Jerawat Teruk Di Muka Berpunca Dari Badan Bertoksin - Bagaimana Cara Atasinya? | Pakar Cantik

Tuesday, February 7, 2017

Jerawat Teruk Di Muka Berpunca Dari Badan Bertoksin - Bagaimana Cara Atasinya?

Assalamu'alaikm w.r.t

Dari umur belasan sampailah ke umur 40-an, masalah jerawat menjadi musuh utama wanita. Kenapalah suka sangat jerawat hinggap kat muka ni ek?

Lepas satu, satu naik. Geram rasa nak picit-picit je.. kalaulah jerawat tu boleh hilang dengan hanya memicit jerawat, memang best la. Tapi masalahnya bila dipicit makin banyak pulak yang keluar.

Sebenarnya, apa punca utama jerawat terjadi? Kulit berminyak dan bakteria selalunya menjadi penyebab utama jerawat. Tapi ramai yang tak tahu toksin banyak dalam badan pun penyebab jerawat juga. 

Ikuti kisah Asmida yang celik vitamin, cari ilmu sebelum consume sesuatu produk. Dan ternyata pilihan Asmida mencuba vitamin Shaklee untuk detoks dan memelihara kesihatan secara menyeluruh adalah yang terbaik. Bonusnya, beliau berjaya mengatasi masalah jerawat yang teruk di muka.

*********************

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 1: ASMIDA FAZELI
.

BEBAS DARI MASALAH JERAWAT DAN MASALAH KESIHATAN
.

Assalammualaikum...

Hai nama saya Asmida, saya berumur 30 tahun, anak pertama dari lima orang adik beradik. Saya sudah berkahwin dan kini menetap di Alor Setar Kedah.
.

OK dipendekkan citer, pada umur 30 tahun ini saya enjoy dengan
kesihatan optima hasil istiqamah dengan suplement semulajadi
Shaklee. Pejam celik, pejam celik dah 3 tahun saya mengamalkan vitamin Shaklee. Alhamdullilah memang tak pernah ke klinik atau hospital, farmasi jauh sekali.
.

Alhamdullilah dengan kesihatan yang Allah berikan, setakat hari ini
saya tiada masaalah kesihatan dalaman yang terok, selain masalah luaran iaitu masalah JERAWAT yang banyak di muka.
.

Saya memang bukan jenis suka mengunakan produk kecantikan atau krim-krim yang banyak dijual dipasaran sebab saya takot kulit muka semakin teruk. Saya cuma menggunakan pencuci sabun susu kambing untuk membersihkan muka dan compact powder jer bila kuar rumah.
.

Saya terjebak dengan vitamin Shaklee nie kerana saya selalu google tentang jerawat, banyak mengatakan sekiranya jerawat banyak ni badan kita banyak toksin dan perlu detoks. Detoks ada banyak jenis jadi saya memilih untuk detoks dengan vitamin sebab berbentuk tablets dan mudah untuk ditelan, jadi saya memilih vitamin shaklee untuk buang toksin dalam badan.
.

Sejak dari itu saya mengambil vitamin ALFALFA, VIVIX, VITAMIN C, GLA COMPLEX, GARLIC COMPLEX secara konsistent, bersama 3 liter air putih.
.

Selepas 2 minggu pengambilan ia memang memberi kesan yang menakjubkan, jerawat berkurangan dan paling best dapat bonus lain iaitu badan semakin bertenaga, ringan tidak merasa letih dan paling best period teratur serta keputihan tiada.
.

Saya amat berpuas hati dengan kesan pengambilan vitamin dari Shaklee. Sehingga sekarang saya masih mengamalkan vitamin Shaklee untuk kesihatan yang berpanjangan. Vitamin ni bila sakit pun boleh diambil. Vitamin ni bukan ubat, ubat kita makan apabila sudah atau semasa sakit, tetapi vitamin perlu dan lebih baik diambil sebelum jatuh sakit.
.

Walaupun saya tiada sakit yang terok tapi saya perlu pelihara
kesihatan sebagai pencegahan supaya tidak sakit, Sebab bila dah sakit kita terpaksa bergantung dengan ubat. Bagi saya melabur untuk vitamin adalah lebih baik dari terpaksa melabur untuk menanggung kos hospital dan ubatan.
.

Alhamdulillah.. Yeahhhhhhhh sekarang saya bebas dari semua masalah kesihatan.

Sekian Terima kasih.





Sumber testimoni: Supermom Shaklee Story

*********************


Konsultasi Kulit

Hubungi Miza 0199363759 untuk konsultasi lanjut.
Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


***** 
Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
0199363759
SID 1237984 (Mohamed Afiq)



Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...