Ibu Gojes: June 2013

Thursday, June 27, 2013

Tentang sesuatu yang tak perlu difahamkan..

Aku sangat kepingin menulis. Dalam minda aku ni, banyak perkara yang berlegar-legar. Mungkin sebab tiada hala tuju, maka perkara dalam minda kekal dalam minda.

Mungkin, Allah takdirkan tempat 'mereka' hanyalah dalam sana.

Mungkin, apabila dikeluarkan, 'mereka' memudaratkan.

Mungkin, Allah mahu 'tulisan minda' aku ini hanyalah untuk Dia.

Mungkin juga, menulis itu sudah bukan passion bagi aku. Entahlah.

Tapi aku rindu menulis.

Kadang-kadang, kita tak perlu faham pun. Kita hanya perlu terus melangkah. Walau langkah itu berat, perjalanan mesti diteruskan.

Baca selanjutnya...

Thursday, June 20, 2013

This is hilarious, dude!

Only in Kelantan. Happy laughing, Kelantanese!

Baca selanjutnya...

Wednesday, June 19, 2013

Write me letter(s)

Write me a letter,
Place it in my book,
Or put it under the wiper,
Or post it to my office.

Write me a letter,
Tell me "I miss you",
Tell me "I love you".

Write me a letter,
That will make my day.

Write me a letter; write with your heart.

P/S: Even SMS is fading now (slowly).

Baca selanjutnya...

Thursday, June 13, 2013

Senyum

*insert smiley here*
*fake a smile*
*smile*

Tetap kena senyum.
Sebab, dalam hati ni (tangan di dada), orang lain tak perlu tahu.

Senyumlah,
Mudah-mudahan nanti hati boleh synchronize dengan bibir..
Bukan hanya untuk senyum,
Tapi untuk redha dan syukur juga..

Bibir ni sudah banyak kali tidak jujur
Katanya "I'm OK", "It's OK, I can take it", bla bla bla (seumpamanya)
Walhal dalam hati katanya lain.

Dalam hati ni (tangan di dada),
Tuhan je tahu
Sebab kadang-kadang otak tak dapat tafsir apa kata hati.
Dari sekecil-kecil zarah hingga sebesar-besar gajah,
Hanya Dia yang tahu.

Didik hati untuk redha
Didik hati untuk syukur
Didik hati untuk senyum;

Berlapang dada.

Smile, even it's a fake;
Smile, until you forget the tears.


Baca selanjutnya...

Monday, June 3, 2013

What am I doing?

Sebagai seorang lone-ranger, saya semacam sudah penat melalui jalan yang berliku-liku dari Paka-Bachok ke Bachok-Paka. Bosan taww drive sorang-sorang. Kalau ada driver kan bestt ehem ehemm!

I dont know why but I always have this question in my head along the way; "What am I doing here?" (which obviously I was driving). Hambek kau Jah, sampai tahap itu kau bosan. 2 years; every fortnight. Gila kau tak bosan..?!

Oil and gas industry kat Kelantan bila nak berkembang maju agaknya? I nak balik kerja kat Kelantan lah! I dah bosan jadi perantau.

Hmm.. Kalau bukan O&G agak-agak nak tak?
Kalau dah bosan tahap kronik macam ni aku sapu je... (kot). Eh?

Jah nak duk umah je jaga anak-anak macam puan chika (plural ye Jah?). Ehem ehem!

Suka berehem-ehem sejak satu dua entri kebelakangan ini. Penambah perisa agaknya :p

Sudahlah, pergi tidur.

Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...