dengan mentaliti. Dalam kes ini, saya sangat bersetuju dengan kenyataan tersebut. Err.. kes apa ya, tuan pengacara?

Fuhh. Macam panjang sahaja huraian yang bakal keluar. Sambung esok sahajalah. Boleh?

Macam tak best tinggal entry tergantung. Eh, tapi macam best jugak. OK lah kawan-kawan, kita bersurai ;p Selamat malam, mimpi indah everyone! Love ya ;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...