Ibu Gojes: July 2008

Monday, July 28, 2008

Bunga mekar

Should i
or
shouldn't i

i want an answer
accurate one

i want an answer
precise one

i want an answer
the best amongst all


i know it's me to decide

i know there's no turning back

i know and i know

but afterall i realized that
i just don't know
Baca selanjutnya...

Sunday, July 27, 2008

Fantastic First Week

Jam menunjukkan pukul 11.57 pm, lg 3 minit nk masuk hari baru (Isnin - 28.07.08). Baru je abes makan 2 keping roti gardenia yg dijemkan dgn susu krimer manis cap marigold. Sedap~

Jadual klas aku agak pack utk sem July 2008 ni. Ade 2 labs dlm seminggu - selasa n khamis. Hari plg penat tentunya ari Isnin sbb berderet lecture 5 jam dr 9-2; smbung ngan tutorial plak 2-3 then lecture blk kul 4-5.. dah la klas jauh2.. maw giler kaki aku ni nnt berjalan ke sana ke sini.. Tabah ye cik mizah~ chaiyok3!! Memandangkan ni first week, maka tutorial n labs x stat lg.. so ari2 berikutnya xdelah pack sgt utk minggu ni. ari khamis n jumaat ade 1 lecture jek, so far so good i can say. khamis ngan jumaat tuh kire pre-weekend la. ngeh3.

Hmm.. weekend lame2 pon x best gak kan. bosan! bosan la bg manusia yg x berkenderaan cam aku neh.. nk meronda-ronda lihat alam pon susah.. asek2 tgk muvi yg didonlod dr DC++. asek2 cite antu. dah la tgk ber5 ngadap 1 laptop.. aku yg duk kat tepi ni nmpk cam bayang2 jek dlm laptop tuh. las2 aku blah, biar diorang jek yg layan.. aku ape lg, layan blog la.. lawat blog org tuh, lawat blog org ni.. komen sket2.. hihi

Selaen layan blog, aku maen squash. syioook giler maen bile dh lame x maen.. dh la maen kul 12 tgh mlm, court tu dh kosong dh.. aku ngan cik syazana jek asek duk pukul bola yg suke melantun tuh.. pastuh, sembang2 kt padang UTP tercinta. best giler wa cakap lu.. angin mlm yg sejuk menemani kami.. malangnye xde bintang mlm tuh. kalo x, sure dh lenguh mulut aku asek duk kire bintang jek. ngeh3. pg itu, besday aan si comel.. welcome to my club darling~ club utk budak2 comel jek ;)

Ptg esoknya (sabtu) aku n the gang plan nk joging kt tasek UTP.. malangnye, langit mendung semacam jek, mcm nk ujan.. so x sempat joging kami patah blk, terus ke cafe v2 utk dinner. Then mlm tuh squash lagik! tp bkn ngan syazana tp ngan ahli baru: wanie n aimi.. 3 orang maen dlm satu masa.. bayangkan.. haha. tp syok giler arr maen ngan korang, sbb sume same2 x reti, maen pukul jek bola tuh. ngeh3.

Pg esoknya (pg ni) plan nk jogging lg tp cam x larat jek.. so jalan2 pusing tasek UTP di pg yg indah lg nyaman. Blk je bilik aku terus pengsankan diri. penat beb, kaki aku ni asek wat aktiviti jek sepanjang weekend nih. Kalo esok tgk aku jalan terkangkang jgn gelak taw.. ni sume sbb squash n jalan2.. fantastic la katekan.. hak3

Walaupon badan penat sampai pengsan, tp aku enjoy my first week utk sem baru ni.. hrp2 weeks to come pon enjoyable jgk.. so far fav lecturer aku ialah Dr. KuZi.. die sgt bersemangat time lecture. ade jek aksi yg mencuit ati. arap2 lecturers laen bakal jd fav lecturers gak.. semangat baru! chaiyoookk3!
Baca selanjutnya...

Saturday, July 26, 2008

Personal

Benda alah ni aku terjumpa kt blog keping.. katenye, kalo bosan jawab la benda ni.. so here i am.. ;)

START!

Instructions: Remove ONE question from below, and add in your personal question, make it a total of 20 questions, then tag 8 people in your list, list them out at the end of this post.

1. Do you believe in love at first sight?
>>hmm.. in my opinion, same la ngan cik keping. it's just an attraction but somehow i know that love just happen, we can't control it. it just like a pop-up window, tibe-tibe jek 'pop'.

2. Have you ever felt stupid? Why?
>>at this very moment i'm feeling stupid like cow [hiperbola lagik!]. reason: no reason, it just happen

3. Where is the place that you want to go the most?
>>all around the world, esp Makkah.

4. If you can have 1 dream to come true, what would it be?
>>to have all my beloved ones by my side

5. Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
>>mmg pon ade pelangi lepas ujan kan.. kan3?? haha. things happen for reasons, u should know that!

6. Do you like being who you are today?
>>overall yes, except for the stupid me. hmm, trying hard to be a better one.

7. If you win $1 million, what would you do?
>>shopin sakan; travel all around the world with my sayangs. meh3 kite bersuka-ria~~

8. If you meet someone that you love, would you confess to him/her?
>>adakah aku punya kekuatan itu?? tgk la dulu, tp i prefer to be confessed. ;)

9. Your fav country?
>>setakat ni, aku x penah kuar dr M'sia lg.. so fav country os cof la M'sia.

10. What are the requirements that you wish from your other half?
>>ape ye?? x penah terpk la plak.. hmm.. beriman, trust, understanding, loving, pandai masak, respect, x mengongkong..

11. Which type of cars you love the most?
>>Myvi idaman hatiku.. kaler putih ok!

12. Have U ever had a boyfriend/girlfriend?
>>Nope. crush [betol ke spelling ni??] sket2 jek

13. If you have faults, would you rather the people around you point out to you or would you rather they keep quiet?
>>confront je la. aku open jek, nobody's perfect rite..

14. What do you think is the most important thing in your life?
>>henset kesayanganku, in case of emergency senang nk kontek orang.. [make sure kredit ade ye!]

15. Are you a shopaholic or not?
>>os cof~ bole abes rm400 dlm sehari [tu pon bkn maen control lg, tkt x ckp duet]

16. What kind of electronic device/gadget you own that you like most?
>>benda alah yg aku tgh ngadap ni..

17. If you have a chance, which part of your character you would like to change?
>>that part i dislike most..

18. Would you fall in love knowing that the person is taken?
>> i told u, love just happen and i can't control it. whether he's taken or not, it's beyond my control. tp aku xde niat nk merampas ok..

19. If given a chance, do you want to see your future?
>>sometimes ade gak terpk gitu tp x surprise la kan kalo awal2 dh tahu..

20. Will u get married?
>>i want to but HE knows best. so tgk la nnt, aku kawen ke x.. insyaAllah aku kawen, kalo ade jodoh ngn ehem2.. ;)

THE END!

Kene tag 8 people kan.. mls ah nk tag, lgpon xbyk list pon yg aku ade.. so sesape yg bace post ni, sile-sile la ye.. Ehem2~ NEXT!
Baca selanjutnya...

Wednesday, July 23, 2008

Krisis emosi dan aku

First of all, NO WHINING! But why do i keep doing this? And now, i HATE the word why because i keep asking "why do i keep asking why?". [bengong mode activated]

Nape skang aku seolah-olah kurang bersyukur? I keep blaming others for the things that happened the way i didn't want it to. [I'll try not to type the word WHY]. Biasanya aku akn optimis - things happen for reasons, begitulah aku cuba pujuk ati ni. Tp lately, the most treasured phrase tuh spt xde kesan kt aku. So many bad thoughts crossed my mind. I cried and I keep asking WHY and WHY. [Can't i just eliminate that word?] And i hate it when i'm behaving like this. It is so un-Mizah-like. I seem to lost myself again. I miss her, the person i used to be. Does anyone know where's she now? Tell me plis!

Kenape hati aku berasa sakit sebegini? My heart aches every time i think of it. O Allah, plis help me. I wanna release some of 'but the rest is still unwritten' but i just can't. I hate it when i need to talk but nobody's there. The timing is just not rite.
Baca selanjutnya...

Pabila cik Mizah mula menggoda...

Buat kesekian kalinya, aku masih gagal menggoda dia dan dia. Sungguh, i'm not good at this particular thing. It's not something i'm born with. Even dah berkali-kali tgk cite Seducing Mr. Perfect, aku masih gagal mempelajari teknik2 menggoda yg berkesan. Mungkin teknik itu hanya applicable utk org2 tertentu shj spt brother-shirt-red. [Haha. Dh mula mengarut!]

Mungkin it's just NOT my luck. Dan mungkin aku harus menerimanya dgn terbuka. Dan juga mungkin, phrase ini yg terbaik men'describe'kan situasi ini - "..boleh jadi kamu membenci sesuatu,padahal ia amat baek bagimu...". Thanks fatin nadiah, for your gtalk status. It really means something.

Juga, Dr. Murni Melati menyelitkan something like 'No Whining, No Blaming/Excuses' in her first lecture. I'll try. I should!
Baca selanjutnya...

Monday, July 21, 2008

Something inside

Hmm..
Nothing much to say
It's just..
deep inside i feel that
hmmmppph! [apekah?]
Undescribable.

Hectic day for Mondays starting today.
Next Monday akan pegi field trip kt Kerteh.
Hoyeah~

Why was i pretending to sleep?
Malas layan la tuh~ [sungguh jahat daku arini]
She was so pure, came to see me but all i did was pretending to sleep.
Manusia jenis apakah ini?
I'm so sorry but i just can't help it.
Tak larat nk layan la..
Malas nk fake a smile.
Obvious plak karang, because i'm not a good faker.
Wrong timing la.. I'm head to heels penat. Sangat!

Mari tido~ Oooppps! belom mandi lagi sejak blk klas. Dah kul 11 dh cik mizah oii! Nape la aku asek mndi malam2 skang ni ye? Adess!
Baca selanjutnya...

Thursday, July 17, 2008

iNsaNiTy

Yea, aku sdg buat sesuatu yg gile ini mlm. Selepas kejadian emosi yg berkecamuk itu, otak aku ligat berfikir, keep asking why. Why do i keep asking why? W.H.Y pernah menjadi title entry blog seorang cik keping suatu ketika dahulu. So many W.H.Y la in my mind and i just cannot eliminate them. Antara W.H.Y or K.E.N.A.P.A or M.E.N.G.A.P.A yg mengganggu otakku utk tido ialah:

1. K.E.N.A.P.A aku sgt DETERMINED?
DETERMINATION is something good but W.H.Y do i keep asking W.H.Y am I that determined? Yesss, it sounds stupid. Sometimes I just hate being determined. Aku sgt benci bile once I've decided, I must go on with that. Ape yg dimaksudkan oleh ayat yg cam keling itu adalah seperti contoh berikut [boleh refer entry sebelom ni]:

Kan aku kate aku nk iron tudung kan, sbb esok nk g family day.. tujuannya adalah kalo2 aku terlewat bgn esok, aku xyah susah2 kelam-kabutkan diri yg dh sedia serabut ni utk iron tudung.. kan ade jgk mention kat situ aku sgt malas plus xde mood yg tiada tandingannya. kalo ikotkan situasi tu, logik la kalo aku trus rebahkan diri dan tido je. tp tidak! malas+xde mood mcm mane pon aku tetap gigih iron tudung tersebut.

Contoh laen: mak aku x suke aku blk awal ke utp. sbgai seorang ahli dept sponsor, aku kn blk utp seawal 1st July even new sem start on 21st July. Gile awal kan. Mak aku seorang yg penyayang dan caring, risaukan aku duk sensorang kt sini, susah nk mkn la, pape jelah yg selalu merisaukan seorang ibu ttg keselamatan seorang anak gadis.. lalu aku postpone kepulanganku ke utp, 13th July baru aku balik. Mak aku siap suh aku resign lg taw tp memandangkan aku determined, once i'm in, in smpai abes.. sbb aku x suke wat keje separuh jalan. Kalo ikot ati, mmg nk resign jek tp prinsip menghalangku dr berbuat demikian. Gile determined kan. Memang gile!! Skang aku dh rase cam terpaksa dah tp still nk teruskan jugak.. sah gile.

2. K.E.N.A.P.A aku sgt KOMITED?
Aku jgk heran napela aku sgt komited dan aku sungguh benci memikirkannya, lg2 ini jgk mengganggu aku tido.. bayangkan, sungguh terseksa jiwa seseorang yg nk sgt tido tp x bole tido. asek pk benda2 yg xperlu difikir like what i'm doing rite now. BENCI betol la!! Contoh lg:

Pagi td aku wat calling kt pejabat v4. antara calling aku tuh ade yg mengena, then suh la aku anta MP [marketing proposal] utk RECMO ni. Lepas abes calling tu jek aku blk bilik, discuss ngan encik head dept, tanye itu dan ini. Through gtalk ok! Then kate sepakat dicapai, aku g fax kt blok O, alang2 tu tlg faxkan skali utk 2 org ahli laen. mase tuh dh kul 12 lebeh dah, dh xlame lg lunch hour. Tp aku determined g jgk fax, mane taw ade rezeki. Itu jgk tanda aku komited ngan keje aku. Walaupon g blok O ngan motobot encik head dept aku yg dikhabarkan hot itu, [sbenanye aku malu gile naek moto die, mesti ade mate yg memerhati.. huhu] tp aku ttp beri komitmen penuh.. maka sume yg perlu difax sempat difax dlm mase stengah jam lebeh sket2 kot. yg ni ok la contoh positif.

contoh ni aku x suke sgt. smbungan dr entry sblm ni.. yg pasal aku xmaw g miting tuh.. walaupon pada awalnya aku agak determined xnak g miting, tp lps dpt msg dr encik head dept itu, aku trus tuka baju then klua g miting. Sbb aku rase komitmen aku diperlukan skang. Yela, kalo x, xdenye encik head dept tu nk call n msg aku.. kan3. aku sebagai manusia yg berperasaan serta penuh komited, tibe2 dihempap rase bersalah kerana berniat nk ponteng miting. BENCI la. Sungguh, aku benci dgn keKOMITEDan aku ni. nape aku xleh jd cam org laen yg bile rase nk ponteng, ponteng je la.. xyah nk susah2 rase bersalah. nape perlu rase bersalah itu menerjah ati aku?? K.E.N.A.P.A??

3. K.E.N.A.P.A aku sgt RAJIN??
ade jgk yg xsuke rajin kan. aku sebenarnya pemalas tp aku xtaw la nape aku boleh jd rajin even mase tuh aku sungguh malas. sgt pelik kan.. adula.. walaupon malas g miting, aku ttp pegi miting sbb komitmen. aku diarahkan utk search kontek number utk sponsor yg baru. blk miting smalam [bkn briefing tuh, ni miting department] dh kul 12 lebeh, mase tuh aku mmg mls nk search. gile rajen la kan kalo blk2 miting terus search kt tenet. esoknya, pg2 lg aku wat calling kt v4. setel sume keje, aku blk la bilik. igt nk layan cite korea, x pon tido sbb malam td aku xleh tido sbb xde teman.. tp taw x ape yg aku bt?? aku pegi search kontek sponsor tuh, even mase tuh mate terkebil-kebil sbb ngantuk. walaupon dah malas gile, berkobar-kobar utk stop tp aku pon naek heran jgk.. napela tangan aku ni xleh brenti wat keje.. lps 1 kontek 1 kontek len plak aku cari. gile rajen plus determined. Sbb, once aku dh stat bt smthg, aku akn bt smpai abes. gile2!!

4. K.E.N.A.P.A aku x boleh tido bile sensorang?
yg ni mmg aku x suke sgt3!! mase 1st nite kt sini, ade aan temankan aku tido, ok la.. x sampai 10 minit aku dh nyenyak dh. mlm berikutnye aku tido sensorang. rasenye kul 1 tu aku dh terbaring atas katil dah. tp seingat aku kul 3 tu pon x tido lg.. lepas penat paksa diri tido, akhernya bole la tido. tp malangnya, aku x bgn subuh. Aduss. Kalo kt umah laen cite la.. so mlm ni aku decide utk tidak tido. Rasekan!

5. K.E.N.A.P.A aku suke berfikir bile sensorang?
sometimes ok but it always bad. u know, bile aku duk sensorang gini, otak aku ligat berfikir.. mcm2! mcm td, mase nk tido, 4 K.E.N.A.P.A itu berlegar-legar dlm otak aku. bkn setakat tu je, mcm2 lg smpaikan aku pon dh lupe ape yg aku pk td.. ha, antaranya: napela aku rajen sgt blk awal; napela skang ni aku bkn kt umah; napela result aku gitu; napela kwn yg kt US tu dh blk M'sia tp x inform aku; napela die xajak nk jumpe aku, walhal b4 fly aritu die yg beriya-iya nk jumpe; napela die ajak kwn2 die yg laen nk jumpe, siap ade plan lg; aku ni dh x penting ke? ke penting mase hard time die je?; aku ni dicari bile susah je ke?; napela aku baek ati sgt suke tlg org; napela aku sgt flexible, ikot je org ajak g memane; napela die tu tgk aku semacam jek td, die dh blacklist aku ke?; napela aku kene g family day esok, pepagi bute plak tuh; napela aku x tido2 lg ni, even mate dh terkebil-kebil?? adesss.

And lastly K.E.N.A.P.A aku asek post entry yg berjela-jela jek? Eh, suke ati aku la, blog aku..

Dan, jawapan utk setiap W.H.Y, K.E.N.A.P.A & M.E.N.G.A.P.A itu ialah: _______. i just don't know. perlukah aku jumpe doktor utk kawal tahap keaktifan otakku ini? Tyme exam xdenye aktif cenggini.. adess.
Baca selanjutnya...

Wednesday, July 16, 2008

NO Good

Pocketful Of Sunshineby Natasha Bedingfield

I got a pocket, got a pocketful of sunshine.
I got a love, and I know that it's all mine. Oh.
Do what you want, but you're never gonna break me.
Sticks and stones are never gonna shake me. No.

Take me away: A secret place.
A sweet escape: Take me away.
Take me away to better days.
Take me away: A higher place.
I got a pocket, got a pocketful of sunshine.
I got a love, and I know that it's all mine. Oh.
Do what you want, but you're never gonna break me.
Sticks and stones are never gonna shake me. No.

I got a pocket, got a pocketful of sunshine.

I got a love, and I know that it's all mine. Oh.
Wish that you could but you ain't gonna own me.
Do any thing you want you cant control me.No.

Take me away: A secret place.
A sweet escape: Take me away.
Take me away to better days.
Take me away: A higher place.

There's a place that I go, but nobody knows.
Where the rivers flow, And I call it home.
And there's no more lies.
In the darkness, there's light.
And nobody cries.
There's only butterflies.

Take me away: A secret place.
A sweet escape: Take me away.
Take me away to better days.

Take me away: A higher place.
Take me away: A secret place.
A sweet escape: Take me away.
Take me away to better days.

Take me away: A higher place.
Take me away: A secret place.
To better days take me away.
Take me away to better days.
Take me away: A higher place.

The sun is on my side.
Take me for a ride.
I smile up to the sky.
I know I'll be all right.

The sun is on my side.
Take me for a ride.
I smile up to the sky.
I know I'll be all right.


Saya agak tertekan sekarang. Bilik bersepah-sepah akibat keinginan untuk berkemas yang sungguh menggunung. Namun keinginan itu akhirnya perlahan-lahan menghilang dimakan kelaparan yang teramat. KFC yang dipesan kepada seorang kawan belum menampakkan tanda-tanda kemunculannya. [Gilerrr laparrrr! dah terketar-ketar dah seluruh anggota badan, gaya yang mengalahkan pesakit parkinson] Itulah akibat seharian tidak makan nasi, perut hanya dialas dengan beberapa keping roti gardenier dan biskut creamo berperasa vanila, juga segelas Perl Choco serta beberapa gelas air masak. [DIET yang melampau!]

Akhirnya KFC yang ditunggu-tunggu tiba [seolah-olah bangunan KFC itu yang dimaksudkan, walhal...]. Selepas mengerjakan burger dan segelas Pepsi itu, perut mula membuntal. Sudah tidak larat untuk bergerak. Bayangkan dari perut kosong yang kempis senipis kulit bawang [seperti biasa, hiperbola tidak dilupakan] mula mengembang mengalahkan perut ikan buntal kekembungan kerana tersedut air laut semasa bernafas [dah mula mengarut]. Sejujurnya, pukul 9.30 malam ada meeting dengan HICOM RECMO untuk briefing family day esoknya. Seperti biasa, kerana perkataan briefing itu, aku mula merasakan kemalasan yang amat untuk pergi meeting. Sesungguhnya, sejak petang tadi aku sudah memasang angan-angan untuk memonteng.

Sungguh malang bagi aku yang hot. Head department aku call beserta menghantar msg, bertanyakan aku di mana. Lalu niat ingin memonteng itu terus lenyap bak habuk-habuk serta dedebu dan beberapa makhluk juga perkakasan di angkasa lepas lenyap ditelan lohong hitam. Sungguh kecewa hatiku kerana terpaksa menghadiri meeting yang tidak ingin kuhadiri. Sesampainya di sana, meeting sudah bermula. Maka mata-mata mula menjamah batang tubuhku yang dengan sangat selamba tanpa sedikit pun rasa bersalah berjalan menuju ke sebuah kerusi kosong. Meeting yang sungguh membosankan dan aku betul-betul maksudkannya. Aku bencikannya lalu tangan ini segera menekan-nekan kekunci henset. Hanya untuk mendelete mesagges yang memenuhi inbox. Aku berasakan tiada maknanya aku berada di situ, hanya berlakon sebagai satu patung bernyawa yang memenuhi kehadiran meeting semata-mata.Sungguh!

Sesudah meeting, encik head department aku memanggil ahli-ahli department untuk berkumpul secara kecil-kecilan dan diberitahunya kepada kami supaya tidak menghadiri meeting secara lambat kerana ahli department lain sampai awal tadi, hanya department kita sahaja yang datang lambat. Ingin aku tegaskan di sini, akulah manusia paling lambat datang meeting tadi dan yang paling jelas, muka tak bersalah itu! Teguran itu sungguh bermakna bagi aku kerana ia tepat-tepat mengenai batang hidungku ini. Agak terpana juga namun aku layak untuk itu. Balasan memperlekehkan briefing, juga meeting HICOM. Balasan itu menjadikan lebih alasan untuk berperasaan homesick, ditambah dengan simptom-simptom itu. Aduhai~

Bilik yang mengalahkan tongkang pecah ini bagaimana kesudahannya? Serasa hati yang berkecamuk dengan emosi yang bermacam-macam ini, ingin sahaja aku tidur begini. Biarkan begini; hidup aku, aku yang tentukannya. Lagipun, hanya aku penghuni setia buat beberapa hari yang mendatang. Ayam yang belom disentuh itu perlu dihabiskan sebelum mataku dilelapkan. Tudung perlu digosok, sudah beberapa hari aku memakai tudung yang sama. Perlu ditukar, walaupun dengan penuh keterpaksaan. Muka belum dicuci, gigi perlu digosok sebelum tidur. Toner dan essence itu juga perlu disapu. Aduhai, mengapakah hidup harus secomplicated ini tatkala hati tanpa perasaan senang dan di puncak kemalasan yang tiada tandingannya. Dan mengapa juga untuk family day esok; berkumpul seawal 7 pagi. Mengapa??
Baca selanjutnya...

Monday, July 14, 2008

All in O.N.E

Hello to my blog.
Salam n hi to all readers [kalo ade la.. ngeh3]

Since aku dh lame x mengepost entry kt sini, so skang ni aku nk qadak balik ape2 yg aku rase nk update. Actually, xde byk benda sgt pon yg berlaku lately tp dalam otak aku yg ligat dgn 'perhubungan' antara saraf2 dlm otak aku yg aktif berfikir ni, mcm2 benda cross my mind. Yela, dah hobinye mengelamun, byk la benda2 'menarek' yg cross mind. Menarek la sgt... haha. Hari ni cam xde mood nk wat karangan, ayat pon cam hampeh jek.. so listing is the best option. Descenting order ok..


Today [14th July 2008]
Lebeh krg kul 4.30 pg td aku selamat sampai ke bus stand kat dpn UTP tercinta ini.. Lenguh gak tangan aku ni tarik beg masuk ke dalam UTP, walaupun jarak dari bus stand ngan tmpat pak guard bertapa hanya beberapa minit perjalanan kaki sahaja. OTW masuk ke tmpat pak guard tuh, x henti2 aku call manusia yg janji nk amek aku tuh. Tido mati agaknye. Adess. Selepas beberapa call barulah panggilan telepon aku itu berjawab.. Pendekkan cite, aku slamat la tibe ke bilik kesayangan aku ini.

Bile masuk bilik jek, rase belengas je kaki aku ni.. berdebu kerana ditinggalkan hampir 2 bulan. Tanpa segan-silu, aku amek mop dn mula 'menyental' lantai itu. Bukan nk tunjuk rajen tp aku terpaksa sbb aku x solat isyak lg.. x best la kalo nk solat ngan lantai sebegitu. Smbil2 tunggu org azan subuh, maka tangan aku ni pantas jek capai laptop, belayar ke alam frenster, dsb.. after subuh, ape lg, tido lerrr.. Bosan arr arini.. Lonely betol.. Kwn2 tercinta, cpt la balik, temani aku di sini. huk3.

Semalam [13th July 2008]
Mlm td rushing gilerr. Bus adek aku kul 8.30 mlm tp kul 8 pon die x siap lg.. Siang2 td xmaw siap awal2, derak je reti.. blk umah pon dh lepas waktu maghrib. Bile nk mandi, bile nk packing, bile nk itu, bile nk ini.. adess. Seb bek mak aku ade, mak aku tlg and that's what always happens. Seb bek barang aku sume dh siap packed, tunggu nk 'pack' diri ni je.. sape suh mandi lambat, kan dh berebut-rebut tuh.. adess. RUSHING amat menyeksakan, tu la yg aku MENCI sgt ngan keje last minute ni.. adess.

Petang semalam ex-rumet aku mase kt Greek dulu dtg umah.. This coming 10th Aug dh nk fly dh, ke US katenye.. course PE. Dh lame sgt dh x jumpe minah sorang nih, since graduation day bulan 10 tahun 2003. Takde byk yg berubah pon, cume mungkin muke die lebih berjerawat kot. Haha. Sori3, bukan nk kutuk.. xde niat pon. Huk3. Ptg2 tuh lepas siap packing sume, tibe2 rase semacam jek. Berdebar-debar jek. Mungkin sbb nk tinggalkan umah kot~ sayu la tuh konon2nye.

The day before yesterday [12th July 2008]
Today is Qira's besday. She's 1 of my best fren. Sape ek my bestest fren?? My mom kot.. hehe. Already miss her! Adess. Hmm.. ape yg berlaku arini ek? Ha!! Pegi umah nenek aku. Melawat nenek kesayangan. Masih terasa hangat ciumannya di kedua-dua pipiku ini. Gaya cam dh homesick dh ni. Adess. This is important part.. Shopin beli kain utk baju raye. The moment i was waiting for. Syoknye~ jumpe kain yg amat strike my attraction. I juz lovin it. Tak saba nk raye~~ yea yea..

The day before yesterday kuase 2 [11th July 2008]
Ha! inilah hari yg dinanti-nanti.. result kuar arini. Memandangkan umah aku agak kuno tanpa intenet, aku mintak tlg eQin suh checkkan my result. Berdebar-debar gilerr. Dup dap dup dup dap dup dup dap dap.. lebeh kurang gitu la irama degupan jantung aku.. [poyo jgk jantung aku neh.. haha]. Akhernya, setelah diumumkan oleh eQin.. adess, sket je lg.. It's ok. Aku ttp hepi, bahkan AMAT hepi.. kalo dat sket lg tercapai, xtaw nk kate ape la.. bole gile kot sbb hepi sgt.. haha

Tp bile i give it a thought, aku amat bersyukur dgn nikmat kurniaNya.. Kalo x diizinkan Allah, aku x mampu naek setinggi ini.. walaopon kelihatan org laen lagi tangkas mendaki, aku ttp bersyukur dgn level pendakianku ini. Aku amat berbangga dgn diri aku sendiri kerana berjaya menamatkan pendakian, walaupon x sempat sampai ke puncak [poyo sudah budak ini]. Because I know, I did try to get to the summit but Allah knows ALL. Thanks Allah, for all your B.L.E.S.S.I.N.G.S. I do appreciate that.

The day before [kuase dua belas] that
Hmm.. ape ye. Tercongok kt umah je la. Tenung dinding, usha siling, maen kenyit2 mate ngan TV, dan sewaktu dgnnya lah.. Pendek kata cuti aku sepanjang 2 bulan nih asek terperuk kt umah jela.. tak pon merayap ke umah cousin aku, umah nenek aku yg kt depan umah aku tuh, umah nenek aku yg x brapa nun jauh di sana tuh.. wat gathering sket, erat silaturrahim la katekan.. bergossip sket2.. hehe. In 1 word, i can say that I enjoyed my holidays. Walaopon no vacations, no jalan2 cari makan, nothing like people always do during holidays, i'm glad to be at home on my long holidays.. i'm just L.O.V.I.N it!

Cukup lah setakat ini kot.. dh bosan dh asek menaep jek, even there's still something in my mind.. and juz let them be unwritten la.. hmm.. could it be a secretly secret? We'll see~
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...