Pakar Cantik: September 2011

Saturday, September 17, 2011

Go dream!




*drooooolingggg*


Pics googled.
Baca selanjutnya...

Friday, September 9, 2011

It's not wordless anyway

Hello people readers, happy reading!
Hmm kalau tak ada readers pun I tak kesah sangat sebenarnya sebab I blog because I want to, bukan sebab nak suruh orang baca atau klik iklan. HAHA kidding! Teruskan membaca, readers!! Peace ^_^V
*Rindu blogging secara terrible*

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin!
Buat Open House jangan lupa jemput, I bosan kat rumah hari ni.
Sejak pulang dari beraya I tak ada mood mahu kerja.
Semua kerja I buat suku hati sahaja.
Lagi separuh hati kat kampung,
Lagi suku hati tak tahu ke mana. HAHA :P


My work station.
(Messy - I malas kemas. Btw, ini gambar jujur :p )

Semalam, I terkejut kat ofis.
Bukannya apa, tiba-tiba sahaja si F itu diberi tugasan mendesign launcher and receiver.
Bukankah si F tu tak pernah design launcher/receiver, hanya tahu design vessel sahaja?
Kenapa tak diberi kepada aku sahaja tugasan mendesign launcher/receiver itu?
Kalau tak diberi kepada aku pun, kenapa tak diberi kepada Y dan L?
Hmmm. Pelik.

Mungkin boss mahu wujudkan situasi well-rounded di jabatan kami. Semua orang (design engineer) boleh mendesign apa-apa sahaja dengan kacang sekali - tak kisah lah kacang apa sekali pun (you name it), janji kacang. Tapi, habeslah muka yang allergic kalau makan kacang. Habislah, kacang sudah tidak berguna lagi. Oi oii apa kau merepek ni? HAHA Tumpang lalu, kita ke perenggan berikutnya :PP

Well-rounded. Ya, mungkin itu penjelasan terbaekk kerna aku juga akan mula mendesign sesuatu yang baru pada minggu hadapan. Sesuatu yang baru itu adalah heat exchanger. Wah wah gitewww. Eh, Hello! ni bukan macam design HEX masa FYDP dulu tu okay. Design yang itu wajar masuk longkanggg. HAHA. Eh, kejap. What I mean is, dulu-dulu masa masih belajar, buat design agak merepek. Suka-suka hati sahaja follow senior's report, bukan follow standard. Agak sesat jugaklah ajaran yang diterima dan diperturunkan kepada junior setelah meninggalkan university life. HAHA kartun betul.

Selingan: Gambar Jalan-jalan Raya dengan Mokte Intan. Cuba teka mana satu Mokte, mana satu Intan. KAHKAH macam nak kena pelempang bagi teka-teki.




Photos credit to empunya (Ridhwan)
Anddd, thanks for tagging me at FB :))

I rasa, when I read this entry some day (in future), mesti bosan gila sebab mainly cerita pasal kerja. Tapi mungkin jugak one day bila I baca balik this entry, I akan gelak sorang-sorang mengenangkan my innocence in being a workaholic design engineer. I suka that phrase, design engineer as much as I love being one. But why innocence? Sebab masih budak baru, tak pandai melawan, tak pandai demand. Tunggu lah korang, nanti aku buli balik. HAHA tetiba buli apa hal?

Tiba-tiba I rasa semput, dah tak larat nak blogging. Baiklah everyone, see you next time. I akan try untuk tidak membawa isu kerja pada next entry. Keskes :p (wish me luck!)
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...