Menu Sahur Yang Mudah, Sedap Dan Berkhasiat Untuk Kekalkan Tenaga Sampai Berbuka

Lagi seminggu umat Islam akan mula berpuasa. Para ibu pasti orang yang paling sibuk dan penat kerana terpaksa bangun awal pagi untuk menyediakan menu bersahur untuk suami dan anak-anak. Setiap menu yang disediakan bukan sahaja perlu berkhasiat untuk menjamin bekalan tenaga berkekalan sepanjang hari tetapi perlu juga sedap supaya suami dan anak-anak lebih berselera makan di waktu awal pagi

Sebagai ibu prihatin, anda pasti tak mahu suami dan anak-anak skip sahur dan penat melepet sepanjang hari berpuasa. Bukankah kita semua inginkan pengisian Ramadhan yang terbaik - dapat berpuasa penuh dengan bertenaga di siang hari dan mempertingkatkan ibadat sunat di malam hari tanpa mengantuk.


Jadi, bagaimanakah cara menyediakan menu bersahur yang mudah, jimat masa, sedap dan berkhasiat supaya suami dan anak-anak kekal bertenaga sepanjang hari?



persediaan berpuasa penuh di bulan Ramadhan



Resepi Sahur Yang Simple, Sedap dan Mengenyangkan

Untuk memudahkan para ibu prihatin menyediakan juadah bersahur dengan cepat tanpa mengabaikan khasiat yang diperlukan oleh suami dan anak-anak untuk berpuasa, Miza kongsikan beberapa menu sahur yang simple, sedap dan mengenyangkan. Anda hanya perlukan buah-buahan segar, serbuk protein dan blender sahaja! Jom cuba resepi di bawah sekarang :)


1. Cinch Strawberry Kiwi Smoothie

  • 1 cawan jus epal sejuk
  • 2 scoop Shaklee Vanilla CINCH Mix
  • 1/2 pisang dipotong
  • 1 biji kiwi dipotong
  • 5 strawberi beku
  • 1 sudu kecil madu
  • Blend semua sampai jadi smoothie 
resepi smoothie strawberi yang sedap dan berkhasiat


2. Banana Oat Protein Smoothie

  • 3 sudu makan serbuk ESP 
  • 2 sudu makan oat
  • 1 pisang saiz besar
  • 1 cawan susu rendah lemak
  • 1 cawan ais
  • Blend sampai jadi smoothie
resepi untuk sahur yang mudah dan cepat



3.  Meal Shakes Chocolate Banana Kids Smoothie

  • 1 pisang
  • 1/2 cawan yogurt vanilla tanpa lemak
  • 1 cawan susu
  • 1/4 cawan badam / walnut
  • 2 susu sirap coklat
  • 1 scoop Meal Shake


resepi sahur untuk anak belajar berpuasa



4. Beauty Mango Smoothie

  • 1/2 mangga yang sudah masak
  • 1 paket Collagen Powder
  • 3 sudu makan ESP
  • 3 sudu makan Performance Drink
  • 250ml air sejuk
resepi sahur untuk kekal hidrat dan bertenaga sepanjang Ramadhan

Baca Khasiat Serbuk Protein Untuk Keperluan Tenaga Semasa Berpuasa Di Sini (Sila Klik)

Bukan hanya tenaga yang anda akan dapat, tetapi dapat juga bonus kulit cantik dan kurus serta in shape di pagi raya nanti. Siapa yang tak nak kan? Jom tengok testimoni pengguna di bawah yang sudah berpuas hati menggunakan Set Puasa Shaklee untuk tenaga berpanjangan semasa berpuasa.


Testimoni Kekal Bertenaga Dengan Menu Sahur Simple Dan Sedap

Banyak feedback positif yang Miza dapat dari pengguna Set Puasa Shaklee. Ada yang mengalami masalah gastrik bertahun-tahun akhirnya mampu berpuasa dengan sempurna selepas mengamalkan Set Puasa Shaklee. Kebanyakan pengguna sangat berpuas hati kerana asbab ikhtiar menggunakan Set Puasa Shaklee, mereka lebih bertenaga sepanjang hari berpuasa. Bukan itu sahaja, mereka lebih mudah untuk bangun qiam di malam hari dan juga lebih senang bangun sahur. Nak sediakan sahur pun mudah je. Pakai blender sekali harung untuk semua ahli keluarga, atau kalau tak sempat boleh shake-shake pakai shaker atau lagi mudah, kacau dalam gelas masing-masing je, terus boleh minum :)

sakit gastrik puasa penuh

cara banyakkan susu ibu semasa berpuasa

cara ajar anak berpuasa di bulan Ramadhan

cara kekal bertenaga dan tak haus semasa berpuasa di bulan ramadhan

cara mudah bangun sahur dan qiam di bulan Ramadhan

Promosi Terhad

Dapatkan Ferrano Blender dengan separuh harga apabila anda membeli Set Puasa Shaklee dengan Miza. Promosi terhad, sah sehingga 31 Mei 2017 sementara stok masih ada.


cara buat smoothies dengan cepat dan sedap

blender terbaik untuk buat smoothies


cara pilih blender yang bagus untuk buat smoothies

blender kesukaan ramai



Order Set Puasa Shaklee Sekarang

Hubungi Miza 0199363759 untuk dapatkannya dengan segera. Atau klik link ni untuk terus Whatsapp tanpa save nombor www.wasap.my/60199363759

Lagi cepat anda amalkannya, lagi cepat anda merasa kesannya. Jangan nanti dah hujung-hujung puasa baru nak order Set Puasa, alamatnya puasa tahun ni lemah longlai sepanjang hari. Rugi sangat, jangan disia-siakan Ramadhan tahun ini kerana kita masih belum pasti Ramadhan tahun depan ada lagi untuk kita. Jadi, orderlah sekarang :)

Setiap pembelian Produk Shaklee dari Miza akan diajarkan cara makan yang betul serta konsultasi berterusan dan layanan istimewa dari Miza. Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

Atau anda boleh memesannya terus di icon di bawah. Tutorial menggunakan esell di sini

Nak lagi murah, daftar ahli Shaklee dengan Miza sekarang!


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Nor Amizah Azid 019-9363759 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Jana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee. Sertai Miza dalam group rahsia untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

You Might Also Like

2 komen

  1. Mudah je menu sahur ni, berkhasiat pula tu.. wajib cuba ni :)

    ReplyDelete