Cara Atasi Kulit Kusam Dengan Super Express - Bakal Pengantin WAJIB TAHU | Pakar Cantik

Monday, November 7, 2016

Cara Atasi Kulit Kusam Dengan Super Express - Bakal Pengantin WAJIB TAHU

Assalamualaikum w.r.t

Anda bakal berkahwin bulan depan tapi muka tiada seri? Kulit kusam tidak bermaya. Parut jerawat masih jelas kelihatan.

Dah macam-macam produk cuba, tapi hasil mengecewakan. Rugi je.

Dah hampir berputus asa dengan produk kecantikan tapi naluri hati mengatakan perlu cantik. Nak kahwin kena cantik dan berseri :)

atasi kulit kusam untuk bakal pengantin


Tak nak lah nanti over pakai makeup pula, nanti tak nampak natural. Makeup tebal untuk tutup cela pada wajah adalah tidak cool. Rasa macam sedang pakai topeng, kulit muka tak bebas bernafas. Confirm lepas bersanding jerawat beratur naik kat muka.


Punca Kulit Kusam

1. Kurang Tidur

Kekurangan tidur akan menyebabkan kulit kekurangan nutrisi. Semasa tidur, kulit menyerap nutrisi secara maksimum. Kurang tidur akan mengurangkan penyerapan nutrisi oleh kulit. Wajah akan menjadi kusam.

2. Kulit Tidak Sihat

Kulit yang tidak sihat tidak mampu melawan serangan radikal bebas terhadap kulit. Sel kulit senang rosak dan mati. Sel kulit yang mati akan menjadi gelap dan menyebabkan wajah hilang seri dan menjadi kusam tidak bermaya.

3. Pendedahan Kepada Matahari

Pendedahan yang keterlaluan terhadap sinar matahari akan menjadikan kulit kering dan kusam. Jeragat senang timbul apabila terlalu terdedah kepada sinar matahari. Cahaya matahari juga mengurangkan kelembapan semulajadi kulit kita

4. Diet yang Tidak Sihat

Diet yang tidak sihat akan menyebabkan tubuh kita kekurangan nutrisi. Apabila kekurangan nutrisi, sel badan tidak mampu tumbuh dengan sihat dan menjalankan fungsinya dengan optimum. Apabila sel kulit tidak sihat, ia akan menjadikan kulit kita kusam dan tidak bermaya.

5. Kurang Minum Air

Air yang tidak mencukupi akan membataskan pengaliran darah ke seluruh tubuh. Apabila darah tidak mengalir ke kulit, muka kita akan kelihatan pucat. Kekurangan air dalam tempoh yang lama akan memudahkan kulit berkedut dan menjadikan kulit cepat tua.


Cara Atasi Kulit Kusam Dengan Super Express

1. Tingkatkan Kolagen

  • Tingkatkan pengambilan kolagen akan menjadikan kulit lebih tegang dan cerah. 
  • Vitamin C membantu dalam penghasilan kolagen semulajadi dalam tubuh kita
  • Kolagen berfungsi menganjalkan kulit, melembapkan kulit, mengurangkan pigmentasi dan mengecilkan liang pori pada wajah
  • Shaklee Collagen Powder mencerahkan kulit dengan sekata tanpa kesan sampingan
Baca:
Khasiat dan Keistimewaan Shaklee Collagen Powder
Testimoni Shaklee Collagen Powder

2. Ambil Antioksidan

  • Antioksidan menghalang kerosakan sel kulit dari serangan radikal bebas dan melambatkan penuaan. 
  • Antioksidan akan meneutralkan kesan radikal bebas terhadap kerosakan kulit
  • Antioksidan mengawal lambakan radikal bebas pada sel kulit
  • Vivix adalah antioksidan paling berkesan di dunia
Baca:
Khasiat dan Keistimewaan Vivix
4 Fungsi Vivix Merawat Sel dan Melawan Penuaan

Testimoni Vitamin Kulit Kusam





cara atasi kulit kusam dengan cepat

cara atasi kulit kusam dengan super ekspress


Konsultasi Kulit

Hubungi Miza 0199363759 untuk konsultasi lanjut

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****
 

Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...