Ibu Gojes: 2012

Sunday, December 30, 2012

Saturday, December 29, 2012

Hati

Assalamu'alaikum w.r.t

Saya lupa bila kali terakhir saya menulis di sini. Kalau ada labah-labah dalam ni, tentu sekali laman ini bersawang teruk. Sekejap, bukankah ini sejenis laman sesawang?

*Kabur*

Eh kenapa perut saya berbunyi-bunyi bikin malu sahaja. Janganlah minta diisi, sudah tengah malam ni. Tak lama lagi sudah 30 Disember 2012. Saya tidak akan menaip sesuatu yang membawa maksud "cepatnya masa berlalu" atau "azam tahun baru" (kerana saya tidak pernah berazam secara bersungguh-sungguh setiap kali tiba tahun baru). Terlalu klise. Saya kan edisi terhad.  *I'm limited edition. FYI* - ini status what's app saya. Semacam taknak tukar sampai bila-bila sebab obses dengan diri sendiri. HEHE.

***

Gambar yang diselitkan dalam entry ini diambil dari pejabat saya. Saya suka memandang ke luar tingkap sambil memegang telepon tatkala bosan menghadap kerja. Cuaca hari tu sangat cantik. Lihatlah langit yang cerah dan awan yang gebu - kombinasi terbaik; selepas beberapa hari hujan lebat yang mengakibatkan banjir di beberapa kawasan berdekatan. Subhanallah. Indah ciptaan Tuhan.

Nampak menara tinggi di belakang? Sebagai seorang designer, saya selalu berangan untuk mereka tower/column seperti itu. Dalam fikiran, saya selalu menggambarkan kesukaran menghasilkan column tersebut. Maksud saya di sini adalah cabaran yang perlu dihadapi oleh designer untuk menyiapkan rekacipta sebegitu. Challenging orang putih kata.

Tak ke rasa Allah tu hebat gila? Maksud saya, sangat hebat. Nak reka pressure vessel pun terkial-kial. Pakai material pelik sikit je dah menggelabah. Ada je salah kat mana-mana. Ada je masalah timbul masa fabrication. Ada je kena bebel. Ada-ada je lahhh. Allah buat semua yang ada dalam alam semesta ni rilek je. Kun fayakun je. Hebat kan? Hebat gila! Subhanallah..

***

Tadi ingat nak tulis pasal hati tapi cerita lain pulak yang keluar. Takpelah cerita apa pun, harap bermanfaat :)

Selamat malam semua. Semoga esok lebih ikhlas mencari rezeki :) Setiap amal harus disertakan niat. Baik niat, baiklah amalnya. Buruk niat, buruklah amalnya. Rugilah kalau tak dapat ganjaran yang baik untuk amal yang dikerjakan. Fikir-fikirkan :)

Nampaknya ada masalah dengan gambar. Spoil betul. Lain kali in sha Allah saya muatnaik. Jangan sedih-sedih. Have a sweet dream :)

Published with Blogger-droid v2.0.9
Baca selanjutnya...

Thursday, November 8, 2012

Stuck

I think I'm stuck in a body I don't recognize.

I need an escape.

Oh man what have I done.. what happened to my body?

Published with Blogger-droid v2.0.9
Baca selanjutnya...

Wednesday, November 7, 2012

Wordless Wednesday

Published with Blogger-droid v2.0.9
Baca selanjutnya...

Thursday, November 1, 2012

Say

I had issues with some of my officemates. Wait, I think they have issues with me. Respect issue. Because I am a young engineer with limited working experience.

So I went to see my boss and told him all the difficulties I had when working with them. He promised he'll try what he can do to help but he can't guarantee the result as he said:

"I can correct or modify something (ie design) on paper but I cant do such thing to people".

Or in Malay it sounds something like this:
"Saya boleh ubah benda atas kertas tapi perangai orang, saya tak boleh buat apa-apa."- MHL, 2012.

Thank God, things get better at work recently. Alhamdulillah :)

Published with Blogger-droid v2.0.9
Baca selanjutnya...

Wednesday, October 31, 2012

Teringin

Rindu moment ini
Teringin nak pakai jubah convo and repeat the whole 16th October all over again.
Or at least pinjam jubah convo junior dan tangkap gambar banyak-banyak.
Paling tak boleh pon tatap tenung gambar ni berulang kali setiap hari sebelum, semasa dan selepas buat kerja. Patutlah buat kerja selow semacam. Haha :p

Bak kata seseorang, perkara paling jauh adalah semalam. Bukan setakat semalam, sebentar tadi pun sudah cukup jauh.

Renung-renungkan dan selamat beramal :)

Published with Blogger-droid v2.0.9
Baca selanjutnya...

Tuesday, October 30, 2012

Practicality

This view is taken from my desk in my former office. Can you spot the switches in this picture? If you can see, the left switch is for air-cond and the right switch is for lamp.

Why on earth these switches' location matter? Well, because I am a designer and I used to have this office as my workstation. It's kinda troublesome for me to switch on/off these switches every morning and evening. Not very practical for a lazy person like me :p

Lesson learned?
Well, designer don't simply design, there's reason behind every design we do. Some because of cost-saving, some because of project specification/requirement; above all, practicality. I guess I love my job designing so much :) :)

Published with Blogger-droid v2.0.9
Baca selanjutnya...

Midnight Rambling(s)

Assalamualaikum w.r.t

All,
Hi. Thanks for reading this, I appreciate your time :)

I'm not sleepy thanks to Neslo I had for dinner. Having caffein in my system is suicidal; just like a vampire walking under the sun OR a vampire and the vervain touch. If you're a fan of vampires, you'll know how the sun and vervain affect their life. Go watch the vampire diaries if you have no idea of what I'm rambling about :) The vampires are hot especially the hybrid; Klaus to be specific :p

Talking about suicidal does not mean I am literally dying. Well, I'm 'dying' to sleep because I have a bus to catch at 8 a.m tomorrow. Naah kidding :p I need to wake up early for morning prayer. Then off to work and repeat daily routines, as always.

Work seems to be not as interesting as before, when I was a fresh graduate. I was enthusiastic, passionate and obsessive with my job. Not anymore when extrinsic reward can no longer guarantee intrinsic reward. Tried very hard to maintain my inner satisfaction (as I have no power to control my salary). Somehow I think it's time for me to move forward. I mean, I wanna fly; with or without wings.

I hate sticking with those who not apreciate me. Like Ust. Rahim said; pinggan tak retak, nasi tak dingin. Kau tak hendak, aku lagi tak hengen. Read: If you don't want me, I don't want you too. Mak aih, direct translation :p

Thank you Allah for all the love. Thank you for everything. Alhamdulillah :)

I love my family. Tuhan tolong jagakan mereka, mereka hidupku.

Omai sudah pukul 2. Macam mana nak tidur with caffein in my system? Omaiii.

Published with Blogger-droid v2.0.9
Baca selanjutnya...

Saturday, September 29, 2012

tulis-tulis

Macam cannot sleep. Mungkin petang tadi dah tidur makanya susah tidur malam. Padahal tidur sekejap je, sambil-sambil tengok KL Gangster kat Astro Citra (kot) tadi. Eh macam mana boleh tertidur tengok Aaron Aziz ni.. kata minat..? Sebenarnya tidur sambil tengok TV tu hobi I. Takleh nak salahkan Aaron Aziz. Eh tetibe pulak haha :p

Oklah kena paksa jugak tidur ni. Kang terlajak; esok dah lah kerja, hari Sabtu pulak tuh.

Nitenite!

Published with Blogger-droid v2.0.9
Baca selanjutnya...

Friday, September 28, 2012

Sudden Friday

Well, it's Friday again. Suddenly it's Friday. You got what I mean?
Yeah, time flies like a bee. OK tipu. Tak tahu apa motif tulis masa terbang macam lebah. Mungkin sebab lebah ada sengat; walaupun lebah itu kecik, sekali kena sengat sakit la ohhoi. Macam masa, masa terus berjalan, kalau tak guna masa betul-betul mungkin kena 'sengat'. I mean, entah tak reti nak explain but I believe it has something to do with procrastination. Tengah-tengah malam cerita pasal lebah kau kenapa?

Tiba-tiba sahaja sudah hilang apa yang ingin ditulis tadi. *sigh*

Since I'm listening to Muara Hati by Hafiz and Dato' Siti (repeatedly), I'll write about the famous Adam & Hawa. This Adam Mukhriz got nothing to do with Adam Levine sebab Adam Mukhriz (Am) don't sing, he's a pilot. Adam Levine selalu nyanyi lagu yang jadi ringtone telepon saya. Nampak tak kat situ? Adam Levine nyanyi lagu ringtone saya~~! HAHA :P

Eh keluar topik pulak. Alang-alang dah keluar topik, keluar terus lah :P

Oh ya! Aktiviti menjogging di pagi Jumaat tidak menjadi sejak minggu lepas sebab errr malas seperti biasa. Mungkin sebab berat tak naik maka takde pressure lalu tidak bersungguh-sungguh. Kena ada sebab solid baru nak buat. Dasar pemalas!

Btw, I minat Aaron Aziz. Bukan sebab dia good-looking tapi sebab dia pandai berlakon. His acting sangat adorable. Lagi-lagi berlakon jadi Adam Mukhriz. Fuhhh boleh caerrr. HAHA ngade!

Esok I keje lagi. Sebab bulan ni ada 5 minggu. Sebab kerja Sabtu, I dapati produktiviti I menurun. Rugi je kan, keje tapi tak produktif. Tolonglah, I bukan robot, bukan juga supergirl. I gadis biasa yang bekerja sebagai engineer. Keje engineer best, tapi keje Sabtu suck. Like I said in previous-previous entry, it sucks life.

Sebab esok keje, maka I kene berenti menaep lalu pergi tidur. Selamat malam semua. Have a good weekend!
Baca selanjutnya...

Friday, September 21, 2012

Lupakan cerita ingatan

Eh suddenly it's Friday; again. Tak cukup dengan laptop, sambung di telepon pula. Adakah ini sejenis ketagihan?

Looking forward to a jogging tomorrow morning, insya Allah. I miss the breath taking scenery at the beach. It's been more than two months since my last visit. Perut pon sudah boncit. Eh tetibeee!

I'm listening to hitz fm now since there's nothing interesting to watch on TV. Heard some lyrics from an unknown song: I need a doctor to bring me to life or something like that. It's not the doctor who save you (us); it's HIM.

Everything is possible with HIS will. Kalau Allah tak izin, kentut pon tak boleh. Lihatlah betapa banyaknya nikmat Allah. Tak terhitung.

Maka nikmat mana yang kamu dustakan?

Surah Al-Rahman, Verse 13: Which then of the bounties of your Lord will you deny?

Baca selanjutnya...

Thursday, September 20, 2012

Ingat lagi

Haha apa-apa je lah post title ko Jahhh!
Janji aku masih ingat aku ada blog.

Walaupun handsome, tapi kalau (dot dot dot)
Hmm takpelah, lain kali mungkin?

Look, I have something called belief and I believe in my belief; strongly. You got what I'm saying? No? No worries, tak penting pon sebab kadang-kadang ayat sengaja diputar-belitkan dengan tujuan mengelirukan :P

***

Gosh why is being an engineer is so stressful? I mean too much pressure. Lagi-lagi when I am a pressure vessel designer. Omaiii!

Sometimes I love Thursday but some other times I don't like Thursday. Sebab sometimes I need to be an engineer cum clerk. Yeah you can say clerk je pon! Clerk kat tempat kerja I busy mengalahkan PM. That's why sometimes on Thursday I have to be an extra so that we can meet our target.

Bosan lah cerita ofis masuk blog.

***

Someone handsome called me, said sorry for not replying my SMS a month ago. Wow, how can you remember not replying an SMS a month later? Impressed! HAHA. Then suddenly SMS mintak upah for doing something that he is responsible for. Saje mengayat la tuh! Lastly, he ended conversation (SMS) with a simple K. Did I pissed him off? I'm good at that I guess. HAHA bravo! :P

Eh bateri dah nak habes. Mintak diri dulu.

Be safe everyone! :)

Baca selanjutnya...

Wednesday, September 19, 2012

Ingat banyak sikit.

Hi all; Assalamualaikum w.r.t; peace be upon you :)

Malam ni saya bertandang ke sini lagi. Ingatan makin kuat nampaknya. Alhamdulillah :)

Tak ada apa sangat nak dibebelkan malam ni sebab mata dah mengantuk. Tapi demi ingatan pada blog yang kuat, digagahi jua jari-jemari ini menaip (walaupun sebenarnya tak perlu).

Sebelum tidur marilah bermuhasabah diri. Apa yang telah dilakukan siang tadi; adakah berprestasi cemerlang, baik, memuaskan atau perlu diperbaiki? Anda tanya, anda jawab. Selamat malam :)

Semoga hari esok lebih baik dari hari ini dan hari-hari sebelumnya.

Baca selanjutnya...

Ingat sikit-sikit.

Hi all, Assalamu'alaikum w.r.t.. :)

Hari ini saya sudah ingat. Saya tidak lupa lagi akan kewujudan blog ini lantas saya mula menaip pada waktu senggang. Maksud saya di sini ialah pada waktu makan tengah hari. Telah menjadi kebiasaan tidak memakan pada waktu makan tengah hari kerana telah bersarapan berat pada waktu minum pagi. Nasi lemak, nasi minyak, nasi dagang o maiii minum pagi macam kenduri. HAHA. Kerana sayangkan badan, saya tidak memakan tengah hari. Cukup makan kurma dan air mineral buat alas perut. Kerana perut gastrik banyak songeh maka perlu sentiasa berisi. Jangan diisi angin sudah, makin banyak songehnya nanti. Err isi lainnya lain kali kita cerita (padahal tak perlu).

Kenapakah saya semakin cerewet? Cukup stress dengan diri sendiri. Jangan jadi perfectionist sangat boleh tak? Errr memang tak akan perfect pun kan..? Sudah lah. Jangan stress nanti berkedut. Kang ramai pulak yang menegur. Aku tak tahu la apa yang lain dengan muka aku sikit-sikit orang tegur kata nampak lain la. Padahal aku pakai eyeliner jeeeee. HAHA. Dramatik sangat ke muka kalau letak eyeliner? Omaiii!

OKlah sudah pukul 2 saya berangkat dulu.

Tata everyone, be safe! ;)




Baca selanjutnya...

Tuesday, September 18, 2012

Lupa lagi

Hi all; Assalamualaikum w.r.t :)

I'm still at office, waiting for rain to stop. It's quite a routine for the cloud to pour its contents these evenings. Wet evenings for us in Pantai Timur. Hehe.

Goshhh dah tak tahu nak tulis apa!

Since I'm a designer, I decided (just now) to design my own house because I'm not very happy with the design of my new office. I selalu tertanya-tanya apakah motif mereka mereka (mendesign) bangunan ini sebegini rupa? Susahlah kalau sudah menjadi designer lalu cerewet pula. HAHA.

I want a not-too-big house because I suspect I will not have enough time to do the 'kemas-kemas rumah' consistently. Or should I have a big house and give up my engineer work and become a full-time house wife? Errr lambat lagi, tak payah bazir ruang otak buat semak je banyak fikir. KAHKAH :P

Semalam pasal apa entah dua orang bertanya soalan berunsurkan peribadi yang sama yang buat I pelik lalu masih terngiang-ngiang soalannya hari ini. Dua orang yang berlainan di tempat yang berbeza pada masa yang tak sama.

"Baru bertunang ke?" Apakah muka aku sangat bahagia semalam lalu menunjukkan ciri-ciri orang baru bertunang? Apakah itu, aku tidak mengerti sebab aku sebenarnya biasa-biasa sahaja semalam. OKlah, aku mengaku, semalam muka aku lain sikit sebab aku pakai eyeliner. Hello, eyeliner jeeee! Belum lagi pakai bulu mata macam Cik Ta. Haa kalau pakai bulu mata silap-silap mereka tuduh aku pergi kahwin tidak ajak. I mean kawen senyap-senyap tak jemput orang datang kenduri, harap maklum.

Ish lambat pulak hujan ni nak berenti. Aku macam dah tiada idea nak tulis ni. Bos baru je balik. Lalu depan bilik (office) aku pastu tercegat macam nak cakap sesuatu. Lepas tu blah macam tu je. Buat aku kaget seketika. Lalu aku melambai supaya tak nampak awkward sangat. Bukankah lambai bos balik kerja tu nampak semacam ke? HAHA abaikan.

Harap-harap lepas ni ingatan aku makin kuat, selalu ingat akan kewujudan blog ini. Kadang-kadang macam kasihan sebab selalu dianaktirikan.

Eh hujan dah berenti, perlu ambil kesempatan ini untuk pulang ke rumah. Babai everibodi, take care!
Baca selanjutnya...

Saturday, September 1, 2012

Cool la sangat!

(Eceh. Cool lah sangattt!)

Nak dipendekkan cerita (intro pon dah nak pendek nampak sangat pemalas), ada seorang gadis cool pergi open house sorang-sorang. HAHA kisah ni kena record dalam blog sebab ini pencapaian terbaik beliau sebagai gadis cool.

Awal-awal lagi beliau dah janji nak pergi dengan sorang kawan tapi last minit kensel. Sebab beliau sangat emosi terhadap tindakan kawan tersebut, maka keluarlah status facebook yang berbunyi: Kalau rasa tak boleh, jangan janji. Aku allergic tahu tak? Wah, bold tu. Emosi sangat kau jahhh! Jangan dibuat main dengan orang allergic, kesian dia tauu. Walaupun cool, allergic tetap allergic. HAHA.

Sebab taknak pergi sorang-sorang, habis nombor telepon kenalan berdekatan yang didail/ mesej/ wassap untuk diajak sebagai teman. Tapi nasib tak menyebelahi beliau semua orang taknak pergi/ ada hal/ dll (dan lain-lain). Dah otw ke rumah dituju pun sempat lagi telepon mengharapkan belas kasihan kawan. HAHA kesian sangat ko jahh! Tapi apakan daya, mungkin dah tersurat beliau kena pergi sorang-sorang, maka beliau pasrah.Sorang-sorang lah ko jahh, macam biasa ;p

Sampai je destinasi, tuan rumah tanya, kenapa lewat sangat sampai?
Beliau dengan selamba jawab: "Saya dari pagi lagi duk fikir-fikir nak datang ke tak, sebab tu lewat. Nasib baik jugak lah sampai ni". Jujur sangat kau jahhh! Next time cover line sket. Dah la itu rumah bos. Behave, behave! :P

Sebab beliau pergi sorang-sorang, mana-mana yang kenal sebuk tanya: Sorang ke? Haish stress nak makan pon tak senang. Tahulah you all pergi ngan family bawak anak bini. Grrrr! Takpe, next year beliau datang berdua. Tengoklah nanti~ haha! ;p

Maka tamat sudah cerita beliau.

Dan aku pon nak pergi tido. Semoga impian beliau untuk berdua menghadiri open house tahun depan akan menjadi kenyataan. Amiin :)

Baca selanjutnya...

Rambling

Suddenly I'm not sleepy.

Banyaknya dosa
Taubatnya malas.

Kata nak masuk syurga
Tapi mana usahanya?

Sedih.

Rindu Ramadhan.

Puasa bulan syawal sangat menguji iman.

Kata dah maafkan tapi kenapa masih disebut, masih sakit hati?

Jangan sombong sbb tu perangai iblis. Iblis sombong pada nabi Adam. Perangai buruk jangan diikut.

Semacam annoying jugak lah typing an entry from phone.

I need to sleep. Nitenite! :)

Baca selanjutnya...

Friday, August 31, 2012

Later

Give me some time.
I'll come back to you the soonest.
I'm mending my heart.

Baca selanjutnya...

Sharing; for you and for me

A lot of things running in my head but my fingers fail to write those down. Rather than ramblings, today I choose to share this link with you readers. Let's together we improve our Quality of Solah. May Allah accept our ibadah. Amiin. 

Don’t complain of whispering of Shaitan if you…
Baca selanjutnya...

Wednesday, August 29, 2012

Let's be sincere tonight

I always want to write sincerely. To express the real feeling(s) in me. To voice out the voices in my head. To be me, for myself. But.. it's always the hardest thing to do when I start to write/type.

Let's talk about something sincere tonight. Something deep inside.

I'm tired pretending that I am THAT tough. I'm tired telling myself that being a lone ranger is cool. I'm tired of acting cool when deep inside I feel sorry for myself.

I'm exhausted of being tired.

Yesterday I was scolded by someone who I don't respect anymore. He was rude; and I'm allergic to rudeness. Because I'm a human being. What did I do so wrong to be treated that way? Gosh thinking about yesterday makes me super sad. And lonely; as if I have nobody here. Like I'm all alone, nobody wants me.

Nobody wants to be lonely.

But I have Allah. Alhamdulillah :)

Baca selanjutnya...

Tuesday, August 28, 2012

Show me some Respect

If it's not for me as an engineer; please, do it for I am a human being.

Thanks.
Baca selanjutnya...

Saturday, August 11, 2012

Lupa

Assalamu'alaikum w.r.t

Saya lupa saya ada blog. Maafkan saya.

Mahukan updates, tanya saya sendiri (HAHA). Sebab blog yang ada nampak macam tak boleh diharap.

Oh btw. I lost most of friends' phone number due to unforeseen event. If you have my number, call me maybe. No, it's not crazy :p

P/s: Selamat mencari malam lailatulqadar.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Baca selanjutnya...

Friday, July 13, 2012

Hilang

Hai blog. Lama tak menaip. Rindu!
Lama tak menaip sebab penulis penaip hilang. Jasad ada, masih bernyawa; jangan risau. Yang hilang hanyalah 9/10 jiwa. Yang tinggal bersama jasad ini cuma 1/10 jiwa. Mana hilangnya 9/10 jiwa? Juwita hilang pun I tak tahu ke mana, inikan pula jiwa sendiri. Walaupun macam sedang merapik, ketahuilah rapikan ini bermaksud. Bukan saja-saja I merapik.
I penat berperang dengan 1/10 jiwa yang masih tinggal. I tak cukup kuat, banyak kali I tewas.
I sebenarnya sedang parah. Terkial-kial rawat jiwa. Meraba-raba mencari baki 9 lagi bahagian yang hilang.
Yang tinggal, jangan pergi. Yang hilang, kembalilah.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Baca selanjutnya...

Monday, July 2, 2012

Mulut vs Telinga

"Kala rasa susah sangat nak tutup mulut orang, tutup telinga sendiri kan lagi senang. Tak gitu?" - gewmiza, 2012.

Everybody talks. We have the power to listen or to just hear. Don't complicate simple things like this. Grow up grow up!

Published with Blogger-droid v2.0.6
Baca selanjutnya...

Tuesday, June 26, 2012

Backup Plan

Selamat pagi!
Selamat hari Selasa, selamat hari-hari.
Selamat semuanya.

Tiba-tiba dah malas menaip.

Kerja pun malas. Tapi tetap datang kerja. Tetap buat kerja. Tetap siapkan kerja. Passion-lessly.

Aku semacam risau. Bukan risau semacam.

Aku macam risau. Macam je, bukan betul-betul risau pun.

Ahh apakah aku merapik ni?

I need a backup plan. At least one. Let's name it Plan B.

Ahh malas lah nak buat Plan B. Stick dengan Plan A je tak boleh ke?

Published with Blogger-droid v2.0.6
Baca selanjutnya...

Wednesday, June 20, 2012

What's next?

Masalah datang lagi. Masalah tak pernah tak ada. Well, masalah tu kan penambah rasa. Takde masalah hidup bosan seperti juga takde perencah masakan rasa plain. I mean tawar.

I bosan. Tu masalah I. Tak besar mana pon. Tapi dari bosan itulah timbul baaaanyak masalah lain. Seperti malas. Kemudian hilang passion. Kemudian prestasi menurun. Kemudian kena bebel. Kemudian down. Kemudian makin malas. Kemudian mengharapkan ada orang masuk meminang lalu kawen sebab boleh bagi alasan untuk berhenti kerja. Kemudian tak tahu what's next.

So what's next?

Kan dah kata tak tahu..?

Kadang-kadang aku tak faham kenapa aku belajar engineering. Bukan nak jadi engineer pon dulu. Tak tahu pon kerja engineer tu macam mana. Well engineer kan tak femes, tak masuk TV. Asek-asek doktor atau polis atau cikgu atau peguam atau arkitek atau penyanyi dan pelakon yang masuk TV. Kenapa tak ada telenovela pasal engineer kat TV? Tolonglah buat satu, amek aku jadi pelakon. Nak jugak engineer merasa masuk TV. Huahuahua :P

I just don't like routine. Routine sucks, you know? Don't tell me you don't know, I've mentioned it in previous entry. Go read it! Haha :p

Today I'm not proud of myself. I won't blame the hormone. I cannot blame hormone forever; it's not fair. Aaarggghhh. Tolong lebihkan sabar boleh tak? Susah betul kalau kurang sabar. Benci betul kalau tak boleh kawal emosi sendiri.

***

So what's next?

Tido!

Published with Blogger-droid v2.0.6
Baca selanjutnya...

Friday, June 15, 2012

I don't wanna die young

I have a lot of beautiful things to do in life; not just sitting at my workstation designing this and that,checking every detail on drawings, compiling design calculation and doing other routines. No it's not that boring as it sound, sincerely typing. It just.. well, at one point I realize somehow this kind of routine kills me inside. Because of the datelines. Datelines suck you know? It sucks life. But don't worry I'm still alive, barely living :P

Job I love, just don't kill me. I don't wanna die young.

Need a run. Will do jogging tomorrow morning. Please wake up early.

posted from Bloggeroid

Baca selanjutnya...

Thursday, June 14, 2012

Attachment failed

Blogged with attachment earlier but turned out an entry without the said picture. Trying to upload one more time but using different app. Hopefully this one will work.



posted from Bloggeroid

Baca selanjutnya...

Hadiah Kawen

Hello readers! Long time no see. Miss writing soo much. Been bz been lazy. Was not so passionate lately; body's not that fit to endure the hecticness.

Sometimes I just amazed on how I managed to survive. Thank you Allah for giving me the strength to keep walking, allowing me to live another day. Even it's quite routine, I'm thankful for to be able to breath again. Alhamdulillah :)

Something not good happened to me and my dear housemates last week. Hopefully it'll be the first and last incident ever. It's sad to talk about what happened so I'll just skip to the next paragraph :p

Weddings are everywhere. Congratulations to all friends and family who get married recently. I'm sorry for not making the efforts to attend the weddings as I had another commitments. I wanted to go but I just can't. Sorryyyy. I wish you all the best in your new phase of life. Semoga berkekalan ke syurga. Amiin :)

Attached is a picture of my office mates wrapping wedding present for our colleague. Best kan kawen dapat hadiah dari department. Nak jugakkk! Hihi :p

Ok readers, it's time for me to step out. See you soon. Muahh!

Baca selanjutnya...

Tuesday, April 17, 2012

Cukup cukuplah

OK I dah mula bosan asyik dengar lagu What Makes You Beautiful by One Direction seperti yang digembar-gemburkan semalam. Maka benarlah kata seseorang "Satu-satunya lagu yang tak akan buat kau rasa bosan dengar seratus lima puluh juta kali adalah al-Quran. Dulu sampai sekarang, still standing."

OK tukar lagu sekarang.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Monday, April 16, 2012

I don't know

... You don't know You're beautiful

That's make you beautiful ...


Pernah dengar lagu ni? What makes you beautiful by One Direction. Sepanjang hari ni kat office I listened to this song. It made my day! Yes, mungkin sebab I perasan cantik bila dengar lagu ni. Hihi.

Tolong ah hafal lagu ni then nyanyi kat I masa nak ngorat I confirm I caer. Tapi kalau hafal Quran dan boleh jadi imam solat I lagi caer sebenarnya. Tambah lagi ciri leadership dan sedikit gentleman serta bukan jambu. Perghh caer hati I mengalir laju-laju. Kikiki :p

Selamat malam sweethearts!

Selamat malam lelaki idaman. Awww!


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Sunday, April 15, 2012

Let's go high!

I wanna go there.
I really wanna go there.

It was my dream since I were a kid.
No, it still my dream.
Still my dream.

Let's not just dreaming,
Let's make it real!

I have to choose
I can't have both

Tuhan tolong.

Ready to fly
HOHOHO!

Baca selanjutnya...

Saturday, April 14, 2012

Plain

My blog is boring and I know that.
I've tried to change the background but I found nothing fancy my eyes nor suit my taste.
So I chose white and black - plain boring yet simple.
Simplicity suits engineer well I guess.


Even though I always claim myself as a designer, I don't do clothing or interior type of design.
What I do is tadaaa..


They said it was a male pressure vessel.
(If you get what they meant)
I do this kind of design but not in this size. I'm still new, not eligible for this range of work (yet). However, I do adore my senior for his work. I'm so moved that one fine day I'll have the opportunity to do this kind of design. Insya Allah. Amiin :)

A long way to go.
Passion still keep me moving.
Thanks for still being there.
I appreciate your stay :)
Baca selanjutnya...

Friday, April 13, 2012

She is lucky

I am lucky
To have the opportunity to still breathing, today (insya Allah tomorrow and the days after today).
Alhamdulillah. Thank you Allah for the gift.

Since I've been living my life solitarily, I'm afraid that one day I might end up leaving alone (if you get what I mean). How pathetic. But who am I to decide when, where and how it will be. May Allah ease. Amiin.




I am lucky
To have the opportunity to see the beauty of His creation. Subhanallah :)

I am lucky
To have known all the people I know because somehow they made who I am (if you get what I mean)

I am lucky
Because He loves me
Always be there for me
Thank you Allah

I guess I have no reason to feel insecure, abandoned
to rebel
to not be grateful
to ask for more (again, if you get what I mean)



***

I tak suka lagu berdua bersatu nyanyian Forteen sebab lirik lagu tu somehow I rasa tak logik

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar

P/S: Tolong jangan terlalu buta boleh tak?

Tolong dan jangan dalam satu ayat menyalahi tatabahasa Melayu; aku tahu itu.
Jika tolong dan jangan salah, ku tak mahu buat ayat yang betul grammarly.

Err apa aku buat neh? Mohon undur diri.
Happy weekend everyone!



Baca selanjutnya...

Saturday, April 7, 2012

On the way

On my way back from home sweet home to Paka. And oh btw I'm not blogging while driving. Gila ke ape?

What a short weekend. Tak puas spend time with family. Sekarang dah tak ada midsem break seminggu boleh bercuti balik kampung - bangun, makan, TV, makan, shopping kadang-kadang, makan tido makan tido. Tolong ah nak cuti seminggu balik kampung nak makan tido makan tido je macam dulu-dulu. Tolong ah tapi taknak amek cuti. Tolong ah tapi taknak MC. Tolong ah.

I'm watching the full moon from the car's window. Beautiful night. I'm sorry I have no opportunity to snap the pic because we're moving fast. I have Mania to catch on Astro Ria. Harap harap sempat. We all taknak semangat sangat berenti untuk snap the full moon. Takut-takut nanti disapa werewolf. Gila ke ape?

Tadi tayar kereta I meletop. Lalu tayar itu pecah dan tidak boleh digunakan lagi. I cool je talipon abah suruh datang. Haha. Nasib baek ada insan berhati mulia sudi singgah dan menolong. Terima kasih, semoga Allah membalas jasa anda. Dan abah tak jadi datang. Kalau abah datang tadi I ingat nak tukar my car with his. In my dreams nak bawak CRV datang Paka dan guna untuk sebulan. CRV tu besar dan tinggi, tahu? Dan I ni sangat opposite. Gila ke apa?

Baru 7 hari di bulan April I sudah hampir pokai. Gila ke apa?

Haruslah tak gila. I'm OK je and my sanity pon OK. All the best for April.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Friday, April 6, 2012

This is no ordinary

Went jogging

Went shopping, celebrating lil sister's straight As in SPM, had fun with family. Today is no ordinary Friday. Thanks, love!


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Monday, April 2, 2012

Semalam, rebel dan keikhlasan..

Semalam memberontak. Rebel sorang-sorang dalam hati. Kesian hati. Hati tak bersalah.

Tapi mungkin jugak salah hati sebab terlalu fragile. Salah hati sebab tak redha. Salah hati jugak sebab tak ikhlas. Ye lah kalau tak redha macam mana nak ikhlas kan? Tak ke?

Syukur Tuhan masih sayang, cepat-cepat sedarkan aku. Tuhan sayang aku, tak mahu hati aku sakit lama-lama. Tuhan sayang aku Dia bukan sedang menghukum. Tuhan sayang aku sebab itu Dia menguji. Tuhan sayang aku, cuma aku perlu redha. Susah nak ikhlas kalau tak redha.

Sebab ikhlas itu susah, lagi susah dari jawab exam. Lagi susah dari design pressure vessel atau heat exchanger. Lagi susah dari jadi engineer. Sebab kalau dah ikhlas semua jadi senang.

Pesanan untuk semua, jagalah hati. Berhati-hatilah menjaga hati. Kerana pokok pangkal segala kisah bermula dari hati.

Hari ini lebih baik sebab tersedarkan oleh teguran seorang kawan semalam. Terima kasih kawan!

"Jangan bandingkan kita dengan orang yang lebih dari kita, kelak kita takkan pernah berpuas hati dengan apa yang kita ada. Bandingkan dengan orang yang kurang dari kita kerana kita akan lebih menghargai setiap yang kita ada." Bersyukurlah ;)


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Saturday, March 31, 2012

Makna bacaan solat



Makna bacaan dalam solat, harap bermanfaat :)
Baca selanjutnya...

Friday, March 30, 2012

Ordinary me

Just finished jogging (mesti bosan gila asek update pasal jogging pada hari Jumaat - tengok tajuk lah :p). I'm about to go home tapi macam malas pulak nak balik. Bukan apa, badan masih basah dengan peluh. Ingat nak beli nasi lemak kerang kat Kedai Makan Ayah De tapi macam segan nak masuk dengan bau peluh macam ni. Tapi apakan daya, itu sudah jadi habit juga rutin hari Jumaat saya :p

Ok lah pasang air-cond so that peluh cepat kering. (tak berapa bersih entry aku kali ni cerita pasal peluh)

How to become an extraordinary me? Semangat seakan lunyai, passion entah ke mana. The road not taken; betul ke jalan yang aku pilih? Masih mencari. Tapi tak tahu cari apa. Cari diri, diri dah ada. Cari semangat yang hilang itu tentulah. Cari identiti mungkin. Or new passion. Or anything I cant find it here.

Need a move. A BIG move perhaps. Tuhan tolong.

Ok lah dah boleh pergi beli nasi lemak kerang.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Friday, March 23, 2012

Friday Fridayyy!

Started my day with these beautiful view. Subhanallah :)






Went jogging early in the morning.
Ate Nasi Dagang yang superb for breakfast.
Had shower, lepak-lepak kat rumah sambil dengar Hitz.fm
Blogging
(Sudah mula bosan)

I don't know what's next.
Hopefully there's something 'cheap' can be done to fill my Friday.
When I write cheap I mean monetary value.
Belum gaji. Dengar-dengar awal April. Tak ke gila? Mac ada 31 hari bersamaan 5 minggu berhari Sabtu - membawa maksud aku kerja 3 kali Sabtu bulan ni (2 minggu lepas, esok dan minggu depan)
I think I need a new job, anyone boleh tolong?
Baca selanjutnya...

Thursday, March 22, 2012

Dream(s)

I love the scenery in this pic. Subhanallah :)

Syazana and I were so comel during our university life. We used to day-dream of living nearby when we get married or always visiting each other with husband and kids; playing volley together, chit-chatting about life; about future, about the good old days. Our conversation (through gtalk) sumpah sweet. You're the best dreaming (berangan) partner. Now I can find no one to day-dreaming like we used to do.

Thanks for the memories :) I wish the dreams will come true. And maybe some day we could again do the night walking; along the beach two by two. Ecehhh. Or let's try hiking or diving or roller-blading. Hihi.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Wednesday, March 21, 2012

24

My birthday's eve

Stayed up late for work

12 midnight reached home

Exhausted but cant sleep thanks to nescafe o peng

I'm (still) struggling to become a better person. A good daughter. A loving sister. An obedient servant (to the Almighty). A well rounded designer. An honest employee. A sincere friend. A tough girl. A grateful person.

Dear you, ah I better dont write it here. Btw, I miss the good old days. I miss you too. You're a part of my life. Thanks for your presence, for making me feel special esp on a day like this. I guess no more birthday wish right on 12 am of 21st March. No more. Maybe it's the best.

Please sleep. Tomorrow ada meeting please dont screw please be prepared.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Tuesday, March 13, 2012

Paradise

When she was just a girl

She expected the world

But it flew away from her reach

So she ran away in her sleep

Dreamed of para-para paradise

Para-para paradise

Every time she close her eyes


Amizah is listening to Paradise by Coldplay. She love the song she set it as ringtone for her Galaxy (Ace je). Unlucky Amizah she still has not received any call since last few days. Kem onnn people, call her! Ask me her number. Huahua gila desperate :p


OK bye.


Tipu je. Tak baik tipu nanti masuk neraka kata simsimi si chatting robot. Apakah robot jua mengerti apa itu neraka? Bila ditanya neraka kat mana dijawabnya belakang kau. Hamboihh kasar kau ye simsimi. Haih dengan robot pon nak berkira. o_O


Maybe I expected the world for now I wanna run away in a sleep. And dream of you. And us.

Let's go sleep people I'm so sleepy. And it's very condusive to sleep now as it's raining; quite heavily. We're in winter again. How can I not adore Kerteh? How can I?

Good nite Kerteh see you tomorrow (InsyaAllah).


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Thursday, March 8, 2012

Hello Malam Minggu

Terasa sedikit kekosongan (perut) kerana belum dinner. Apa sebab tak tahu, telah menjadi malas makan malam ini. Sebenarnya, sebabnya adalah malas. Tak boleh kata tak tahu sebab. Kalau dah kata malas, dah tak boleh tanya kenapa malas sebab malas tu root cause. Dah malas, malas lah nak bagi alasan apa lagi kan? :p

Baiklah, berhenti merepek-repek tak tentu hala.

Esok Jumaat. Biasanya Jumaat best sebab Jumaat cuti. Tapi kadang-kadang cuti pon tak best sebab bosan tiada beraktiviti. Harap-harap esok best. Tak kisah ada aktiviti ke tak yang penting hati mahu jaga supaya esok dan hari-hari mendatang selalu best. Hati juga adalah root cause, FYI.

I nak buat something remarkable in my life this year. Tapi I tak tahu lagi nak buat apa. Mungkin mendaki gunung atau menyelam laut dalam. Atau mungkin kawen..? Tak pon pergi bercuti di obersi (oversea). Errr design Heat Exchanger pon best. Haha we'll see.

(heat exchanger juga remarkable - dasar designer!) :p

Esok nak pergi jogging tepi pantai (hoora hooreyyy) sape nak ikot? Ya Allah, mintak-mintak tak hujan pagi esok. Tolonglah tolonglah. Amiin.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Wednesday, March 7, 2012

Super Random

Assalamu'alaikum w.r.t :)

Sudah seminggu di bulan Mac. 
Benarkah masa boleh terbang? Jika benar, bawaku terbang. Please?

Mahu ke mana Amizah? 
Ke masa depan yang gemilang :))

Life's been tough, I've grown stronger. (I guess)
At least I know I have to (be strong)

The best thing in my life (now) is I'm in love with my job design engineering. Passion keeps me moving. Thanks passion for never let me quit. Be mine forever, will you? (Please say yes)

Sometimes I wonder how can I be so overwhelmed with engineering stuff. Sejak bila entah suka fizik. HAHA :P Tak tak. Bukan suka fizik; suka design. Aaaa apasal design best sangat? Kenapa? Kenapaaaa? :P (alhamdulillah) 

Jadi benarlah kata seseorang; Baiki hubungan kita dengan Allah, Allah akan baiki hubungan kita dengan manusia. It works for me. Thanks Allah :)

Ikhlas sesuatu yang susah. Susah nak faham, susah nak buat. Tapi nikmat ikhlas tu perghhh susah nak describe. See, ikhlas tu susah :P Sedang mencuba sedaya-upaya untuk ikhlas dalam setiap perbuatan. Tahap ikhlas dalam diri tidak begitu membanggakan. Errr bukankah ikhlas itu bukan untuk dibangga-banggakan? Level ikhlas harus up beberapa petala lagi. Semoga dipermudahkan. Amiin :)

Jogging, ke mana anda hilang? Sudah hilang satu nikmat hidup. Akan mencari jogging lagi weekend ini. Tolonglah ketemu :P

Had a discussion with the boss when his phone rang with 'My darling' on the screen. Aww so sweet. I jeles OK! HAHA kidding :P Actually, I really do. Sebenarnya I tak tahu I jeles dengan my boss ke dengan his wife. Huahuahua :P

Jaga hati, jangan mudah berkecil hati. 
Hati fragile; jaga betul-betul. 
Be strong be strong. 
Jangan semua benda disimpan dalam hati, apa guna ada peti simpanan. HAHA :P

Sudah-sudahlah; grow up.
Grow up grow up.
Smile and forget.
Smile and be happy :)
Smile and move on.
Smile smile :))
Baca selanjutnya...

Sunday, February 19, 2012

Repekan sebelum tidur

Lying on bed, ready to sleep.

Flashing back today and yesterday

A lovely weekend; fully occupied with the house chores.

The feeling is undescribable. Bahagia gila rasa apabila sedang mengemas. Lebih bahagia apabila sudah siap dan hasilnya fuhhh rasa macam nak bagitahu satu dunia "aku dah siap kemas umah, tengoklah weh rumah aku!"

Indoor type of person.

Akhirnya berjaya basuh kereta all by my self (setelah hampir sebulan tak basuh dan menampakkan rupa yang tak lalu dipandang dan juga memalukan bila terasa macam ada orang pandang dengan pandangan semacam "kereta ni baru keluar bengkel ke?"). Serius rasa macam nak melompat dan peluk cium setelah misi basuh kereta tercapai.

Weekend ini sungguh membanggakan aku dan membuktikan "I can do it. Keep it up girl!'

Esok kerja. Corporate shirt dah siap iron. Tolonglah bangun awal esok. Tolonglahhhh.

So, I better fall asleep now :p

Tata everyone!

Assalamu'alaikum wrt..


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Wednesday, February 15, 2012

Bertenang-tenangan

Antara sebab best kerja di Kerteh. Walaupun Kerteh semacam banyak kekurangan, kelebihan yang satu inilah dijadikan sebab untuk stay. Best gila okay lepas kerja lepak tepi pantai menghadap ombak. Layan angin pantai. Walaupun sorang-sorang. Best gila sampai tak tahu nak cerita macam mana. Kena rasa sendiri. Alhamdulillah tuhan bagi aku rasa nikmat ini. Banyak lagi benda yang perlu disyukuri dari ditangisi. Bermillion sebab untuk happy. You deserve to be happy in your own way. Sebab bahagia itu letaknya di hati bukan pada material. You define happy. It's you; you choose to be happy or unhappy. It's you, bebeh!

(Of course I choose to be happy)


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Sunday, February 12, 2012

Smile!

Enjoy what you do.

Live your life.

Smile always; even your opismet told you that you're wearing a curtain instead of tudung.

Be cool even your opismet like to dog you (HAHA) Read: menganjeng.

I need to struggle more to fit local's mind set.

I have to lower my ego. Not good for sustaining relationship with opismet.

Yeapp bukan senang nak pandai; long way to go.

This is the price I have to pay for choosing the path I took.

And oh ya! I chose to go with the flow. U-turn next time.


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Friday, February 10, 2012

Hari ini, The road not taken, dll.

Dahsyat betul gadis kolej di pub!


Eh I bukan pergi pub pun. Tu tajuk iklan yang kelihatan depan mata I sekarang. Dahsyat betul iklan.


Hello hello lama tak jengah ke sini. Baru balik jogging dari tepi persisiran pantai Paka. Jogging sensorang jeww. Jogging bukan sebab nak kurus sebab I tak gemok pon, tembam sikit jewww :p Jogging sebab nak sehat, badan I nak pakai lama lagi ni (insyaallah). Lama lagi I nak hidup, I baru 23 next month baru cukup 24. Eh, bakal 24 dalam masa sebulan. Wow!

I ingat nak kawen masa umur 24, hopefully tercapai azam tahun ni nak kawen. Hikhikk :p

Eh tadi cerita pasal jogging kan. Nah tengok gambar sebagai bukti..


Errr tak tahu lah nanti gambar keluar kat mana, takleh nak adjust location gambar trough blogger-droid.

Hampeh betul takleh connect internet kat laptop pakai telepon. Sek-sek IT tempat kerja I pasti ada solution sebab I pakai laptop company, haruslah ada restriction. Takkanlah I nak angkut laptop sendiri menjadikan I lebih kaya ada 2 laptop kat rumah. Tak larat aih nak pakai 2 laptop. Ada 1 laptop opis ni pun kadang2 tak terpakai. Balik dari opis campak je mana2 tempat yang nampak clear kat dalam rumah. HAHA. Tu sebab (disebabkan) semangat kurang kebelakangan ni, tu pasal maen campak je. Kalau semangat lebih, semua usb kat laptop aku cucuk key design. Konon mogok ah takmaw kerja lebih masa. Work Life Balance! Hoho.


Ever heard about The Road Not Taken; the poem by Robert Frost?


Two roads diverged in a yellow wood,

And sorry I could not travel both

And be one traveler, long I stood

And looked down one as far as I could

To where it bent in the undergrowth;


Then took the other, as just as fair,

And having perhaps the better claim

Because it was grassy and wanted wear,

Though as for that the passing there

Had worn them really about the same,


And both that morning equally lay

In leaves no step had trodden black.

Oh, I marked the first for another day!

Yet knowing how way leads

 on to way

I doubted if I should ever come back.


I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I,

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference. 


Setelah hidup hampir setahun sebagai design engineer, I masih confuse dengan apa yang I nak dalam hidup I. Is this (the life I'm living now) really what I want in life? Fikir dalam2, I macam tak pernah buat keputusan dalam hidup I. I just go with the flow. Go with the flow is not a crime, instead it's a good thing to do. At least I'm a design engineer (who still confused, with flaws here and there).

Someone told me that I still can make a U-turn (if I wish to). Will I?


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Thursday, January 26, 2012

Gold Digger

Honestly, I'm not happy with my life now.

Money can't buy happiness but money is everything.

Everything.

Ermmm. Is it normal to cry over something like "Aku xde duettt T_T"

Makin tua makin menjadi-jadi perangai, bukan makin matang. Haishhh!

Every month I struggle to save some of my salary for the so called masa depan yang gemilang.

Struggle ok!

Thus I think I need to mary a billionaire for the same reason Maya Karin did in Pisau Cukur.

Me myself taknak jadi billionaire sebab I believe it's not easy. Nak jadi thousandaire pun susahhh. HAHA.

Unless I hit the jackpot. Harap2 Jack terlupa bawak balik his pot or left it somewhere I can easily hit. HAHA kuasa dua.


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Friday, January 20, 2012

Balik kampung oiiii

I'm waiting for a friend. Inilah satu-satunya landmark yang diberikan. Sebbbaekk tepi jalan je tak kene masuk mana- mana lorong yang I tak familiar.


Hujan rahmat di pagi Jumaat yang barakah. Rajin-rajinlah berdoa mudah-mudahan mustajab :)


Kepada yang balik kampung untuk beraya (eceh perasan chinese pulakk), especially me and my housemates, safe journey everyone!


Kawan I ni kannnn.. Kate 10 minit tapi I dah habes 1 entry pon tak sampai-sampai lagi. Haaha. Short entry je pon~ :p


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Repekan di tengah malam

Im struggling to sleep.

Mata sudah pedih terkebil-kebil dari tadi cuba tidur tapi tetap tak mahu lena.

Oh patutlah lunch tadi minum nescafe o pengg. Yes you read me right. Tengah hari tadi tapi efeknya masih kuat. Fuhhh bilakah kesannya akan hilang? In the meanwhile, i akan merepek di sini. HAHA.


Esok balik kampung yeay yeay. Cuti seminggu yeay yeayyyyy. Kerja dah siap yeayy yeayyy buleh bergembira tanpa ragu yeayy yeayyyy. Buleh bercuti tanpa gangguan yeay yeayyyy. Buleh makan best besttt yeayy yeayyy. Mak masak sedappppp yeay yeayy.


Ok, annoying. HAHA.


Tiba-tiba teringat pepatah pasal kambing dan harimau dalam previous previous entry, dah lupa pulak tajuk dia apa. Tapi yang I ingat I kat tepi pantai masa tuhh. Ahhha! Luahan tepi pantai. Bingggggo!


OK. So kenapa dengan pepatah Melayu pasal kambing dan harimau tersebut?


"Masuk kandang kambing mengembek masuk kandang harimau mengaum".


Kesian kat kambing. Kambing masuk kandang harimau kambing kena baham, harimau masuk kandang kambing pun kambing kena baham. Tak adil sungguh pepatah ini. HAHA :P


Tadi tengok cite hindustan kat B4U; Hum Tum Aur Ghost. I bukanlah nak buat summary or sinopsis cerita kat sini. Cumanya ada part kelakar luar cerita yang berlaku tadi. Tengah syok layan hindustan tiba-tiba housemate I join sekali tengok TV.

Si gadis yang tak tahu hujung pangkal cerita lalu bertanya "Dia boleh nampak hantu ke?"

Then I replied "Aah".

"Dia nampak muka hantu yang buruk ke?"

"Tak lah. Hantu Melayu je muka buruk".


Hahaha kami gelak. Sebab vampire hot kot~ Kalau tak layan series The Vampire Diaries memang lah tak tahu puntianak itu hensem jugak gojess. Haha. Kelakar gila cerita Puntianak Kampung Batu yang Erra Fazira, Didie Alias ngan Rozita Che Wan jadi puntianak. Serius kelakar bila compare dengan TVD. Serius pecah perut. Tapi nasib baek tak terburai isi perut. HAHA.


My DAK dah upgrade jadi MPV sebab selalu angkut 8 orang awok design pegi lunch. Gilalah bole muat 6 orang kat seat belakang. Dah lah my DAK lowered. Habeslah kalau abah I tahu. Tapi abah cool je kot kalau tahu 3 penumpang extra itulah bayi dalam kandungan.HEHE.

Bos I sudah kelihatan sakit kepala memikirkan masa depan apabila mereka cuti bersalin nanti. Dahsyatlah diorang. Macam mana bole planning pregnant beramai-ramai. Total ibu mengandung dalam department adalah 5/8. Dan balance 3 orang yang tak mengandung adalah perempuan single. Winter musim mengawan agaknya. Haha :p


Cukup-cukuplah merepek-repek tengah-tengah malam ni. Ayat bahasa melayu salah sebab ada lebih dua kata ganda dalam satu ayat. Marahlah cikgu shah kalau baca entry ni. Nasib baiklah dia tak baca (I assume).

Kena cuba tidur dengan lebih gigih lagi.

Selamat malam hari yang penattt :)


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Wednesday, January 18, 2012

Sambungan Entry

Hahahampehhh tak sempat abeskan entry dah terpublish post. Malas nak on laptop, update dari hp pon boleh~ That's whylah terpublish post tanpa disedari. Hahahampehhh!


Lalu dah takde mood nak buat karangan. Tadi tu gambar I snap pagi tadi sebelum bertolak ke tempat pekerjaanku. Tembam I know. It's ok tembam pun sebab tadi diorang puji I cantik. Hehe :)


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah pemilik sekalian alam. I tak layak mendapat pujian sebab segalanya milik Allah. Terima kasih ya Allah bagi pinjam. Terima kasih ya Allah masih beri peluang untukku bernafas, menumpang kasih di perantauan. Terima kasih ya Allah jadikan aku seorang yang lebih kuat. Terima kasih ya Allah permudahkan hari ini. InsyaAllah, hari-hari mendatang juga semoga dipermudahkan. Amiin :)


Bahagia letaknya di hati; maka jagalah hati. Berhati-hati menjaga hati :))


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Today

Walaupun I'm pretty sure that there is no need for an update,


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Monday, January 16, 2012

Luahan tepi pantai

Is it me to blame?

What did I do so wrong?


So it's true; that pepatah Melayu.

All kindness done in the past vanish because of one 'tiny evil'.

I've tried to prove that wrong but I found no supporting event. So I guess it really is not wrong.

Sad to admit that.


I feel like I don't belong here. I don't really know what have I built in these 8 months period; whether it is a bridge or a thick wall.


Analysing my innerself I believe it's not a bridge. And why did I built that wall?


It's hard to not be yourself to please others. And I'm kinda tired of it.


Masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang harimau mengaum. I know what this pepatah mean, I know very well. Logically speaking, how can that kambing mengaum like harimau does? That kambing might be able to mengaum but of course kambing is kambing will never sound like harimau.


Please note that I'm neither kambing nor harimau :p


To someone who 'might' concern; I'm sick of you. Sick like I might resign if I'm thinking like a coward or like someone with no vission (ececehhh). I have dignity, I have my ego. I'll stay until I get what I want. I promise myself to stay strong, to shine brighter. You're not that 'massive' I would give up my ambition/future. I'll stay strong so you watch out.


It's already maghrib and I should get going.


Enjoy your dinner everyone!


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Saturday, January 14, 2012

Saturday

My Saturday so far.

Malas gila nak buat keje sbb it's winterrrrr!

I jeles betul kawan-kawan opis pakat pregnant beramai-ramai. Nnt diorang cuti bersalin i takde gengg.

Kena kawen cepat-cepat ni, sempat lg kejar masuk pakatan sama-sama. Hikhikkk :p


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Friday, January 13, 2012

Winter oiii

It's Friday and it's gloomy. It's snowing raining too. Coldness is killing me (my eyes). Not a good sign for a designer. Eceh ayat mesti taknak kalah. Katakan taknak! Merokok membahayakan kesihatan. Waaahh sempat iklan lagi tuuu. Ahak!


Kata tak suka touch screen tapi why oh why beli hp ts (touch screen - ceh shortform kononnyeee). To be honest, i tak excited pon pakai hp baru. Zaman itu sudah berlalu oh adakah itu maknanya saya sudah tidak muda remaja lagi? Oh plis, i'm young at heart :p


I tak berapa sure why did I purchase this hp at the first place. Im not a gadget freak nor IT savvy. Sebab trend kah? Nak kata keperluan tak sangat (sekarang). Tapi in case of emergency I think this hp can be helpful. More to kehendak saya agak. *habeslah tunggang-langgang tatabahasa dan grammar*


Esok kerja; another short weekend. Have fun people!


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Thursday, January 12, 2012

Touchyyy

Ceh tajuk entah pape.


Saje nk kabo aku x suke touch screen sebab sokmo typo.

Nak angkat phone mase drive pun tak yakin. Nak sms lagiiiila tak yakin. Siap berenti tepi jalan lagi uollsss! Tapi bagus la tu kannn. Hihi.


Saje je testing blogging dari phone. Not baddd. Cuma sedikit stress sebab asek kena re-type. *typo*


Housemate aku lagi stress nampaknye sebab internet selowww takleh tengok running man. Dahsyat betol kalau diorang dah layan running man. Gelak tak hengat housemate. Ffffiineee kena start layan running man so that i tak lost masa diorang gelak. *pipah dah start gelak*


Btw, thanks mi atas suggestion anda i dah boleh blogging from phone.


*pipah kedengaran semput dek gelak*

*tak faham nape mesti include pipah dalam entry ni*


Let's do the thing we do wholeheartedly. Thanks SIZ for your gtalk status; heartening.


Hmmm what else?

Esok weekendddd. Jom buat heat exchangerrr! Bos, nantikan kemunculan designku. Harap bersabar dengan saya si budak baru belajar. Again, thanks for believing in me.


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Sunday, January 8, 2012

How can I not adore you?

Tak tak takkk!
Of course la bukan dia ni :P


H is so adorable. Aaaaa~ tolong tolong.



P/s: Babe, this is not the same H please take note :P
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...