Parut Stretch Mark Selepas Bersalin Hilang Setelah Konsisten Minum ESP | Pakar Cantik

Thursday, February 9, 2017

Parut Stretch Mark Selepas Bersalin Hilang Setelah Konsisten Minum ESP

Assalamualaikum w.r.t

Pengalaman mengandung memang mengujakan. Tidak dinafikan semua ibu gembira dan berdebar-debar menantikan kelahiran bayi mereka, lebih-lebih lagi bagi ibu yang pertama kali hamil.

Namun di sebalik keterujaan itu tersimpan rahsia yang bakal menghantui hidup para wanita selepas bersalin iaitu stretch mark. Stretch mark terjadi kerana semasa mengandung, perut ibu mengembang dan meregang kerana tumbesaran bayi dalam kandungan.

Setelah bersalin, perut ibu kembali kempis dan menggeleber. Kesan regangan semasa mengandung meninggalkan stretch mark pada perut ibu. Kesan ini tidak hilang dengan sendirinya, sebaliknya kita perlu berusaha untuk menghilangkannya.

Bagaimanakah caranya menghilangkan kesan stretch mark selepas bersalin dengan cepat? Ikuti kisah Puan Nurul Hazwani menghilangkan parut stretch mark dengan konsisten minum ESP setiap hari.


********************

MEI 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 14: NURUL HAZWANI HAMZAH
.

[ PARUT STRETCH MARKS HILANG SELEPAS AMALKAN ESP ]

.

Stretch marks. Ramai ibu2 yang mengalami masalah ini sepanjang kehamilan, terutama sekali apabila kandungan mencecah 8 bulan ke atas. Rasa stress setiap kali terpandang rekahan pada kulit yang dulu licin dan sekata.

.

Untuk saya, saya mengalami stretch mark jauh lebih awal. Seawal menjengah alam remaja; 13-14 tahun. Awal kan? Saya dulu, sangat kurus sewaktu di sekolah rendah. Apabila memasuki sekolah menengah, ditambah dengan perubahan hormon, (baru nak up orang kata) saya mula dapat berat seimbang.

.

Tapi kesannya, saya mula perasan terdapat stretch marks pada kawasan-kawasan tertentu pada tubuh saya. Gelap dan hodoh. Memang sebagai remaja, saya akui saya rasa sangat rendah diri.
Masalah ini tidak pernah selesai, sehinggalah bertahun-tahun kemudian.

.

Suatu hari, kalau tak silap pada 2012, Master Hadha perkenalkan saya dengan ESP. Asalnya beliau beri saya cuba segelas di rumahnya. Kata Master Hadha, bagus untuk lapik perut sambil boleh meningkatkan metabolisme, maklumlah saya bekerja shift adakalanya makan tak menentu lagi pula letih melayan Adam Dzikri yang baru menginjak 2 tahun masa tu.

.

Seteguk saya rasa, mm sedap. Saya beli 1 canister ESP dengan harapan siapa tak nak kurus kan? Hehe

Pada suatu hari, lebih kurang 2 bulan selepas mengamalkan ESP, saya perasan yang garisan gelap stretch marks pada tubuh saya semakin pudar. Eh, biar benar, detik hati saya. Untuk kepastian, saya hubungi Master Hadha. Alhamdulillah, memang betul rupanya. Haruslah saya teruja dan konsisten terus minum ESP.

.

Rupanya boleh berkurang kesan stretch marks ni ye.
Sekarang dah masuk tahun ke 4 saya mengamalkan ESP. Kesan rekahan pada kulit saya hampir- hampir tak kelihatan. Secara tak langsung keyakinan diri pun bertambah, sampaikan nak bercakap depan orang ramai pun rasa yakin je.

Seronok sangat!



cara hilangkan parut stretch mark selepas bersalin dengan berkesan


Sumber testimoni: Supermom Shaklee Story


********************



Order ESP (Energizing Soy Protein) Sekarang! Klik Sini



Tutorial Menggunakan esell di sini


Konsultasi Kulit Cantik

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin Shaklee dan konsultasi kulit cantik yang berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?

Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...