Kenapa Jerawat Tak Hilang-Hilang? [Kepentingan Detoks Untuk Kulit Cantik] | Pakar Cantik

Tuesday, November 15, 2016

Kenapa Jerawat Tak Hilang-Hilang? [Kepentingan Detoks Untuk Kulit Cantik]

Pelik kenapa jerawat tak hilang-hilang? Dah macam-macam jenis pencuci muka dah cuba tapi tetap macam tu jugak.

Impian nak muka licin bebas jerawat macam model produk kecantikan seakan terlalu sukar untuk dicapai. Hairan kenapa muka model boleh licin tak ada jerawat.

Jerawat tetap setia singgah kat muka walau sudah akhiri zaman remaja. Ingatkan remaja je ada jerawat, tapi rupa-rupanya dah beranak pinak pun jerawat masih tumbuh jugak.

Sebenarnya, kejadian jerawat tak hilang-hilang dari zaman remaja boleh disebabkan oleh 2 faktor - hormon dan toksin.

Masa remaja, hormon tengah naik turun menyebabkan kepekatan hormon androgen & estrogen dalam badan tidak stabil.

Toksin yang banyak dalam badan juga penyebab kenapa jerawat tak hilang-hilang. Bila toksin banyak, badan akan cari short cut untuk keluarkan toksin. Yang terpaling short cut untuk toksin keluar ialah melalui kulit. Sebab tu jerawat susah hilang, asyik tumbuh je macam letak baja. Toksin dah jadi baja jerawat dah.

Kesan sampingan toksin berlebihan akan menyebabkan alahan kulit, kulit kusam, sembelit, keletihan, sakit kepala dan sebagainya. Jadi, untuk keluarkan toksin secara sihat dan semulajadi, badan kita perlukan detoks.

Baca:


Kesan buruk toksin terhadap badan


7 Tanda Badan Bertoksin


  • Keletihan walaupun cukup tidur
  • Berat badan bertambah
  • Nafas berbau
  • Sembelit
  • Alah pada roma berlebihan
  • Sakit otot
  • Reaksi kulit


Tanda badan banyak toksin

Apakah Detoks (Detox)?

Detoks ialah singkatan kepada perkataan detoksifikasi yang bermaksud proses menyingkirkan toksin atau racun dalam tubuh badan kita

Apakah Jenis Detoks?

Terdapat 5 jenis detoks:

1. Detoks Hati
detoks hati


2. Detoks Logam
detoks logam


3. Detoks Parasit
detoks parasit


4. Detoks Usus
detoks parasit


5. Detoks Darah
detoks darah



Dari Mana Datangnya Toksin?

Toksin datang dari pelbagai sumber di sekitar kita, iaitu dari makanan, air, udara dan gaya hidup kita seharian. Walaupun dah makan secara sihat dan hijau serta lakukan senaman 2-3 kali seminggu, badan kita masih dicemari toksin dari pencemaran air dan udara. Sangat susah untuk elak pencemaran air dan udara kan, melainkan hidup di kawasan perkampungan yang tiada kenderaan dan guna sumber air dari air terjun.





Kenapa Badan Kita Kena Detoks?






1. Detoks untuk keluarkan toksin dan bahan kimia terkumpul dalam badan kita
2. Orang paling sihat pun ada toksin dalam badan yang perlu dikeluarkan

Jadi, semua orang WAJIB DETOKS untuk dapatkan tubuh yang lebih sihat dan menjalankan fungsi badan yang optimum. Penyerapan nutrisi oleh badan akan jadi terbatas bila badan penuh toksin. Zat-zat makanan akan bertindakbalas dengan toksin dahulu sebelum diserap oleh badan. Jadi, tak semua zat dapat diserap dengan sempurna.


Kepentingan Detoks


kepentingan detoks



Testimoni Detoks Shaklee


jerawat hilang selepas detoks
cara hilangkan jerawat dengan cepat

cara hilangkan jerawat dengan cepat

cara hilangkan jerawat dengan cepat

testimoni detoks parasit


Konsultasi Kulit

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin Shaklee dan konsultasi kulit cantik yang berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...