What matter most is it's MY definition | Pakar Cantik

Sunday, December 25, 2011

What matter most is it's MY definition

Assalamualaikum w.r.t

Selamat petang semua. Selamat berhujung minggu yang panjang. Hujung minggu I macam Chipsmore; sekejap ada sekejap tiada. Jumaat weekend, Sabtu weekday dan Ahad weekend balik. Itu maksud I apabila I wrote macam Chipsmore; sekejap ada, sekejap tiada.

Macam Chipsmore tidaklah bermaksud manis atau sedap atau menyelerakan atau irresistible seperti sebungkus Chipsmore always do. And oh by the way, I sudah lama tidak makan Chipsmore sebab takut I sekejap ada sekejap tiada, maka itu kedengaran seperti scary. Of course I bukan makhluk ghaib boleh datang dan pergi sesuka hati. Tapi kadang-kadang risau jugak dengan apa yang Chipsmore boleh lakukan. Sekejap ada, sekejap tiada; misteri. Eh apa aku merepek nih. Sudah-sudah kembali ke pangkal jalan.


  

 



Eisya & Qeli wedding; congratulations!
Sya, you're so gorgeous I can hardly recognize you that day.
Sorry, long time no see and I'm glad I attended your wedding.

Gambar hanyalah selingan, untuk tontonan kawan-kawan yang tak sempat ke kenduri mempelai. Again, thanks to photographer & FB uploader. Thanks technology too and the person who invent the technology of course :P

Sejujurnya saya tak tahu nak bawak reader ke mana dalam entry kali ini. My life's boring, malu nak cerita. HAHA. Walaupun boring, I joyfully enjoyed my solitary weekend. Bukankah bahagia itu pada hati? It's my life and it's my definition. Forget HD *tiba-tiba*.

Walaupun alone, I still boleh gelak terbahak-bahak watching Boboi in Maharaja Lawak Mega. Seriously they made my day. I don't really fancy MLM for I think previous Maharaja Lawak is wayyyy better. No offence, it's only my personal view.

Today (25.12.2011) I've made something remarkable in my life. I cuci longkang uolls! Yes, longkang yang busuk dan tak rela dipandang itu sudah selamat I cuci. Manually, all by myself. Errr definition manually tu biarlah I seorang yang tahu. Sebab it's kinda yuck and euww. Tapi, demi kesejahteraan mata yang memandang, I rela uolls! I rela.

Saya sangat berbangga dengan diri sendiri sebab saya memang boleh diharap. Walaupun tinggal di rumah sewa, I treat my rumah sewa like my own house. Wah wah wah. Dah tak sabar nak berumah sendiri nampaknya. Haruslah! I kan ada cita-cita lain selain jadi designer. It's housewife! I like doing the house chores, it make me feel good. I love seeing the place I call home (even it's not a home sweet home) clean and tidy. At least in my definition; sedap mata memandang.

Selain mencuci longkang, I juga menonton series of Harry Potter movies. I like Hermoine, so adorable. I suka sangat ada HD (I mean external Hard Disk) boleh simpan movie banyak-banyak sebagai persediaan untuk hari seperti ini. I don't really into shopping mall or cinema alone, for I think it is seriously big loser. HAHA. Watching movie on laptop alone is OK, but not mall or cinema alone. Big time loser :P

Ah entry ini bosan. Sambung tengok Harry Potter lagi besttt. Errr tajuk entry takde lagi niii.. Ermm What matter most is it's MY definition macam panjang sangat. Tapi, ada aku kesah? It's my blog and it's me who write. OK, What matter most is it's MY definition will do :P

Hit PUBLISH POST now!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...