Profil - Kenali Miza

Assalamualaikum / hai semua,


Saya Miza, admin website http://gewmiza.blogspot.my/
Miza seorang isteri dan ibu, mempunyai seorang anak lelaki yang aktif dan comel.

Dulu Miza bekerja sebagai jurutera (engineer) di syarikat oil and gas, graduan bidang Kejuruteraan Kimia dari Universiti Teknologi Petronas. Kini Miza giat menjalankan bisnes Shaklee hanya dari rumah.Miza nekad berhenti kerja sebagai engineer yang mencabar sebab ada masalah pada awal pregnancy. Pada Miza, duit boleh dicari, tapi anak dalam kandungan tiada tolok gantinya. Miza nakkan time freedom.

Lagipun, Miza memang berniat nak jaga sendiri anak, nak tengok anak membesar depan mata. Maklumlah, kerja engineer macam Miza ni sangat sibuk, asyik balik malam je. Tak sampai hati bila balik rumah tengok anak dah tidur dan esoknya awal-awal lagi dah kena hantar ke pengasuh.
Sejak berhenti kerja, Miza mula mengenali Shaklee dengan lebih mendalam. Produk Shaklee yang berkualiti tinggi dan dijamin selamat telah membuatkan Miza jatuh cinta dan rasa nak sebarkan setiap kebaikan produk Shaklee dengan setiap orang.

Jadi, Miza mula menceburi bisnes Shaklee. Miza selalu hadiri kelas nutrisi yang dianjurkan pihak Shaklee. Miza nekad nak jadi pengedar Shaklee yang berilmu dan pandai consult masalah customer. Sebab Miza faham, setiap orang yang beli produk Shaklee percaya dengan kualitinya, jadi mereka nakkan kesan yang terbaik untuk setiap duit yang dilaburkan.


Bergambar bersama pakar nutrisi Shaklee, Puan Sarah


Ternyata awalnya bukanlah mudah untuk mendapat pelanggan dan buat sale. Berkat kesabaran dan tunjuk ajar mentor, Miza berjaya rank up sebagai Supervisor pada Desember 2016, dan Senior Supervisor pada April 2017. 
Alhamdulillah dengan bimbingan mentor Miza yang sangat berwibawa, kini Miza sudah mencapai pangkat Senior Supervisor dalam bisnes Shaklee.

Walaupun Miza hanya surirumah dan buat sale secara online, pencapaian Miza tetap Shaklee raikan di majlis yang besar. Rasanya, kalau masih bekerja sebagai engineer, Miza tak dapat merasa diraikan sebegini.

Miza bersyukur ditemukan dengan produk yang sangat bagus dan sistem bisnes yang sangat adil macam Shaklee ni.Selain dapat tolong orang sihat dan cantik, Miza juga dapat tolong mereka yang nak jana pendapatan, sama ada secara part time atau full time.


Miza selalu join kelas bisnes secara online dan juga offline untuk perkasakan ilmu dalam bidang perniagaan yang berliku ni. Jadi, Miza akan turunkan setiap ilmu yang dipelajari kepada setiap anak didik yang betul-betul komited nak berjaya.
Kalau anda berminat nak cuba berniaga tapi tak tahu cara, jangan segan contact Miza. Insyaallah Miza akan tolong tunjukkan jalan. 0199363759