Ibu Gojes: January 2012

Thursday, January 26, 2012

Gold Digger

Honestly, I'm not happy with my life now.

Money can't buy happiness but money is everything.

Everything.

Ermmm. Is it normal to cry over something like "Aku xde duettt T_T"

Makin tua makin menjadi-jadi perangai, bukan makin matang. Haishhh!

Every month I struggle to save some of my salary for the so called masa depan yang gemilang.

Struggle ok!

Thus I think I need to mary a billionaire for the same reason Maya Karin did in Pisau Cukur.

Me myself taknak jadi billionaire sebab I believe it's not easy. Nak jadi thousandaire pun susahhh. HAHA.

Unless I hit the jackpot. Harap2 Jack terlupa bawak balik his pot or left it somewhere I can easily hit. HAHA kuasa dua.


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Friday, January 20, 2012

Balik kampung oiiii

I'm waiting for a friend. Inilah satu-satunya landmark yang diberikan. Sebbbaekk tepi jalan je tak kene masuk mana- mana lorong yang I tak familiar.


Hujan rahmat di pagi Jumaat yang barakah. Rajin-rajinlah berdoa mudah-mudahan mustajab :)


Kepada yang balik kampung untuk beraya (eceh perasan chinese pulakk), especially me and my housemates, safe journey everyone!


Kawan I ni kannnn.. Kate 10 minit tapi I dah habes 1 entry pon tak sampai-sampai lagi. Haaha. Short entry je pon~ :p


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Repekan di tengah malam

Im struggling to sleep.

Mata sudah pedih terkebil-kebil dari tadi cuba tidur tapi tetap tak mahu lena.

Oh patutlah lunch tadi minum nescafe o pengg. Yes you read me right. Tengah hari tadi tapi efeknya masih kuat. Fuhhh bilakah kesannya akan hilang? In the meanwhile, i akan merepek di sini. HAHA.


Esok balik kampung yeay yeay. Cuti seminggu yeay yeayyyyy. Kerja dah siap yeayy yeayyy buleh bergembira tanpa ragu yeayy yeayyyy. Buleh bercuti tanpa gangguan yeay yeayyyy. Buleh makan best besttt yeayy yeayyy. Mak masak sedappppp yeay yeayy.


Ok, annoying. HAHA.


Tiba-tiba teringat pepatah pasal kambing dan harimau dalam previous previous entry, dah lupa pulak tajuk dia apa. Tapi yang I ingat I kat tepi pantai masa tuhh. Ahhha! Luahan tepi pantai. Bingggggo!


OK. So kenapa dengan pepatah Melayu pasal kambing dan harimau tersebut?


"Masuk kandang kambing mengembek masuk kandang harimau mengaum".


Kesian kat kambing. Kambing masuk kandang harimau kambing kena baham, harimau masuk kandang kambing pun kambing kena baham. Tak adil sungguh pepatah ini. HAHA :P


Tadi tengok cite hindustan kat B4U; Hum Tum Aur Ghost. I bukanlah nak buat summary or sinopsis cerita kat sini. Cumanya ada part kelakar luar cerita yang berlaku tadi. Tengah syok layan hindustan tiba-tiba housemate I join sekali tengok TV.

Si gadis yang tak tahu hujung pangkal cerita lalu bertanya "Dia boleh nampak hantu ke?"

Then I replied "Aah".

"Dia nampak muka hantu yang buruk ke?"

"Tak lah. Hantu Melayu je muka buruk".


Hahaha kami gelak. Sebab vampire hot kot~ Kalau tak layan series The Vampire Diaries memang lah tak tahu puntianak itu hensem jugak gojess. Haha. Kelakar gila cerita Puntianak Kampung Batu yang Erra Fazira, Didie Alias ngan Rozita Che Wan jadi puntianak. Serius kelakar bila compare dengan TVD. Serius pecah perut. Tapi nasib baek tak terburai isi perut. HAHA.


My DAK dah upgrade jadi MPV sebab selalu angkut 8 orang awok design pegi lunch. Gilalah bole muat 6 orang kat seat belakang. Dah lah my DAK lowered. Habeslah kalau abah I tahu. Tapi abah cool je kot kalau tahu 3 penumpang extra itulah bayi dalam kandungan.HEHE.

Bos I sudah kelihatan sakit kepala memikirkan masa depan apabila mereka cuti bersalin nanti. Dahsyatlah diorang. Macam mana bole planning pregnant beramai-ramai. Total ibu mengandung dalam department adalah 5/8. Dan balance 3 orang yang tak mengandung adalah perempuan single. Winter musim mengawan agaknya. Haha :p


Cukup-cukuplah merepek-repek tengah-tengah malam ni. Ayat bahasa melayu salah sebab ada lebih dua kata ganda dalam satu ayat. Marahlah cikgu shah kalau baca entry ni. Nasib baiklah dia tak baca (I assume).

Kena cuba tidur dengan lebih gigih lagi.

Selamat malam hari yang penattt :)


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Wednesday, January 18, 2012

Sambungan Entry

Hahahampehhh tak sempat abeskan entry dah terpublish post. Malas nak on laptop, update dari hp pon boleh~ That's whylah terpublish post tanpa disedari. Hahahampehhh!


Lalu dah takde mood nak buat karangan. Tadi tu gambar I snap pagi tadi sebelum bertolak ke tempat pekerjaanku. Tembam I know. It's ok tembam pun sebab tadi diorang puji I cantik. Hehe :)


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah pemilik sekalian alam. I tak layak mendapat pujian sebab segalanya milik Allah. Terima kasih ya Allah bagi pinjam. Terima kasih ya Allah masih beri peluang untukku bernafas, menumpang kasih di perantauan. Terima kasih ya Allah jadikan aku seorang yang lebih kuat. Terima kasih ya Allah permudahkan hari ini. InsyaAllah, hari-hari mendatang juga semoga dipermudahkan. Amiin :)


Bahagia letaknya di hati; maka jagalah hati. Berhati-hati menjaga hati :))


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Today

Walaupun I'm pretty sure that there is no need for an update,


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Monday, January 16, 2012

Luahan tepi pantai

Is it me to blame?

What did I do so wrong?


So it's true; that pepatah Melayu.

All kindness done in the past vanish because of one 'tiny evil'.

I've tried to prove that wrong but I found no supporting event. So I guess it really is not wrong.

Sad to admit that.


I feel like I don't belong here. I don't really know what have I built in these 8 months period; whether it is a bridge or a thick wall.


Analysing my innerself I believe it's not a bridge. And why did I built that wall?


It's hard to not be yourself to please others. And I'm kinda tired of it.


Masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang harimau mengaum. I know what this pepatah mean, I know very well. Logically speaking, how can that kambing mengaum like harimau does? That kambing might be able to mengaum but of course kambing is kambing will never sound like harimau.


Please note that I'm neither kambing nor harimau :p


To someone who 'might' concern; I'm sick of you. Sick like I might resign if I'm thinking like a coward or like someone with no vission (ececehhh). I have dignity, I have my ego. I'll stay until I get what I want. I promise myself to stay strong, to shine brighter. You're not that 'massive' I would give up my ambition/future. I'll stay strong so you watch out.


It's already maghrib and I should get going.


Enjoy your dinner everyone!


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Saturday, January 14, 2012

Saturday

My Saturday so far.

Malas gila nak buat keje sbb it's winterrrrr!

I jeles betul kawan-kawan opis pakat pregnant beramai-ramai. Nnt diorang cuti bersalin i takde gengg.

Kena kawen cepat-cepat ni, sempat lg kejar masuk pakatan sama-sama. Hikhikkk :p


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Friday, January 13, 2012

Winter oiii

It's Friday and it's gloomy. It's snowing raining too. Coldness is killing me (my eyes). Not a good sign for a designer. Eceh ayat mesti taknak kalah. Katakan taknak! Merokok membahayakan kesihatan. Waaahh sempat iklan lagi tuuu. Ahak!


Kata tak suka touch screen tapi why oh why beli hp ts (touch screen - ceh shortform kononnyeee). To be honest, i tak excited pon pakai hp baru. Zaman itu sudah berlalu oh adakah itu maknanya saya sudah tidak muda remaja lagi? Oh plis, i'm young at heart :p


I tak berapa sure why did I purchase this hp at the first place. Im not a gadget freak nor IT savvy. Sebab trend kah? Nak kata keperluan tak sangat (sekarang). Tapi in case of emergency I think this hp can be helpful. More to kehendak saya agak. *habeslah tunggang-langgang tatabahasa dan grammar*


Esok kerja; another short weekend. Have fun people!


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Thursday, January 12, 2012

Touchyyy

Ceh tajuk entah pape.


Saje nk kabo aku x suke touch screen sebab sokmo typo.

Nak angkat phone mase drive pun tak yakin. Nak sms lagiiiila tak yakin. Siap berenti tepi jalan lagi uollsss! Tapi bagus la tu kannn. Hihi.


Saje je testing blogging dari phone. Not baddd. Cuma sedikit stress sebab asek kena re-type. *typo*


Housemate aku lagi stress nampaknye sebab internet selowww takleh tengok running man. Dahsyat betol kalau diorang dah layan running man. Gelak tak hengat housemate. Ffffiineee kena start layan running man so that i tak lost masa diorang gelak. *pipah dah start gelak*


Btw, thanks mi atas suggestion anda i dah boleh blogging from phone.


*pipah kedengaran semput dek gelak*

*tak faham nape mesti include pipah dalam entry ni*


Let's do the thing we do wholeheartedly. Thanks SIZ for your gtalk status; heartening.


Hmmm what else?

Esok weekendddd. Jom buat heat exchangerrr! Bos, nantikan kemunculan designku. Harap bersabar dengan saya si budak baru belajar. Again, thanks for believing in me.


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Sunday, January 8, 2012

How can I not adore you?

Tak tak takkk!
Of course la bukan dia ni :P


H is so adorable. Aaaaa~ tolong tolong.



P/s: Babe, this is not the same H please take note :P
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...