Ibu Gojes: September 2012

Saturday, September 29, 2012

tulis-tulis

Macam cannot sleep. Mungkin petang tadi dah tidur makanya susah tidur malam. Padahal tidur sekejap je, sambil-sambil tengok KL Gangster kat Astro Citra (kot) tadi. Eh macam mana boleh tertidur tengok Aaron Aziz ni.. kata minat..? Sebenarnya tidur sambil tengok TV tu hobi I. Takleh nak salahkan Aaron Aziz. Eh tetibe pulak haha :p

Oklah kena paksa jugak tidur ni. Kang terlajak; esok dah lah kerja, hari Sabtu pulak tuh.

Nitenite!

Published with Blogger-droid v2.0.9
Baca selanjutnya...

Friday, September 28, 2012

Sudden Friday

Well, it's Friday again. Suddenly it's Friday. You got what I mean?
Yeah, time flies like a bee. OK tipu. Tak tahu apa motif tulis masa terbang macam lebah. Mungkin sebab lebah ada sengat; walaupun lebah itu kecik, sekali kena sengat sakit la ohhoi. Macam masa, masa terus berjalan, kalau tak guna masa betul-betul mungkin kena 'sengat'. I mean, entah tak reti nak explain but I believe it has something to do with procrastination. Tengah-tengah malam cerita pasal lebah kau kenapa?

Tiba-tiba sahaja sudah hilang apa yang ingin ditulis tadi. *sigh*

Since I'm listening to Muara Hati by Hafiz and Dato' Siti (repeatedly), I'll write about the famous Adam & Hawa. This Adam Mukhriz got nothing to do with Adam Levine sebab Adam Mukhriz (Am) don't sing, he's a pilot. Adam Levine selalu nyanyi lagu yang jadi ringtone telepon saya. Nampak tak kat situ? Adam Levine nyanyi lagu ringtone saya~~! HAHA :P

Eh keluar topik pulak. Alang-alang dah keluar topik, keluar terus lah :P

Oh ya! Aktiviti menjogging di pagi Jumaat tidak menjadi sejak minggu lepas sebab errr malas seperti biasa. Mungkin sebab berat tak naik maka takde pressure lalu tidak bersungguh-sungguh. Kena ada sebab solid baru nak buat. Dasar pemalas!

Btw, I minat Aaron Aziz. Bukan sebab dia good-looking tapi sebab dia pandai berlakon. His acting sangat adorable. Lagi-lagi berlakon jadi Adam Mukhriz. Fuhhh boleh caerrr. HAHA ngade!

Esok I keje lagi. Sebab bulan ni ada 5 minggu. Sebab kerja Sabtu, I dapati produktiviti I menurun. Rugi je kan, keje tapi tak produktif. Tolonglah, I bukan robot, bukan juga supergirl. I gadis biasa yang bekerja sebagai engineer. Keje engineer best, tapi keje Sabtu suck. Like I said in previous-previous entry, it sucks life.

Sebab esok keje, maka I kene berenti menaep lalu pergi tidur. Selamat malam semua. Have a good weekend!
Baca selanjutnya...

Friday, September 21, 2012

Lupakan cerita ingatan

Eh suddenly it's Friday; again. Tak cukup dengan laptop, sambung di telepon pula. Adakah ini sejenis ketagihan?

Looking forward to a jogging tomorrow morning, insya Allah. I miss the breath taking scenery at the beach. It's been more than two months since my last visit. Perut pon sudah boncit. Eh tetibeee!

I'm listening to hitz fm now since there's nothing interesting to watch on TV. Heard some lyrics from an unknown song: I need a doctor to bring me to life or something like that. It's not the doctor who save you (us); it's HIM.

Everything is possible with HIS will. Kalau Allah tak izin, kentut pon tak boleh. Lihatlah betapa banyaknya nikmat Allah. Tak terhitung.

Maka nikmat mana yang kamu dustakan?

Surah Al-Rahman, Verse 13: Which then of the bounties of your Lord will you deny?

Baca selanjutnya...

Thursday, September 20, 2012

Ingat lagi

Haha apa-apa je lah post title ko Jahhh!
Janji aku masih ingat aku ada blog.

Walaupun handsome, tapi kalau (dot dot dot)
Hmm takpelah, lain kali mungkin?

Look, I have something called belief and I believe in my belief; strongly. You got what I'm saying? No? No worries, tak penting pon sebab kadang-kadang ayat sengaja diputar-belitkan dengan tujuan mengelirukan :P

***

Gosh why is being an engineer is so stressful? I mean too much pressure. Lagi-lagi when I am a pressure vessel designer. Omaiii!

Sometimes I love Thursday but some other times I don't like Thursday. Sebab sometimes I need to be an engineer cum clerk. Yeah you can say clerk je pon! Clerk kat tempat kerja I busy mengalahkan PM. That's why sometimes on Thursday I have to be an extra so that we can meet our target.

Bosan lah cerita ofis masuk blog.

***

Someone handsome called me, said sorry for not replying my SMS a month ago. Wow, how can you remember not replying an SMS a month later? Impressed! HAHA. Then suddenly SMS mintak upah for doing something that he is responsible for. Saje mengayat la tuh! Lastly, he ended conversation (SMS) with a simple K. Did I pissed him off? I'm good at that I guess. HAHA bravo! :P

Eh bateri dah nak habes. Mintak diri dulu.

Be safe everyone! :)

Baca selanjutnya...

Wednesday, September 19, 2012

Ingat banyak sikit.

Hi all; Assalamualaikum w.r.t; peace be upon you :)

Malam ni saya bertandang ke sini lagi. Ingatan makin kuat nampaknya. Alhamdulillah :)

Tak ada apa sangat nak dibebelkan malam ni sebab mata dah mengantuk. Tapi demi ingatan pada blog yang kuat, digagahi jua jari-jemari ini menaip (walaupun sebenarnya tak perlu).

Sebelum tidur marilah bermuhasabah diri. Apa yang telah dilakukan siang tadi; adakah berprestasi cemerlang, baik, memuaskan atau perlu diperbaiki? Anda tanya, anda jawab. Selamat malam :)

Semoga hari esok lebih baik dari hari ini dan hari-hari sebelumnya.

Baca selanjutnya...

Ingat sikit-sikit.

Hi all, Assalamu'alaikum w.r.t.. :)

Hari ini saya sudah ingat. Saya tidak lupa lagi akan kewujudan blog ini lantas saya mula menaip pada waktu senggang. Maksud saya di sini ialah pada waktu makan tengah hari. Telah menjadi kebiasaan tidak memakan pada waktu makan tengah hari kerana telah bersarapan berat pada waktu minum pagi. Nasi lemak, nasi minyak, nasi dagang o maiii minum pagi macam kenduri. HAHA. Kerana sayangkan badan, saya tidak memakan tengah hari. Cukup makan kurma dan air mineral buat alas perut. Kerana perut gastrik banyak songeh maka perlu sentiasa berisi. Jangan diisi angin sudah, makin banyak songehnya nanti. Err isi lainnya lain kali kita cerita (padahal tak perlu).

Kenapakah saya semakin cerewet? Cukup stress dengan diri sendiri. Jangan jadi perfectionist sangat boleh tak? Errr memang tak akan perfect pun kan..? Sudah lah. Jangan stress nanti berkedut. Kang ramai pulak yang menegur. Aku tak tahu la apa yang lain dengan muka aku sikit-sikit orang tegur kata nampak lain la. Padahal aku pakai eyeliner jeeeee. HAHA. Dramatik sangat ke muka kalau letak eyeliner? Omaiii!

OKlah sudah pukul 2 saya berangkat dulu.

Tata everyone, be safe! ;)




Baca selanjutnya...

Tuesday, September 18, 2012

Lupa lagi

Hi all; Assalamualaikum w.r.t :)

I'm still at office, waiting for rain to stop. It's quite a routine for the cloud to pour its contents these evenings. Wet evenings for us in Pantai Timur. Hehe.

Goshhh dah tak tahu nak tulis apa!

Since I'm a designer, I decided (just now) to design my own house because I'm not very happy with the design of my new office. I selalu tertanya-tanya apakah motif mereka mereka (mendesign) bangunan ini sebegini rupa? Susahlah kalau sudah menjadi designer lalu cerewet pula. HAHA.

I want a not-too-big house because I suspect I will not have enough time to do the 'kemas-kemas rumah' consistently. Or should I have a big house and give up my engineer work and become a full-time house wife? Errr lambat lagi, tak payah bazir ruang otak buat semak je banyak fikir. KAHKAH :P

Semalam pasal apa entah dua orang bertanya soalan berunsurkan peribadi yang sama yang buat I pelik lalu masih terngiang-ngiang soalannya hari ini. Dua orang yang berlainan di tempat yang berbeza pada masa yang tak sama.

"Baru bertunang ke?" Apakah muka aku sangat bahagia semalam lalu menunjukkan ciri-ciri orang baru bertunang? Apakah itu, aku tidak mengerti sebab aku sebenarnya biasa-biasa sahaja semalam. OKlah, aku mengaku, semalam muka aku lain sikit sebab aku pakai eyeliner. Hello, eyeliner jeeee! Belum lagi pakai bulu mata macam Cik Ta. Haa kalau pakai bulu mata silap-silap mereka tuduh aku pergi kahwin tidak ajak. I mean kawen senyap-senyap tak jemput orang datang kenduri, harap maklum.

Ish lambat pulak hujan ni nak berenti. Aku macam dah tiada idea nak tulis ni. Bos baru je balik. Lalu depan bilik (office) aku pastu tercegat macam nak cakap sesuatu. Lepas tu blah macam tu je. Buat aku kaget seketika. Lalu aku melambai supaya tak nampak awkward sangat. Bukankah lambai bos balik kerja tu nampak semacam ke? HAHA abaikan.

Harap-harap lepas ni ingatan aku makin kuat, selalu ingat akan kewujudan blog ini. Kadang-kadang macam kasihan sebab selalu dianaktirikan.

Eh hujan dah berenti, perlu ambil kesempatan ini untuk pulang ke rumah. Babai everibodi, take care!
Baca selanjutnya...

Saturday, September 1, 2012

Cool la sangat!

(Eceh. Cool lah sangattt!)

Nak dipendekkan cerita (intro pon dah nak pendek nampak sangat pemalas), ada seorang gadis cool pergi open house sorang-sorang. HAHA kisah ni kena record dalam blog sebab ini pencapaian terbaik beliau sebagai gadis cool.

Awal-awal lagi beliau dah janji nak pergi dengan sorang kawan tapi last minit kensel. Sebab beliau sangat emosi terhadap tindakan kawan tersebut, maka keluarlah status facebook yang berbunyi: Kalau rasa tak boleh, jangan janji. Aku allergic tahu tak? Wah, bold tu. Emosi sangat kau jahhh! Jangan dibuat main dengan orang allergic, kesian dia tauu. Walaupun cool, allergic tetap allergic. HAHA.

Sebab taknak pergi sorang-sorang, habis nombor telepon kenalan berdekatan yang didail/ mesej/ wassap untuk diajak sebagai teman. Tapi nasib tak menyebelahi beliau semua orang taknak pergi/ ada hal/ dll (dan lain-lain). Dah otw ke rumah dituju pun sempat lagi telepon mengharapkan belas kasihan kawan. HAHA kesian sangat ko jahh! Tapi apakan daya, mungkin dah tersurat beliau kena pergi sorang-sorang, maka beliau pasrah.Sorang-sorang lah ko jahh, macam biasa ;p

Sampai je destinasi, tuan rumah tanya, kenapa lewat sangat sampai?
Beliau dengan selamba jawab: "Saya dari pagi lagi duk fikir-fikir nak datang ke tak, sebab tu lewat. Nasib baik jugak lah sampai ni". Jujur sangat kau jahhh! Next time cover line sket. Dah la itu rumah bos. Behave, behave! :P

Sebab beliau pergi sorang-sorang, mana-mana yang kenal sebuk tanya: Sorang ke? Haish stress nak makan pon tak senang. Tahulah you all pergi ngan family bawak anak bini. Grrrr! Takpe, next year beliau datang berdua. Tengoklah nanti~ haha! ;p

Maka tamat sudah cerita beliau.

Dan aku pon nak pergi tido. Semoga impian beliau untuk berdua menghadiri open house tahun depan akan menjadi kenyataan. Amiin :)

Baca selanjutnya...

Rambling

Suddenly I'm not sleepy.

Banyaknya dosa
Taubatnya malas.

Kata nak masuk syurga
Tapi mana usahanya?

Sedih.

Rindu Ramadhan.

Puasa bulan syawal sangat menguji iman.

Kata dah maafkan tapi kenapa masih disebut, masih sakit hati?

Jangan sombong sbb tu perangai iblis. Iblis sombong pada nabi Adam. Perangai buruk jangan diikut.

Semacam annoying jugak lah typing an entry from phone.

I need to sleep. Nitenite! :)

Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...