Pakar Cantik: March 2012

Saturday, March 31, 2012

Makna bacaan solat



Makna bacaan dalam solat, harap bermanfaat :)
Baca selanjutnya...

Friday, March 30, 2012

Ordinary me

Just finished jogging (mesti bosan gila asek update pasal jogging pada hari Jumaat - tengok tajuk lah :p). I'm about to go home tapi macam malas pulak nak balik. Bukan apa, badan masih basah dengan peluh. Ingat nak beli nasi lemak kerang kat Kedai Makan Ayah De tapi macam segan nak masuk dengan bau peluh macam ni. Tapi apakan daya, itu sudah jadi habit juga rutin hari Jumaat saya :p

Ok lah pasang air-cond so that peluh cepat kering. (tak berapa bersih entry aku kali ni cerita pasal peluh)

How to become an extraordinary me? Semangat seakan lunyai, passion entah ke mana. The road not taken; betul ke jalan yang aku pilih? Masih mencari. Tapi tak tahu cari apa. Cari diri, diri dah ada. Cari semangat yang hilang itu tentulah. Cari identiti mungkin. Or new passion. Or anything I cant find it here.

Need a move. A BIG move perhaps. Tuhan tolong.

Ok lah dah boleh pergi beli nasi lemak kerang.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Friday, March 23, 2012

Friday Fridayyy!

Started my day with these beautiful view. Subhanallah :)






Went jogging early in the morning.
Ate Nasi Dagang yang superb for breakfast.
Had shower, lepak-lepak kat rumah sambil dengar Hitz.fm
Blogging
(Sudah mula bosan)

I don't know what's next.
Hopefully there's something 'cheap' can be done to fill my Friday.
When I write cheap I mean monetary value.
Belum gaji. Dengar-dengar awal April. Tak ke gila? Mac ada 31 hari bersamaan 5 minggu berhari Sabtu - membawa maksud aku kerja 3 kali Sabtu bulan ni (2 minggu lepas, esok dan minggu depan)
I think I need a new job, anyone boleh tolong?
Baca selanjutnya...

Thursday, March 22, 2012

Dream(s)

I love the scenery in this pic. Subhanallah :)

Syazana and I were so comel during our university life. We used to day-dream of living nearby when we get married or always visiting each other with husband and kids; playing volley together, chit-chatting about life; about future, about the good old days. Our conversation (through gtalk) sumpah sweet. You're the best dreaming (berangan) partner. Now I can find no one to day-dreaming like we used to do.

Thanks for the memories :) I wish the dreams will come true. And maybe some day we could again do the night walking; along the beach two by two. Ecehhh. Or let's try hiking or diving or roller-blading. Hihi.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Wednesday, March 21, 2012

24

My birthday's eve

Stayed up late for work

12 midnight reached home

Exhausted but cant sleep thanks to nescafe o peng

I'm (still) struggling to become a better person. A good daughter. A loving sister. An obedient servant (to the Almighty). A well rounded designer. An honest employee. A sincere friend. A tough girl. A grateful person.

Dear you, ah I better dont write it here. Btw, I miss the good old days. I miss you too. You're a part of my life. Thanks for your presence, for making me feel special esp on a day like this. I guess no more birthday wish right on 12 am of 21st March. No more. Maybe it's the best.

Please sleep. Tomorrow ada meeting please dont screw please be prepared.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Tuesday, March 13, 2012

Paradise

When she was just a girl

She expected the world

But it flew away from her reach

So she ran away in her sleep

Dreamed of para-para paradise

Para-para paradise

Every time she close her eyes


Amizah is listening to Paradise by Coldplay. She love the song she set it as ringtone for her Galaxy (Ace je). Unlucky Amizah she still has not received any call since last few days. Kem onnn people, call her! Ask me her number. Huahua gila desperate :p


OK bye.


Tipu je. Tak baik tipu nanti masuk neraka kata simsimi si chatting robot. Apakah robot jua mengerti apa itu neraka? Bila ditanya neraka kat mana dijawabnya belakang kau. Hamboihh kasar kau ye simsimi. Haih dengan robot pon nak berkira. o_O


Maybe I expected the world for now I wanna run away in a sleep. And dream of you. And us.

Let's go sleep people I'm so sleepy. And it's very condusive to sleep now as it's raining; quite heavily. We're in winter again. How can I not adore Kerteh? How can I?

Good nite Kerteh see you tomorrow (InsyaAllah).


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Thursday, March 8, 2012

Hello Malam Minggu

Terasa sedikit kekosongan (perut) kerana belum dinner. Apa sebab tak tahu, telah menjadi malas makan malam ini. Sebenarnya, sebabnya adalah malas. Tak boleh kata tak tahu sebab. Kalau dah kata malas, dah tak boleh tanya kenapa malas sebab malas tu root cause. Dah malas, malas lah nak bagi alasan apa lagi kan? :p

Baiklah, berhenti merepek-repek tak tentu hala.

Esok Jumaat. Biasanya Jumaat best sebab Jumaat cuti. Tapi kadang-kadang cuti pon tak best sebab bosan tiada beraktiviti. Harap-harap esok best. Tak kisah ada aktiviti ke tak yang penting hati mahu jaga supaya esok dan hari-hari mendatang selalu best. Hati juga adalah root cause, FYI.

I nak buat something remarkable in my life this year. Tapi I tak tahu lagi nak buat apa. Mungkin mendaki gunung atau menyelam laut dalam. Atau mungkin kawen..? Tak pon pergi bercuti di obersi (oversea). Errr design Heat Exchanger pon best. Haha we'll see.

(heat exchanger juga remarkable - dasar designer!) :p

Esok nak pergi jogging tepi pantai (hoora hooreyyy) sape nak ikot? Ya Allah, mintak-mintak tak hujan pagi esok. Tolonglah tolonglah. Amiin.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Wednesday, March 7, 2012

Super Random

Assalamu'alaikum w.r.t :)

Sudah seminggu di bulan Mac. 
Benarkah masa boleh terbang? Jika benar, bawaku terbang. Please?

Mahu ke mana Amizah? 
Ke masa depan yang gemilang :))

Life's been tough, I've grown stronger. (I guess)
At least I know I have to (be strong)

The best thing in my life (now) is I'm in love with my job design engineering. Passion keeps me moving. Thanks passion for never let me quit. Be mine forever, will you? (Please say yes)

Sometimes I wonder how can I be so overwhelmed with engineering stuff. Sejak bila entah suka fizik. HAHA :P Tak tak. Bukan suka fizik; suka design. Aaaa apasal design best sangat? Kenapa? Kenapaaaa? :P (alhamdulillah) 

Jadi benarlah kata seseorang; Baiki hubungan kita dengan Allah, Allah akan baiki hubungan kita dengan manusia. It works for me. Thanks Allah :)

Ikhlas sesuatu yang susah. Susah nak faham, susah nak buat. Tapi nikmat ikhlas tu perghhh susah nak describe. See, ikhlas tu susah :P Sedang mencuba sedaya-upaya untuk ikhlas dalam setiap perbuatan. Tahap ikhlas dalam diri tidak begitu membanggakan. Errr bukankah ikhlas itu bukan untuk dibangga-banggakan? Level ikhlas harus up beberapa petala lagi. Semoga dipermudahkan. Amiin :)

Jogging, ke mana anda hilang? Sudah hilang satu nikmat hidup. Akan mencari jogging lagi weekend ini. Tolonglah ketemu :P

Had a discussion with the boss when his phone rang with 'My darling' on the screen. Aww so sweet. I jeles OK! HAHA kidding :P Actually, I really do. Sebenarnya I tak tahu I jeles dengan my boss ke dengan his wife. Huahuahua :P

Jaga hati, jangan mudah berkecil hati. 
Hati fragile; jaga betul-betul. 
Be strong be strong. 
Jangan semua benda disimpan dalam hati, apa guna ada peti simpanan. HAHA :P

Sudah-sudahlah; grow up.
Grow up grow up.
Smile and forget.
Smile and be happy :)
Smile and move on.
Smile smile :))
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...