Pakar Cantik: April 2012

Tuesday, April 17, 2012

Cukup cukuplah

OK I dah mula bosan asyik dengar lagu What Makes You Beautiful by One Direction seperti yang digembar-gemburkan semalam. Maka benarlah kata seseorang "Satu-satunya lagu yang tak akan buat kau rasa bosan dengar seratus lima puluh juta kali adalah al-Quran. Dulu sampai sekarang, still standing."

OK tukar lagu sekarang.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Monday, April 16, 2012

I don't know

... You don't know You're beautiful

That's make you beautiful ...


Pernah dengar lagu ni? What makes you beautiful by One Direction. Sepanjang hari ni kat office I listened to this song. It made my day! Yes, mungkin sebab I perasan cantik bila dengar lagu ni. Hihi.

Tolong ah hafal lagu ni then nyanyi kat I masa nak ngorat I confirm I caer. Tapi kalau hafal Quran dan boleh jadi imam solat I lagi caer sebenarnya. Tambah lagi ciri leadership dan sedikit gentleman serta bukan jambu. Perghh caer hati I mengalir laju-laju. Kikiki :p

Selamat malam sweethearts!

Selamat malam lelaki idaman. Awww!


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Sunday, April 15, 2012

Let's go high!

I wanna go there.
I really wanna go there.

It was my dream since I were a kid.
No, it still my dream.
Still my dream.

Let's not just dreaming,
Let's make it real!

I have to choose
I can't have both

Tuhan tolong.

Ready to fly
HOHOHO!

Baca selanjutnya...

Saturday, April 14, 2012

Plain

My blog is boring and I know that.
I've tried to change the background but I found nothing fancy my eyes nor suit my taste.
So I chose white and black - plain boring yet simple.
Simplicity suits engineer well I guess.


Even though I always claim myself as a designer, I don't do clothing or interior type of design.
What I do is tadaaa..


They said it was a male pressure vessel.
(If you get what they meant)
I do this kind of design but not in this size. I'm still new, not eligible for this range of work (yet). However, I do adore my senior for his work. I'm so moved that one fine day I'll have the opportunity to do this kind of design. Insya Allah. Amiin :)

A long way to go.
Passion still keep me moving.
Thanks for still being there.
I appreciate your stay :)
Baca selanjutnya...

Friday, April 13, 2012

She is lucky

I am lucky
To have the opportunity to still breathing, today (insya Allah tomorrow and the days after today).
Alhamdulillah. Thank you Allah for the gift.

Since I've been living my life solitarily, I'm afraid that one day I might end up leaving alone (if you get what I mean). How pathetic. But who am I to decide when, where and how it will be. May Allah ease. Amiin.




I am lucky
To have the opportunity to see the beauty of His creation. Subhanallah :)

I am lucky
To have known all the people I know because somehow they made who I am (if you get what I mean)

I am lucky
Because He loves me
Always be there for me
Thank you Allah

I guess I have no reason to feel insecure, abandoned
to rebel
to not be grateful
to ask for more (again, if you get what I mean)



***

I tak suka lagu berdua bersatu nyanyian Forteen sebab lirik lagu tu somehow I rasa tak logik

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar

P/S: Tolong jangan terlalu buta boleh tak?

Tolong dan jangan dalam satu ayat menyalahi tatabahasa Melayu; aku tahu itu.
Jika tolong dan jangan salah, ku tak mahu buat ayat yang betul grammarly.

Err apa aku buat neh? Mohon undur diri.
Happy weekend everyone!



Baca selanjutnya...

Saturday, April 7, 2012

On the way

On my way back from home sweet home to Paka. And oh btw I'm not blogging while driving. Gila ke ape?

What a short weekend. Tak puas spend time with family. Sekarang dah tak ada midsem break seminggu boleh bercuti balik kampung - bangun, makan, TV, makan, shopping kadang-kadang, makan tido makan tido. Tolong ah nak cuti seminggu balik kampung nak makan tido makan tido je macam dulu-dulu. Tolong ah tapi taknak amek cuti. Tolong ah tapi taknak MC. Tolong ah.

I'm watching the full moon from the car's window. Beautiful night. I'm sorry I have no opportunity to snap the pic because we're moving fast. I have Mania to catch on Astro Ria. Harap harap sempat. We all taknak semangat sangat berenti untuk snap the full moon. Takut-takut nanti disapa werewolf. Gila ke ape?

Tadi tayar kereta I meletop. Lalu tayar itu pecah dan tidak boleh digunakan lagi. I cool je talipon abah suruh datang. Haha. Nasib baek ada insan berhati mulia sudi singgah dan menolong. Terima kasih, semoga Allah membalas jasa anda. Dan abah tak jadi datang. Kalau abah datang tadi I ingat nak tukar my car with his. In my dreams nak bawak CRV datang Paka dan guna untuk sebulan. CRV tu besar dan tinggi, tahu? Dan I ni sangat opposite. Gila ke apa?

Baru 7 hari di bulan April I sudah hampir pokai. Gila ke apa?

Haruslah tak gila. I'm OK je and my sanity pon OK. All the best for April.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Friday, April 6, 2012

This is no ordinary

Went jogging

Went shopping, celebrating lil sister's straight As in SPM, had fun with family. Today is no ordinary Friday. Thanks, love!


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Monday, April 2, 2012

Semalam, rebel dan keikhlasan..

Semalam memberontak. Rebel sorang-sorang dalam hati. Kesian hati. Hati tak bersalah.

Tapi mungkin jugak salah hati sebab terlalu fragile. Salah hati sebab tak redha. Salah hati jugak sebab tak ikhlas. Ye lah kalau tak redha macam mana nak ikhlas kan? Tak ke?

Syukur Tuhan masih sayang, cepat-cepat sedarkan aku. Tuhan sayang aku, tak mahu hati aku sakit lama-lama. Tuhan sayang aku Dia bukan sedang menghukum. Tuhan sayang aku sebab itu Dia menguji. Tuhan sayang aku, cuma aku perlu redha. Susah nak ikhlas kalau tak redha.

Sebab ikhlas itu susah, lagi susah dari jawab exam. Lagi susah dari design pressure vessel atau heat exchanger. Lagi susah dari jadi engineer. Sebab kalau dah ikhlas semua jadi senang.

Pesanan untuk semua, jagalah hati. Berhati-hatilah menjaga hati. Kerana pokok pangkal segala kisah bermula dari hati.

Hari ini lebih baik sebab tersedarkan oleh teguran seorang kawan semalam. Terima kasih kawan!

"Jangan bandingkan kita dengan orang yang lebih dari kita, kelak kita takkan pernah berpuas hati dengan apa yang kita ada. Bandingkan dengan orang yang kurang dari kita kerana kita akan lebih menghargai setiap yang kita ada." Bersyukurlah ;)


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...