Ibu Gojes: June 2011

Tuesday, June 28, 2011

Outstation yo!

  • Currently at Syazana's place.
  • Meeting with client at KLCC tomorrow. And maybe the day after tomorrow juga.
  • Lone ranger - sorang-sorang amek flight dari Kerteh to Subang then teksi dari Subang to KLCC. Taxi fare from Subang to KLCC = RM40. Takpe, company bayar. Err I mean nanti boleh claim.
  • Meet Syazana at KLCC then heading to makan-makan before night walking to her place. Err, saya tak maksudkan kami jalan dari KLCC ke Cheras. No, we're not that insane. HAHA ;P
  • I penat gila tapi I got work to do. Yes, I'm a workaholic; boss sayang. HEHE.
  • I love my job. Alhamdulillah untuk nikmat ini :)


Nanti I ada duit lebih, I beli camera so that I can put my latest photo here with a caption:
Design Engineer at play.

Have a wonderful day everyone!

Eh lupa nak credit. Gambar milik Saey tapi Syazana yang snap.
Baca selanjutnya...

Friday, June 24, 2011

Weekend where are you?

I don't know why but I like this pic so much.
The good old days.
I yang kecik dalam kalangan mereka yang tak kecik ;)
Oh, rindu kad matrik!
*Mak aii caption panjangnyeeee*


Remember this? (Plis, tolong klik link tu --> menagih simpati. HAHA)

Advantage 2.
Engineers strain really really hard to understand their work.


Advantage 3.
Your engineer boyfriend is either too busy to have an affair...

Conclusion.
they r cooler than the others.

From my point of view (a 2-months-old design engineer), they are so very very TRUE.


P/S: I semakin tak faham apa maksud 'weekend', 'life', 'hang out', etc.
P/S/S: Dilabel sebagai workaholic. Nice!
P/S/S/S: Harapnya tahun depan I kawen. (Amiin)
Baca selanjutnya...

Saturday, June 18, 2011

Saya cool

Eceh. Takleh blah mengaku cool. Dah la asek buat status FB ada perkataan cool seperti (1) sorang-sorang. cool. dan (2) drive sorang-sorang balik kampung. cool. Sejak bergelar engineer, I've to admit that I'm cool. Ceh ceh sudah-sudah la perasan cool. Haha :p

Eh, apa korang tak rasa aku cool ke? Kerja banyak, kena OT sampai tengah malam. Apa tidak cool OT sorang-sorang balik pukul 10/11/12 malam? Tidakkah cool? Baiklah, aku mengaku aku rasa a bit macam seorang loser. Fine lah. Aku loser. Demi tugas dan tanggungjawab katanya. A cool loser, I pasrah.

Tapi bab drive sorang-sorang balik kampung tu memang cool. I pecut dari Paka ke Bachok pagi semalam, ambik masa 3 jam setengah je (8.30 pagi - 12.00 tengah hari). Standard timing balik kampung adalah 4-5 jam. I tak sangka I boleh berani tekan minyak sampai 120-130 km/h. Tak pernah dibuat Amizah Azid ni. Haha. Sampai je rumah Abah I kata "derah teyh!" (lajunya!) Tapi Abah sempoi je. I kan anak Abah. Takkanlah Abah nak marah kan? Alah, kalau marah pon, marah sayang.. ye tak? Love u Abah! Muah!

Semalam balik sorang-sorang. Radio pulak rosak, tak keluar bunyi. Selaku seorang yang kreatif, I berenti kejap tepi jalan untuk keluarkan laptop. Buat apa keluarkan laptop? Pasang lagu kuat-kuat lah! Lalu karok sorang-sorang, sampai kering tekak. Haha. I rasa I comel. Tak ke? OK, I tahu korang kata I perasan. Tapi, ada aku kesah? HAHA :P

Sekarang I dah minat bola. Tapi tak adalah sampai fanatik. Minat biasa-biasa je. I frust gila Kelantan kalah lawan Terengganu hari tu. Sikit lagi Kelantan nak menang tiba-tiba tertanduk bola masuk gol sendiri. Arghhhh emosi betul tengok ulang tayang. Tapi I pasrah je sebab Terengganu cuti esok (Ahad, 19 Jun 2011). Sebab tu la I redah balik kampung even sorang-sorang. Kalau tak cuti esok, tak larat la I nak balik kampung hari Jumaat, esoknya (Sabtu) balik Paka balik. Kalau I buat macam tu, I cool kuasa dua. HAHA :P

Balik kampung angkut keje opis cool tak? I tengah multi-tasking ni; buat keje opis, tengok bola, facebooking dan blogging. Waaaah. Cool kan? HAHA. Dasar perasan cool! Blah la weyh!

OK, tata everyone.. See u when I see u!
Baca selanjutnya...

Friday, June 10, 2011

The good old days ;)

... (bla bla bla)


M: your word my queen
F: hmmm...
my word is ur command
put that in ur deepest mind
M: why is it mine?
i don have any right 2 command my queen
F: i have yet a queen
adress me as princess will u
M: u deserve more my queen
u deserve more ...
F: need not for that
would u mind to adress me as ''my princess"?
i feel ackward a bit
if u address me my queen
M: my apologize my queen
F: i beg ur pardon sir
"my princess"
M: ur command is my honor my queen...
but 4give me 4 this one
F: i am uncertain
if i could possibly forgive u for this one
cant u give it a try?
M: i beg ur mercy my queen
F: since u're behaving nicely
i'll do put 4 ur forgiveness
in my consideration
M: long life my queen


P/S: Chat history yang dikorek dari tahun 2007.
So real yet so sweet - SIZ, 2011




Teringat zaman kegemilangan di UTP.
Pernah berjalan kaki dari V3 ke Masjid An-Nur for Subuh prayer.
Bulan puasa tak silap masa tuh.
Paling tak sangka, ternampak orang yang diminati kat masjid.
Waaah! Berjemaah kita ye. (eceh!)


Indahnya zaman muda remaja dulu-dulu.
Sekarang pun masih muda remaja, cumanya persekitaran dipenuhi orang-orang dewasa.
Orang-orang dewasa tak cakap secara sweet.
Orang-orang dewasa cakap advance kadang-kadang bikin i malu sendiri.
I kena act like an adult which is borrrriingggg.


Baiklah baiklah.
I cuba jadi orang dewasa yang tak borrriinnggg.
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...