Jerawat Bernanah Hilang Selepas Amal Produk Magic Ni. Klik Kalau Nak Tahu | Pakar Cantik

Thursday, January 26, 2017

Jerawat Bernanah Hilang Selepas Amal Produk Magic Ni. Klik Kalau Nak Tahu


Assalamu'alaikum w.r.t

Jerawat bernanah di muka bukanlah masalah kecil. Ia akan mengurangkan keyakinan seseorang untuk keluar rumah dan berjumpa orang ramai. Lebih teruk lagi apabila tersalah pilih produk, jerawat bernanah semakin pedih. Seperti dicucuk jarum rasanya. 

Penjagaan kecantikan dalaman dan luaran sama-sama penting untuk kulit cantik dan sihat. Selain itu, sedikit ilmu tentang cara penjagaan muka dan kesihatan turut diperlukan, barulah pengguna tak tertipu dengan iklan yang dipaparkan di media massa. 

Pengambilan produk yang tepat dengan cara makan yang berkesan perlu dititikberatkan supaya masalah dapat diselesaikan dengan cepat tanpa memburukkan lagi keadaan. Contohnya, orang yang mempunyai jenis kulit berminyak tidak boleh mengambil vitamin E kerana vitamin E seakan baja yang membuatkan jerawat semakin teruk.

Ikuti kisah Puan Siti Noriza menyelesaikan masalah kulit berminyak dan jerawat bernanah dengan vitamin semulajadi dari Shaklee. Shaklee Effect dari set penyusuan menjadi lebih indah apabila berjaya menyelesaikan masalah kulit berminyak dan jerawat bernanah yang kronik. 2 dalam 1, sambil menyelam sambil minum air.


********************

NOVEMBER 2015

TESTIMONI 035: SITI NORIZA SALEH

Bismillahirrohman nirrohim...
..
Shaklee effect saya sebenarnya bermula dengan set penyusuan, tetapi saya nak share salah satu lagi shaklee effect saya yang saya suka sangat!!..
..
Iaitu penyelesaian kulit muka berminyak, berjerawat teruk yang jenis bernanah dan gatal mengenyam...aduhh...datang time gatal tu, macam nak garuk garuk je jerawat tu pakai garfu. sampaikan nak basuh muka pun takut. sebab penah basuh muka, tetapi muka berdarah!!!
..
Macam-macam pencuci muka saya guna, malahan sampai saya terlalu terdesak sehinggakan sanggup beli produk kecantikan yang "hari ni guna, 3 hari dah cantik":"!!...betul, sebab saya terdesak sangat sangat nak dapatkan kulit muka yang bersih. tapi, makin teruk dan makin teruk!!! makin bernanah dan sangat perit..lagi lagi nanah di dahi...bila nak sujud, macam letakkan dahi atas jarum..pedihh...
..
Padahal, masa ni saya sudah pun gunakan set penyusuan shaklee cuma saya tak kenali produk yang saya ambil tu dengan lebih prihatin dan tidak mengenali kulit wajah saya dengan lebih baik. salah satu produk yang makin buat muka saya bernanah teruk ialah Vitamin E!!! sungguh saya tak sangka yang sebenarnya saya ni jenis muka berminyak. kalau ambil vitamin E berlebihan, makin teruk jerawat saya ni. sehinggalah, saya berjumpa dengan seorang SID di branch Johor Bahru ( nak keluar rumah pun malu, nak hantar barang customer pun malu, balik rumah jumpa adik beradik pun malu..hu hu hu hu), dia menganalisis kulit muka saya dan mencadangkan produk yang lebih bersesuaian dengan saya iaitu :-
..
GLA - merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. walaupun ada vitamin E, kandungannya lebih sedikit dari vitamin E complex dan ia membantu penyerapan minyak berlebihan di muka dengan lebih baik. Dan hasilnya, kulit muka saya dah tak berminyak dah..dulu mau baru 10 min pakai bedak, dah jadi compang camping sebab muka dah muka berminyak..adehhh,..pakai bedak salah, tak pakai bedak lagi serba salah.
..
ESP - of course ia membantu memperbaiki sel sel kulit mati dan membantu menghilangkan kesan kesan jerawat yang hitam tu. susah tau nak hilangkan bekas bekas jerawat tu., ala ala bekas kudis lak.. malu woooo..
..
SR VITAMIN C - membantu mengekalkan paras kolagen yang kritikal bagi muka kita. sebab tu, kalau muka nampak tua atau orang kata muka tak sepadan dengan usia, menandakan paras kolagen kita berkurangan. tak mohlah tua sebelum masanya..
..
Jadi untuk permulaan, saya ambil 3 suplemen ini..dan baru saya top up dengan coqhealth dan caratomax yang membantu elakkan kulit muka saya dari sunbrun. so takdelah ada layer kat muka walaupun bertudung kan?
..
Selain dari suplement, saya mengambil set kecantikan enfuselle ( normal to oily skin ) untuk perbaiki dan merawat dahulu kulit muka saya dari luar. selepas jerawat mula surut dan nanah pun hilang, saya bertukar ke set kecantikan nutriwhite.
..
Inilah salah satu shaklee effect yang sangat ohsem untuk diri saya....dulu kan .....suami nak cium pipi pun macam terpaksa je....sedih....hu hu hu....jadi,kalau anda ada masalah kulit macam saya, jangan bersedih..kenali jenis kulit muka anda sebelum anda membeli sebarang produk kencantikan.nak lebih selamat, meh pilih produk shaklee...kini, saya bebas jerawat, kalau ada pun 2 3 butir je time nak period..he he he...dah tak malu dah....saya bebas berjumpa dengan siapa saja untuk berkongsi manfaat shaklee dengan gembira. Anda adalah apa yang anda mahu...saya mahu sihat, mahu cantik dan berkeyakinan dengan produk yang mesra alam, selamat dan berkesan




Sumber testimoni: Supermom Shaklee Story

*******************


Konsultansi Kulit

Hubungi Miza 0199363759 untuk konsultasi lanjut.
Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


***** 

Shaklee Independent DistributorNor Amizah AzidSID 1237984 (Mohamed Afiq)0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...