The reminder | Pakar Cantik

Sunday, January 5, 2014

The reminder

Assalamu'alaikum w.r.t..

Long time no bloggingI've been a busy bee lately - a lame excuse for not updating blog. I was lazy actually; and not to forget, writer's block attack. Plus, the laptop I'm using now is not 's' friendly. Gosh it's annoying when I have to ctrl+v everytime 's' involved in my writing. Can you imagine how many times I've to do that ctrl+v thingy just to finish a simple sentence?

so I will try to avoid any s in my writing, if possible. I apologize for inconveniences caused. Why so many words with 's' in my head now? I think I'm gonna replace 's' with 'z'. Wahhh giteewww. Merazalahh!

And why zuddenly enter key iz not working? Korang buat pakatan eh taknak bagi I merapu..? Kemon keyboard, bagi la can I lepaz gian nak merapu ni.. Azyek buat karangan dalam hati je, mana beztt. OMG kena guna zpacebar untuk mazuk perenggan baru..?

OK, redho. Zpacebar pon zpacebar lah.

Dah tu, rajin pulak buat karangan banyak perenggan. Dah la zatu perenggan zatu ayat. Jeng ahh!

Memandangkan macam bezt je tekan zpacebar lama-lama, zatu lagi perenggan dengan hanya zatu ayat. 
AHAHAHA! <-- ini bukan ayat

OK, zudah-zudahlah. Merapu banyak-banyak tak datangkan untung pon. Zo, marilah menuliz cerita berfaedah. Ceritanya begini,

Kawan-kawan I datang dari Kerteh melawat I kat zini zebab terlalu rindukan I! Zoooo zweeet I terharuuu zangat2 zampai termenangez dalam hati. OK itu macam over zket tapi takpe, I bagi can dekat I lepaz gian.


Mereka yang rindukan I
Dan zekarang, I pulak yang rindu mereka

I memang zengaja blurrkan gambar mereka zebab mereka pemalu. Ihikzz! Harap mereka tak marah gambar mereka muncul dalam Hey Mixa! :)

Gambar terzebut diambil zemaza beratur menunggu giliran untuk menyelamatkan dunia berzama Optimuz Prime dan rakan-rakannya. Ewaahh ziap beratur panjang nak zelamatkan dunia.. mulia zungguh penduduk Bumi zanggup bergadai nyawa berperang dengan robot. HAHA hiperbola zangat ko Jahh! Beratur nak naik Evac di Tranzformerz the Ride. Teka kat mana..? UZZ! HAHA zorry, blame the keyboard!!

Tapi tapi tapi...

Bukan cerita UZZ yang Kak Jah nak kongzi hari ni. Kak Jah dah kekurangan enzim kezabaran dah ni, dah tak berapa nak layan keyboard tak peramah ni.

Jadi, kita teruz ke point utama;

The Reminder 

sabda Rasulullah s.a.w, 

"Orang yang membaca 1 HURUF dari kitabullah maka baginya 1 KEBAIKAN & setiap KEBAIKAN setara dengan 10 KALI lipatnya. Aku tidak mengatakan alif laam miim satu huruf akan tetapi alif satu huruf, laam satu huruf & miim satu huruf" [HR. Tirmidzi]

"RAJIN-RAJIN BACA AL-QURAN"

sesungguhnya Al-Quran memberi petunjuk ke jalan yang benar dan diredhai...

From Kerteh with love
The sweetest reminder 

Thanks for the visit. You're the sweetest friends on earth! I love you and you know it ;) Looking forward for next meeting/hangout!

Zehingga berjumpa lagi di lain kerajinan. I akhiri kerajinan I memblog harini dengan menekan butang publizh.

Wassalam..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...