Pakar Cantik: April 2013

Monday, April 22, 2013

Sabar boleh tak?

Kenapa selalu nak cepat?
Apa kau ingat kau sedang berlumba?
Allergic sangat ke dengan menunggu?

Sebab Allah tahu kau perlu belajar menunggu; lalu dia menguji.
Kuatkan kesabaranku, kerana aku tidak betah menunggu terlalu lama.

Jadikan aku hamba yang sabar menunggu.
Jadikan aku hamba yang enjoy menanti.

Kerana sabar itu indah.
Kerana menanti itu sebenarnya manis.

***

Insecurity.
Uncertainty.

Sebab apa yang ada sekarang belum tentu secure.
Sebab masa depan itu sendiri bukannya pasti.

Just LIVE.
Have faith; He knows BEST :)

Sesungguhnya, Redha adalah penawar terbaik.

Baca selanjutnya...

Thursday, April 11, 2013

Apa guna makan kalau takde mood?

*Sengal*

Lanjutan kisah apa guna senyum kalau takde mood.

Mood bukan benda yang boleh dibuat main.

Takde mood; bahaya. Boleh menjerumus kepada ketidak-ikhlasan. Kalau tak ikhlas takde guna buat kerja. (Apa guna kerja kalau tak ikhlas?)

Jadi silakan boost your mood seperti yang dinyatakan dalam entri terdahulu. Jom cari video kelakar untuk digelakkan :D

Baca selanjutnya...

Tuesday, April 9, 2013

Perihal panas

Cuaca sekarang fuhhh panasnya tak tertanggung. Pasang kipas siap dua bijik sekali pasang. Kalau mandi pon macam tak berbaloi sebab suhu air pili menyamai suhu bilik.

Kalau musim hujan hari tu takut nak mandi sebab sejuk sangat sampai menggigil. Selalu cakap rindu matahari; selalu tanya bila la matahari nak keluar ni...?

Sekarang rindu musim hujan pulak. Selalu cakap rindu cuaca sejuk; bila la hujan nak turun ni...?

Manusia. Susah nak bersyukur. Payah nak redha. Asyik merungut je. Panas tak kena sejuk pon tak kena.

Tapi satu advantage penting yg aku nampak dr musim panas ni ialah rumput kering sendiri so tak payah potong rumput bulan ni. HEHE.

Tapi, sebab kering sangat rumput mudah terbakar. Ada beberapa padang terbiar dan semak samun terbakar di beberapa kawasan.

Harap hujan turun.
Kesian pokok-pokok buruk warna.

Baca selanjutnya...

Thursday, April 4, 2013

Sepanjang hayat

Selalu dengar orang kata: Kita kena cari calon suami/isteri yang tepat sebab kita akan hidup dengan dia sepanjang hayat.

Tapi,

Yang ini, pertama kali aku dengar.
*Sentap*





Baca selanjutnya...

Tuesday, April 2, 2013

Kesian dia

Perlu dirawat ni..
HAHA

Baca selanjutnya...

Monday, April 1, 2013

Makan sambil belajar

C for Cow
G for Giraffe
W for Woodpecker
P for Parrot
R for Rabbit
T for Tiger

Good excuse, though!

Take care of your teeth, kids! :)

Much love,
Me.

Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...