Ibu Gojes: January 2017

Thursday, January 26, 2017

Jerawat Bernanah Hilang Selepas Amal Produk Magic Ni. Klik Kalau Nak Tahu


Assalamu'alaikum w.r.t

Jerawat bernanah di muka bukanlah masalah kecil. Ia akan mengurangkan keyakinan seseorang untuk keluar rumah dan berjumpa orang ramai. Lebih teruk lagi apabila tersalah pilih produk, jerawat bernanah semakin pedih. Seperti dicucuk jarum rasanya. 

Penjagaan kecantikan dalaman dan luaran sama-sama penting untuk kulit cantik dan sihat. Selain itu, sedikit ilmu tentang cara penjagaan muka dan kesihatan turut diperlukan, barulah pengguna tak tertipu dengan iklan yang dipaparkan di media massa. 

Pengambilan produk yang tepat dengan cara makan yang berkesan perlu dititikberatkan supaya masalah dapat diselesaikan dengan cepat tanpa memburukkan lagi keadaan. Contohnya, orang yang mempunyai jenis kulit berminyak tidak boleh mengambil vitamin E kerana vitamin E seakan baja yang membuatkan jerawat semakin teruk.

Ikuti kisah Puan Siti Noriza menyelesaikan masalah kulit berminyak dan jerawat bernanah dengan vitamin semulajadi dari Shaklee. Shaklee Effect dari set penyusuan menjadi lebih indah apabila berjaya menyelesaikan masalah kulit berminyak dan jerawat bernanah yang kronik. 2 dalam 1, sambil menyelam sambil minum air.


********************

NOVEMBER 2015

TESTIMONI 035: SITI NORIZA SALEH

Bismillahirrohman nirrohim...
..
Shaklee effect saya sebenarnya bermula dengan set penyusuan, tetapi saya nak share salah satu lagi shaklee effect saya yang saya suka sangat!!..
..
Iaitu penyelesaian kulit muka berminyak, berjerawat teruk yang jenis bernanah dan gatal mengenyam...aduhh...datang time gatal tu, macam nak garuk garuk je jerawat tu pakai garfu. sampaikan nak basuh muka pun takut. sebab penah basuh muka, tetapi muka berdarah!!!
..
Macam-macam pencuci muka saya guna, malahan sampai saya terlalu terdesak sehinggakan sanggup beli produk kecantikan yang "hari ni guna, 3 hari dah cantik":"!!...betul, sebab saya terdesak sangat sangat nak dapatkan kulit muka yang bersih. tapi, makin teruk dan makin teruk!!! makin bernanah dan sangat perit..lagi lagi nanah di dahi...bila nak sujud, macam letakkan dahi atas jarum..pedihh...
..
Padahal, masa ni saya sudah pun gunakan set penyusuan shaklee cuma saya tak kenali produk yang saya ambil tu dengan lebih prihatin dan tidak mengenali kulit wajah saya dengan lebih baik. salah satu produk yang makin buat muka saya bernanah teruk ialah Vitamin E!!! sungguh saya tak sangka yang sebenarnya saya ni jenis muka berminyak. kalau ambil vitamin E berlebihan, makin teruk jerawat saya ni. sehinggalah, saya berjumpa dengan seorang SID di branch Johor Bahru ( nak keluar rumah pun malu, nak hantar barang customer pun malu, balik rumah jumpa adik beradik pun malu..hu hu hu hu), dia menganalisis kulit muka saya dan mencadangkan produk yang lebih bersesuaian dengan saya iaitu :-
..
GLA - merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. walaupun ada vitamin E, kandungannya lebih sedikit dari vitamin E complex dan ia membantu penyerapan minyak berlebihan di muka dengan lebih baik. Dan hasilnya, kulit muka saya dah tak berminyak dah..dulu mau baru 10 min pakai bedak, dah jadi compang camping sebab muka dah muka berminyak..adehhh,..pakai bedak salah, tak pakai bedak lagi serba salah.
..
ESP - of course ia membantu memperbaiki sel sel kulit mati dan membantu menghilangkan kesan kesan jerawat yang hitam tu. susah tau nak hilangkan bekas bekas jerawat tu., ala ala bekas kudis lak.. malu woooo..
..
SR VITAMIN C - membantu mengekalkan paras kolagen yang kritikal bagi muka kita. sebab tu, kalau muka nampak tua atau orang kata muka tak sepadan dengan usia, menandakan paras kolagen kita berkurangan. tak mohlah tua sebelum masanya..
..
Jadi untuk permulaan, saya ambil 3 suplemen ini..dan baru saya top up dengan coqhealth dan caratomax yang membantu elakkan kulit muka saya dari sunbrun. so takdelah ada layer kat muka walaupun bertudung kan?
..
Selain dari suplement, saya mengambil set kecantikan enfuselle ( normal to oily skin ) untuk perbaiki dan merawat dahulu kulit muka saya dari luar. selepas jerawat mula surut dan nanah pun hilang, saya bertukar ke set kecantikan nutriwhite.
..
Inilah salah satu shaklee effect yang sangat ohsem untuk diri saya....dulu kan .....suami nak cium pipi pun macam terpaksa je....sedih....hu hu hu....jadi,kalau anda ada masalah kulit macam saya, jangan bersedih..kenali jenis kulit muka anda sebelum anda membeli sebarang produk kencantikan.nak lebih selamat, meh pilih produk shaklee...kini, saya bebas jerawat, kalau ada pun 2 3 butir je time nak period..he he he...dah tak malu dah....saya bebas berjumpa dengan siapa saja untuk berkongsi manfaat shaklee dengan gembira. Anda adalah apa yang anda mahu...saya mahu sihat, mahu cantik dan berkeyakinan dengan produk yang mesra alam, selamat dan berkesan




Sumber testimoni: Supermom Shaklee Story

*******************


Konsultansi Kulit

Hubungi Miza 0199363759 untuk konsultasi lanjut.
Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


***** 

Shaklee Independent DistributorNor Amizah AzidSID 1237984 (Mohamed Afiq)0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.

Baca selanjutnya...

Suami Tegur Jeragat Di Muka, Isteri Sentap Akhirnya Berpuas Hati Dengan Set Kecantikan Shaklee

Assalamu'alaikum w.r.t

Bila suami menegur masalah kulit muka si isteri, mulalah tak senang duduk kan. Alhamdulillah Puan Zaritaa bijak memilih Shaklee untuk mengatasi masalah kulit wajahnya dengan selamat. 

Dengan pengambilan yang konsisten, semua masalah kulit Puan Zaritaa berjaya diatasi dengan berkesan. Sudah tidak perlu bermekap tebal-tebal macam opera cina. Inilah kuasa vitamin Shaklee, mencantikkan kulit secara semulajadi dari dalaman. 

Ikuti kisah Puan Zaritaa bagaimana beliau mengenali Shaklee dan terus jatuh cinta dengan produk semulajadi bertaraf antarabangsa ini.


********************

NOVEMBER 2015

TESTIMONI 44 : ZARITAA BT MAT SALEH
..
Assalamualaikum... nama saya Nor Zaritaa bt Mat Saleh , berusia 31 tahun dan mempunyai 2 cahaya mata. Semasa mengandungkan anak ke dua, suami menegur kulit saya banyak bintik-bintik hitam (jeragat) dan mengesyorkan saya menggunakan produk kecantikan untuk memutihkan dan menghilangkan jeragat.. Oh tidakkk!!! Saya betul-betul sentap kerana suami saya bukan lah jenis yang suka komen...Tapi seandainya dia memberi komen maksudnya perkara tersebut benar-benar serius. Mulanya saya buat endah tak endah kerana saya fikir mugkin alahan masa mengandung.
..
Tapi dalam masa yang sama, ada juga saya risik kawan-kawan ditempat kerja dan mereka sarankan agar saya buat rawatan muka.... uhhh...lg saya tertekan sebab saya tak ada masa nak buat rawatan muka. Lama kelamaan saya buat endah tak endah je dengan masalah kulit saya. Mungkin kerja saya yang banyak terdedah kepada matahari buatkan kulit saya berjeragat. Lagi pula, saya tak pakai apa-apa protection untuk kulit. Hanya pakai pencuci muka yang dijual di pasaraya dan bedak compact. Keadaan ini membuatkan kulit saya makin teruk dan berminyak terutamanya menjelang tengahari.
..
Selepas bersalin, saya ingtkan kulit muka saya akan pulih. Tapi makin teruk. Dahla berjeragat, kulit menjadi kering sehinggakan kalau saya pakai bedak compact nampak tak sekata dan menggerutu....Mujurlah cuti bersalin 3 bulan. Jadinya saya tak keluar sangat kecuali ada urusan penting. Masalah kulit masih berlarutan sehingga bulan ke dua selepas bersalin. Masa tu baru saya teringat yang saya ada beli VITAMIN C shaklee (dalam set berpantang).Saya mula makan setiap hari dan bersama-sama ESP. Alhamdulillah, ada perubahan yang positif. Kulit saya tak lagi kering tapi jeragat masih ada. Saya malu dengan suami.Setiap kali kalau nak keluar dengan suami, saya akan ambil masa yang agak lama untuk bermakeup.... tapi hasilnya mcm opera cina kata suami.....putih bedak sesaje.... Kecik hati saya...
..
Sebelum mula kerja selepas cuti bersalin saya beli foundation. Mula-mula pakai macam ok, tapi lama kelamaan muka saya jadi berminyak. Ini menyebabkan jeragat bertambah banyak. Walaupun saya cuba tutup dengan bedak masih boleh nampak jika muka mula berminyak. Jalan terakhir, saya beli VITAMIN E atas nasihat kakak kesayangan Kak Suhaila kat tempat kerja.Siap saya tunjuk lagi jeragat-jeragat yang bertempek kat muka. Kebetulan masa tu VITAMIN E tengah promosi. Jimat duit . Dalam masa yang sama, saya juga gunakan NUTRIWHITE CLEANSER yang saya dapat percuma dari pertandingan yang saya sertai. Jadinya saya menggunakan ikhtiar dengan ESP, VITAMIN C, VITAMINE dan NUTRIWHITE CLEANSER tu serta tawakal kepada Allah.
..
Alhamdulillah, setelah makan VITAMIN E beberapa minggu kulit saya tak lagi berminyak pada waktu tengahari. Saya bukan sahaja makan VITAMIN E tu..tapi sapu pada muka juga. Syukur alhamdulillah, walaupun baru beberapa minggu makan VITAMIN E berselang-seli dengan ESP dan VITAMIN C saya nampak perubahan yang positif pada kulit saya. Kulit rasa lebih licin tak menggerutu seperti sebelum ni dan lembut. Jeragat pun mula nampak pudar walaupun belum hilang sepenuhnya.Kulit muka yang dulu berlubang-lubang akibat parut jerawat dah nampak sekata.
..
Walaupuan saya terdedah kepada matahari tiada lagi garisan kulit terbakar dan yang paling best kalo nak keluar dengan suami... saya tak perlu nak bermakeup tebal-tebal macam opera cina yang dia cakap tu.. adań∑alanya saya makeup pun kalau keluar ke tempat berdekatan dengan rumah. Lagi satu.. yang buat saya senyum sorang-sorang bila ada anak murid tegur muka saya nampak 'flawless' ...hehheeh. Semoga saya terus istiqamah bersama vitamin-vitamin saya dan dapat menyelesaikan masalah jeragat yang dialami dengan Izin Allah.

SEKIAN TERIMA KASIH




Sumber testimoni: Supermom Shaklee Story 

********************


Konsultansi Kulit

Hubungi Miza 0199363759 untuk konsultasi lanjut.
Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

***** 

Shaklee Independent DistributorNor Amizah AzidSID 1237984 (Mohamed Afiq)0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.




Baca selanjutnya...

Atasi Masalah Kulit Kusam Sebelum Bergelar Raja Sehari - Rahsia Lebih Berseri Di Atas Pelamin

Assalamu'alaikum w.r.t

Wanita dan kecantikan tak dapat dipisahkan. Setiap wanita ingin kelihatan cantik dan menjadi cantik. Namun, kulit berminyak dan kusam menghalang minat Cik Nurul Ain yang suka melawa. Akhirnya dibiarkan sahaja muka tidak terurus.

Nasib masih menyebelahi Cik Nurul Ain apabila kakaknya memperkenalkan set kecantikan Shaklee kepadanya. Muka Cik Nurul Ain kembali berseri dan mengembalikan minat melawa dalam dirinya.

Ikuti kisah Cik Nurul Ain mengatasi masalah kulit berminyak dan kusam sebelum hari perkahwinannya.


********************

NOVEMBER 2015

TESTIMONI 43 : NURUL AIN BINTI ZAKARIA
.
Assalamualaikum w.b.t...
.
Saya Nurul Ain bt Zakaria... Saya nak kongsi kegembiraan saya selepas menggunakan produk Shaklee. Saya berumur 23 tahun.. Saya seorang yang suka bergaya dan sukakan kecantikan..Normallah kalau wanita suka pada kecantikan kan?
.

Saya juga suka bermake up dan suka bergaya. Namun ada suatu masa, masalah kulit yang saya hadapi, buat saya nampak comot bila nak melawa. Muka saya berminyak, kulit muka nampak kusam dan tak berseri. Lebih-lebih lagi pada waktu tu, saya berkerja sebagai seorang pembuat kek di sebuah bakeri di Subang. Keadaan kulit saya menjadi semakin tidak terurus. Muka lebih senang naik jerawat dan parut susah nak hilang.
.

Sampai satu tahap, saya malas dah nak cantik-cantik pergi kerja.. Saya biar je kulit saya yang kusam tu. Sehinggalah kakak saya mula kenalkan saya dengan produk Shaklee..
.

Antara produk yang saya ambil adalah ESP, Vitamin C, Garlic Complex dan juga Nutriwhite Cleanser. Dulu masa mula-mula, saya malas-malas jugak nak konsisten makan. Tapi, sejak saya nampak perubahan yang ketara pada kulit muka saya, saya terus jadi rajin nak konsisten..
.

Kulit muka saya kembali berseri, sihat, parut jerawat pun hilang dan yang paling penting dah tak berminyak lagi! Saya suka sangat-sangat... Sekarang, saya dah tak payah make up bila pergi kerja.. Saya rasa kulit saya makin cantik dan keyakinan saya makin bertambah bila kulit dah bersih.
.

Sekarang ni saya teruskan ambil ESP, Vitamin C dan Garlic untuk sisitem imun badan saya.. Saya memang senang demam dan selsema.. Sekarang dah takda lagi..
.

Alhamdulillah... Terima kasih Shaklee!! Saya nak jadikan satu Set Nutriwhite Shaklee nanti sebagai 

hantaran kahwin saya tahun depan..





Sumber testimoni: Supermom Shaklee Story

********************


Konsultasi Kulit Kusam

Hubungi Miza 0199363759 untuk konsultasi lanjut.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

***** 
Shaklee Independent DistributorNor Amizah AzidSID 1237984 (Mohamed Afiq)0199363759
Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.






Baca selanjutnya...

Cara Hilangkan Rasa Klorin dan Payau Air Minuman di Rumah Dengan Murah dan Selamat

Assalamu'alaikum w.r.t

Air sangat penting untuk tubuh kita berfungsi dengan optimum, Setiap hari kita perlu minum 2-3L air kosong sehari untuk memastikan tubuh kita dapat menjalankan setiap tugasnya dengan cekap dan efisien.

Kekurangan air dalam badan akan mengakibatkan dehidrasi dan mendatangkan pelbagai masalah kepada kesihatan kita. Oleh itu, kita perlu minum air kosong yang mencukupi.

Namun, kita perlu pastikan air minuman kita adalah bersih dan selamat diminum untuk mengelakkan masalah kesihatan. Air paip di rumah kita sudah dicampur klorin dan berasa sedikit payau.

Kadang-kadang kita berasa tidak berselera untuk minum air kosong atau air masak. Sudahnya, kita menambah perisa seperti coklat, kopi dan sebagainya. Dan juga menambah gula dan kalori yang akan meningkatkan risiko diserang pelbagai penyakit kromik seperti kencing manis, darah tinggi dan penyakit jantung.

Air Minuman Kita, Selamatkah Diminum?



Tahukah anda bahawa air pili yang sampai ke rumah kita turut mengandungi bahan kimia dan bahan-bahan pencemar yang lain? Bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan anda sebenarnya boleh hadir dalam air minuman yang kita minum setiap hari. Logam berat, sisa pencemaran industri mahu pun racun perosak. Bahan cemar berbahaya ini boleh memasuki bekalan air kita dan mempunyai potensi untuk mewujudkan masalah kesihatan dalam jangka panjang.


Menurut Amerika Syarikat agensi perlindungan alam sekitar, air yang kita minum adalah bertanggungjawab sehingga 20% daripada pendedahan plumbum pada manusia. Dan laporan EPA menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya 13% daripada sistem rawatan air negara telah melanggar akta air minuman yang selamat dalam setiap lima tahun yang lalu.



Ini bermakna, air yang kita ambil terus daripada pili rumah kita kurang selamat walau pun telah dimasak sebelum diminum. Air yang kita masak hanyalah membunuh bakteria yang ada tetapi logam berat masih ada di dalamnya. Walaupun air tersebut kelihatan jernih, ia masih menyimpan bahan tercemar yang tidak kelihatan. Kesan jangka pendek memang sukar dilihat. Cuba bayangkan apa akan berlaku 20-30 tahun akan datang kepada tubuh kita jika kita mengabaikan penggunaan air bertapis untuk diminum?




Bagaimanakah caranya untuk menghilangkan rasa klorin dan payau air minuman di rumah dengan murah dan selamat?

Bagaimanakah memastikan air minuman kita bebas dari logam berat dan bahan pencemar yang lain?

Bagaimanakah menapis air tanpa membuang kandungan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita?

Miza menggunakan Get Clean Water Pitcher dari Shaklee untuk menghilangkan rasa klorin dan payau dalam air minuman di rumah Miza.


Jag Air Berpenapis Mudah Alih Yang Murah dan Menjimatkan

Penapis air mudah alih dan jimat kos


Sistem penapisan Get Clean Water Pitcher
Sistem penapisan Get Clean Water Pitcher


penapis air paling berkesan singkirkan logam berat dari air paip


Keistimewaan Penapis Air Shaklee Get Clean Water

  1. Ringan, mudah dibawa ke mana-mana sahaja. Setiap kali travel, saya akan bawa jag penapis air ini bersama-sama.
  2. Cara pemasangannya ringkas. Saya pasang sendiri je di rumah berdasarkan manual yang diberi. Jimat masa dan tenaga.
  3. Tidak perlu penyelenggaraan untuk membersihkan 'filter'. Cukup 303 liter atau 80 gelen, filterhanya perlu ditukar kepada 'filter' yang baru. Filter ni tak mahal pun harganya, sangat mampu milik. Saya yakin, segenap lapisan masyarakat pun mampu memilikinya.
  4. Rasa airnya sangat segar dan air yang ditapis oleh penapis comel ini jugak sangat jernih. Setanding dengan penapis air yang berharga beribu-ribu ringgit tu...jimat pun jimat.
  5. Sangat mudah digunakan. Hanya tuangkan air ke dalam jag, tunggu sehingga selesai ditapis, kemudian minumlah air dengan gembira.
  6. Kos seliter air hanyalah 30 sen sahaja. Bayangkan jika dibandingkan dengan air minuman atau air mineral yang kita beli di kedai
  7. Mengurangkan pencemaran alam. Botol-botol plastik dapat dikurangkan di tempat pelupusan sampah.
  8. Mempunyai pH 7.5, menghampiri pH air terbaik di dunia, air zam zam
air tapis get clean water hampir menyamai pH air zamzam






Get Clean Water Pitcher - Review





Testimoni Shaklee Get Clean Water - Jag Penapis Air Super Jimat 


testimoni get clean water pitcher shaklee

testimoni penapis air mudah alih

testimoni penapis air jimat kos
testimoni penapis air jimat kos dan mudah dikendalikan

penapis air terbaik abad ini

penapis air kekalkan kandungan mineral dalam air minuman




Order Get Clean Water Pitcher Sekarang

Hubungi Miza 0199363759 untuk order get clean water pitcher.

Jaminan Miza - servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

***** 


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759


Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Parut Jerawat Berlubang Akhirnya Hilang Dengan Serbuk Kolagen Premium

Assalamu'alaikum w.r.t

Ketika di usia remaja, muka ditumbuhi jerawat boleh dikatakan normal. Hal ini disebabkan oleh hormon yang tidak stabil dan kilang minyak yang terlalu aktif. Setiap bulan pasti ada jerawat yang menyinggah.

Bulan berganti bulan, tahun berganti tahun. Akhirnya jerawat sudah tidak kerap tumbuh seperti di usia remaja. Namun, kesannya masih berbekas.

Kesan jerawat yang tidak dirawat segera akan menyebabkan sel di bahagian tersebut mati dan menjadi kehitam-hitaman. Lebih teruk jika suka memicit jerawat. Bukan hanya parut hitam yang tinggal, bahkan turut meninggalkan kesan berlubang.

Muka sudah tidak lagi licin seperti pauh dilayang. Sudah berlubang seperti jalan yang tidak rata. Macam mana nak hilangkan parut jerawat berlubang?


Bagaimana Parut Jerawat Terjadi?

  • Setelah jerawat sembuh, ia akan meninggalkan kesan kemerahan atau kesan parut hitam
  • Ini sebenarnya bukan parut jerawat, tetapi kesan daripada radang jerawat
  • Jika tiada jerawat baru yang tumbuh, kulit akan sembuh dengan sendirinya
  • Jerawat yang dipicit akan meninggalkan parut di muka, sama ada kemerahan, kehitaman atau kesan berlubang
  • Kesan akibat jerawat lebih dari setahun akan menjadi parut kehitaman dan membuatkan muka menjadi gelap dan kurang menarik
Baca:


Fungsi Kolagen Atasi Masalah Parut Jerawat Berlubang

Kolagen berfungsi menegang dan menganjalkan kulit. 60% daripada badan kita terdiri daripada kolagen. Apabila usia meningkat, penghasilan kolagen semakin berkurangan, menjadikan kulit tidak lagi tegang dan anjal serta mula mengendur.

Pengambilan kolagen tambahan dari sumber makanan sangat digalakkan untuk menggantikan kolagen yang semakin menghilang dengan pertambahan usia.

Kolagen bertindak seperti simen yang mengikat batu-bata dinding supaya batu-bata tersusun rapat dan kemas. Apabila tersusun kemas dan rapat, dinding rumah kelihatan rata, tak ada lekuk sana lekuk sini.

Kolagen mengikat sel-sel kulit supaya tersusun rapat dan kemas, menjadikan kulit tegang. Apabila kulit tegang, kesan berlubang juga semakin menghilang. Kulit akan menjadi lebih anjal dan kurang kedutan.

kolagen hilangkan parut berlubang


Bonus mengambil kolagen adalah kulit semakin mencerah. Parut jerawat yang kehitam-hitaman juga akan semakin pudar.

Baca:
Cara Memilih Kolagen Terbaik


Review Shaklee Collagen Powder - Serbuk Kolagen Terbaik di Pasaran




Testimoni Hilangkan Parut Jerawat Berlubang Dengan Shaklee Collagen Powder





Konsultasi Parut Jerawat Berlubang

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin jeragat dan konsultasi hilangkan jeragat dengan berkesan. 

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

***** 


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759


Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Pencuci Muka Universal Untuk Kulit Jerawat, Jeragat dan Kusam - Sesuai Untuk Lelaki dan Perempuan

Assalamu'alaikum w.r.t

Wajah kita menjadi tumpuan apabila berhadapan dengan orang ramai. Sedikit sebanyak, penampilan wajah akan mempengaruhi tahap keyakinan seseorang.

Jika muka cantik tanpa sebarang cela, kita dengan sendirinya menjadi yakin untuk berbicara dan melontarkan idea bernas dalam setiap perbincangan yang disertai. Namun, jika muka banyak cela seperti jerawat, jeragat dan kusam, kita menjadi kurang keyakinan. Kita lebih banyak mendengar dari mencelah.

Asyik terfikir-fikir je macam mana nak atasi masalah wajah yang berjerawat, jeragat dan kusam ni. Sudah banyak produk kecantikan yang dicuba namun hampa, tidak memberikan kesan seperti yang diharapkan. Malah, masalah wajah yang pada mulanya sedikit menjadi bertambah parah.

Selain penjagaan dalaman untuk kulit sihat dan cantik, kulit juga perlu dibelai dari luaran. Caranya adalah dengan menggunakan produk skincare yang semulajadi, selamat dan berkesan.

Lambakan produk kecantikan yang menjanjikan kesan cepat dan dijual dengan harga murah membuatkan ramai di antara kita yang terpedaya. Natijahnya, muka menjadi semakin teruk sehinggakan ada yang terpaksa menjalani pembedahan untuk membaiki kerosakan wajah bahana kosmetik beracun.

Pencuci Muka Universal Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit


Gentle Deep Foaming Cleanser

Keistimewaan Nutri White Gentle Deep Foaming Cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Lembut dan tidak mengeringkan kulit
  • Ramuan Utama Gentle Deep Foaming Cleanser:
  1. Rumpai Laut - Menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel kulit mati dan menegangkan
  2. Alga Hijau - Menyahtoksin dan melembapkan
  3. Strawberi Begonia - Mencerahkan dan mengimbangkan pigmen

5 Cara Nutri White Gentle Deep Foaming Cleanser Bekerja


1. Sangat Halus
Pencuci muka universal ini sangat halus dan mampu mencuci sampai ke dalam liang roma. Kotoran dan bakteria akan dibersihkan untuk kulit lebih cantik dan sihat.

Gentle Deep bermaksud cuci sampai ke dalam dengan lembut, tanpa mengeringkan kulit.


2. Detoks Kulit
Bukan perut sahaja bertoksin, kulit juga mengandungi toksin. Toksin dalam kulit boleh datang dari luar (persekitaran tercemar) atau dari dalam (pemakanan). 

Pencuci muka universal yang ekslusif ini diperkaya dengan Alga Hijau semulajadi akan menghilangkan toksin pada kulit. 

Toksin dalam liang-liang pori akan menyebabkan jerawat merah dan bengkak. Kulit bertoksin adalah kulit yang lemah.


3. Melembap Dengan Cukup
Kelembapan sangat penting untuk segarkan kulit. Tapi jika terlalu lembap akan sebabkan jerawat tumbuh. Kalau terlalu kering pula kulit akan menjadi pedih dan menggelupas.

Yang masalahnya, banyak pencuci yang buatkan kulit jadi terlalu kering. Jadi, pencuci muka Gentle Deep ini akan berikan kelembapan yang sangat sesuai untuk kulit. 

Untuk kulit berminyak, pencuci muka ini akan kurangkan penghasilan minyak berlebihan manakala untuk kulit kering, ia akan tingkatkan kelembapan supaya tidak kering dan kusam. Kulit yang terlalu kering akan menyebabkan jeragat lebih senang naik dan menjadikan kulit kurang seri.


4. Cucian Sempurna
Kandungan Rumpai Laut dalam pencuci muka universal ini menghilangkan kotoran dan membuang sel-sel mati pada kulit. Sel mati ini sangat bahaya, bila lama melekat ia akan menjadi hitam. Sebab itu ramai orang muda ada jeragat sekarang.


5. Ada Vitamin C Semulajadi
Vitamin C sangat bagus untuk jerawat dan jeragat. Ia bukan sahaja mencerah tetapi meningkatkan kolagen untuk kesihatan kulit. Vitamin C juga membantu pemulihan kulit yang cedera dari jerawat atau jeragat. 

Jerawat akan kecut dengan cepat sebab kulit jadi sangat sihat.Jeragat akan cepat pudar dan tompok hitam semakin cerah. Kulit gelap yang kusam juga akan semakin cerah dan mula naik seri.


Baca:
Cara Memilih Pencuci Muka Sesuai Dengan Jenis Kulit
Pencuci Muka Jerawat
Pencuci Muka Kulit Kering


Testimoni Pencuci Muka Universal Shaklee




Konsultansi Kulit

Hubungi Miza 0199363759 untuk konsultasi lanjut.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****
 

Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Tuesday, January 24, 2017

Jeragat Degil Akhirnya Hilang Dengan Serbuk Kolagen Terbaik Di Pasaran

Assalamu'alaikum w.r.t

Setiap wanita impikan kulit cerah, gebu dan bebas cela. Namun, pertambahan umur dari tahun ke tahun menyebabkan kulit kurang keanjalan dan ketahanan melawan serangan luar. Jadi, semakin meningkat usia semakin banyak masalah kulit seperti jeragat, garis halus dan kedutan.

Sudah pasti masalah kulit seperti ini akan mengurangkan keyakinan dalam diri seseorang wanita. Rasa malu nak berhadapan dengan orang ramai. Rasa rendah diri dan tak yakin untuk bersua muka.

Jadi, bagaimanakah cara hilangkan jeragat degil? Sebelum mencari penyelesaian, kita haruslah mengenalpasti punca terlebih dahulu. Kenali punca jeragat untuk menghilangkan jeragat degil dengan selamat dan berkesan

Punca Jeragat Degil Yang Wajib Anda Tahu

Terdapat 7 punca jeragat yang sering menyerang kulit wanita. Atasi masalah jeragat degil dengan menghindari 7 punca utama jeragat:

1: Sinar Matahari Yang Menggelapkan
2: Kehamilan
3: Rawatan Hormon4: Ubat-ubatan

5: Tindak Balas Phototoxic
6: Hypothyroidism
7: Keturunan

Pendedahan yang kerap terhadap matahari menyebabkan tompok-tompok coklat, garis halus dan kulit kendur.



Baca:
Punca Jeragat Degil Yang Wajib Anda Tahu


Fungsi Kolagen Menghilangkan Jeragat

Fungsi kolagen dalam badan kita ialah seperti simen yang melekatkan batu-bata supaya tersusun rapat dan kemas. Bila sel kulit kita disusun dengan rapat dan kemas, barulah permukaan kulit kita rata dan licin.

Kulit yang kekurangan kolagen akan mudah mengendur dan nampak lebih kusam. Ini tandanya kulit kita lemah dan tak mampu menahan serangan luar yang menyebabkan jeragat. Jeragat dan kulit kusam menghilangkan seri di wajah menjadikan kita kelihatan lebih berusia dari umur sebenar.

Pengambilan kolagen tambahan dari supplement akan membantu kulit kita untuk kelihatan lebih anjal dan tegang. Kulit yang tegang adalah kulit yang kuat dan mampu menahan serangan luar. Jeragat yang berpunca dari sinar matahari yang merosakkan kulit akan mudah untuk dihilangkan

Pengambilan kolagen secara oral (makan/minum) akan mempercepatkan kesan menghilangkan jeragat di wajah. Tompok-tompok jeragat yang hitam akan segera pudar dan jeragat degil dapat dihilangkan. Kulit tanpa jeragat adalah kulit yang lebih sihat dan cantik serta berseri.

Puan pasti suka kan, wajah nampak glowing dan berseri-seri tanpa sebarang cela?


fungsi kolagen mencerah dan menegangkan kulit wajah
fungsi kolagen mencerah dan menegangkan kulit wajah


Baca:
Khasiat dan Keistimewaan Shaklee Collagen Powder
Cara Memilih Kolagen Terbaik di Pasaran

Review Shaklee Collagen Powder - Serbuk Kolagen Terbaik di Pasaran





Testimoni Hilangkan Jeragat Degil Dengan Shaklee Collagen Powder

testimoni jeragat hilang dengan shaklee collagen powder

testimoni jeragat hilang dengan shaklee collagen powder

testimoni jeragat hilang dengan shaklee collagen powder


Konsultasi Kulit Jeragat

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin jeragat dan konsultasi hilangkan jeragat dengan berkesan. 

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****
 

Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. 
Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini. 

Baca selanjutnya...

Monday, January 23, 2017

Pencuci Muka Untuk Kulit Kering Kembalikan Kelembapan Kulit Secara Semulajadi

Assalamu'alaikum w.r.t

Ramai yang mengalami masalah kulit kering.
Kulit rasa pedih dan menggelupas.
Kadang-kadang rasa gatal, makin digaru makin merekah jadinya.
Muda-muda lagi dah timbul garis halus atau kedut di muka.
Tompok hitam pun dah mula nampak.

Tak boleh jadi ni.
Makin lama makin banyak pula masalah timbul.
Mula-mula kering dan menggelupas.
Lama-lama jeragat dan kedut pula datang.

Penjagaan kecantikan wajah perlu dititikberatkan semasa muda, ketika usia masih remaja.
Muda-muda kena pakai produk yang berkualiti barulah kulit muka tak mudah rosak.
Pilih produk yang betul-betul bagus dan disokong oleh kajian saintifik dan ujian makmal.

Kalau masa muda main pakai je produk kecantikan muka tanpa usul periksa kandungannya, tinggi risiko anda akan menyesal pada usia matang. Masa ni anda sanggup berhabis duit demi menebus kesilapan masa lalu, yang mana anda terlalu taksub dengan tagline kesan cepat seawal 3 hari.





Baca:
Cara Memilih Produk Kecantikan Terbaik 
Cara Memilih Pencuci Muka Yang Sesuai Dengan Jenis Kulit


Pencuci Muka Untuk Kulit Kering Elak Kulit Kusam dan Jeragat


  • Gentle Deep Foaming Cleanser - Pencuci muka untuk kulit kering, berminyak dan kombinasi
  • NutriWhite adalah rangkaian produk penjagaan kecantikan wajah dari Shaklee
  • Dicipta hasil daripada gabungan pakar dari Jepun dan Amerika, diformulakan khas untuk kulit wanita Asia
  • Sangat sesuai dengan iklim Malaysia yang panas dan lembap.
  • Rumusan yang lembut tidak mengeringkan kulit, malah melembapkan dan menyegarkan kulit selepas mencuci muka.
  • Diformulakan tanpa alkohol yang mengeringkan dan bahan kimia berbahaya yang merengsakan kulit.
  • Kandungan alkohol yang tinggi dalam sesetengah pencuci muka akan turut membuang minyak yang diperlukan kulit, menjadikan kulit terlalu kering.
  • Semua kotoran dalam liang pori dicuci serta mengecutkan dan menghilangkan jerawat dengan cepat
  • Risiko mempunyai kulit jenis kering adalah wajah akan menjadi kusam dan mudah dinaiki jeragat.
  • Mengandungi vitamin C semulajadi untuk mencerah dan menguatkan kulit
  • Vitamin C membantu menghilangkan bintik hitam yang biasanya terjadi pada kulit kering



Testimoni Pencuci Muka Kulit Kering



pencuci muka kulit kering

pencuci muka kulit kering

pencuci muka kulit kering

pencuci muka kulit kering

pencuci muka kulit kering

Konsultasi Kulit Kering

Hubungi Miza 0199363759 untuk order produk kecantikan premium dan konsultasi atasi kulit kering dengan berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


***** 


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759



Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah.
Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.


Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...