Pengalaman Pertama | Pakar Cantik

Saturday, May 30, 2009

Pengalaman Pertama

Semuanya baru bermula 30 Mei 2009.

Rumah Baru

Kami berlapan (bakal engineer yang berkaliber - Aku, Mokte, Eija kecik, Aziah, Zeela, Fatin Alias, Piah and Anis Nadiah) menyewa sebuah rumah yg terletak di Taman Seri Bayu, Paka, Kerteh, Terengganu.

Rumah tu kat tepi pantai; kedengaran best tp kami sume masih belom sempat menyerang pantai tersebut. Encik pantai, sila tunggu weekend ni ye, kami akan serbu awak. (harap-harap tiada encik jellyfish kat sane)

Tuan rumah sewa tu kata rumah tu fully furnished. tp agak hampeh sbb xde mesin basuh+kipas. (waduh2, agak demand awekss engineer yg cun-melecun neh!)

haruslah demand, rm800 kot sebulan~

dah la 2 hari xde air sbb tangki kehabisan air. maka meranalah kami mencari sumber air utk mandi dan stesen minyak Petronas menjadi sasaran utama kami. thanks ya encik stesen minyak petronas!

tp ade manusia yg jeles dgn kami.. pandang kami cam penjenayah air plak. tak puas hatilah tu kami mandi free kt stesen minyak Petronas :P

naseb baek ade rumah cik Maye and kawan2 intern yg tinggal kat kerteh. kami menumpang mandi di sane. thanks ye cik Maye n eQin & thegang~

naseb baek jugak 1st day intern tu dh ade air.. kalo x, mahu pengsan satu ofis. eh, bukan. satu kerteh since kami ber8 intern kat laen2 company serata plant-plant yg ade kt kerteh ni. keskeskes :P


Kerja Baru

aku ade kerja baru bermula 1 jun 2009 sampai 8 januari 2010; as an intern at Company M. blaja bekerja sebagai seorang design engineer yg berkaliber. agak seronok and i like it! :D
mudah-mudahan aku dpt manfaatkan 8 bulan bt internship kt Company M ni dan bile abes intern nnt bolelah berlagak cam seorang design engineer.
cam poyo jek tp aku betol-betol berharap aku dpt timba sebanyak mungkin ilmu+pengalaman sepanjang berinternship kat Company M ni..
walaupon aku agak jeles tgk housemates pakai coverall, aku yakin mereka lebih jeles tgk aku pegi keje bawak laptop. design engineer in action. hoho. mmg agak poyo tp korang pon jeles kan? keskeskes :P
Officemate Baru
walhal ni first time dpt officemate. keskeskes. diorang ok, sempoi jek. pakai jeans pon boleh taw dtg keje.. kak sheera aka proposal engineer kat Company M byk ajar aku pasal design engineering ni since before ni dia keja as a design engineer. thanks ya kak sheera.
aku belom jumpe big boss lg sbb dia bz jek manjang. arini (3rd june) baru bos masuk ofis. tp since dia tu bz, aku hold dululah jumpe dia. aku update blog. bertuah punye mizah~! hakhakhak :P
ok lah, aku dah malas nk menaep. mungkin sbb writing skills aku maken berkurang. ditelan kesibukan mungkin.
wah3, entry kali ni dipenuhi ayat-ayat poyo. bravo!

8 comments:

  1. best nmpak...~~
    takecare

    ReplyDelete
  2. lols cik mizah kite... dah mula berintenshp ke.... patut lol lama menyepi... aish...
    btw, moga mnjadi seorang pekerja berdedikasi n selamat menempuh cabaran baru yer mizah!

    ReplyDelete
  3. to syazana: hihi. best jgk la. hrp2 awak pon best jgk intern kat miri. jgn rindu saya, ok!
    u too, take care!

    ReplyDelete
  4. to nabihah: yeap, dah stat intern. thanks for the wish!

    ReplyDelete
  5. Psst..pesanan dari Encik Jellyfish

    Bunyinya..*trut*tut tut tut*ZzZzzz*ding dang ding dang ding dang ding*zZzz*trut tut tut*pssss*tik*tik*tik*jeng jeng jeng*

    Terjemahanya..~kami sedang menanti miss butterlies..anda turun,kami serbu..sila pakai safety boot kalau nk jalan2 kt pantai~MSG END~ :)

    ReplyDelete
  6. to sahniana: cessss! bukan stakat safety boot je saye pakai, nnt siap ngan coverall+helmet lagi. haha

    ReplyDelete
  7. hahhaahaha..
    cik jellyfish sila ikut cik mizah ye
    ikut smpi bilik = p

    ko kena kawen dgn doc r. senang sket = D

    eh.. bila nk tayang bf = D

    ReplyDelete
  8. to the kecik: aku nak engineer laa~ kat kerteh ni ramai engineer tp nk jumpe yg hensem punye susah. kalau ade pon dh kawen. adesss!

    bf tgh cari laa ni.. nnt dh jumpe aku tayang ok! just wait and see je la ye.. keskes :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...