Ibu Gojes: May 2017

Tuesday, May 23, 2017

5 Sebab Bisnes Shaklee Paling Menguntungkan Untuk Suri Rumah

Gara-gara kos sara hidup yang semakin hari semakin menjerat, ramai suri rumah mengambil keputusan untuk memulakan bisnes online dari rumah sambil jaga anak. Namun, tak ramai yang mampu survive dan terus bertahan dalam bisnes yang banyak persaingan dan penuh liku ini. Modal yang terlalu besar, lambakan stok yang tak gerak-gerak membuatkan para peniaga mula gulung tikar kerana tak dapat pusing modal. Bukan je tak dapat untung, modal juga turut rentung.

Perlu ke mula sekali lagi, start balik dari kosong dan ulangi langkah yang sama over and over again?
Ada jaminan ke kali ni bisnes anda akan bertambah baik, untung makin banyak?

Puan tak payah pening, puan tak payah risau. Jangan susahkan diri ulangi kesilapan yang sama, rugi masa rugi duit. Miza tunjukkan bagaimana cara buat bisnes online dengan modal kecil tapi untung besar dengan teknik yang dijamin berkesan dan tiada risiko rugi. Apakah bisnes online yang paling menguntungkan untuk suri rumah, tak perlu modal besar, tak payah simpan stok?

Baca: Cara Pilih Bisnes Yang Menguntungkan Untuk Suri Rumah

Tak lain tak bukan, bisnes Shaklee. Miza berani kongsi dengan puan kerana Miza sendiri berada dalam bisnes ni dan dah buktikan teknik yang bakal diberikan ini adalah 100% berkesan.


Bisnes Yang Paling Menguntungkan Untuk Suri Rumah Yang Tak Punya Modal


5 Sebab Bisnes Shaklee Yang Paling Menguntungkan Untuk Suri Rumah

1. Modal Rendah Pulangan Tinggi

Tahukah anda, modal untuk memulakan bisnes Shaklee adalah serendah RM79.50**? Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee, anda akan menerima Kit Permulaan (Starter Kit) yang mengandungi Panduan Produk (Product Guide), Panduan Perniagaan (Business Guide), Panduan Produk Mini (Mini Product Guide) dan Keistimewaan Shaklee (Shaklee Difference).

Kit Permulaan ini ibarat tiket untuk anda memulakan bisnes Shaklee. Anda berhak mendapat semua ganjaran yang ditawarkan oleh Shaklee iaitu Cash Bonus, Convention Bonus dan Car Bonus. Macam mana nak dapat semua bonus yang ditawarkan ni? Ada strategi tertentu yang hanya akan diajar kepada ahli yang berdaftar di bawah Miza sahaja. Ada kumpulan sokongan online dan juga offline.


Bisnes modal rendah untung tinggi untuk suri rumah bercita-cita besar



**Yuran keahlian Shaklee RM79.50 untuk warganegara yang menetap di Semenanjung Malaysia
**Yuran keahlian Shaklee RM90.10 untuk warganegara yang menetap di Sabah / Sarawak


2. Mentor Yang Komited

Untuk memastikan bisnes yang berkekalan, kita perlulah mempunyai mentor yang betul-betul arif dalam bidang perniagaan yang diceburi. Jangan pilih mentor yang hanya bijak berteori tapi tak ada pengalaman langsung buat jualan. Macam mana nak ajar orang buat jualan kalau diri sendiri tak pernah menjual?

Miza komited belajar dari mentor Miza yang sudah berjaya dalam bisnes Shaklee kerana beliau mempunyai pengalaman yang luas dalam selok-belok perniagaan. Mereka lebih dahulu merasa jatuh bangun sebagai usahawan Shaklee, jadi mereka ada 'guideline' tersendiri untuk membina bisnes yang lebih kukuh.


cara pilih mentor bisnes yang betul

cara pilih mentor bisnes yang komited

Setiap ilmu bisnes yang Miza belajar dari mentor akan diperturunkan kepada anak didik Miza pula. Alhamdulillah, Miza berjaya menggilap dua bintang dari susur galur Miza sendiri. Mereka juga sudah mencapai pendapatan 4 angka sebulan dengan bisnes Shaklee secara 'full time' dan juga 'part time'. 

3. Sistem Yang Lengkap

Shaklee menawarkan ganjaran yang lumayan kepada setiap pengedarnya, dan setiap orang mempunyai peluang yang sama rata. Selain mendapat faedah dari untung runcit, setiap pengedar Shaklee juga berhak mendapat faedah seperti bonus prestasi, bonus kepimpinan, bonus subsidi kereta, bonus tambahan, insentif coordinator, insentif istimewa dan juga konvensyen pelancongan.



Setiap pangkat dalam Shaklee ada syarat tertentu yang perlu dipenuhi. Sebagai mentor bisnes Shaklee, Miza akan ajar macam mana cara yang paling berkesan untuk mencapai pangkat yang diingini mengikut sistem yang telah ditetapkan.

4. Platform Online dan Offline

Bisnes Shaklee menawarkan pelan pemasaran secara online dan juga offline. Setiap pengedar bebas memilih cara pemasaran yang mereka selesa. Bagi suri rumah yang mempunyai pergerakan terbatas bersama anak kecil, anda boleh membuat pesanan melalui online dan Shaklee akan uruskan penghantaran pesanan terus kepada pelanggan anda. Senang sangat kan nak buat bisnes Shaklee, hanya di hujung jari sahaja.

bisnes online paling tepat untuk suri rumah

bisnes online paling bagus untuk suri rumah

bisnes online tanpa simpan stok

Bagi suri rumah yang lebih suka keluar rumah dan melakukan COD (Cash On Delivery) dan bersosial bersama pelanggan anda, anda boleh membuat pesanan dari cawangan Shaklee dan menghantar sendiri kepada pelanggan anda. Bukan hanya dapat buat duit, tapi boleh juga buat kawan.

5. Produk Permintaan Tinggi

Produk Shaklee merupakan produk permintaan tinggi. Setiap bulan ada sahaja pelanggan baru yang ingin mencuba produk Shaklee. Bila dah cuba produk Shaklee memang akan jatuh cinta dan akan repeat order. Kalau awalnya hanya mencuba vitamin, lama-lama akan cuba produk penjagaan kulit dan juga penjagaan rumah pula. Pendek kata, semua produk Shaklee akan dicuba kerana sangat berpuas hati dengan kualiti yang ditawarkan oleh Shaklee.

produk paling laris untuk bisnes online

produk paling laku untuk bisnes online
Paling istimewa mengenai produk Shaklee adalah ia terbukti selamat dan berkesan melalui kajian saintifik. Shaklee menjalankan landmark study ke atas vitamin keluarannya dan setiap keputusan menunjukkan pengguna Shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik berbanding sebelum menggunakan produk Shaklee.

Produk yang diyakini pastinya mempunyai ramai peminat dan bilangannya makin bertambah setiap hari. Sebagai seorang yang bijak, kita haruslah mengambil peluang ini untuk menjadi pengedar Shaklee dan sebarkan setiap kebaikan produk Shaklee. Kita semua berhak jalani hidup yang lebih baik, dari segi kesihatan dan kewangan. Kita juga berhak ada masa yang lebih berkualiti untuk keluarga.


Anda Berminat Menjadi Pengedar Shaklee Dan Nikmati Ganjaran Hebat?

Dengan kualiti produk yang terjamin, Miza memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Nor Amizah Azid 019-9363759 jika berminat menjadi pengedar Shaklee, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Jana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee. Sertai Miza dalam group rahsia untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Baca selanjutnya...

Cara Pilih Bisnes Dari Rumah Yang Menguntungkan Untuk Suri Rumah

Zaman sekarang zaman pakai duit. Suami seorang yang kerja memang tak cukup untuk tampung perbelanjaan harian keluarga. Lagi-lagi ada banyak komitmen, tanggungan pula ramai. Kalau difikir-fikir, antara kecilkan belanja dengan besarkan pendapatan, kita tiada pilihan. Kita terpaksa akur dengan desakan hidup, kos sara hidup semakin hari semakin meningkat dan kita tak selamanya mampu mencatu perbelanjaan kita. Nak tak nak, kita kena besarkan pendapatan kita.

Sebab itu, ramai ibu yang tidak bekerja ingin meringankan beban suami, mula terfikir-fikir untuk menjalankan bisnes dari rumah. Dengan kemudahan teknologi zaman sekarang, ramai yang memilih untuk berbisnes secara online sambil jaga anak di rumah.

Namun, apakah bisnes yang paling menguntungkan untuk ibu beranak tiga yang tak punya modal besar?

Apakah ciri-ciri bisnes yang mendapat repeat order yang tinggi dan keuntungan lumayan untuk peniaga?

Bagaimanakah cara memilih bisnes dari rumah yang menguntungkan untuk surirumah?


cara pilih bisnes yang menguntungkan untuk suri rumah


Cara Pilih Bisnes Dari Rumah Yang Menguntungkan Untuk Suri Rumah

1. Pilih Bisnes Yang Bermodal Rendah

Surirumah yang baru berjinak-jinak memulakan perniagaan perlu bijak memilih bisnes yang tak perlukan modal yang besar. Elakkan terjebak dengan bisnes yang bermusim seperti menjual pakaian. Jangan mulakan bisnes yang memerlukan anda membeli stok jualan dalam kuantiti tertentu, yang pastinya akan memakan modal yang agak besar.

cara pilih bisnes bermodal rendah tapi untung besar


Bisnes yang melibatkan fesyen berkembang dengan cepat, dan stok juga perlu bergerak laju. Kalau stok lambat gerak, belum sempat pulang modal dah kena beli stok baru. End up, stok anda berlambak-lambak dan aliran tunai semakin negatif, anda rugi.

Seboleh-bolehnya pilih bisnes yang menggunakan duit pelanggan. Pelanggan bayar, baru anda order dari pengeluar dan pengeluar yang akan pos kepada pelanggan anda. Anda ibarat orang tengah yang menguruskan order pelanggan. Sangat mudah dan menjimatkan.


2. Pilih Bisnes Yang Menawarkan Mentor

Mentor dalam bisnes sangat penting kerana ia ibarat penunjuk arah kepada bisnes kita. Mentor bisnes yang bagus adalah yang lebih arif dan berpengalaman luas dalam bisnes yang kita baru nak mula. Pastinya mentor sudah terlebih dahulu makan asam garam dalam bidang perniagaan dan akan membantu anda membuat langkah yang betul dalam bisnes.

fungsi mentor dalam bisnes


Anda tak perlu buat eksperimen cuba cara A, B atau C untuk berjaya dalam bisnes. Anda hanya perlu ikut langkah yang sudah mentor anda lalui dan terbukti berjaya. Jimat masa dan wang. Anda hanya perlu berusaha dalam strategi yang betul, dan kejayaan pasti milik anda!

3. Pilih Bisnes Yang Mempunyai Sistem Yang Lengkap

Untuk berjaya dalam bisnes, anda perlu ada satu sistem yang boleh membantu bisnes anda berkembang dengan cepat. Ia bukan sekadar 'flow' atau aliran dari awal sampai akhir, tapi bagaimana anda membesarkan bisnes anda dengan strategi tertentu tanpa modal yang besar.

cara buka cawangan bisnes baru tanpa modal besar dan kedai fizikal


Ibaratnya, anda nak buka cawangan perniagaan anda tapi tak perlu ada kedai fizikal dan pekerja yang ramai. Sistem inilah yang akan menentukan berapa cepat cawangan baru anda dibuka tanpa kos yang tinggi dan pulangan modal dan keuntungan yang berkali ganda.

4. Pilih Bisnes Yang Menggunakan Platform Online

Sebagai suri rumah yang memilih bisnes online dari rumah, pastinya anda menggunakan medium seperti Blog, Facebook dan Instagram untuk pemasaran produk anda. Namun, anda mungkin mengalami kesukaran untuk keluar mengepos barang pelanggan kerana tidak mempunyai kenderaan atau anak anda terlalu kecil lagi untuk ikut bersama ke pejabat pos.

cara buat bisnes online tanpa modal besar dan tak perlu simpan stok


Jadi, anda digalakkan memilih bisnes yang membolehkan anda membuat pesanan melalui online juga. Anda menempah produk dari laman web syarikat pengeluar dan mereka yang akan membuat penghantaran secara terus ke rumah pelanggan anda. Ini bukan hanya menjimatkan masa anda tetapi juga menjimatkan duit minyak anda ke pejabat pos. Dan juga kurang tekanan kerana terpaksa menyiapkan diri dan si kecil sebelum keluar rumah.

5. Pilih Bisnes Yang Menawarkan Produk Keperluan

Dalam keadaan ekonomi yang gawat sekarang, anda perlulah bijak memilih produk untuk berniaga. Anda digalakkan memilih produk yang menjadi keperluan pengguna, bukan produk kehendak. Pengguna yang terpaksa mengecilkan perbelanjaan pasti akan memotong peruntukan untuk memuaskan kehendak hati, yang mana tak perlu seperti baju baru, tudung baru dan kasut baru. Mereka masih boleh memakai baju lama, tudung lama dan kasut lama selagi masih elok.

cara tingkatkan pendapatan bulanan dengan cepat


Mereka tidak akan berkira untuk belanjakan duit bagi produk keperluan yang mana akan memberi kesan besar kepada kesihatan, kecantikan rupa paras dan penampilan pengguna. Produk yang tepat dan diyakini pastinya akan mempunyai 'repeat order' yang tinggi. Secara tidak langsung, bisnes anda akan sentiasa berjalan kerana mendapat permintaan yang tak putus-putus. Best kan bisnes macam ni?

Baca: Bisnes Paling Menguntungkan Untuk Suri Rumah Yang Tak Ada Modal
Baca selanjutnya...

Saturday, May 20, 2017

Cara Pastikan Bekalan Susu Mencukupi Semasa Ibu Sedang Berpuasa di Bulan Ramadhan

Dalam keterujaan menyambut kedatangan Ramadhan yang dinanti-nanti, para ibu yang menyusukan bayi pasti terselit sedikit kebimbangan. Bimbang kalau-kalau susu badan tak cukup semasa berpuasa. Bimbang si manja anda kelaparan dan tidak mendapat nutrisi secukupnya untuk membesar. 

Ibu yang menyusukan bayi memerlukan lebih banyak kalori daripada wanita biasa. Seharian berpuasa tentu akan membakar lebih banyak kalori ibu menyusu dan menjadikan mereka lebih cepat lapar, haus dan penat. Macam mana nak uruskan diri sendiri, keluarga dan kerjaya jika badan cepat penat? Tentu fokus anda terganggu dan mungkin akan menjejaskan prestasi kerja di pejabat. Kena marah dengan bos, anda jadi semakin tertekan. Jadi, anda mencari penyelesaian kepada masalah berikut;

Bagaimanakah cara memastikan susu ibu cukup walaupun sedang berpuasa?
Bagaimanakan cara memastikan ibu menyusu kekal bertenaga sepanjang hari sampai berbuka puasa?



cara pastikan susu ibu cukup walaupun berpuasa


Miza kongsikan beberapa tips sebagai persediaan untuk ibu menyusukan bayi berpuasa dengan bertenaga tanpa menjejaskan bekalan susu untuk si manja anda.


Persediaan Berpuasa Untuk Ibu Menyusu Supaya Badan Tak Cepat Penat Dan Susu Badan Sentiasa Cukup

Ibu yang menyusukan bayi diberikan rukhsah untuk tidak berpuasa di bulan Ramadhan jika mereka risau berpuasa akan mengancam keselamatan ibu dan bayi. Walaupun tidak berpuasa, para ibu menyusu masih boleh melakukan ibadat lain di bulan Ramadhan seperti mengaji al-Quran, berzikir, solat terawih dan mendengar alunan bacaan al-Quran.

Namun, setiap dari kita pasti tak mahu melepaskan peluang berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia. Pastinya, berpuasa di bulan Ramadhan tiada tolok tandingannya berpuasa ganti di bulan lain. Semoga Allah mudahkan setiap urusan para ibu yang ingin meneruskan berpuasa walaupun menyusukan bayi. Ikuti tips berpuasa di bulan Ramadhan untuk ibu berpuasa.


1. Ambil Air Yang Cukup, Kekal Hidrat

Para ibu menyusu perlu ambil air kosong yang secukupnya, sekurang-kurangnya 2-3L sehari. Banyakkan menu berbuka dan bersahur yang berkuah seperti bubur dan sup serta banyakkan makan buah-buahan. Lebihkan makanan berserat untuk mengelakkan sembelit.

Tips minum air kosong yang mencukupi semasa bulan puasa ialah:

  • Sahur - 2 gelas air kosong
  • Berbuka - 2 gelas air kosong
  • Sebelum terawih - 2 gelas air kosong
  • Sebelum tidur - 2 gelas air kosong
  • Sebelum tahajjud / sahur - 2 gelas air kosong
  • Untuk kekal hidrat sepanjang hari, amalkan Performance Drink Shaklee semasa sahur dan berbuka puasa.

2. Ambil Makanan Yang Berkhasiat Dan Tinggi Serat

Pastikan makanan yang diambil semasa sahur adalah berkhasiat dan tinggi serat. Lebihkan pengambilan protein dan air semasa bersahur. Boleh juga amalkan madu kerana ia membantu penyerapan kalsium dan menjadi sumber tenaga. Kurma juga mampu memberikan tenaga segera untuk ibu menyusu yang berpuasa.

Elakkan makanan yang tinggi gula dan garam kerana ia akan menyerap kandungan air dari sel dan menyebabkan dehidrasi. Elakkan juga minuman berkafein dan berkarbonat.

3. Kerapkan Menyusu Bayi / Pam Susu

Para ibu perlu kerapkan menyusu bayi kerana akan merangsang penghasilan susu dengan lebih banyak. Jika bekerja, teruskan sesi mengepam susu seperti biasa. Seeloknya, sebelum sahur para ibu mengepam susu terlebih dahulu. Jika mampu, sediakan stok susu terlebih awal sebelum masuk bulan puasa lagi.

Penghasilan susu ibu adalah berdasarkan rule supply and demand. Kerapkan menyusu dan mengepam susu supaya otak anda menghantar signal untuk terus menghasilkan susu. Sentiasa berfikiran positif dan berdoa sungguh-sungguh supaya bekalan susu cukup untuk bayi anda. 

4. Rehat Yang Cukup

Ibu menyusu perlu mendapatkan rehat yang cukup untuk menggantikan tenaga yang digunakan sepanjang hari untuk berpuasa, menguruskan rumah dan kerjaya serta menyusukan bayi. Elakkan diri daripada melakukan aktiviti lasak dan aktiviti luar rumah. Ibu yang bekerja seeloknya menggunakan masa makan tengah hari untuk berehat. Bagi surirumah, ibu digalakkan berehat apabila anak tidur.

5. Ambil Supplement Tambahan

Tidak dinafikan, semasa berpuasa agak sukar untuk memenuhi semua keperluan nutrisi yang diperlukan oleh ibu menyusu. Ditambah pula ibu yang bekerja tak sempat untuk memasak dan menyediakan menu berbuka dan bersahur yang sempurna. Cara terbaik untuk memastikan anda dan keluarga mendapat nutrisi terbaik sepanjang bulan Ramadhan, ambillah supplement tambahan. Tapi awas, pilihlah supplement yang dijamin selamat dan berkesan. Semestinya Miza mencadangkan supplement dari jenama Shaklee kerana ia dihasilkan dari kajian saintifik dan disokong berkesan dan selamat melalui landmark study (klik)


Vitamin Ibu Berpuasa Yang Menyusukan Bayi

1. ESP + Meal Shake + Performance Drink (Triple Gems)

milk booster untuk ibu menyusu yang berpuasa dan bekerja


2. Alfalfa Complex

  • Herba yang kaya dengan nutrien, tinggi serat dan digelar raja segala tumbuhan kerana terlalu banyak khasiatnya untuk kesihatan kita
  • Bertindak sebagai milk booster untuk merangsang pengeluaran susu ibu dengan lebih cepat
  • Kandungan serat yang tinggi mampu mengatasi masalah sembelit
  • Bersifat antikulat dan anti alergik yang bagus untuk merawat masalah keputihan 


3. Vita-Lea Iron Formula

  • Mengandungi 28 vitamin dan mineral lengkap yang diperlukan oleh tubuh orang dewasa untuk berfungsi pada tahap optimum
  • Kandungan zat besi membantu dalam penghasilan darah merah dan mengelakkan masalah anemia di kalangan ibu menyusu
  • Para ibu menyusu perlu mengambil makanan yang berkhasiat dan cukup semua keperluan vitamin dan mineral kerana ia akan turut dibekalkan untuk anak yang sedang menyusu


4. B-Complex

  • Vitamin B-Complex Shaklee lengkap dengan semua vitamin yang diperlukan oleh badan kita
  • B-complex berfungsi untuk menukarkan makanan kepada tenaga dan memberikan tenaga kepada badan kita semasa berpuasa
  • Pengambilan vitamin B-Complex akan membantu ibu menyusu yang bekerja lebih fokus dan mengurangkan tekanan semasa bekerja




5. Ostematrix

  • Ostematrix mengandungi keperluan kalsium yang mencukupi untuk ibu menyusu
  • Mengandungi Magnesium yang membantu melembutkan najis dan mengelakkan masalah sembelit semasa berpuasa
  • Kalsium antara mineral yang paling banyak hilang dari badan ibu menyusu kerana diperlukan untuk menghasilkan susu
  • Sangat penting ibu menyusu mengambil kalsium yang cukup untuk mengelakkan osteoporosis



6. Sustained Relase Vita-C Plus

  • Vitamin C berfungsi menguatkan sistem imun badan kita
  • Ibu menyusu yang berpuasa pastinya inginkan kesihatan yang terbaik.Jika badan mudah jatuh sakit, macam mana nak uruskan diri, keluarga dan juga perlu keluar bekerja
  • Anak yang menyusu juga akan mendapat risiko jatuh sakit jika ibu sendiri tidak sihat
  • Vitaminn C juga bertindak menghasilkan kolagen yang berfungsi menegang dan menganjalkan kulit. Tentulah para ibu nak cantik jelita di pagi raya kan?




Baca juga: Vitamin Untuk Kekal Bertenaga Dan Hidrat Sepanjang Hari Di Bulan Ramadhan


Testimoni Set Puasa Shaklee


cara banyakkan susu bagi ibu berpuasa dan bekerja

ibu menyusu yang bekerja dan berpuasa susu banyak dan cukup untuk si manja


ibu menyusu berpuasa tanpa gangguan bekalan susu ibu

cara banyakkan susu ibu di bulan puasa

bulan puasa susu ibu mencurah-curah


Order Set Puasa Shaklee Sekarang!

Hubungi Miza 0199363759 untuk dapatkannya dengan segera. Atau klik link ni untuk terus Whatsapp tanpa save nombor www.wasap.my/60199363759

Lagi cepat anda amalkannya, lagi cepat anda merasa kesannya. Jangan nanti dah hujung-hujung puasa baru nak order Set Puasa, alamatnya puasa tahun ni lemah longlai sepanjang hari. Rugi sangat, jangan disia-siakan Ramadhan tahun ini kerana kita masih belum pasti Ramadhan tahun depan ada lagi untuk kita. Jadi, orderlah sekarang :)

Setiap pembelian Produk Shaklee dari Miza akan diajarkan cara makan yang betul serta konsultasi berterusan dan layanan istimewa dari Miza. Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

Atau anda boleh memesannya terus di icon di bawah. Tutorial menggunakan esell di sini

Nak lagi murah, daftar ahli Shaklee dengan Miza sekarang!


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?


Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Nor Amizah Azid 019-9363759 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Jana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee. Sertai Miza dalam group rahsia untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Baca selanjutnya...

Friday, May 19, 2017

Menu Sahur Yang Mudah, Sedap Dan Berkhasiat Untuk Kekalkan Tenaga Sampai Berbuka

Lagi seminggu umat Islam akan mula berpuasa. Para ibu pasti orang yang paling sibuk dan penat kerana terpaksa bangun awal pagi untuk menyediakan menu bersahur untuk suami dan anak-anak. Setiap menu yang disediakan bukan sahaja perlu berkhasiat untuk menjamin bekalan tenaga berkekalan sepanjang hari tetapi perlu juga sedap supaya suami dan anak-anak lebih berselera makan di waktu awal pagi

Sebagai ibu prihatin, anda pasti tak mahu suami dan anak-anak skip sahur dan penat melepet sepanjang hari berpuasa. Bukankah kita semua inginkan pengisian Ramadhan yang terbaik - dapat berpuasa penuh dengan bertenaga di siang hari dan mempertingkatkan ibadat sunat di malam hari tanpa mengantuk.


Jadi, bagaimanakah cara menyediakan menu bersahur yang mudah, jimat masa, sedap dan berkhasiat supaya suami dan anak-anak kekal bertenaga sepanjang hari?



persediaan berpuasa penuh di bulan Ramadhan



Resepi Sahur Yang Simple, Sedap dan Mengenyangkan

Untuk memudahkan para ibu prihatin menyediakan juadah bersahur dengan cepat tanpa mengabaikan khasiat yang diperlukan oleh suami dan anak-anak untuk berpuasa, Miza kongsikan beberapa menu sahur yang simple, sedap dan mengenyangkan. Anda hanya perlukan buah-buahan segar, serbuk protein dan blender sahaja! Jom cuba resepi di bawah sekarang :)


1. Cinch Strawberry Kiwi Smoothie

  • 1 cawan jus epal sejuk
  • 2 scoop Shaklee Vanilla CINCH Mix
  • 1/2 pisang dipotong
  • 1 biji kiwi dipotong
  • 5 strawberi beku
  • 1 sudu kecil madu
  • Blend semua sampai jadi smoothie 
resepi smoothie strawberi yang sedap dan berkhasiat


2. Banana Oat Protein Smoothie

  • 3 sudu makan serbuk ESP 
  • 2 sudu makan oat
  • 1 pisang saiz besar
  • 1 cawan susu rendah lemak
  • 1 cawan ais
  • Blend sampai jadi smoothie
resepi untuk sahur yang mudah dan cepat



3.  Meal Shakes Chocolate Banana Kids Smoothie

  • 1 pisang
  • 1/2 cawan yogurt vanilla tanpa lemak
  • 1 cawan susu
  • 1/4 cawan badam / walnut
  • 2 susu sirap coklat
  • 1 scoop Meal Shake


resepi sahur untuk anak belajar berpuasa



4. Beauty Mango Smoothie

  • 1/2 mangga yang sudah masak
  • 1 paket Collagen Powder
  • 3 sudu makan ESP
  • 3 sudu makan Performance Drink
  • 250ml air sejuk
resepi sahur untuk kekal hidrat dan bertenaga sepanjang Ramadhan

Baca Khasiat Serbuk Protein Untuk Keperluan Tenaga Semasa Berpuasa Di Sini (Sila Klik)

Bukan hanya tenaga yang anda akan dapat, tetapi dapat juga bonus kulit cantik dan kurus serta in shape di pagi raya nanti. Siapa yang tak nak kan? Jom tengok testimoni pengguna di bawah yang sudah berpuas hati menggunakan Set Puasa Shaklee untuk tenaga berpanjangan semasa berpuasa.


Testimoni Kekal Bertenaga Dengan Menu Sahur Simple Dan Sedap

Banyak feedback positif yang Miza dapat dari pengguna Set Puasa Shaklee. Ada yang mengalami masalah gastrik bertahun-tahun akhirnya mampu berpuasa dengan sempurna selepas mengamalkan Set Puasa Shaklee. Kebanyakan pengguna sangat berpuas hati kerana asbab ikhtiar menggunakan Set Puasa Shaklee, mereka lebih bertenaga sepanjang hari berpuasa. Bukan itu sahaja, mereka lebih mudah untuk bangun qiam di malam hari dan juga lebih senang bangun sahur. Nak sediakan sahur pun mudah je. Pakai blender sekali harung untuk semua ahli keluarga, atau kalau tak sempat boleh shake-shake pakai shaker atau lagi mudah, kacau dalam gelas masing-masing je, terus boleh minum :)

sakit gastrik puasa penuh

cara banyakkan susu ibu semasa berpuasa

cara ajar anak berpuasa di bulan Ramadhan

cara kekal bertenaga dan tak haus semasa berpuasa di bulan ramadhan

cara mudah bangun sahur dan qiam di bulan Ramadhan

Promosi Terhad

Dapatkan Ferrano Blender dengan separuh harga apabila anda membeli Set Puasa Shaklee dengan Miza. Promosi terhad, sah sehingga 31 Mei 2017 sementara stok masih ada.


cara buat smoothies dengan cepat dan sedap

blender terbaik untuk buat smoothies


cara pilih blender yang bagus untuk buat smoothies

blender kesukaan ramai



Order Set Puasa Shaklee Sekarang

Hubungi Miza 0199363759 untuk dapatkannya dengan segera. Atau klik link ni untuk terus Whatsapp tanpa save nombor www.wasap.my/60199363759

Lagi cepat anda amalkannya, lagi cepat anda merasa kesannya. Jangan nanti dah hujung-hujung puasa baru nak order Set Puasa, alamatnya puasa tahun ni lemah longlai sepanjang hari. Rugi sangat, jangan disia-siakan Ramadhan tahun ini kerana kita masih belum pasti Ramadhan tahun depan ada lagi untuk kita. Jadi, orderlah sekarang :)

Setiap pembelian Produk Shaklee dari Miza akan diajarkan cara makan yang betul serta konsultasi berterusan dan layanan istimewa dari Miza. Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

Atau anda boleh memesannya terus di icon di bawah. Tutorial menggunakan esell di sini

Nak lagi murah, daftar ahli Shaklee dengan Miza sekarang!


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Nor Amizah Azid 019-9363759 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Jana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee. Sertai Miza dalam group rahsia untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Baca selanjutnya...

Sunday, May 14, 2017

Vitamin Untuk Kekal Bertenaga Dan Hidrat Sepanjang Hari Di Bulan Puasa

Kurang dua minggu lagi umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan yang ditunggu-tunggu. Bila sebut Ramadhan je mestilah kita ingat puasa dan terawih kan? Setiap dari kita pasti sudah berazam ingin berpuasa penuh dan menunaikan solat terawih dengan cukup tahun ni. Namun, ada di antara kita yang mempunyai keuzuran seperti warga emas, ibu mengandung, ibu menyusu dan tidak lupa juga yang mengalami masalah gastrik dan tidak dapat berpuasa penuh. Walaupun diberikan rukhsah untuk tidak berpuasa, anda pasti kecewa kerana tak dapat laksanakan rukun Islam dengan sempurna.

Bagaimanakah cara untuk kekal bertenaga dan hidrat sepanjang hari di bulan puasa?
Bagaimanakah cara untuk berpuasa penuh bagi ibu hamil dan menyusukan bayi?
Bagaimanakah cara untuk warga emas melaksanakan solat terawih dengan sempurna tanpa sakit lutut dan lemah badan?
Bagaimanakah cara penghidap gastrik dapat berpuasa penuh tanpa ponteng puasa lagi tahun ini?
Apakah persiapan menyambut bulan Ramadhan supaya kita semua dapat berpuasa penuh tahun ni?


Persiapan menyambut bulan Ramadhan supaya dapat berpuasa penuh


Semoga Ramadhan tahun ini bukan Ramadhan yang terakhir untuk kita. Dalam tak sabar tunggu kedatangan Ramadhan, marilah kita sama-sama persiapkan diri selengkap yang mungkin untuk melaksanakan rukun Islam berpuasa di bulan Ramadhan. Semoga kita semua mampu berpuasa penuh tahun ni dan berupaya untuk menggandakan amalan sunat yang lain sepanjang bulan Ramadhan dengan harapan setiap amalan kita diterima Allah.

Cadangan Vitamin Dalam Set Puasa Shaklee

Miza kongsikan cadangan vitamin untuk diambil sepanjang bulan Ramadhan supaya kekal bertenaga dan hidrat sepanjang hari di bulan puasa. Warga emas, ibu mengandung, ibu menyusu dan penghidap gastrik pasti dapat berpuasa penuh dan dapat bersolat terawih dengan bertenaga tahun ni.

1. ESP

  • Sumber protein yang lengkap dengan semua 9 asid amino yang diperlukan oleh badan kita untuk menghasilkan sel baru yang sihat dan cantik
  • 14 gram protein dalam setiap hidangan ESP mampu memberikan tenaga segera yang berpanjangan dan mengurangkan rasa lapar
  • Melapik perut kerana membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklorik dalam perut
  • Membantu mengurangkan pedih ulu hati semasa berpuasa
  • Mengandungi protein dan kalsium yang membantu menghasilkan susu ibu dan memastikan pengeluaran susu ibu tidak terjejas walaupun berpuasa
  • Mempunyai indeks glisemik yang rendah (39), membebaskan glukosa ke dalam darah dengan perlahan dan teratur.
  • Bonus untuk penggemar ESP, kulit bertambah gebu dan badan kekal in shape


2. Mealshake

  • Menyediakan hidangan lengkap dengan asid amino, serat dan 24 jenis vitamin dan yang diperlukan untuk kesihatan menyeluruh sepanjang hari
  • Mengandungi kalsium dan serat (fiber) yang membantu mengatasi masalah sembelit sepanjang bulan puasa
  • Satu hidangan Meal Shake memenuhi 30% keperluan protein harian, 1/3 keperluan vitamin dan mineral harian dan cukup dengan semua asid amino yang diperlukan oleh badan kita 
  • Kandungan vitamin dan mineral membantu melengkapkan lompong nutrisi yang tak dapat dipenuhi semasa bersahur dan berbuka puasa
  • Berperisa vanilla yang sedap dan menyelerakan


3. Cinch Shake

  • Mengandungi campuran proprietari protein dengan leusina cinch
  • Merupakan minuman yang lazat dan berkhasiat untuk membantu memelihara otot penting 
  • Mengandungi 24 gram protein dalam setiap hidangan Cinch Shake yang membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Mempunyai indeks glisemik yang rendah (22) yang membebaskan gula daripada makanan dengan perlahan dan teratur
  • Mengekalkan tahap gula normal dalam darah dan membekalkan tenaga berpanjangan
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram untuk setiap sajian
  • Memberi 35% atau lebih nilai harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting
  • Bertindak sebagai pengganti makanan atau meal replacement
  • Tidak mengandungi perasa tiruan, pewarna atau pemanis tiruan


4. Performance Drink

  • Merupakan minuman isotonik yang tidak mengandungi karbonat (gas) dan mempunyai kandungan gula yang sangat minima
  • Membantu mengawal paras bendalir di dalam badan kita supaya tidak terlalu keringa dan tidak pula terlalu banyak
  • Terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kehilangan bendalir dalam badan untuk meningkatkan hidrasi badan
  • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium
  • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina
  • Dirumus khas dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi
  • Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh ssekali gus
  • Bersifat isotonik. Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada dalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula dalam darah yang memberi kesan tubuh lebih bertenaga dan cergas


5. Energy Cinch Tea Mix

  • Untuk tambahan tenaga segera, elok amalkan Energy Cinch Tea Mix semasa bersahur dan berbuka puasa.
  • Ia mengandungi teh putih, merah dan hijau Matcha (teh hijau premier untuk majlis keramaian di Jepun) yang menghasilkan minuman yang sungguh menyihatkan
  • Ia merangsang tenaga secara semula jadi, meningkatkan kesihatan dan menenteramkan minda
  • Bertindak dengan cara yang selamat untuk menambahkan tenaga semula jadi. Enak diminum panas atau sejuk
  • Juga mengandungi taurina, yang telah dikaji secara meluas dan terbukti berkesan untuk meningkatkan kecerdasan, tenaga dan stamina
  • Minum Energy Cinch Tea Mix sebelum berterawih akan membantu kita untuk lebih khusyuk dan segar semasa solat
  • Sangat elok diminum sebelum memulakan perjalanan jauh kerana dapat mengatasi keletihan dan mengantuk. Nak balik kampung raya nanti kena minum Energy Cinch Tea Mix dulu

6. Vitalea

  • Vita-Lea ialah multivitamin dan multimineral yang lengkap 28 nutrisi penting untuk fungsi tubuh badan kita
  • Vita-Lea kaya dengan iron (zat besi) yang terlibat dalam penghasilan hemoglobin sel darah merah
  • Ibarat baja yang memberikan zat kepada badan, Vitalea melengkapkan lompong nutrisi dalam badan kita akibat berpuasa
  • Apabila badan cukup nutrisi, badan akan menjadi sihat dan lebih bertenaga untuk menjalani ibadah puasa dan terawih
  • Bila sel dalam badan sihat dan bertenaga ia akan terpancar pada wajah kita, kulit muka lebih berseri-seri
  • Bonus mencantikkan kulit kerana sel yang cukup nutrisi akan menghasilkan kulit yang sihat dan cantik

  • Untuk menjaga kesihatan badan dari diserang selsema, demam dan flu yang mungkin hadir akibat perubahan cuaca dan kekurangan nutrisi serta dehidrasi semasa berpuasa
  • Vitamin C berfungsi meningkatkan sistem imun untuk melawan penyakit.
  • Semasa berpuasa, badan kita lebih terdedah dengan risiko diserang demam dan selsema kerana tak cukup nutrisi dan kekurangan air. 
  • Jadi, pengambilan vitamin C yang secukupnya akan mengurangkan risiko jatuh sakit di bulan puasa. 
  • Sustained Release Vita-C Plus menawarkan manfaat vitamin C tulen melalui kaedah penghantaran proprietari serba semula jadi yang berperanan melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam tubuh
  • Pelepasan berperingkat memastikan semua vitamin C yang dimakan diserap ke dalam tubuh sepenuhnya dan mengelakkan pembaziran. 
  • Tubuh kita hanya mampu menyerap sebilangan kandungan vitamin C dalam sesuatu masa, yang selebihnya akan disingkirkan melalui air kencing
  • Vitamin C juga menggalakkan pembentukan kolagen di dalam badan kita. 
  • Pengambilan yang konsisten akan menjadikan kulit kita lebih anjal dan berseri di pagi raya. Siapa yang tak nak cantik kan?

8. Carotomax

  • Bagi warga emas yang mengalami masalah penglihatan yang terbatas, sangat digalakkan mengambil carotomax
  • Selain kekuatan tubuh badan, penglihatan yang jelas juga sangat diperlukan semasa mengerjakan ibadat puasa dan teraweh
  • Kita akan selalu membaca al-quran, oleh itu penglihatan yang jelas sangat diperlukan
  • Carotomax mengandungi perlindungan antioksida daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan dengan mengekstrak karotenoid semula jadi
  • Juga mengandungi pati ekstrak daripada tomato, mikroalga, minyak sawit, marigold dan lain-lain
  • Menyokong sistem imun yang kuat dan membantu mengekalkan kesihatan mata dan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.
  • Bonus mengamalkan carotomax secara konsisten akan mendapat kulit yang cantik dan cerah. Parut jerawat pun makin pudar :)


9. Omega Guard

  • Kebiasaannya, masalah yang sering dihadapi oleh warga emas ialah sakit lutut dan sendi terutama semasa menunaikan solat. 
  • Sakit lutut dan sendi akan membataskan pergerakan warga emas yang perlu banyak bergerak untuk melakukan ibadat solat sunat terawih.
  • Omega Guard Shaklee berfungsi melambatkan degradasi tulang rawan.
  • Ia bersifat antiradang dan boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. 
  • Selain itu, Omega Guard juga juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas tanpa sakit lutut dan sendi
  • Bonus mengamalkan omega guard semasa berpuasa ialah lebih cepat lemak dibakar dan badan akan lebih cepat slim dan in shape di pagi raya nanti


10. Ostematrix

  • Kebanyakan warga emas mengalami masalah sakit kaki dan lenguh-lenguh badan kerana tulang sudah tidak kuat
  • Pentingnya warga emas memastikan pengambilan kalsium dan nutrien pembina tulang yang berkualiti untuk tulang yang sihat dan kuat supaya dapat melakukan ibadat dengan sempurna
  • Tubuh kita membina tulang baru dengan pantas, tetapi apabila usia makin meningkat. kehilangan jisim tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina
  • Tubuh kita memerlukan lebih daripada kalsium untuk tulang yang kuat
  • Ostematrix mengandungi kalsium yang merupakan bahan asas untuk membina tulang, magnesium untuk membantu menghantar kalsium kepada tulang, boron untuk membantu metabolisme tulang, vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium, kuprum, zink dan mangan mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkat kepadatan tulang


11. Collagen Powder

  • Kebanyakan warga emas mengalami masalah sakit sendi dan lutut kerana tulang rawan sudah haus dan terhakis
  • 50% daripada tulang rawan terdiri daripada kolagen, jadi pengambilan kolagen tambahan akan membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang 
  • Collagen berfungsi memberi regangan kepada sendi, menjaga rangka lutut, dan pada masa yang sama memelihara tulang rawan yang mula rosak.
  • Pengambilan Collagen Powder insyaAllah akan menambahkan kelancaran ibadah puasa dan solat terawih bagi warga emas
  • Untuk golongan wanita yang pentingkan penampilan, pengambilan Collagen Powder di bulan puasa akan membantu mereka mendapatkan kulit yang cantik pada pagi raya.
  • Bonus bagi ibu menyusu, Collagen Powder juga merupakan milk booster yang bagus untuk memastikan bekalan susu yang mencukupi untuk si manja anda

12. Vivix

  • Bertindak dengan 4 mekanisma utama iaitu melindungi kerosakan DNA, meningkatkan tenaga sel, membaiki kerosakan sel dan meningkatkan prestasi sel.
  • Vivix mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol
  • Vivix memberikan tenaga kepada sel, seterusnya menjadikan badan bertenaga dan mampu melakukan ibadat dengan sempurna.
  • Juga bagus untuk meredakan masalah sakit lutut dan sendi warga emas kerana ia mampu membaiki kerosakan sel sel lutut dan sendi akibat penuaan.
  • Mengandungi antioksidan yang paling berkuasa, mampu melambatkan penuaan dari peringkat sel lagi
  • Konsisten amalkan Vivix di bulan puasa anda bukan sahaja lebih bertenaga malah akan bertambah cantik di pagi raya. 



Konsisten amalkan vitamin cadangan ni insyaalah kita semua dapat berpuasa penuh dan bersolat terawih dengan cukup tahun ni. Bonus menarik menanti anda, kulit makin cantik dan badan makin slim di pagi raya. Confirm saudara mara dan kawan-kawan puji perubahan anda. Best kan, dapat buat ibadat dengan sempurna dan sambil mencantikkan diri. 2 dalam 1 gitu ;)


Testimoni Set Puasa Shaklee

Set Puasa Shaklee terbukti mampu mengatasi masalah gastrik terutama semasa berpuasa, membekalkan tenaga berpanjangan kepada ibu hamil dan warga emas, membantu ibu menyusu kekal cergas dan hidrat sepanjang berpuasa tanpa mengganggu pengeluaran susu. Ikuti himpunan testimoni mereka yang sudah berpuas hati dengan Set Puasa Shaklee.





cara kekal bertenaga sepanjang hari walaupun berpuasa



cara warga emas berterawih 20 rakaat tanpa sakit lutut dan sendi



ibu menyusu yang gastrik mampu berpuasa tanpa menjejaskan susu


cara kurus dengan bajet rendah di bulan puasa



penghidap gastrik berpuasa dengan bertenaga tanpa ponteng puasa


cara kekal bertenaga dan hidrat sepanjang hari berpuasa


Mesti anda pun dah tak sabar nak puasa penuh tahun ni kan? Gastrik, mengandung, menyusu bayi atau pun warga emas bukan alasan lagi untuk ponteng puasa. Dengan pengambilan vitamin semulajadi dari Shaklee, kita semua dah boleh puasa penuh, Insyaallah mampu melakukan amalan sunat yang lain terutama solat teraweh kerana hanya ada dalam bulan Ramadhan je. Rugi sangat kalau tak rebut peluang berterawih dan buat berpuasa penuh tahun ni.


Order Set Puasa Shaklee Sekarang

Hubungi Miza 0199363759 untuk dapatkannya dengan segera. Atau klik link ni untuk terus Whatsapp tanpa save nombor www.wasap.my/60199363759

Lagi cepat anda amalkannya, lagi cepat anda merasa kesannya. Jangan nanti dah hujung-hujung puasa baru nak order Set Puasa, alamatnya puasa tahun ni lemah longlai sepanjang hari. Rugi sangat, jangan disia-siakan Ramadhan tahun ini kerana kita masih belum pasti Ramadhan tahun depan ada lagi untuk kita. Jadi, orderlah sekarang :)

Setiap pembelian Produk Shaklee dari Miza akan diajarkan cara makan yang betul serta konsultasi berterusan dan layanan istimewa dari Miza. Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

Atau anda boleh memesannya terus di icon di bawah. Tutorial menggunakan esell di sini

Nak lagi murah, daftar ahli Shaklee dengan Miza sekarang!


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Nor Amizah Azid 019-9363759 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Jana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee. Sertai Miza dalam group rahsia untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...