Pakar Cantik: April 2015

Friday, April 17, 2015

GST - kenapa?

Assalamu'alaikum w.r.t

Macam biasa, mula-mula kena letak disclaimer dulu: entry ni tak ada kaitan dengan gst yang semua orang tengah hangat perkatakan sejak 1 April 2015 - goods & services tax. Kalau saya menulis GST, saya maksudkan Grow Shaklee Together, maksudnya Membesar Shaklee Bersama atau bahasa mudahnya buat bisnes Shaklee bersama saya :)



Dalam tajuk entry tu ada soalan kan, kenapa GST? Saya ada banyak sebab kenapa saya join bisnes Shaklee, tapi sebab paling kukuh (ataupun WHY Factor dalam bahasa omputis) adalah saya inginkan kebebasan masa dan kebebasan kewangan.

Saya explain lagi. Apakah yang dimaksudkan dengan kebebasan masa dan kebebasan kewangan? Mudah saja, tidak terikat. 

Kebebasan masa - bebas melakukan apa sahaja aktiviti pada bila-bila masa yang anda suka. Contoh: nak pergi honeymoon tak perlu fikirkan baki annual leave dan tak perlu minta cuti pun. Kalau saya, bab minta cuti ni la yang saya malas. Bos mesti tanya kenapa nak cuti? Pastu bila dah cakap nak pergi honeymoon, dia nak tanya lagi, honeymoon kat mana, pergi berapa orang, dengan siapa? Ehh honeymoon mestilah berdua, dengan suami je :P

Pastu pasti akan tanya boleh siapkan tak kerja tu sebelum cuti? Tak ke dah potong mood kat situ? Dah la kena apply cuti seminggu awal, nak buat surprise honeymoon pun tak boleh. Hihihi.

Selain itu, kebebasan masa boleh juga merujuk kepada fleksibiliti - saya boleh mula kerja pada bila-bila masa yang saya suka dan saya boleh siapkan kerja pada bila-bila masa yang saya suka. 

Sekarang rutin weekdays saya adalah 7 pagi keluar rumah, 7 petang keluar office - rutin ini sangat memenatkan; bukan sahaja otak tetapi seluruh anggota dan emosi. Bila nak layan suami dan (bakal) anak-anak; bila nak kemas rumah; bila nak masak; dan paling penting, bila ME-time?

Jadi, way forwardnya adalah berhenti kerja kalau tak tahan. 

Tapi, kalau berhenti kerja dari mana nak dapat income? Jadi, sebelum berhenti saya mula bertindak sekarang - buat bisnes part time. Sambil-sambil makan supplement, sambil-sambil sihat, sambil-sambil cantik dan sambil-sambil buat duit. Tak ke best tu? Best ke best? :D

Jadi, apa yang anda inginkan?


1. Pendapatan tambahan
2. Bebas dari kesempitan kewangan
3. Gaya hidup selesa
4. Rumah idaman
5. Kereta idaman
6. Hidup sihat dan selesa
7. Pendapatan pasif
8. Luangkan lebih masa untuk diri sendiri & keluarga

Tepuk dada (tepuk poket pon boleh), tanya diri sendiri (dan jawab pun sendiri)

Kalau jawapan sama macam saya, hubungi saya sekarang 019-9363759. Add facebook Mizamiza Azid.



Baca selanjutnya...

Thursday, April 16, 2015

GST - Apa kata anda?

Assalamu'alaikum w.r.t

Mula-mula, disclaimer: Entry ni tak ada kena mengena dengan Government Services Tax (acah je) atau pun Goods & Services Tax. 

Entry kali ini semata-mata nak share pasal GST yang best ini - Grow Shaklee Together.


Saya yakin ramai yang dah tahu pasal Shaklee - sebuah syarikat pemakanan kesihatan semula jadi yang terulung, dengan strong foundation - lebih 55 tahun dalam pasaran. 



Dan saya juga yakin, ramai yang consume Shaklee di luar sana tapi masih belum mendaftar menjadi ahli. Amatlah rugi ye kawan-kawan semua, guna produk Shaklee tapi tak mendaftar menjadi ahli. Banyak faedah yang anda boleh dapat kalau jadi ahli Shaklee, seperti:


Kelebihan menjadi ahli Shaklee:
1. Dapat membeli supplement Shaklee dengan harga ahli --- 15~20% lebih murah dari harga pasaran. 15~20% bukan sikit OK, lagi-lagi sekarang ni.. Bayar gst 6% pon dah terasa, apatah lagi boleh jimat 15~20%. Jadilah pengguna bijak!

2. BERPELUANG menjana pendapatan 4 ~ 5 angka sebulan dengan bisnes Shaklee. 4 ~ 5 angka di sini bermaksud RM1000 ~   RM10000, bukan RM4000 ~ RM5000. 

3. Mendapat bonus apabila mencapai point tertentu. Point apa? Nak tahu kena tanya saya. Hehe.

Point 1 tu biasa je, yang luar biasa point 2 dan 3 tu..



Jadi, apa yang anda inginkan? Tepuk dada (ataupun poket), anda jawab sendiri :)

Kalau jawapan anda sama macam saya, (jawapan saya - kesemua di atas), hubungi saya sekarang 019-9363759, kita kasi gegar GST (Grow Shaklee Together)

Add facebook: Mizamiza Azid
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...