c.u.A.k~ berdebar-bedar! | Pakar Cantik

Saturday, May 10, 2008

c.u.A.k~ berdebar-bedar!

Baru balik dari jalan2 ngan kawan2 tercinta - aiMi, eQin, peJi and waNie.. Akhernya hasrat cik peJi nk makan kfc tercapai jua.. (walhal aku pon megidam jgk.. hehe) Memang sonok kuar makan2 ngan kawan2.. gelak tawa menghibur hati, ilang tensen study sepanjang study week ni.. Enjoy sakan arr td, seolah-olah dunia ini kami yg punye~ gelak sampai x igt dunia.. adess, punye la aku pulun study selama seminggu ni, last2 gelak cam nk roboh bangunan.. jgn la kuar ilmu2 yg kupungut sepanjang pertapaanku ini.. huk3. Ilmu2ku, jgn kuar taw.. stay kt situ diam2, bile kuseru, cpt2 keluar.. arassoo?? Hee~
Seperti biasa la, kami yg xde kenderaan ni menyewa kete dr sorang abang hensem (tibe2 jek rase nk puji;) ). Abg hensem ni kire mmg target ktorang la bile nk kuar g mane2.. gi ipoh ke, g makan pizza ke, kfc ke.. (tu je la tmpat2 yg sempat kami lawat selama ini, yela kan.. asek bertapa jek, bile mase nk kuar). Walaupon abg ni hensem tp kete yg die bg sewa tu kaler pink.. tp xpela, ktorg suke kete pink sbb comel.. macam kami la kan~ ;) And seperti biasa jgk la, org yg bertanggungjawab ke atas urusan sewa-menyewa ni adalah cik waNie.. Hmm.. xde pape sgt nk cite psl sewa-menyewa ni.. cam biase2 jelah, msg2 abg tuh, janji nk amek kul bape, nk amek kete kt mane.. bla bla bla.. Adess bile nk g mandi ni?? balik2 terus ngadap laptop, nk berblog la konon2nye.. tp separuh jalan menaep, lost la pulak~ huhu
Kami bertolak blk ke UTP tercinta after maghrib. Igt nk solat dulu kt mane2.. so aku teringat la aku penah solat kt satu masjid dkt2 kawasan kfc tuh.. Hmm.. rupe2nye aku ni mmg buta jalan.. lupe plak sbenanye kene belok kanan tp aku bg instruction belok kiri.. Cari punye cari, mmg x jumpela masjid tuh sbb salah instruction. So blk UTP terus la, solat kt masjid UTP yg indah.. Ni kali ke-2 aku salah bg instruction.. korang, laen kali xyah cayela kt aku.. huk3. Mase nk masuk UTP tuh, kt depan entrance yg kaya ngan pak guard.. adess, kisah cuak bakal menyerikan idup kami..
Hmm.. ni malas nk cite ni.. masih berdebar-bedar. Mase melalui pak guard yg setia jaga entrance tuh, salah sorang pak guard tanye mane matrix card. Lalu org2 kat depan - waNie n aiMi tunjukla matrix card diorg.. aku n eQin yg x bwk kad matrix ni cover muka cuak.. Then pak guard tuh tanye org2 blakang plak. Seb bek otak tgh ligat mase tuh, maka bt2 mintak ngan peJi, konon2nya suh kuarkan dari beg. Walhal, peJi hulurkan die punye kad matrix ikut 'jalan bawah'. Fuhhh, seb bek lepas. Then pegi la smayang maghrib kt masjid UTP.. Pastu nk kluar lg, nk abeskan minyak dlm tangki.. rugi la nnt, isi minyak byk2 tp x gunakan sebaek mungkin..
After abes smayang, ktorg gerak kluar skali lg.. lalu lg kt pak guard tuh. Pak guard tuh usha2 dlm bonet.. apela yg die cari.. adess. Seb bek lepas lg.. Pastu g shopping sket sebanyak kt satu market kecik ni, ape ntah namenye.. pedulik la name ape pon, yg penting shopping.. huhu.. Selesai jek shopping, ape lg.. balik la. Kalo ikut tangki minyak tuh, ktorg xmaw blk lg tp nk wat cane abg hensem dh suh balik.. so balik je la~
Sampai entrance lagik. Cuak lg~ Kali ni x berapa bernaseb baek. Taktik td masih digunakan, pure2 suh aiMi kuarkan kad matrix dr beg kt depan. Part aku dh setel. eQin plak.. kurang bernasib baek.. sbb mase die tunjuk kad matrix tuh, pak guard tu perasan kot, itu sebenarnya hanyalah tali n case semata-mata, milik si aiMi.. Then pak guard mintak lg, die nk tgk.. buat2 kad matrix tuh jatuh, mase ni la eQin amek kad matrix peJi.. sempat lg tukar2 tu.. huhu.. Agaknye pak guard tuh rabun malam kot, xdpt bezakan mane satu eQin n peJi.. Walhal obvious sgt perbezaan antara eQin n peJi; sorang pakai spek n sorang lg keping.. haha.. Pape jelah pakcik.. asalkan jgn saman ktorg.. Akhernya, lepas jgk.. FUHHHH.. legaaaa~
Tp tulah pak guard masih mengejar kami. Bile smpai jek kt tmpat yg dijanjikan utk pulangkan kete abg hensem tuh, dgn agak kelam-kabut ktorg kuar.. sbb dh ade org tunggu nk sewa kete tu plak.. ni la yg dikatekan rezeki org hensem, x putus2 org nk sewa kete (tentibe terpromot) hehe.. Bile agak2 nk blah, tibe2 waNie yg tercarik2 henset die yg lg 1 tuh bersuara, "Alamak, henset tertinggal dlm kete". Kete tu dh gerak dh.. adess. Then waNie call la no henset die tuh. Akhernya, org tu patah blk, pulangkan henset. Selamat~ Hmmm.. pak guard pon ade tulah ke?? Haih~
Moral of the story, laen kali bile nk kuar sile2 la bawak kad matrix. Karang x pasal2 melayang rm30 kene saman dek pak guard yg strict. (^_^)V. Eh2, baru perasan.. ktorg x amek gamba pon td. Adess~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...